Kirjoitukset avainsanalla raskausarpien ehkäisy

Kaupallinen yhteistyö + alekoodi: ACO

Tein eilen aamupäivällä töitä totuttuun tapaan yksin kotona. Kauppakassitilaus oli venähtänyt, joten kun vatsa alkoi kurnia lounasaikaa, ei jääkaapissa ollut kerta kaikkiaan mitään syötävää. Jämien-jämien-jämätkin oli syöty jo edellisiltana ja aamupalan aikaan. Samaan hetkeen puhelimeni piippasi viestin naapurista: ”Tein kurpitsasosekeittoa. Tuletko syömään?”. Ei tarvinnut kauan houkutella.

Vaikka mä olen halunnut äidiksi aina. Siis IHAN aina, koko elämäni, on äidiksi tulo toistamiseen (ja itse asiassa samalla myös kolmatta kertaa) näin liki yhdeksän vuoden tauon jälkeen samalla myös välillä pelottavaa. Kuinka jaksan pitkiä ja toisiaan toistavia päiviä? Onhan vauvoilla varmasti kaikki hyvin? Kuinka oma keho palautuu kaksosraskaudesta ja -synnytyksestä? Enhän vain uppoa pelkkään äitikuplaan, kun olen löytänyt niin hyvin tasapainon olla sekä äiti, että nainen ja oma itseni? Siitä syystä naapurin – jo vauvan kanssa äitiyslomalla olevan, toisen uusperheellisen – laittama lounaskutsu tuntuu kultaakin arvokkaammalle. Oli ihanaa ja virkistävä jakaa taas kerran niitä juttuja äitiydestä, joissa olemme samassa veneessä. Ja kaiken härdellin, treenienkuskauskiemuroiden, kipujen, lasten hukkaamien kotiavainten, huonosti nukuttujen öiden ja perusarjen lisäksi me kuitenkin totesimme, miten parasta tämä kaikki – perhe, lapset ja äitinä oleminen – kuitenkin onkaan.

Kun laitoimme viikonloppuna A:n kanssa kotia, huomasin, että olen tällä kertaa paljon valmistautuneempi vauvojen syntymään kuin olin 25-vuotiaana esikoista odottaessa. Silloin ehkä jopa vähän arastelin ottaa asioista tietoa ja tehdä hankintoja etukäteen, kun nyt taas tuntuu sille, että haluan selvittää etukäteen niin monta asiaa synnytyksestä, omasta palautumisesta, vauvojen hoidosta kuin vauvatuotteistakin ennen kuin pienet ovat maailmassa.

Isojen vauvantarvikkeiden, kuten rattaiden, lisäksi olen paneutunut ennenkuulumattomalla tarmolla vauvojen pikkiriikkisiin arkipäivän tuotteisiin: tutteihin, tuttipulloihin kuin ihonhoitoonkin. Yksi tärkeä ihonhoitosarja, josta olen lukenut viime aikoina nyt paljon, apteekeissa myytävä ACO Minicare-sarja, joka on suunniteltu juuri lasten herkälle ja kuivalle iholle. Mullehan ACO on tuttu merkki omassa käytössäni jo vuosia ja F:n kanssa ollaan myös käytetty mm.  Acon lasten aurinkovoiteita useampana kesänä. Minicare-sarja on kuitenkin uusi tuttavuus, mutta olen jo nyt varma siitä, että tästä(kin) tulee pitkä ystävyys.

ACO Minicare -sarja lanseerattiin vuosi sitten keväällä ja nyt syyskuussa sarja sai vaippaihottumasprayn, puhdistusvoiteen ja ACO Minicare Lotionin rinnalle kaksi uutta tuotetta lisää: Minicare Baby Oil -vauvaöljyn (jota voidaan käyttää niin puhdistukseen, kylpyveteen kuin vauvahierontaankin), sekä  Minicare Wash Mousse -pesuvaahdon, joka puhdistaa ihon ja hiukset kuivattamatta. Erityistä huomioitavaa tässä on se, että tätä tuotetta voi käyttää myös ilman vesipesua ja se mukailee ihon omaa Ph-arvoa.

Kaikki ACO Minicare -sarjan tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia, parabeenittomia ja mineraaliöljyttömiä, joten niiden käyttö pienille vaippapepuillekin on turvallista. Naapurin pienen vauvan äidiltä sain tämän lisäksi pisteet ACO Minicare-puhdistustuotteiden kaltaisesta pakkaustavasta. Pumppupullot ovat kuulemma nimittäin ehdottomia! Niiden avulla vauvan pepun pesu on mahdollisimman kätevää, koska siinä haipakassa, kädet täynnä, kun ei ole juuri mahdollisuutta availla erilaisia purnukoita ja väännellä korkkeja kiinni ja auki.

Toinen asia, jota olen vauvojen tuotteiden lisäksi tässä paljon pohtinut, on tämä OMA terveys, kauneus ja hyvinvointi sekä raskauden, että vauva-ajan keskellä (muistatte ehkä aiheen tästä ja tästä postauksesta). Ja uskokaa tai älkää, olen tätä asiaa valmistellut jo niinkin pitkälle, että olen pakannut osan sairaalakassistani ja hankkinut erityisesti toilettipussiin ihania ja tarpeellisia tuotteita sairaalassaoloajalle.

Kun yhteistyötuotteet tähän postaukseen tulivat kotiovelle, nauratti, kuinka nappiin yhteistyö tällä kertaa oikein menikään. Olin nimittäin ehtinyt hankkia jo etukäteen pullon ACO Intimate Care -linjan Cleansing Oilia omaan toilettipussiini, ja samainen tuote paljastui myös ACOn lähettämästä lähetyksestä. Voin siis sanoa, että kyseessä on tuttuakin tutumpi tuote.

Jokaiselle naiselle on varmasti selvää, ettei intiimialueiden herkkää ihoa saa pestä perussuihkusaippuoilla, vaan näille alueille on oltava ihan omat tuotteensa. ACO Intimate Care -sarjan tuotteet – joita on siis öljyn lisäksi pesuneste, puhdistusliinat (loistavia matkoilla!) ja voide – puhdistavat, hoitavat ja kosteuttavat herkkiä ihoalueita ärsyttämättä. Tuotteet ovat täysin hajusteettomia ja sisältävät tarkoin valittuja raaka-aineita, jotka tiedetään hellävaraisiksi iholle.

Lopuksi vielä pieni tipsi muille raskaana oleville. ACOlta löytyy Repairing Skin Oil -niminen tuote, jonka avulla voi ehkäistä raskausarpien syntymistä, mutta siitä on huomattu olevan apua jo syntyneisiin arpiin, kuten raskaus- ja aknearpiin. Öljyn tuoksu on mieto, mutta silti tarpeeksi ylellinen niin, että samaa öljyä haluaa laittaa sekä kasvoihin, että vatsalle. Harmi vaan, ettei purnukan ulkoasu ole yhtä hempukka ja naisellinen kuin intiimisarjan tuotteissa. Jotenkin tuollainen aika kliininen purnukka ei tee oikeuttaa tuotteen tunnulle ja tuoksulle iholla. Joten älkää antako ulkonäön hämätä!
 

Sellaisia ihoasioita niin äideille kun vauvoillekin. Koodilla KAROLIINA15 saat 15% alennusta kaikista Yliopiston Apteekin nettikaupan ACO-tuotteista tämän kuun (1.9.2019-30.9.2019) loppuun asti tämän linkin kautta. Nyt voisi olla siis oiva tilaisuus tilata ihonhoitotuotteita itsellesi ja perheellesi arkeen kuin vaikka lahjaksikin Baby Showereille. 

Ihanaa iltaa!

-Karoliina-

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 | 

Miksi lapsen iho tarvitsee puhdistusaineita? Rasvaa tai öljyä ehkä joskus mutta ei kai vauva tarvitse muuta?

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
2/16 | 

Tässä on varmasti niin montaa koulukuntaa kuin perhettä ja lastakin :) Joskus kakan haju ei lähde vedellä ja ainakin kaikki vauvat, joihin itse olen törmännyt, tarvitsevat peppurasvoja.

Vierailija
3/16 | 

Hei oikeasti, vauvalle ei tarvitse hankkia mitään noista, pelkkä perusvoide riittää. Toi vauvan pyllyn pesuaine on suorastaan älytön. Keep it simble, säästyy luonto, hermot ja kaappitilaa.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
4/16 | 

Tai sitten tarvitsee :) Tietenkään näitä ei voi tietää etukäteen, mutta omalle, eikä tyttäreni iholle ole käynyt koskaan mitään perusvoiteet. Itse asiassa ne ovat olleet paljon allergisoivimpia kuin monet muut. Mutta hienoa, jos yksi puteli riittää 💞 Se tosiaan tekee asioista yksinkertaista!

Vierailija
5/16 | 

Sinkkivoide on ollut meillä parasta vauvan peppuun. Yhdessä yössä iho parantunut esim. Vaippaihottumasta

Vierailija
8/16 | 

Poikalasten peppuja ei useinkaan tarvitse hoitaa millään muulla kuin vedellä. Minulla on kaksi poikaa ja kun esikoisen aikana kaikki voiteet ja talkit jäi käyttämättä, tokalle en enää niitä valmiiksi hankkinutkaan. Tytöille usein talkki ja sinkkivoide ovat tarpeellisia, kun kakka menee ikävästi kaikkiin poimuihin ja koloihin.

Tällä kokemusperäisellä rintaäänellä neuvoisin, ettei vauvoille kannata hankkia etukäteen tuotteita, vaan sitten vasta jos jokin tarve ilmenee. :) 

Ihmettelen myös tarvetta näille naisten alapäänpesuaineille. Mihin tarpeeseen ihmiset niitä käyttää (kutinako? ihottuma?)? Normaalissa tilanteessa terve alapää kun puhdistaa itse itsensä ja siihenkin riittää pelkkä vedellä huuhtelu. 

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
9/16 | 

Mä luulen, että alapääpesut jos mitkä, ovat jokaisen oma valinta, joissa kannattaa toimia omien toiveiden ja mieltymysten mukaan. Eihän meistä ihmisistä oikeasti kukaan pakolla varmasti tarvitsisi yhtä ainoaa kosmetiikka tai pesuainetta, mutta itse pidän niitä terveissä rajoissa oikein kivana asiana. Mutta jokainen tavallaan 💞

Vierailija
10/16 | 

Neuvolalääkärinä en suosittelisi pesuaineita vauvojen enkä äitien alapäihin. Vesipesu on kaikille paras. Mahdollisiin vaippaihottumiin sitten se sinkkivoide. Tämä suositus on muuten neuvoloissa sama kaupungista riippumatta. Jokainen toki hoitaa omat ja lastensa pesut valitsemallaan tavalla mutta kommentoin vaan, jos vaikka ensikertalaisia on täällä lukemassa, ettei pesuaineita suositella.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
11/16 | 

Mä olen itse asiassa jutellut tästä gynekologin kanssa, varmasti vuosia sitten, ja hän taas oli sitä mieltä, ettei tällaisissa oikeanlaisissa pesuaineissa ole mitään haittaa. Tottakai sai pestä vain vedellä, sitä tuskin kukaan kieltää. Mutta tässä - kuten olen raskauden aikana huomannut monessa muussakin asiassa - myös asiantuntijoilla voi olla todella erilaiset näkemykset monista asioista 😊 Ei ihme, jos ihmiset ovat välillä vähän pallo hukassa.

Vierailija
12/16 | 

Tietenkin on oma valinta, mutta tekstistäsi sai sen vaikutelman että alapäänpesuainetta _tarvitsee_ sillä totesit että jokainen nainenhan tietää että ei voi tavallisilla pesuaineilla pestä vaan "näille on oltava omat aineensa." Ymmärrän, että kyseessä oli markkinointipostaus, mutta tällainen on oltava -väittämä kalskahti korvaan kovasti. Asian olisi voinut muotoilla jotenkin, että vesipesu riittää mutta jos haluaa niin intiimipesuainetta voi käyttää.

*
14/16 | 

Hei, mikä ihana vaaleanpunainen neuletakki sinulla on kuvassa?

Vierailija
15/16 | 

Eikä äidiksi tule silloin kun saa ensimmäisen lapsen? Sen jälkeen olet äiti. Miten silloin tulee uudestaan äidiksi kun syntyy toinen lapsi?

Vierailija
16/16 | 

Acon tuotteet on ihania :) Mun on pakko kuitenkin kommentoida sen verran, että valitettavasti raskausarpien syntyyn ei voi vaikuttaa ihoöljyn käytöllä, vaan arpien muodostuminen riippuu vain ihotyypistä :( Mut ihon kutinaan öljy kyl auttaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietin eilen, että olisi kiva kirjoittaa jokin keskiviikon kosmetiikkavinkkipostaus, mutta tajusin samassa hetkessä, että kesän aikana – kuten yleensä – en ole testannut mitään uutta tuotetta tai muuten muuttanut kaunistautumisrutiineja. Itse asiassa kun kroppa muuttuu jatkuvasti, eikä mielestäni kovin imartelevaan suuntaan, on tullut tunne, että olen halunnut kesälläkin meikata ihan kuten talvisinkin. Yleensähän mun meikin määrä vähenee radikaalisti kesän aikana, vaikken taida ollakaan mikään megameikkaaja mihinkään vuodenaikaan. Ennen olen kuitenkin luopunut usein kesällä silmärajauksista ja ihon meikkaamisesta, nyt vetelen samoilla rutiineilla kuin talvellakin.

Kokosin siis tähän postaukseen enemmänkin ajatuksia ja vähemmän tuotevinkkien koskien kauneutta, kauneudenhoitoa, meikkaamista ja kosmetiikkaa.

10 kauneusaatosta heinäkuussa 2019:

  • Haluaisin olla sellainen tyyppi, jolla olisi selkeät rutiinit kauneusasioissa. Tiedän naisia, jotka esimerkiksi aina lakkaavat uudet lakat kynsiinsä keskiviikkoiltaisin tai kuorivat ihon ilman poikkeuksia kahdesti viikossa. Itse olen summamutikkasohija, joka tekee kauneusrituaalit sitten kun muistaa tai ehtii. Eli ei kovin usein.
  • Kesällä minulla on tapana yhtäkkisesti repsahtaa muutenkin retuperäisestä kauneudenhoidostani. Esimerkiksi saatan nyppiä kulmat kerran kuussa tai kynsien huoltoväli venähtää puolet liian pitkäksi. Jotenkin leijun kesäisin sellaisessa kesäkuplassa, etten osaa katsoa kalenteria tai katsoa ajan kulumista. Tänään sain vihdoin huollatettua mun kynnet*. Vitsi tuli hyvä fiilis! 
  • Olen alkanut huomata mulla ihan oikeita ja alati näkyviä silmäkulmaryppyjä. Mä olen omistanut elämäni aikana varmasti 30 silmänympärysvoidetta, mutta silti niiden käyttö ei ole koskaan ollut osa mun jokapäiväistä ihon hoitoa. Nyt kaduttaa. Enkä siltikään rasvaile silmäkulmia. Ainoa, mihin pystyn, on koko naaman vetely yhdellä voiteella. Jos joku vinkkaisi jonkin aivan ultimaattisen hyvän voiteen, voisin harkita. Vai laitatteko samaa voidetta koko kasvoille, jota suditte silmänympäryksille. Jos, niin mikä tämä aine on?
  • Olen suorittanut kesän aikana suurta Essencen ripsivärien testiajoa. Olen toisin sanoen testannut kaikki tällä hetkellä myynnissä olevat Essencen ripsarit. Tuloksia saatte lukea vielä kesän aikana.
  • Tekoripsiajatuksen olen haudannut tällä erää, vaikka omat ripset ovatkin huonontuneet tosi paljon raskauden aikana. Vielä harkitsen sellaista ripsien kestotaivutusta. En tosin tiedä, jaksanko rampata kauneushoitolassa kuukauden välein.
  • Kosmetiikkabrändeille kiitos kaikista feikkirusketustuotteista ja -meikeistä. Tällä hetkellä mulla on käytössä Vita Liberatan CC-voide*, The Body Shopin rusketustipat* (ei itseruskettavat, vaan ainoastaan meikkihuijaustan varten), Kikon aurinkopuuteri ja silloin kun jaksan, sudin Vita Liberatan 10 minutes tan -voidetta* ihoon. Epäilin ensin, että 10 minsan rusketus jättää ihoon karmeat rajat, mutta tuote on yllättänyt positiivisesti. Voide siis levitetään ihoon rusketushanskalla, sitten sen annetaan imeytyä 10-20 minuuttia, jonka jälkeen rasva huuhdellaan ihosta suihkussa pois. Itse rusketus kehittyy seuraavien tuntien aikana, mutta iho ei jää likaiseksi, eikä haisevaksi. Onneksi uskalsin kokeilla.
  • Alkuraskaudesta F tai A rasvasivat vatsaani säännöllisesti joko BalmYoun karitevoiteella* tai Weledan raskausarpiöljyllä, mutta nyt kerrat ovat harventuneet muutamaan kertaan viikossa. En jotenkin usko kauheasti voitelun voimaan raskausarpien suhteen, vaikka itse toimenpide tuntuukin ihanalle ja rentouttavalle. Kun odotin F:ää, en saanut arpia. Vielä nytkään arpia ei näy, mutta olen melko varma, että niitä vielä tulee. Tuntuisi ainakin aika absurdille, kun katson nyt jo mahan kokoa, ettei jotain repeymää tulisi, koska kuukausia ja kasvua on jäljellä vielä niin paljon.
  • Olen alkanut testata, kuinka nopeasti saan arkimeikin naamaan, kun on kiire. Haluaisin meikata vauvojen synnyttyäkin, koska olen huomannut, että mun oma olo on parempi, kun sudin vähän väriä kasvoihin. Pystyn tuhraamaan naamaani vartinkin, mutta viidessä minuutissa saa jo aikaan ihmeitä.
  • Vitsi hiuksista tulee aina järvivedellä pestessä ihanan pehmeät. Olen yrittänyt ajoittaa tukanpesun aina meidän mökkipäiviin kesällä.
  • Olen innostunut monen vuoden tauon jälkeen taas leteistä tukassa. Ne on ihana huonon hiuspäivän pelastus, ja vaikka en ole mikään superhyvä letittäjä, on sellainen hieman sotkuinenkin lopputulos leteissä vielä ihan kivan näköinen.

Kivaa keskiviikko!

-Karoliina-

*kynnet huollettu Beautiful You -kauneushoitolassa, kynsistä saatu alennus 

 

Kommentit (6)

KatriMKT
1/6 | 

Kokeile Kora Organics Noni Glow silmänympärysöljyä, se on helppo kun vain ”rullataan” iholle, ei tarvitse hirveästi levitellä.

Työn puolesta voin sanoa, että suurin syy raskausarpiin on se ettei nesteytystä ole tarpeeksi elimistössä. Vedenjuonti on siis paras ehkäisy arpiin. Siitä kannattaa lukea lisää jos aihe kiinnostaa. Kolme lasta ja ei yhtään punaisia arpia, vaaleita venyviä toki hieman. 😊

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
2/6 | 

Roll on olisi ehdottomasti mun juttu. Joskus muinoinen omistin sellaisen Lumenen silmänympärysvoiteen, ja sitä kyllä käytin ennätyskauan.

Mä taas olen kuullut, että arvet johtuu lähinnä kudostyypistä. Tosin: onneksi janottaa 24/7, joten juonut ainakin olen ❤️

Mariaki
3/6 | 

Hei! Olethan tietoinen ettei raskauden aikana suositella käytettävän itseruskettavia tuotteita eikä tekokynsiä?

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
4/6 | 

Itse asiassa Vita Liberatan tuotteet on ihan ok raskauden aikana, samoin kestolakkaus, joka on sama, kun vetelisi itse lakat kynsiin.

Tosin varmasti moni asia, jota teen, on jonkin ohjeen mukaan raskauden aikana kiellettyä, mutta olen yrittänyt pitää sellaisen perusmaalaisjärjen mukana näissä touhuissa 💞

Annikkitähti
5/6 | 

Hei mä pääsin nyt 31-vuotiaana vihdoin silmänympärysvoiderutiiniin käsiksi kun löysin todella matalan kynnyksen voiteen: Evolve organic beautyn roll on -mallinen voide (esim Ruohonjuuresta), ei muuta kun korkki auki ja yks pyöräytys kummankin silmän ympärille, ei tarvi painella sormilla! Musta ratkaisevaa oli just toi et ei tarvi sormilla läpiköidä mitään. Lisäksi luomutuote ja järkevän hintainen JA kaunis pakkaus 😃

Vierailija
6/6 | 

Hyvä pitää mielessä että ryppyjä ei pysty ehkäisemään muulla kuin aurinkovoiteen käytöllä. Kosmetiikkaan ja erityisesti anti-age tuotteisiin saa halutessaan laittaa niin paljon euroja kuin haluaa, mutta ryppyjä ei enää pysty siloittamaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat