Kirjoitukset avainsanalla välikausivaatteet

// Kaupallinen yhteistyö: Reima // 

Kun viime keväänä teimme Reiman kanssa suunnitelmaa tämän vuoden yhteistyökuvioista, tuntui aivan mahdottomalle ajatukselle, että jaksaisin olla vielä pystyssä ja työn touhussa elokuun puolessa välissä. Raskaus on kuitenkin mennyt paremmin kuin olisin osannut ajatella, ja niinpä vaan viime viikon Reiman tilaisuus Ratinassa onnistui ilman sen suurempia murheita. Toki pitihän minun välillä istuskella penkillä ja lepuuttaa jalkojani, mutta siitäkin huolimatta ilta oli onnistunut ja mukava. Asiakkaat kävivät moikkaamassa ja tekemässä löytöjä ripotellen, joten melkein kaikkien kanssa ehti jutella ihan henkilökohtaisestikin.

Reiman Ratinan liikehän sijaitsee kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa, monien muiden lastenvaateliikkeiden kanssa samalla ”kadulla”. Tykkään siitä, että Ratinassa on tehty tuollainen lapsiperhekeskittymä ihan omaan kerrokseensa, koska samasta tasostahan löytyy niin vauvanhoitohuone kuin leikkipaikkakin. Reiman oma vetonaula on sellainen sadepilvi, jonka alla pienet lapset voivat möyriä ja isommat roikkua liaanissa. Jos ette ole käyneet vielä tätä testaamassa, niin suosittelen lämmöllä. Ihanaa, että  lastenvaateliikkeessä saa ihan oikeasti myös leikkiä.

Vaikka olenkin käyttänyt F:llä Reimaa vuosikaudet, ja uskon tietäväni aika hyvin vaatteiden ja kenkien mitoituksen, tykkään tosi paljon siitä, että vaatteita pääsee sovittamaan ihan konkreettisesti kaupan sisällä. Ainakin F on sellainen, että hänen on saatava tuntumaa vaatteisiin, kenkiin ja asusteisiin ennen kuin osaa sanoa, onko kyseessä vaate, jota hän ihan oikeasti haluaa arjessa käyttää. Ettei mikään kohta kiristä, hierrä, löpötä tai jotain muuta, joka voisi jättää vaatteen käyttöasteen nollaksi.

Mä kirjoittelin omista ja F:n välikausivaatesuosikeista jo tässä postauksessa, mutta juteltuamme lisää tilaisuudessa reimalaisten kanssa, törmäsin kahteen uuteen asiaan, joista en ollut ennen kuullutkaan. Nimittäin Reiman omaan vaatteidenkorjaussettiin, sekä Guppyfriend-pesupussiin. Koska molemmat keksinnöt olivat mielestäni aivan huippuja ja esittelyn arvoisia, ajattelin kertoa niistä teille.

 • Reima Repair Kitin slogan menee näin: ”Keeping good stuff in use longer, one garment at a time.” Toisin sanoen Reima ja korjaussetti kannustavat siihen, että kun yhtä, laadukasta tuotetta huoltaa hyvin, ei tarvitse jatkuvasti ostaa uutta. Korjaussetti pitääkin näin ollen sisällään kaikkea sellaista, joka lasten ulkovaatteissa kuluu nopeiten, ja jotka tarvitsevat pientä ehostusta muun vaatteen ollessa vielä oikein käyttökelpoinen. Paketista löytyy vaatteiden yleisten huolto-ohjeiden lisäksi mm. nappeja, paikkoja ja jalkalenksuja.
 • Guppyfriend on puolestaan pesupussi, joka ei ainoastaan suojaa vaatteita pesuna aikana, vaan se tekee jotain enemmän: Pesupussin ansioista vaatteissa olevat pikkiriikkiset mikrokuidut ja -muovit eivät vapaudu veteen (ja sieltä meriin ja jokiin), vaan pussukka toimii filtterina vaatteen ja luonnon välissä. Paketin sisällä on tarkemmat ohjeet pesupussin käytöstä.

Molempia – sekä korjaussettiä, että pesupussia – saa ostettua Reiman liikkeistä. Ratinassa ne löytyvät ainakin aivan kassan vierestä.

Kuinka paljon itse korjaatte muuten lastenvaatteita? Mä olen itse tämmöisissä asioissa aivan toivoton, mutta toisaalta lukuun ottamatta ohuita leggareita, F ei ole tainnut koskaan rikkoa yksiäkään vaatteitaan ennen kun ne ovat menneet hänelle jo liian pieneksi. Tosin noita haalareiden ja ulkohousujen kengänaluslenksuja on tullut vaihdettua päiväkotiaikaan niin monet, että olen iloinen, että niitä saa nyt ihan tuolla tavalla kätevästi ostettuna Reimalta itseltään.

Ihanaa viikon vikaa iltaa! Voi kun saisi iltapalaksi nyt tuollaisen smoothien, mitä Reimalla viime viikolla tarjoiltiin!

-Karoliina-

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Ihana vinkki toi korjauspakkaus. Ja ihanaa, että oot voinut hyvin ja pääsit tähänkin Reiman tapahtumaan osallistumaan! Oon ite tosi huono korjaamaan lastenvaatteita, mut onneksi mummo korjaa sisävaatteita ja lähipiiristä löytyy ompelija, joka korjaa toppavaatteita pientä korvausta vastaan. Poikien äitinä korjattavia vaatteita on aina vino pino ja ulkovaatteiden kohdalla luovutan kun sama vaate on pariin kertaan korjattu. Kulutus on jotenkin todella kovaa ja vaatekaapista löytyy aina enemmän reikäisiä housuja kuin ehjiä 🤣

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaupallinen yhteistyö: Reima

Mä olen tasan niitä äitejä, jotka eivät osaa varautua pääsääntöisesti koskaan vaihtuviin vuodenaikoihin tai sääolosuhteisiin. Juuri niitä, jotka tuuppivat lapsen ekana syksyn sadepäivänä kaksi kokoa liian pienissä kumisaappaissa päivän viettoon tai jotka tajuavat pakkaspäivää edeltävänä iltana, että varastosta ei todellakaan löydy yksiäkään säähän sopivia ja päälle mahtuvia tamineita.

Mun asenne on moneen juttuun ”hoidetaan sitten, kun on ajankohtaista (tai vähän sen jälkeen)”, mutta näissä lastenvaate ja -tarvikehankinnoissa tuo mentaliteetti on kostautunut useaan kertaan. Ensinnäkin on säälittänyt lähettää lapsi epäsopivissa kamppeissa päiväkotiin tai kouluun, mutta samalla on tullut tehtyä – ihan liian monta kertaa – hutiostoksia. Nopeasti kun harvoin saa mitään kovin harkittua ja hyvää.

Onneksi blogi on vähän auttanut meitä tässä arjenhallinnassa ikään kuin väkisin. Kun esimerkiksi tätä postausta varten suunniteltu asu on pitänyt valita jo viime keväänä (!), on raasuparka lapsenikin pysynyt viime vuodet useimmiten vaatetettuna myös niinä kauden ensimmäisinä kylminä/sateisina/loskaisina päivinä. Blogille kiitos! 

Nyt mulla on ilo tarjota samanlaista ennakkolähtöä välikauteen myös teille, jos siellä ruudun toisella puolella on myös muita viimetipan vanhempia. Ensi torstaina, 15.8.2019 klo 18-20, järjestetään nimittäin Ratinan Reima-liikkeessä tapahtuma, jossa on oivallinen tilaisuus tehdä välikausivaatehankinnat tänä vuonna hyvissä ajoin. Mä itse kertoilen tilaisuudessa vähän mun suhteesta Reiman ulkovaatteisiin ja -kenkiin, ja tottakai mukana on myös lukuisia reimalaisia, eli asiantuntijoita vastailemassa kysymyksiin ja ohjaamassa tuotteiden valinnassa. Lapset on tilaisuuteen tervetulleita, tietysti! Reima tarjoaa myös pientä purtavaa, jonkin kivan kotiin viemisen ja ennen kaikkea aika tuntuvan alen: Kun ostat 50eurolla, saat 10e alennusta, kun 100eurolla, 20 euroa alennusta ja niin edespäin. Toisin sanoen tässä rahanarvoinen syy olla olematta tänä vuonna mattimyöhäinen.

Lopuksi vielä noihin F:n päällä oleviin vaatteisiin. Kuten te todellakin tiedätte (jos olette blogia aikaisemmin lukeneet), että meidän vaatekaapista ei ole löytynyt vuosiin enää muita välikausiulkohousuja kuin kapeita Idole- ja Idea-pöksyjä. Nämä housut on lanseerattu ensikerran syksyn 2014 mallistosta, ja pian niistä tuli Reiman myydyin yksittäinen tuote. Idolen ja Idean ero on siinä, että Idole housuissa on sileä vuori, kun taas Ideoissa fleece-vuori. Idoleita myydään yleensä kevään välikausihousuina, kun taas fleece-Ideoita puolestaan syksyisin. Järkeenkäypää, eikö vaan?

F:llä ei ole vuosiin ollut enää sadevaatteita, vaan ollaan pärjätty vesipilariulkotamineilla, mutta tänä vuonna hän valitsi erikseen sadetakin ja kuivemmille keleille tummansinisen, pitkän mallisen kevytuntuvatakin. Koululaisen tarpeissa sadetakkihan ei ole aina välttämätön, mutta koska F ei tykkää kulkea laisinkaan sateenvarjon kanssa, olen iloinen, että hän valitsi tällä kertaa näin. Mä olen myös positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon sadevaatteita Reimalta löytyy. Vaikka vesipilarit ja tekniset ulkovaatteet ovat enemmän kuin paikallaan, moni päiväkoti esimerkiksi vielä edellyttää, että lapsilla on edelleen erilliset kurahousut ja sadetakit. Hyvin ymmärrettävää yleisen eteissiisteyden vuoksi! Reiman sadevaatteet on muuten PVC-vapaita, eikä ne kovetu edes pakkasella.F:n takki on nimeltään Vatten, ja sitä löytyy useassa värissä ja kuviossa. 

Filpa-untuvatakki puolestaan on tuollainen vähän pidempimallinen yksilö, jota voi pitää niin mekon kanssa kun ihan koulu-ulkoiluillakin. Testattiin, että takki menee hyvin sadetakin alle, joka on tietysti hyvä kylmemmillä sadesäillä. Pipon ja kumisaappaiden tiedot voi kurkistaa täältä ja täältä.

Mutta näillä välikausipuheilla lapsosen KESÄLOMAN VIIMEISEEN ILTAAN!

Tulkaahan moikkaaman mua ensi viikolla ja tekemään löytöjä!

 • Ratinan Reima-liike, 3krs. 
 • torstaina 15.8.2019, klo 18-20
 • purtavaa, pieni kotiinvieminen ja ostoalennus (50e ostoksesta -10e, 100e ostoksesta -20e jne) 

-Karoliina- 

 

 

 

Kommentit (1)

Äiti vaan
1/1 | 

Millä saa lapsen pitämään kumisaappaita? Meillä 10v poika eikä kouluaikana ole kertaakaan suostunut kumisaappaita jalkaan laittamaan. Kuulemma kenelläkään kaverillakaan ei ole. Olisi kyllä hyvä kun ei goretex kengät vettä pidä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

 

 

P3260445.JPG
P3260445.JPG

P3260447.JPG
P3260447.JPG

P3260456.JPG
P3260456.JPG

P3260462.JPG
P3260462.JPG

P3260434.JPG
P3260434.JPG

Tulee vähän hölmö olo siitä, että olen elänyt 33 kevättä, ja silti se osaa yllättää aina totaalisesti. Joka kerta sitä seisoo keskellä huhtikuuta ja kummastelee sulavaa lumea ja pidempiä päiviä.

Tänä keväänä on ihmetyttänyt ainakin:

 • Kuinka nopeasti lapsi voi kasvaa puolessa vuodessa? Ne välikausivaatteet, jotka ovat menneet vielä syksyllä päälle, eivät mahdu enää parhaalla tahdollakaan.
 • Kuinka en edelleenkään, 7 vuoden vanhemmuuden jälkeen, osaa ennakoida näitä erilaisia kausia? Arvatkaa löytyykö enää NYT alesta yhtään varteenotettavaa välikausitakkia tai kumisaappaita. Kyllä ei löydy.
 • Miten paljon katupölyä voikaan olla? Ja miten nopeasti pöly tunkeekaan kaduilta kodin ikkunalaudoille?
 • Miten vaikeaa pukeutuminen onkaan, kun aamulla on pakkasta ja iltapäivällä hiki valuu jo norona talvitakilla vuoratussa selässä? Lapsi varsinkaan ei ymmärrä kerrospukeutumista ja kyllä itselläkin on kynnys laittaa toisaalta aamulla kevyttakki ja kumisaappaat silläkin uhalla, että tietää sään lämpenevän päivän aikana. Aamun palelu kun on kuitenkin pahinta, mitä tiedän. Siksi kevätvaatteet ja -kengät saavat vielä odottaa hetken. 
 • Kuinka valon määrä voikaan tehdä niin paljon hyvää ihmismielelle? Se, missä talvisin (varsinkin arkena) kello kuusi iltapäivällä on jo hetki, jossa suurin piirtein vedetään yöpukua päälle, keväällä ja kesällä kuudelta on vielä kaikki mahdollisuudet auki. Päivän piteneminen tarkoittaa valon lisäksi erityisesti mahdollisuuksien lisääntymistä: Arki-iltoinakin ehtii taas tehdä vaikka sun mitä.
 • Miten sisäilmassa leijuva pöly voikaan olla yhtä aikaa kaunista ja silti kauheaa?
 • Miten ihanalle parsa voikaan taas maistua?
 • Montahan kertaa siristelen piilolinssin rullalle, ennen kuin muistan ottaa aurinkolasit kassini vakiovarusteeksi?
 • Montahan kertaa kastelen itseni litimäräksi, ennen kuin muistan ottaa sateenvarjoni kassini vakiovarusteeksi?
 • Miksi lokkien kirkuna kuulostaa keväisin niin ihanalle, vaikka keskellä kesää kyseiset otukset herättävät vain kiukkua torijäätelö kourassa?

Oi ihana, huhtikuu!

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Asu: huivi, H&M // takki, Joutsen (kotimainen tekstiili) // farkut, Zara // kengät, Pura (kotimainen)*

*saatu

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

SISU
1/2 | 

Heippa!

Olisi mielenkiintoista kuulla, miten jakselet ja terveytesi voi nyt (astma)? Kiinnostaisi myös reagointisi eri vuodenaikoihin ja etenkin nyt tulevaan kevääseen! Onko katupöly tai ulkohomeet aiheuttaneet muutoksia olossa ja jos niin millaisia? :-) millaiseksi koet muuten ylipäätään sun hajuaistin, onko se tarkka? Jos vain olet aikaisessa tehdä taas postausta näistä aiheista, niin ne kiinnostaa kovasti. :)

Terkuin,
Vertaistoveri

2/2 | 

Ihana keväinen yhteenveto huhtikuusta...! Meillä sama ilmiö tuon kerrospukeutumisen kanssa, vaikka lapset ovat jo 11- ja 13-vuotiaita: näillä keleillä ei vaan ole mahdollista valita sellaista asukokonaisuutta, että aamulla tarkenisi mutta illalla ei olisi hiessä...
Kuule Karoliina, laitoin sinulle viime viikolla meiliä liittyen asiakkaani hyvinvointiaiheiseen tapahtumaan, joka on Tampereella ensi viikon loppupuolella.
Oletko ehtinyt kurkata kalenteriisi, ehtisitkö piipahtaa tapahtumassa? Olisi huippua saada sinut mukaan =)
Terkuin, Aino

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen metsästänyt pitkään F:lle ulkovaatteita, jotka toimisivat yhtä niin pahimmissa ulkorymyämisissä kuin vähän siistimpinäkin vaatteina kaupungilla/kylällä. Ennen F:llä oli näihin tilanteisiin nimittäin kaksi asua. Oli se rymyhaalari, ja sitten toisaalta se siisti takki ja kengät, jotka laitettiin päälle vain erikoistilaisuuden tullen. Tämä järjestely ei kuitenkaan toiminut. Kävi nimittäin niin, että F:llä oli silti usein ”väärät” vaatteet yllään. Kun ostosreissu johtikin päivän mittaan kohti leikkipuistoa, ei hieno takki suojannutkaan tarpeeksi tuulelta ja kengätkin kastuivat heti. Tai sitten kun potkulautalenkki suuntautuikin extempore-ideasta ravintolaan, tuntui usein sille, että olisihan lapsi voinut olla vähän siistimminkin puettu.

Mä olen tämän vuoden Reima-ambassador, ja se tarkoittaa muun muassa sitä, että olen saanut vapaasti suunnitella omat painopisteeni koskien Reima-vaatteiden ja Kolmistaan-blogin yhteistyötä. Kun sain anbassador-kutsun, päätin heti, että nyt ratkaisisin tämän väärät vaatteet –ongelman. Haastoin itseni ja erityisesti Reiman niin, että tarkoituksenani on koota asu, joka sopii niin ulkoleikkeihin kuin vähän siistimpäänkin menoon. Valitsin F:n asuksi:

 • Takki, Toisto. Välikausitakki, jonka tärkeimmät saumat on teipattu vedenpitäviksi. Vesipylväs 10 000, kestää erittäin hyvin kulutusta (30 000). Takin sisällä napeilla kiinnitettävä toppaliiviosuus. Asu sopii siis tämän ansioista niin lämpimille kuin kylmemmillekin säille.
 • Housut, Idole. Legginsmäiset softshell-housut, jotka kestävät niin tuulta kuin kovaa rymyämistäkin (kulutuskesto 50 000). Kapea malli, mutta vyötärössä on silti hyvin tilaa.
 • Kengät, Wetter. Vedenpitävät välikausitennarit, jotka eivät säikähdä kosteaakan säätä tai maata. Kätevää joustonauhat, jolloin kenkien pukeminen helpottuu melkoisesti.

Mun mielestä on tärkeää, että vaikka kuinka laitetaan ”kaupunkivaatteet”, ovat ne sellaiset, että lapsi saa olla lapsi. Lapsi saa rymytä pitkin pihoja, eikä asua tarvitse varoa. Tämä F:n asu on testattu nyt jo niin monta kertaa tositoimissa, ja näyttäisi sille, että taisin onnistua tavoitteessani enemmän kuin hyvin. Housuilla on vedetty jo aika monet lipat potkulaudalla ajaessa (edelleen ehjänä. Housut, skootti ja lapsi) ja itse asiassa asu miellytti niin paljon F:ää itseäänkin, että esimerkiksi nuo legginsit ovat korvanneet jopa päiväkotielämässä sellaiset ”perinteiset” vk-housut melkein kokonaan.

-Karoliina-

Kommentit (8)

Enni
1/8 | 

Saiskohan tollasia pöksyjä myös aikuisten koossa? ?

PeeTee
2/8 | 

Oi nuo housut olisi just sopivat meidän neidille mtta miksi ihmeessä mustien koot loppuu pienempään kokoon kuin muut? Kouluikäiset tytöthän juuri noita mustia haluaisivat :-(

minnamaaria
3/8 | 

Hei! Minusta olisi mielenkiintoista kuulla suosikki kirjoistasi. Onko jokin tietty kirja tehnyt sinuun suuren vaikutuksen? Oletko ollut jo lapsena kiinnostunut kirjoista, itse löysin lukemisen ja kirjat vasta näin nuorena aikuisena.

K
4/8 | 

Moikka Karoliina! :)

Ensimmäisenä halusin kertoa, että sun blogisi on mun ehdoton suosikki, kirjoitat avoimesti mielenkiintoisista aiheista ja vaikutat aivan huipputyypiltä! Blogiasi pitkään seuranneena olen aina tykännyt sen fiiliksestä, mutta viimeaikoina on ollut myös äärettömän kiinnostavaa lukea sun suurista elämänmuutoksista, joihin täytyy kommentoida, että olet kyllä mielettömän vahva ja rohkea. Sun blogisi on just sopivassa suhteessa tyyliä ja aitoa arkea. Olen itse vasta 21-vuotiaan kengissä ja toivon, että musta tulee joku päivä samanlainen maalaisjärjellä varustettu tyylimutsi kuin sä olet!

Toiseksi, halusin myös kysellä samasta aiheesta kuin joku muukin oli jo ennättänyt tiedustella, eli lempikirjoistasi. Olisi kiva kuulla sun kirjasuositteluja mahdollisesti jopa postauksen muodossa? Hyvät kirjavinkkaukset olisivat tarpeen.

Ja vielä kolmantena kysymyksenä, oletko ajatellut jossain kohtaa tehdä vielä videopostauksia? Ainakin aikaisemmin blogissasi nähdyt vlogit ovat olleet kiinnostavaa ja hauskaa vaihtelua. :)

Ihanaa ja aurinkoista kevättä sulle ja F:lle! :)

6/8 | 

Tuo on harmi. Itse jäin viime vuonna myös rannalle ruikuttamaan, kun mustat menivät niin nopeasti. Hei reimalaiset: Lisää näitä tuotantoon!!

8/8 | 

Moikka K! Ja kiitos kauniista sanoistasi <3

Kirjapostaus täytyy ehdottomasti tehdä. Videot: Mä luulen, ettei se ole mun juttu :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat