Kirjoitukset avainsanalla villa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun äidille äitienpäivälahjan hankkiminen on ollut aina siinä mielessä haastavaa, että melkein heti äitienpäivän jälkeen koittaa hänen syntymäpäivänsä. Kesän alkuun on siis osattava pähkäillä kaksi ylläriä.

Onneksi Kaino ehti tänä vuonna hätiin ennen kuin ehdin stressata lahjoista vielä ollenkaan. Sain nimittäin valita äidilleni Kainon mallistosta kampapuuvillaisen tuubihuivin!

Kainohan on vuonna 2010 perustettu köyliöläinen yritys, joka valmistaa tuotteensa alkusuunnittelusta lopputoteutukseen asti itse. Materiaaleina Kaino käyttää vain luonnonmateriaaleja, kuten villaa ja puuvilla, ja itse löysinkin merkin viime talvena, kun vilukissana etsin parhaita mahdollisia lämmikkeitä itselleni.

Pohdin kauan, minkä värin valitsisin äitini huiviin, ja oikeaa kesää odotellessa päädyin väriin helle. Toivotaan, että nimi on enne.

-Karoliina-

*huivi saatu blogin kautta

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (4)

EliseV
1/4 | 

Aika huikea lahjaidea äidille, jolta löytyy jo niin paljon kaikkea. Lämpöisellä paketilla ei voi mennä vikaan!
Aijotkos muuten tehdä postausta Kayla Itsinesin kuntokuurin tuloksista? Eikös 12 viikkoa tullut täyteen huhtikuun lopussa ;)

2/4 | 

Voi kun kiva lahja! :) Mulla on samanlainen ongelma vuosittain, äidillä on synttärit toukokuun puolessa välissä eli aina enemmän tai vähemmän heti äitienpäivän perään. Joskus ostan arvokkaamman "yhteislahjan", mutta sekin tuntuu vähän kököltä...

Ja nyt kyllä hävettää myöntään, etten raumalaisena ole kuullutkaan tuosta firmasta! Mutta on kyllä kivan näköisiä tuotteita heillä. :)

Kolmistaan-Karoliina
3/4 | 

Noh. Katopa tämän illan postaus ;)

Kolmistaan-Karoliina
4/4 | 

Samoin me ollaan usein tehty, eli yksi isompi lahja :) Sekin toimii!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kaino
kaino

Juuri kun eilen hehkutin teille villaa, lävähti tänään facebook-seinälleni kuin tilauksesta vielä yksi villaihanuus: Kainon syksy-talvi -kuvasto.

Lempparini tämän talven kotimaisista Kainoista on kyllä tämä Syli-neuletakki (50% merinovillaa, 50%kampapuuvillaa). Eikö tähän takkiin voisi kietoutua vaikka koko talveksi?

-Karoliina-

*Kuva: Kaino

 

 

Kommentit (1)

1/1 | 

[…] itse. Materiaaleina Kaino käyttää vain luonnonmateriaaleja, kuten villaa ja puuvilla, ja itse löysinkin merkin viime talvena, kun vilukissana etsin parhaita mahdollisia lämmikkeitä […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

villa1.jpg
villa1.jpg
villa3
villa3

Pipo, Villawool (100% merinovillaa) // Neule, Uhana (100%merinovillaa, valmistettu Suomessa) // Hattu, Gugguu (ulkopuoli 100% merinovillaa) // Hattu, Costo (ulkopinta villaa) // Kengät, PO.P+ Kavat (vuori villaa) // Haalari, Reima (vuori 80% villaa)

En halua masentaa (tuollahan on ihanan lämpimät syyskelit), mutta kyllä se kylmyys, viima ja villavaatteiden kaipuukin sieltä vielä pian tulee.

Omalla autolla työmatkat kulkien talvivaatteiden lämpöisyydellä ei ehkä ole ihan niin suurta merkitysta, mutta heti kun joutuu minun tapaani hytisemään useaan otteeseen päivässä bussipysäkillä, alkaa kaivata lämpökerroksia.

Minulta itseltäni meni lähes 30 vuotta ymmärtää, että villapaita ei aina ole villapaita. Kaiken maailman akryylihöttöä myydään villapaitoina, ja se jos mikä, on suurhuojaus. Jotenkin sitä kuvitteli, että kun neule, pipo tai takki vain näyttää pörröiselle ja lämpimälle, se myös on sitä. Täytynee todeta, että oikeaa kunnon villaa ei kyllä voita mikään.

Tänä vuonna katseeni onkin kiinnittynyt vain oikeisiin villaihanuuksiin. F:llä on ollut talvesta toiseen käytössä Ruskovillan ja Reiman villa-asut, sekä äitini kutomia villalapasia ja -sukkia. Olisiko nyt siis korkea aika saada villatasapaino kuntoon myös omalta osaltani?

villa2.jpg
villa2.jpg

Villahousut, Uhana (100% merinovillaa, valmistettu Suomessa) // Pipo, Villawool (100% merinovillaa) // Lanka, 7 Veljestä - Viidakko (75% villaa, 25% polyamidia)  // Neule, Makia (100% suomalaista villaa)

Olisi tietysti mahtavaa, että oppisin itse kutomaan. Veikkaan kyllä, että pitkäjänteisyyteni sellaiseen puuhaan ei vain yksinkertaisesti riitä...

Mikä on ollut paras villavaatteesi kautta aikojen? Entä millä kutomisohjeella voisit kuvitella antikäsityöihmien innostuvan lajista? Entä mitä villaa välttelet ja mikä taas on sinusta villojen aateliaa?

-Karoliina-

*alkuperäiset kuvat merkkien omia. Muokattu postausta varten pienemmiksi.

Kommentit (26)

Aija
1/26 | 

Aika Uhanat villahousut! Haluan tuommoset! :]

2/26 | 

Makian paita 100% suomalaista villaa, mutta eikö ne tehdä kuitenkin Kiinassa? Vai muistanko väärin? En ole Makiaa siis ostanut pariin vuoteen kun ainakin silloin ne oli kiinalaisia kun viiimeksi ostin. Mutta miksi kuljettaa lanka / villa Suomesta Kiinaan ja sitten valmis vaate tänne takaisin? Pisteet Uhanasta ja sitähän kannattaa nyt tilata ennakkoon Weecokselta :)

3/26 | 

Käsi-ja taideteollisuusyhdistyksellä työskennelleenä vain yksi korjaus: sä haluat oppia neulomaan, et kutomaan. Kutominen tapahtuu kangaspuilla ja neulominen neulepuikoilla ;) Heh, oikeesti ihan sama kunhan tulee ymmärretyksi! Mä sain vaan aina noottia että puhuin ihan mitä sattuu oppilaille :D

4/26 | 

Neulon paljonkin, sukkia ja lapasia tms. pientä noin yleensä.
Parasta villaista päällepantavaa myös aikuiselle ovat nuo ruskovillan villat ja silkit. Eivät varsinaisesti mitään hirmu nättejä, mutta taivaallisia pitää päällä. Jos valitsee mustan värin, voi ihmisten ilmoilla olla huomaamattomampi kuin luonnon valkoisissa ...

Ruskovillojen huonoin puoli on niiden parhaimmassa puolessa. Koit iskevät niihin herkästi, sillä niitä ei ole myrkytetty. Huolta niistä saa siis kantaa, kun ovat melko arvokkaitakin.

Nuo uhanan housut ovat ihan mahtavat!

Karoliina/ Kolmistaan
7/26 | 

äääääh! Tästä jo näkee, ettei musta taida olla NEULONTAhommiin!

Karoliina/ Kolmistaan
8/26 | 

Ruskovillaa mustana? En ole koskaan nähnyt!

Ja oikeastiko. Koita? Ja meillä ne pieneksi jääneet retkottaa ihan normaalisti tuolla varaston laatikoissa. Miten ne tulisi sinusta säilöä, ettei koivaaraa olisi?

Karoliina/ Kolmistaan
9/26 | 

Tämä kyseinen paita, Birch Bark Knit, on 100% suomalaista työtä. Suomalaista villaa, suomalaista suunnittelua ja kokonaan suomessa neulottu, ommeltu, leikattu ja jopa pakattu. Viimme vuonnahan Makialla oli Seagulls Knit -niminen vastaavalla tavalla tehty paita, ja koska se sai niin suuren suosion, päättivät makialaiset tehdä tänä vuonna uuden version tuosta neuleesta. Jos Makian kotimaassa tuotetut tuotteet kiinnostavat, kannattaa kurkata tämä vuoden takainen video http://vimeo.com/74808064

11/26 | 

Neulominen on kivaa jämälankoista, ei kyllästy kun väri vaihtuu tiheään.
Itsekin sorrun usein käyttämään kutomis-sanaa, eiköhän se lipsaha aika monilla ;), joten nou hätä.
Huomasin muuten, että ulkomaalaiset jotka eivät ole kylmään tottuneet, helposti menee tohon "mitä paksumpi, sitä lämpimämpi" lankaan (pahoittelen yleistystä, mutta oman kokemuksen perusteella, oma mies mukaan lukien).
Villa on mahtava lämmike, täytyy vaan muistaa myös tuulen suoja, sitä villa ei yleensä tee ellei ole tosi tiiviiksi huopunut.

P.S. Tosi kivat nuken sukat saa, kun "hieman" pesee niitä koneessa. Nimim. se niistä vauvansukista...

12/26 | 

Hei mahtavaa :) Ja kiitos tästä tiedosta. Monesti kun joku merkki on joskus todettu "kiinalaiseksi" niin sellaiseksi se jää. Ja Kainon tuotteet ovat loistavia, suosittelen lämpimästi! Ja tässä myös yksi villatuttavuus: http://alpafinlandia.fi/

Mar3ngi
13/26 | 

Villa, yksi minun lempiaiheista (kuten ne hiuksetkin ;) ) Minä rakastan villaa ja talvisin käytän vain villaa. Olen paasannut villasta nyt ainakin 3 vuotta! Talvisin minulla on vain villatakkeja, mekkoja ym. Lisäksi omistan Lindexin mustan villakerraston eikä ollut hinnaltaan kuin murto-osa Ruskovillan vastaavasta. Tuo minun on 100% merinovillaa.
Nättejä villatakkeja ja neuleita saa COS:ilta, Cubuksen toissa talven 20e merinovillaiset neuletakit ovat olleet aina huippuja. Niitä olen pitänyt miljoona kertaa ja pessyt ainakin 10 kertaa ja ovat kuin uudet. Harmi että viime vuonna ei Cubuksen Suomen liikkeisiin tullut villaisia neuletakkeja myyntiin kun suomessa ei kuulemma ymmärretä niiden päälle. Edellisen vuoden erä siis myytiin nihkeästi jopa alessa :/
Benettonilla on hyvinkin värikkäitä neuletakkeja (neuletakeista, neuleista, villatakeista ym kirjoittaessani tarkoitan nimenomaan vain villaisia) . Laatu Benettonilla ei ole mikään äärimmäisen hyvä mutta kyllä niillä yhden talven ainakin pärjää. Mihinkään akryyliin en koske. Toki suomalaisia kannattaa suosia :) Minun täytyykin tutustua tuohon Makian mallistoon! Uhana houkuttaisi myös mutta elokuussa ostin kyllä ihan liikaakin vaatteita, toki kaikki oli suomalaisia, mutta silti.

Minä olen neulonut 10 vuotiaasta asti eli 24 vuotta! (Huh, huh!! en ole niin vanha!!) Mieluiten neulon pieniä juttuja eli sukkia, pipoja, lapasia ym. Joululahjojen neulomisen aloitin jo kesäkuun kylmillä ilmoilla, toki hellekauden pidin taukoa mutta nyt iltaisin ja viikonloppuisin puikot viuhuu :D Millään ei malttaisi käydä edes töissä kun haluisin vain kotona neuloa :P
Mutta olen kyllä neulonut 90-luvulla serkuille mm. Muumineuleita. Silloin oli Suuri Käsityö lehdissä ohjeita ja ne ohjeet on muuten uusittu nyt tänä vuonna ja / tai viime vuoden lopulla Suuri Käsityö lehdessä (vink vink jos teillä F on Muumifani!?). Eli jokunen neuletakki on tullut myös neulottua.
No home without you -blogissa on julkaistu villasukkien teko-ohje for dummies, jos haluat opetella neulomaan ;)
Yksi kivoimpia kirjoja on Veera Välimäen Lankaleikki -kirja. Sitä lukiessa / katsellessa tulee itselle sellainen inspiroitunut olo!
Lankoja ostaessakin suosin kotimaisia, käsinvärjättyjä lankoja. Toki ulkomaisetkin käsinvärjätyt langat ovat hyviä ja noissa langoissakin laatu maksaa. Helposti yksi 100g kerä ,josta saa yhdet sukat aikuiselle, maksaa 20-25 euroa.

Karoliina/ Kolmistaan
14/26 | 

Tuo olisi muuten juuri senkaltainen huivi, jolle olisi kysyntää. Uskallankohan?

Karoliina/ Kolmistaan
15/26 | 

Esko pesi kerran talvilenkkipiponsa muiden urheilukamojensa kanssa kuudessa kympissä. Tuli mukava huovutettu hattu tosiaan...nukelle!

Karoliina/ Kolmistaan
16/26 | 

Apua! Miten ihania (plus noissa kuvissa on jotenkin ihana tunnelma).
Voisin niin kuvitella E:lle tuon miesten Velmun ja itselleni naisten Symppiksen. Mistä olet tämmöiseen merkkiin törmännyt? Itselleni aivan uusi tuttavuus...

Karoliina/ Kolmistaan
17/26 | 

Itselläni oli viime vuonna myös nuo Lindexin villapöksyt (= pitkät kalsarit), koska en raaskinut ostaa Uhania, vaikka niistä jo silloin haaveilinkin.

Täytyypä kytätä tuota Cosia. Cubuksesta minulle on jäänyt vähän huono maku...mutta ehkä voin antaa uuden mahdollisuuden. Vaikkain: Yritän nyt keskittyä vain näihin suomalaisiin tekijoihin ja tuottajiin.

Benettonin neuleet pistelevät minua. Tuntuvat usein jotenkin piikkisille.

Lankaleikki menee ehdottomasti etsintään seuraavalla kirjastoreissulla. Vaikka sitten katselukirjaksi...tai voihan siitä vinkata ainakin omalle äidille ;)

Kiitos villavinkeistä :D

Neulomishirmu
18/26 | 

Ehdottomasti! Kliseistä, mutta just kivaa puuhaa syysiltoina sohvan nurkassa. :) Toi ohjesivusto on muuten tosi kiva, siellä on ilmaisia neuleohjeita ja hyvät perusohjeet neulomiseen ja virkkaukseen aloittelijoillekin.

Karoliina/ Kolmistaan
23/26 | 

Ok. Kiitos vinkistä :)

24/26 | 

Tampereen Super Mukavassa näitä näin ensimmäisen kerran vuosi sitten. Ovat olleet mukana myös Design-tapahtumissa :)

Karoliina/ Kolmistaan
25/26 | 

Voi juku! Pitää tutustua näihin vielä ihan livenäkin :)

niinu
26/26 | 

Sinullapa näyttää olevan hyvä vaatemaku, joten voisko sulta toivoa postausta yhteensopivista talvitakeista ja asusteista. Itsellä ei ole mitään ideoita siitä miten yhdistellä värejä ja materiaaleja, halu näyttää tyylikkäältä äidiltä sen sijaan olisi hirmuinen. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat