Kirjoitukset avainsanalla perjantain asu

Asupostauksia ei ole multa varsinaisesti viime aikoina kauheasti tullut, kun tuntuu, että asut pyörivät aika pitkälle samojen vaatteiden ympärillä. Eli niiden, jotka mahtuvat päälle.

Ajattelinkin listata tähän muutamia hyväksi havaittuja vaatteita, joiden ympärillä oma arki on nyt pyörinyt. Linkeistä löytyy asukuvia kyseiset vaatteet yllä eri vaiheissa raskautta. 

  • H&M:n pöksyt. Olen kierrättänyt päivistä toiseen pareja leggareita ja yksiä Henkan äitiysfarkkuja. Mun mielestä H&M:n äitiyspöksyissä on aika hyvä hinta-laatusuhde (ja tarpeeksi kapeat nilkat).
  • Lindexin alerintsikat. Koska rintsikoiden koko vaihtelee koko ajan, on ihan turha panostaa niihin kymppiä enempää. Joten Lindexin alerekit, erittäin hyvä!
  • NewBalancen juoksinkengät. Jalat on kipeät ja turvonneet aika monena päivänä viikossa, joten ihan parhaat kengät on juoksukengiksi alun perin hankitut NewBalancet. Olen vähän miettinyt, pitäisikö hommata vaikka mustat samanmoiset, niin voisi yhdistää käytännössä mihin vaan asuun.
  • Miehen XL ja XXL -paidat. Lähinnä nämä Sidosteet. Niillä menin alkuraskaudesta mahaa peitelleen ja niillä mennään nyt, koska muihin ei mahdu.
  • H&M:n äitiysmekot. Mulla taitaa olla kaapissa kolme Henkan äitiysmekkoa ja ne kaikki ovat olleet tosi hyviä. Ovat tarpeeksi lyhyitä helmasta, tarpeeksi kapeita hartioista, mutta silti niissä on tilaa rinnoilla ja mahalle. Tosi hyvä mitoitus.
  • Aarrekidin, Ivana Helsingin ja Uhana Designen kimonotakit ja -neuleet. Kimonot on kyllä pelastanut kesän. Ne mahtuvat päälle ja ovat pituudessaan jollakin tapaa tässä tilanteessa imartelevampi kuin lyhkäiset pusakat.
  • Aarrekidin merinoneuletunikat. Mä omistan näitä kolmessa värissä. Rakastin niitä jo viime talvena, mutta nyt vielä enemmän. 

Huomaan, että itse asiassa moneen vuoteen ensimmäisen kerran H&M on ollut mun vaatehankintapaikoista numero yksi. En ole erityisen ylpeä siitä, mutta ainakin Tampereella Henkka on yksi niistä harvoista paikoista, joista saa nopeasti, kätevästi ja kohtuulliseen hintaan sellaisia äitiysvaatteita, joiden ulkonäkö tuntuu omahkolle.

Nyt pitäisi alkaa varmaan hommata jotain imetyspaitoja (liivejä ostin jo viikonloppuna täysin hakuammunnalla) ja samalla haluaisin kyllä kaappiin jotain sellaisia KAUNIITA kotivaatteita, joihin mahtuisin ja joissa olo ei olisi aivan karmea, kun vauva-arki pärähtää käyntiin. Vai: Vedelläänkö sitä näissä samoissa äitiyspököissä siihen asti, kun mahtuu (jos mahtuu) joskus vanhoihin vaatteisiin?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: jeggarit, H&M Mama // toppi, H&M // neule, Ivana Helsinki // kengät, Converse 

Kommentit (13)

Sini123
1/13 | 

Äitiyspökissä voi vetää vielä 2vuotta kuopuksenkin syntymän jälkeen, kuten tämä allekirjoittanut äiti :D Siis lähinnä että osa on todella mukavia päällä jälkeenkin ja osassa resorin saa käännettyä järkevästi ja nätisti, joten housut saa pidemmän käyttöiän! Toki teet niinkuin itse parhaaksi näet :)

Vierailija
2/13 | 

Hei Karoliina. Saaks kysyy mitä tarkoitat tällä kommentilla: " Huomaan, että itse asiassa moneen vuoteen ensimmäisen kerran H&M on ollut mun vaatehankintapaikoista numero yksi. En ole erityisen ylpeä siitä".  

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019

Sitä, etten pidä H&M:ää minään eettisyyden perikuvana. Että normioloissa ja -kokoisena kyllä yritän läytää PÄÄOSAN vaatteistani jotenkin vastuullisemmin. Toki välillä ostan silloinkin ketjuliikkeistä, mutta en tähän tapaan ja näin usein. 

JaanaJ
3/13 | 

Parhaat imetysliivit löytyy cosabellalta! Kauniit, mutta niin mukavat ettei nukkuessakaan paina :) itse S kokoisena käytän kokoa M.

Vierailija
4/13 | 

Viihdyn vapaa-ajalla muutenkin usein urheiluvaatteissa, joten raskauden jälkeen korkeavyötäröiset urheilutrikoot tuntuivat omilta. Napakka vyötärö antoi mukavaa tukea niin mahan ulko- kuin sisäpuolellekin, kun lihastuki oli hukassa.

Imetysliivipuolelta Bravadon jotkin seamless-liivit ovat olleet ihan kaikista parhaita. M-/L-koon paitoja käyttävänä, normitilanteessa melko rintavana naisena M-koon liivit ovat olleet mulle sopivat. Näissä parasta oli pehmeys ja se, että tällä yhdellä mallilla ja koolla pärjäsi siitä huolimatta, että rintojen koko vaihteli imettäessä laidasta laitaan. Tykkään myös siitä muodosta, miltä ne saivat rinnat näyttämään.

Vierailija
5/13 | 

Minäkin liputan urheilutrikoiden puolesta:Itseasiassa h&m tarjoaa tässäkin hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja riittävän korkealla ja jämäkällä vyötäröllä(eikä mene suuria summia hukkaan,vaikka oma koko muuttuisikin matkanvarrella),kuositkin on ihan jees.Vimman leggareissa on myös kivat kuosit ja riittävän korkea vyötärö.Blaa:lla on kivoja imetyspaitoja.Toki hankkimalla ihan perus imetyspaitoja ja -toppeja ketjuliikkeistä ja yhdistämällä niitä olemassa oleviin gollareihin,villatakkeihin jne.saa myös oikein kivoja kotiyhdistelmiä:)

Päivi H
6/13 | 

Noppies äitiys urheilutrikoot on maailman parhaat. Isoa mitoitusta, mulla normi L niin niistä oli S. Toimii myös raskausajan jälkeen ja ihanat kun lähtee sairaalasta kotiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asu: isot korvikset, mekko ja tennarit

Merkki: korviket, Pieces // mekko, H&M Mama // tennarit, Converse  

Hankintapaikka: korvikset Stockalta, mekko Ratinan Henkalta ja tennareiden ostopaikkaa en muista. Olen omistanut ne niin monta vuotta.  

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: tennarit olen ostanut arkeen. Mekon kesähelteille nyt raskaana ja korvikset ostin varuilta meidän häihin. Kuten ehkä huomaatte aikaisemmista asupostauksista, ostin peräti kahdet huti-ostokset korvakoruissa ennen kun löytyi The Hääkorvikset.

Hankinnan kannattavuus: Valkoiset Converset on klassikot, jota ilman en kyllä selviäisi. En edes tajua, miten kukaan selviää! Ne sopivat niin moneen asuun ja ovat aina kengät paikallaan. Conssit kestää myös hyvin pyykkikonepesua, joten niitä voi käyttää vuodesta toiseen. Korvakorut olivat hutiostos. Näyttivät ihanan hipeille korutelineessä, mutta ovat jotenkin ihan liian isot mun korviin. Onneksi eivät kuitenkaan paina paljon, joten jätän ne vielä kaappiin odottelemaan hetkeä ja vaatetta, johon ne sopivat täydellisesti. Mekko on, noh, taas näitä sarjassamme ”en ostaisi muuten, mutta koska maha”. Asu on taas kuin jostain täydellinen odottaja -kirjasta. Mitäänsanomaton ja mummomainen. Positiivista on kuitenkin se, että kolttu mahtuu edelleen päälle, se on ihanan vilpoista matskua ja mekon mittasuhteet on hyvät.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

🌞Hyvältä näyttää! Tennareiden kanssa ihan tarpeeksi epämummomainen vaikutelma😉

Vierailija
5/8 | 

Hei, onhan se sääli, jos et löydä tyyliisi sopivia raskausvaatteita, sillä onhan niitä varmasti tarjolla? Itse kuljin esim. ihanissa oransseissa farkuissa enkä yhdessäkään mammamekossa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Asu: farkut, neule, lyhythihainen paita, korvikset ja loaferit

Merkki: farkut, H&M Mama // neule, Uhana Design // paita, H&M Mama // kengät, Stradivarius  // korvikset, Uhana Design

Hankintapaikka: Henkkamaukan kamat Ratinan Henkalta, neule Uhanan ystävämyynneistä, korvikset muuten vaan Uhanalta ja kengät Espanjasta

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Varsinaiset äitiysvaatteet, paidan ja farkut, olen luonnollisesti ostanut käyttövaatteiksi raskauden ajalle. Neuleen olen hommannut pari vuotta sitten, mutta itse asiassa nyt vasta raskaana olen alkanut pitää sitä (kuten muitakin kimonoita) oikein urakalla. Pidän niitä kesäisin takkeina. Kengät ostin ikään kuin ballerinojen korvaajaksi. Jostain syystä en ole enää pariin kesään osannut pitää ballerinoja yhtä usein kun ennen. Korvikset olen ostanut piristämään asuja.

Hankinnan kannattavuus: Äitiysvaatteet ovat olleet siinä mielessä kannattavat ostokset, että mä tosiaan tarvitsen niitä. Toisaalta mä vähän kriiseilen äitiysvaatteiden kanssa siksi, että tuntuu, että ne kaikki on samasta puusta. Sellaisia hempeitä, mammamaisia ja jotenkin tehty tietyntyyppiselle naiskuvalle. Jos olisi varaa valita tyyleistä, ei tämä paita olisi mun päällä. Sinne mahtuu kuitenkin kivasti maha ja väri käy monen vaatteen kanssa. Neuleita mulla on paljon, ja kimonot yllättävän vaikeita takkien alla talvella. Mutta: Näin kesällä olen pitänyt tätä neuletta tosi paljon. Merinovilla on ihanan viileä ja lämmin yhtä aikaa. Olen myynyt monet mun pisarakorviksista, mutta säästänyt kivoimmat värit. Vaikka Uhanan korviksia näkee kaikkialla, pidän näistä edelleen. On ihana pitää isoja, näkyviä korviksia, jotka eivät kuitenkaan ole liian hienostelevat, ja jotka eivät paina lainkaan korvissa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Ihana asu, tää väripaletti on puolestaan just mun mieleen! Mun mielestä tää hempeäkin look pukee sua tosi hyvin, näytät kauniilta! :) Mutta ymmärrän kyllä, ettei sovi jokaisen pirtaan, ja varmasti äitiysvaatteissa voisi olla enemmän valinnanvaraa ja eri tyylisiä vaatekappaleita! Tuntuu, että valikoima on tosi rajattu, ja harvasta liikkeestä löytyy ylipäänsä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Asu: huppari, leggarit, tennarit ja kangaskassi

Merkki: huppari, Vimma* // leggarit, H&M // tennarit, Vans // kangaskassi, Beyond Store

Hankintapaikka: hupparin sain pari viikkoa suoraan blogin kautta, kun kävin vierailulla Vimman liikkeessä Helsingissä. Leggarit olen ostanut Ratinan Henkalta, tennarit MUISTAAKSENI edesmenneestä Hämeenkadun Carlingsista aikana, jona en asunut vielä Tampereella. Kassi on Jyväskylän Beyondista.

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Tennarit ja kangaskassi on ostettu sellaiseen arkeen, jota oikeasti vietän. Ts. kaikkien arkiasujen kanssa, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Äitiysleggarit ja pallomallinen huppari ovat taas siihen käyttöön, että ”mahtus, perkele, edes jotain päälle”.

Hankinnan kannattavuus: Beyonden kangaskassi on paras kangaskassini, koska siinä on lyhyt hihna. Mä en koskaan kanna kangaskassia olalla, vaan roikotan kädessä. Ja koska olen niin lyhyt, perusmittaisilla hihnoilla varustetut kassit laahaavat aina maata. Tämä ei! //Tennareita rakastan, koska ne mun ajattomat klassikot. Sopivat myös tämmöiseen vähän turvonneeseen koipeen. // Mustia leggareita olen pitänyt raskausviikolta 6 alkaen, joten voisin sanoa, että oli ihan kannattava ostos. Ainoa miinus pököissä on se, että ne löystyvät käytössä tosi nopeasti. Ja sitten tuntuu sille, kun pitäisi ukin vanhoja kalsareita jalassa: Takapuolen ja polvien kohta roikkuu pussilla. Ts. jos haluaa ryhdikkään tunteen, pitää leggareita pestä useammin kuin varsinainen pesutarve on. //Huppariin ihastuin heti Vimman liikkeessä. Tai itse asiassa olin rakastunut kuosiin jo netissä mekon muodossa, mutta koska kyseistä kuosia oleva mekko ei mahtunut mun päälle, tyydyin huppariin. Oikeasti huppari oli näihin olosuhteisiin ja käyttöön varmasti fiksumpikin valinta, ja olen pitänyt hupparia varmasti vähintään joka toinen päivä päällä. Punaisen ja pinkin yhdistelmä toimii aina, ja jotenkin väri ei tunnu vieraalle, vaikka usein en paljon väri-ilottelekaan. Hassua kyllä, vaikka huppari on näkynyt minulla tähän asti Instagramissa vain rintakehästä ylöspäin vilaukselta, olen saanut siitä kymmeniä ja taas kymmeniä kyselyitä. Ehkä kesä saa ihmiset innostumaan väreistä!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

*saatu

 

Kommentit (3)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat