Kirjoitukset avainsanalla äitiysvaatteet

Asu: farkut, neule, lyhythihainen paita, korvikset ja loaferit

Merkki: farkut, H&M Mama // neule, Uhana Design // paita, H&M Mama // kengät, Stradivarius  // korvikset, Uhana Design

Hankintapaikka: Henkkamaukan kamat Ratinan Henkalta, neule Uhanan ystävämyynneistä, korvikset muuten vaan Uhanalta ja kengät Espanjasta

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Varsinaiset äitiysvaatteet, paidan ja farkut, olen luonnollisesti ostanut käyttövaatteiksi raskauden ajalle. Neuleen olen hommannut pari vuotta sitten, mutta itse asiassa nyt vasta raskaana olen alkanut pitää sitä (kuten muitakin kimonoita) oikein urakalla. Pidän niitä kesäisin takkeina. Kengät ostin ikään kuin ballerinojen korvaajaksi. Jostain syystä en ole enää pariin kesään osannut pitää ballerinoja yhtä usein kun ennen. Korvikset olen ostanut piristämään asuja.

Hankinnan kannattavuus: Äitiysvaatteet ovat olleet siinä mielessä kannattavat ostokset, että mä tosiaan tarvitsen niitä. Toisaalta mä vähän kriiseilen äitiysvaatteiden kanssa siksi, että tuntuu, että ne kaikki on samasta puusta. Sellaisia hempeitä, mammamaisia ja jotenkin tehty tietyntyyppiselle naiskuvalle. Jos olisi varaa valita tyyleistä, ei tämä paita olisi mun päällä. Sinne mahtuu kuitenkin kivasti maha ja väri käy monen vaatteen kanssa. Neuleita mulla on paljon, ja kimonot yllättävän vaikeita takkien alla talvella. Mutta: Näin kesällä olen pitänyt tätä neuletta tosi paljon. Merinovilla on ihanan viileä ja lämmin yhtä aikaa. Olen myynyt monet mun pisarakorviksista, mutta säästänyt kivoimmat värit. Vaikka Uhanan korviksia näkee kaikkialla, pidän näistä edelleen. On ihana pitää isoja, näkyviä korviksia, jotka eivät kuitenkaan ole liian hienostelevat, ja jotka eivät paina lainkaan korvissa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ihana asu, tää väripaletti on puolestaan just mun mieleen! Mun mielestä tää hempeäkin look pukee sua tosi hyvin, näytät kauniilta! :) Mutta ymmärrän kyllä, ettei sovi jokaisen pirtaan, ja varmasti äitiysvaatteissa voisi olla enemmän valinnanvaraa ja eri tyylisiä vaatekappaleita! Tuntuu, että valikoima on tosi rajattu, ja harvasta liikkeestä löytyy ylipäänsä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asu: neulekimono, toppi, jeggarit ja lenkkarit

Merkki: kimono, Uhana Design // toppi, H&M // jeggarit, H&M // lenkkarit, Vamsko*

Hankintapaikka: neuleen olen ostanut joskus Uhanan ystävämyynneistä. Taisi olla mallikappale. Kimono-mallit on ollut hyviä nyt raskaana, vaikka talvisin niitä on vaikea ujuttaa takkien alle. Toppi ja jeggarit on Ratinan Henkan äitiysosastolta ja kengät sain vuosi sitten Vamskolta blogin kautta.

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Kuten näkyy, kaikki vaatteet on ostettu arkeen. Tosin tuota Uhanaa olen käyttänyt korvisten ja mustan haalarin parina myös juhlissa.

Hankinnan kannattavuus: No, kuten eilen manailin instassa, en pidä äitiysvaatteiden ostoa mitenkään kovin kannattavana tai ekologisena. Mutta. Mun mielenterveyden ja ylipäätään ulos poistumisen kannalta ne on ollut tässä raskaudessa välttämättömiä. Jeggarit on ihanan pehmeät ja kevyet, mutta ne valuvat päältä. Toppia pidän joka päivä, jos ei vaan ole pesussa. Neulefriikkinä en koskaan tarvitse uusia, mutta tässä takissa himotti tuo kuvio. Sama juttu lenkkareiden kanssa: En tarvinnut kyllä uusia, mutta tämä VÄRI! Joka tapauksessa tässä on toimiva raskausasu, joka on toki täyttä plussaa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 | 

En ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi äitiysvaatteiden hankinnasta pitäisi jotenkin potea huonoa omaatuntoa. Tai miksi ne pitäisi jättää hankkimatta vain siksi, että käyttöaika on niin lyhyt.
Itse en ainakaan olisi koskaan pärjännyt ilman, enkä ole todellakaan kokenut turhiksi! Keskimmäisen raskausaikana käytin puhki ja loppuun ihanat samettihousut, kuopuksen raskausajan kuljin kaverilta saamissani farkuissa.

On jotenkin hyväksytympää ostaa kesävaatteita kolmen kuukauden kesäsesonkiin tai pikkujoulumekko firman pikkujouluihin. Silloin kukaan ei kysele, miksi näin lyhyttä käyttöä varten ostelet. Raskaud on hankalaa aikaa monin tavoin muutenkin, eikä peolikuva aina imartele, joten miksi jokapäiväisestä vaatevalinnasta pitäisi tehdä vielä vaikeampaa? Mielestäni on enemmän kuin ok ostaa paita, joka oikeasti mahtuu vatsan yli ja mieleiset housut, jotka pukea jalkaan.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Mä koen, että tuntuu hölmölle rahan ja maapallon tuhlaukselle ostaa vain yhdeksi hetkeksi. Kesä - tai jokin muu vuodenaika - onneksi tulee aika usein uudelleen, mutta raskaus ei välttämättä. 

Mutta. Ihan täysin oikeassa olet, että koska muutenkin on oloissa ja omassa koossa ja kaikessa vauvoihin liittyvässä välillä tuskaa, ei vaatteiden pitäisi olla enää mikään ongelma. Varsinkin, kun se on helposti ratkaistavissa. 

Vierailija
2/14 | 

Ajattelin alkuraskaudesta, etten ostaisi mitään raskausvaatteita, mutta mm. vatsan vilkkuminen paitojen alta ei ole kovin mukavaa tai edustavaa... 😅 Ja mulla sama ongelma äitiyshousujen kanssa 😫 miksi ne valuvat päältä??

Jm
3/14 | 

Mites mekot, meksimekot tms tarpeeksi leveät jotta mahtuu maha alle. Itse kuljin aikoinaan puoli kesää mahan kanssa tavallisessa maksimekossa.

Vierailija
4/14 | 

Hyvä että löysit jotain päälle pantavaa. Tuskastelin itsekkin saman asian kanssa ja loppuraskaudessa kävi niin että jouduin ostamaan uudet kengätkin kun vanhat eivät millään menneet päälle kauhean turvotuksen takia.

Anna-Maria K
5/14 | 

Mä oon kans joutunut hankkimaan yllättävän monta raskausvaatetta vaikka ajattelin etten tarvii juuri mitään. Vähänpä tiesin. Mulla vatsa on ollut alusta saakka niin alhaalla, että ihan kaikki kinnaa. Jopa raskausfarkut, kun niissäkin kuitenkin on se "sauma"kohta ennen kuin alkaa vatsan peittävä kangasosio. Mekot ja kaikki mikä ei purista on jees ☺️

Pikkumyy
6/14 | 

Meidän kaikki viisi lasta (ja pian kuudes) ovat syntyneet kesällä, joten todella vähillä vaatehankinnoilla olen pärjännyt eikä esim. ole tarvinnut ostaa uutta talvitakkia raskauden takia. Esikoisen kohdalla ostin kaksi äitiyspaitaa ja neljännen kohdalla yhden neuleen, siinäpä minun raskausvaatteet. Pidän pidempiä toppeja, masutuubeja ja mekkoja, jotka peittävät hyvin ison vatsan. Housuista välttelen farkkuja näin kesäisin ja käytän housuja, joissa ei ole vetoketjuja 😊

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Mulla on joku juttu omassa päässä, että en tykkää juuri äitiysvaatteista. Joku sellainen hempeys ja mammamaisuus häiritsee, vaikka periaatteessa juuri tykkään pitsistä ja kukista ja sellaista. Mutta totta on, että henkkamaukalta saa aika kätevästi toimivia vaatteita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat