Kirjoitukset avainsanalla kaksosten odotus

Asu: mekko, korkosandaalit ja korvakorut

Merkki: Marianne-mekko, Ivana Helsinki* // sandaalit, Swedish Hasbeens // korvikset, Wish

Hankintapaikka: mekon sain matkaani Ivana Helsingiltä, kun olimme Nooran kanssa Ivanan vieraana muutama viikko sitten. Sandaalit ostin -50% alesta suoraan Swedish Hasbeensin ja korvikset ovat elämäni ensimmäinen ja viimeinen Wish-tilaus.

Käyttöönottotoimenpiteet: Korvisten puhdistus.

Käyttökohde: Sain valita minkä tahansa Ivana mekon, mutta tämä Marianne päätyi lopulta mukaan, koska rakastan siinä niin montaa elementtiä. Ensinnäkin tuo simpukkakuvioinen pitsi on aivan ihanaa. Ja itse asiassa Ivanan pitsi on muutenkin aivan lemppariani. Toisekseen en omistaa yhtään pitkähihaista, valkoista mekkoa. Ja kolmanneksi MEKKO MAHTUI PÄÄLLE. Mun maha alkaa olla jo niin iso (vastaa yksikkömahaa koossa noin rv 28-29), että monien normimekkojen – muiden kuin äitiysvaatteiden – käyttö ei meinaa enää onnistua. Kengät ostin meidän omiin häihin Swedish Hasbeensin nettikauppa-alesta -50%. Kaasoilla oli samanmerkkiset popot myös. Tosin vähän korkeammat ja eri väriset. Häiden jälkeen olen pitänyt sandaaleita muutaman kerran muissa juhlissa. Korvikset ostin niin ikää meidän häihin, mutta lopulta en laittanut niitä, vaan Maanantaimallin korvikset. Korvikset olivat elämäni eka ja vika Wish-ostos. Ei vaan pysty, vaikka itse korviksista tykkäänkin ja olen pitänyt niitä varsinkin tänä kesänä paljon.

Hankinnan kannattavuus: Mekko on pelastanut mut asukriisiltä – joita tulee alati muuttuvan koon vuoksi jatkuvasti – jo monta kertaa. Kannattava hankinta, koska uskon, että mekko menee raskausaikana pitkään, mutta sopii myös raskauden jälkeen mallinsa vuoksi. Kenkiä rakastan myös. Ne ovat minusta kauniit, sopivat mun tyyliin ja niillä on ihana kävellä. Ei satu jalkoihin sitten yhtään. Korvikset ovat tietysti paska ostos, koska ovat muutaman sentin rihkamat Kiinasta. Olisi voinut jäädä ostamatta, vaikka julmetun kauniit ovatkin.

-Karoliina-

*saatu

Kuvat: Noora Näppilä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

LR
1/5 | 

Näytät tosi hyvältä ja mekko on upea! Oon nyt kaksosraskaana rv 29 ja vatsa on kyllä jo lähellä sitä mitä se yhden kanssa loppuvaiheessa varmasti olisi. Kaikki tulee vielä suorana eteen, kun lantio on aika kapea ja ruumiinrakenne melko siro. :'D Joustavat maksimekot on kovassa käytössä!

Kaisa
2/5 | 

Ihanasti sinulle istuva mekko 😊! Ja onpa vauvamasusi jo ihanan ison kokoinen. Itselläni oli koko kaksosraskauden ajan tosi pieni maha (ollut tosin yksösessäkin), vaikka pojat syntyivätkin kolmekiloisina. Pieni, napakka maha oli kyllä avuksi liikkumisessa, kun pystyi liikkumaan ja touhuamaan ihan viime metreille saakka kuten tavallisestikin, mutta huonona puolena oli se, että kaikki tutut (joiden kanssa ei ehtinyt/tajunnut tavatessa tai nähdessä vauva-asiasta keskustella) eivät edes tienneet minun odottavan kaksosia tai edes olevan raskaana 😂. Yllätys olikin joillekin suuri! Joten iloitsehan mahastasi, se kuuluu asiaan! Mielenkiintoisia postauksia sinulla. Ja tosiaan, jotkut jo kommentoivatkin aiemmin tuota kaksosten keskimääräistä syntymisaikaa (josta teille oli kerrottu ilmeisesti aika alakanttiin). Jos kaikki menee hyvin, voivat identtiset olla mahassa hyvin raskausviikolle 37 asti kuten meilläkin. Luottamusta siihen ja että hyvin se menee! Nautihan tästä hetkestä, jossa raskaudessa nyt ollaan. Raskaushan on (kaksosraskauskin) täysin normaali kehon tila, ainakin itse näin runsaasti kaksosia sisältävästä suvusta tulevana ajattelen. Niin ne ovat entisaikoinakin vaan pysyneet mahassa pitkään ja arki rullannut, vaikka arkitouhua on tuolloin ollutkin varmasti paljon. Joten ei ole syytä ilman lääkärin määräystä jäädä paikoilleen nytkään 😊

M-A
3/5 | 

Odotin viime viikollakin perjantain asupostausta, kun näin sinut silloin Tampereen Keskustorin laidalla olevassa ravintolassa päälläsi sinulle todella hyvin sopiva mekko. Instassa taisi siitä kuva ollakin. Kaunis mekkohan tämäkin toki on.

Vierailija
4/5 | 

Hei millainen lesti noissa kengissä on? Näyttävät ihanille, täytynee ehkä yhdet kesäpopot itselle tilata.

Heidi
5/5 | 

Upea outfit!
Mulla on noi kengät luonnonnahan värisenä, ostettu melkein 10v sitten. Nahka on kovaa ja hiertää rakot muutamiin paikkoihin, vaikkei paljoa kävele. Mietin, että pehmeneekö ne koskaan.. En pysty pitää niitä niin paljoa että pehmeis. Mulla on aika siro ja kapea jalka, mietin että jos olis vähän isompi, niin ehkä venyttäisi nahkaa enemmän. Muuten täydelliset ja hyvät jalassa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mä olen raskauden ajan kerännyt tietoja, ranskalaisia viivoja ja lauseenpoikasia siitä, miten raskaus on edennyt ja miltä milläkin viikolla on tuntunut. Ensin ajattelin, että pidän nuo viikot vain itselläni, että voin joskus niihin palata. Mutta kun nyt aloin lukea niitä, tuntui, kun ekojen viikkojen tarinoista olisi iäisyys. Teki ihan mieli fiilistellä niitä ja kertoa noista viikoista myös teille. Ainakin itse olen koko raskauden ahminut kaiken maailman raskaustarinoita, joten ehkä näitä on kiva lukea myös siellä ruudun toisella puolella, jos toiveissa on raskaus tai olet raskaana. Tai muuten vaan: Onhan nämä tarinat joka kerta erilaisia kuin jonkun jonkun toisen tarinat.

Mä olin elätellyt raskaustoiveita niin monen kierron ajan, että olin alkanut jo vähän kyllästyä ”raskausoireisiin”. Niin monta kertaa mun oma psyyke oli huijannut raskausoireita. Ja kun vielä päälle oli pistetty heilahteleva kierto, olin tulkinnut oireita monta kertaa vääriin niin, että olin joutunut pettymään kerta toistensa jälkeen. Oli ollut mahan turvotusta, rintojen arkuutta, myöhässä olevia menkkoja ja vaikka sun mitä.

Siksipä tässäkin kierrossa olin skeptinen. Mitä jos nyt kävisi, kuten aina ennenkin. Olin viikon alussa ystäväni kanssa hotellissa. Siellä mulla meni vatsa sekaisin ja muutenkin olo oli osin etova. Ystäväni oli jo ihan varma, että olisin raskaana. Itse aloin innostua aiheesta. Jopa tekstailtiin kotona olevalle A:lle, että pitäisiköhän tehdä testi. Päädyttiin kuitenkin siihen, että menkkojen ekaan poisjääntipäivään oli niin pitkä aika, ja toisaalta halusin tehdä testin A:n kanssa, että nyt jäätiin vain odottelemaan.

Keskellä viikkoa matkustin Hankasalmelle F:n kanssa hiihtolomalle. Ilmestyi Kauneuden ja terveyden kansijuttu ja muistan, kun luon juttua ensi kerran vanhempieni sohvalla, mahaani alkoi kipristellä hirveästi. Kipu oli kuukautiskipujen kaltaista, mutta kipeämpää. Selkä oli myös arka. Laitoin kotiin jääneelle epätoivoisi viestejä siitä, kuinka olin täysin varma siitä, että tämäkin kierto oli nyt tässä. Mies yritti rauhoitella minua ja sanoa, että toivoa ei olisi vielä menetetty. Minua vaan vituttu miehen ainainen positiivisuus. Ärsytti se, miten toinen ei kerta kaikkiaan tajunnut, ettei tässä ollut tilaa enää millekään toivolle. Peli oli menetetty.

Näin samana päivänä siskoni vastasyntyneen ihana tytön ensimmäistä kertaa. Hän oli niin pieni ja ihmeellisen rakas. Ei kertaakaan tuntunut sille, että toisen vauvan pitely olisi tuntunut vaikealle. Onni tuntui, vaikka itseä ahdisti oma olo. Uskon, että jos lapsi olisi ollut jonkun kaukausemman ihmisen, olisin voinut tuntea myös surua. 

Kuukautiset eivät kuitenkaan alkaneet sinä päivänä, eikä seuraavana. Olin ihmeissäni. Koska varsinainen ensimmäinen testipäivä olisi ollut viikonloppuna, kun menimme ystäväperheen kanssa Himokselle, emmekä olisi voineet tehdä A:n kanssa kuitenkaan testiä vain omissa oloissamme, päätimme, että teen testin yhtä päivää liian aikaisin Hankasalmella. Pidin miestä jutussa mukana WhatsAppin kautta. Kun testiin alkoi piirtyä kaksi viivaa, lähetin kuvan ja kysyin ”eikö olekin molemmissa viivaa?”. Ja siitä se matka sitten alkoi.

Olo oli aivan epätodellinen. Uutisista kerrottiin heti molempien perheiden aikuisille ja Himoksen reissun vanhemmille. Oli aivan hassua, kun yhtäkkiä pitikin katsoa kaupassa, mitä juustoa salaattiin laitettiin ja kuinka salaatti oli huuhdeltu. En uskaltanut lasketella. 

Tein viikonlopun ajan testin joka ikinen aamu. En voinut millään uskoa raskautta, kun oireet olivat jääneet alkuviikkoon ja hotelliin. Olo oli koko ajan aivan tavallinen. Fyysisesti. Henkisesti jotain ihan muuta.

-Karoliina-

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 | 

Itselläni oli ennen raskautta (nyt tyttö tosin jo 2v) todella säännöllinen kierto ja muistan itsekin, että torstaina päivää ennen menkkojen oletettua alkua iski kauheat menkkakivut ja turvotukset ja olin varma, että nyt alkaa jotkut vuosisadan kuukautiset. No ei alkanut seuraavana päivänä eikä sitä seuraavana, vaikka olo jatkui tukalana. Sunnuntaina näytti illalla raskaustesti plussaa ja se oli uskomatonta, miten yhessä hetkessä tajusit elämäsi muuttuvan aika radikaalisti. Heti seuraavana päivänä piti soittaa äitille.

Tiina/Fit Fat Mama
2/19 | 

Oi että huippu postaussarja tälläinen, ihania muistoja varmasti siulle itsellekin lukea näistä jälkikäteen :). Kirjoituksesta päätellen teillä ei tärpännyt heti, joten entistä enemmän tuntuu varmasti huikealta.

Me yritettiin toista lasta yli 2-vuotta ja hitsi kun olisin tajunnut silloin alussa ottaa noita oireita ylös. Jotenkin alussa jännitin vaan niin paljon ettei menisi kesken kuten edellinen.

Onnea kovasti vielä sinne tupla-onnesta :)!

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Täytyy myöntää, että itseäkin hirvitti aluksi kirjata oloja, koska ajattelin, että jos jotain kurjaa tapahtuu, jäisi heränneestä toivosta ehkä kurja olo, jos tekstit tulisi joskus vastaan!

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Itse asiassa olin liittyvässä ryhmään, mutta koska ryhmään liittymisen edellytti se, että olisi antanut kuvan omasta neuvolakortista, vetäydyin. Se tuntui liian henkilökohtaiselle minun näkökulmasta, vaikka ymmärrän toki, että se on turvallisuusnäkökulma 😊

Kukka
5/19 | 

Tuplaonnittelut sinne! Tällaisia postauksia lisää ehdottomasti, ihan parhaita. Osasin odottaa tällaisia iloisia uutisia :) Muistan samat fiilikset vuosi sitten ja vaikka se raskaus meni valitettavasti kesken ihan alkuvaiheessa. Toivottavasti pääsen kokemaan saman plussan aiheuttaman tunnemyräkän pian vaikka se oli niin ihanaa ja kauhistuttavaa samaan aikaan :) Onnea odotuksiin!

pienen pojan äiti
6/19 | 

Me yritettiin lasta kolme vuotta - lapsettomuushoitojen kera. Meidän poika sai alkunsa lopulta keskenmenon jälkeen, luonnollisesti ja luomusti siinä välissä kun odottelimme seuraavaa alkion siirtoa. Ihmeellistä. Olin varma tuolloin, että kuukautiset alkavat juuri yhtenä yönä - oli niin kipeä kramppaava vatsa ja selkä että jopa toivoin kuukautisten jo alkavan, jotta olo helpottuisi. No, ne eivät sitten alkaneetkaan tuon kivuliaan yön jälkeen. Testi, jonka nyt tein "ihan vain varmuudeksi" osoittikin yllättäen plussaa :) Pelon sekaisin tuntein meni kuitenkin tämäkin alkuraskaus, sillä hormoniarvot olivat alussa liian matalat ja keskenmenon pelko edellisen jälkeen oli kova. Lopulta saimme kuitenkin terveen ja ihanan pojan. 

Vierailija
7/19 | 

Kiva postaussarja! Meillä on laskettu aika viikko teidän jälkeen, siksikin erityisellä mielenkiinnolla sun raskautta seurailen. Kaikkea hyvää!

Twinmom
8/19 | 

Aivan sydäntä lämmittää nämä kaksosuutiset! Meillä 5-vuotiaat kaksostytöt ja yhä edelleen mieli palaa noihin alkuaikoihin. Kiitos kun päätit ottaa meidät mukaan tälle matkalle ja kertoa ihan alkujutuista alkaen :) tuhannesti onnea koko perheellenne!

taitta
10/19 | 

suuresti onnea! innolla odotan jo seuraavaa rv postausta. itsellä alkuraskaus menossa joten aihe kiinnostaa. odotellessa voi lukea toistamiseen tee se itse vauvan.. 😊

Tiitiäinen
11/19 | 

Onnea odotukseen! Mielenkiintoista seurata kirjoituksiasi raskaudesta, kun olen itsekin raskaana. Odotan meidän kuudetta, laskettu aika lokakuun lopussa. Taidetaan olla aika samoilla viikoilla 😊

maatus
12/19 | 

Voiii ihana, jos kirjoittelet raskaudestasi tänne blogiin! Varsinkin näin raskaana ollessa on ihana lukea näitä. Mahdottomasti onnea odotukseen <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat