Kirjoitukset avainsanalla Joutsen vauvanpussi

Kaupallinen yhteistyö: Joutsen 

Jos muistatte, mähän ehdin olla reilun vuoden töissä Joutsenen some-markkinoinnissa, ennen kun pienet ilmoittivat tulostaan. Ja vaikka reissu ainakin sillä erää untuvan maailmaan ja Joutsenen perheyritykseen oli lyhyt, ehti siinä ajassa tapahtua paljon. Opin esimerkiksi sen, mikä ero on hyvällä ja huonolla untuvalla. Sen, miksi eri brändien untuvatakkien hinnat vaihtelevat sadoilla euroilla toisistaan ja näin, kuinka untuvaa pestään, puhdistetaan ja kuinka siitä tehdään peitto. Ja mikä parasta: Opin sen, miltä laadukas untuvatakki ja vuodevaatteet tuntuvat päällä. (Toisaalta se oli myös pahin oppi, koska paluuta tuskin enää on!)

Jo silloin joutsenlaisena ajattelin, että jos meille joskus suodaan vauva, tulee hänkin nukkumaan untuvapussissa, jonka voi  avata vetoketjun avulla untuvapeitoksi. En vain silloin vielä tiennyt, että pussukoita pitäisi tilata kerralla kaksin kappalein. 

Kun olen jutellut untuvatuotteista (varmasti ihan liikaakin), olen huomannut, että ihmisillä on itse asiassa yllättävän usein aika väärät käsitykset untuvasta. Sitä pidetään allergisoivana materiaalina, jota ei ainakaan lapsille uskalleta ostaa. Mutta todellisuudessahan homma on juuri päinvastoin! (Siis silloin, kun asiat tehdään oikein!) 

Joutsenen untuvan laadusta kertoo ensinnäkin jo se, että Joutsenen vuodevaatteille on myönnetty ensimmäisenä maailmassa, vuonna 2005, Allergiatunnus. Se on Iho-, Allergia- ja Astmaliiton yhteinen merkki siitä, että tuote sopii varmasti myös astmaatikoille ja allergikoille. Ja siis näin ollen myös niille kaikista pienimmille ja herkimmille perheenjäsenille!

Se, miten Joutsen voi rehellisesti sanoa tekevänsä maailman puhtaimpia untuvatuotteita, onkin selitettävissä Joutsenen omalla puhdistusmetodilla. Mä olen itse nähnyt Riihimäen tehtaalla kuinka untuva puhdistetaan niin pieteetillä, että sitä on oikeasti aika vaikea edes kuvitella. Joutsen on nimittäin kehittänyt oman, monivaiheisen untuvan puhdistusmetodin, jonka aikana untuvasta karsitaan kaikki luonnonmateriaaleille tyypilliset pölyt ja muut epäpuhtaudet. Jokainen peittoon, pussiin tai tyynyyn tuleva untuva siis pestään pesukoneessa, monivaiheisesti, ja sen jälkeen tietysti kuivataan ja vielä kerran tarkistetaan. Aika huikeaa työtä, kun mietii, kuinka monesta osasesta yhdenkin peiton sisusta oikein koostuu, 

Puhtauden lisäksi yksi merkittävimmistä syistä siihen, miksi halusin vauvoille pussit juuri untuvatäytteellä, liittyy untuvan käytettävyyteen ihoa vasten. Luonnonmateriaalina untuva ei hiosta, joten peiton ja pussin alla ei tule hiki. Toisaalta untuva myös sitoo lämpöä, joten vauvat saavat pussissa/peiton alla tasalämpöistä unta, vaikka olosuhteet ympärillä vaihtelisivatkin. Joskus musta on tuntunut,  että on vaikea selittää, mitä ero untuvalla ja synteettistä materiaalia olevalla peitolla on. Mutta ehkä jotain untuvan muuntautumiskyvystä kertoo se, että me esimerkiksi nukumme samalla untuvapeitolla kesän helteillä kun talven pakkasillakin. Eikä koskaan ole liian kuuma tai liian kylmä. 

Sellaisia untuva pehmeitä aatoksia tähän viikonloppuun! Tarkemman infon vauvojen untuvapeitoksi avautuvasta untuvapussista voi lukea täältä. Ja jos muistan oikein, Joutsenelta saa -10% alennuksen, jos tilaa uutiskirjeen.

-Karoliina-

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

On niin ihanan muhkean näköinen pesä/peitto, mutta mua alkoi heti hirvittää, että eihän vauva(t) vahingossa paina kasvoja tuota vasten 😰

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
2/5 | 

No sitä ei tietenkään voi tietää, minne vauvat pään painaa, mutta itse en pitäisi noin pesämallina kun vahdittaessa ja valveilla. Peittoasiassa taitaa olla kahta eri koulukuntaa. Ymmärrän huolen peitosta, mutta itse en kyllä nukuttaisi vauvoja ilman peittoa/pussia, koska kyllähän vauvan kehokin tarvitsee nukkuessa ekstralämmikettä, kuten aikuistenkin :)

Anni
3/5 | 

Ihanat peitot kyllä ja pussukkana varmasti hyvä ihan vauvalle jos yläosaa käännetty. En tiedä mitkä suositukset vauvan täkkien suhteen on mutta en ole laittanut vastasyntyneelle. Pelkäsin, että vauva huitoo täkin vahingossa naaman eteen eikä saa pois. Uskalsin ottaa täkit kuvioon vasta kun lapsi osasi kääntyä ym. Ehkäpä olen ollut ylivarovainen, mutta hyvin selvisi pelkällä pussilakanalla.

Mamma1234
4/5 | 

Unipussi on paras vauvalle! Pysyy päällä (ja näin ollen vauva lämpimänä), eikä tarvitse pelätä sitä, että menisi kasvojen eteen. Unipusseja läytyy kesä- ja talvimalleja, ja meillä löytyi kummatkin niin oli ympäri vuoden pussi käytössä. Ihan vastasyntyneellä meillä oli tosin vielä pehmeä kapalo käytössä: sellainen valmis systeemi, minkä sai tarroilla kiinni, eikä tarvinnut itse joka kerta kapaloa taitella.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat