Kirjoitukset avainsanalla Noora Näppilä

Mä pääsin vuonna 2004 Jyväskylän yliopistoon lukemaan kirjallisuutta ensiyrittämällä. Olin paikasta äärettömän ylpeä. Ehkä ylpeämpi, kuin mistään muusta uraani liittyvästä asiasta koskaan ennen tai jälkeen. Vielä mahtavammaksi saavutukseni teki mielestäni se, että kyseinen paikka rankattiin koko Suomesta 8.vaikeimmaksi paikaksi päästä opiskelemaan sinä vuonna (kun laskettiin sisään päässeiden määrän suhde hakijoiden määrään). Ohi kiilasivat vain tyyliin teatterikorkeakoulu ja muutama muu vakiosti hittipaikka.

Pian kuitenkin huomasin, ettei opiskelupaikkani varsinaisesti tehnytkään vaikutusta muihin sillä intensiteetillä, kuin olin odottanut. Olin kasvanut humanistikuplassa, jossa ihmisten saavutuksia arvotettiin sen mukaan, millaisen humanistisen tai yhteiskunnallisen vaikutuksen joku työ tai opiskeluala tekivätkään.

Kun sitten sujahdin todelliseen maailmaan, ymmärsin todella pian, että humanistinen pääoma ei ollut ison joukon mielestä yhtään mitään. Ja kun vielä erään hanttihommatyöpaikkani pomo isoon ääneen ylisti erästä kaupalliselle alalle päässyttä kollegani tämän opiskelupaikasta, vasta ymmärsin, että raha olisi tässä maailmassa se, joka monien silmissä olisi ainoa asia, joka merkkasi. Minusta se oli hämmentävää. Koulu, jonne pääsi tuhansia opiskelijoita, yli 30% hakijoista, oli pomoni – ja monen muun – mielestä siksi parempi paikka opiskella, koska sieltä valmistuneet tulisivat tekemään rahaa. Toisin kuin oletettavasti meikäläinen. Huuhaahumanisti.

Nyt kun mietin tuota yliopistoaikani alkua ja ylipäätään uravalintaani, en kertaakaan pohtinut, mitä saisin palkaksi tulevaisuudessa. Itse asiassa minusta tuntuu, että kukaan ei omassa perhe- ja lähipiirikuplassani myöskään ottanut rahaa puheeksi, vaan aloille hakeuduttiin vain ja ainoastaan sen perusteella, mikä miellytti. Toisaalta tällainen pehmeä tapa suhtautua työelämään ja elämän intohimoihin on todella kunnioitettavaa, jopa lutusta. Toisaalta katselen nyt tuota hetkeä ja mietin: WTF! Eihän kiinnostukseni kirjoittamiseen ja kieleen olisi poissulkenut sitä, jos olisin jo tuossa vaiheessa miettinyt vähän myös sitä, voisiko noista aineksista koota myös uraa. Sellaista, jossa olisi palkkakehitys ja ylipäätään kyky vaikuttaa omalla tekemisellään omaan palkkaansa. En itse asiassa edes koskaan ajatellut, että sellaiseen voisi itse juuri vaikuttaa. Ympärillä kun oli vain valtion taulukkopalkkaisia tai sitten todellisia nälkätaiteilijoita.

Tässä siis pieni pohjustuspostaus siihen, millainen suhde mulla oli työn ja rahan komboon, kun aloittelin aikuiselämääni. Kirjoitan lisää rahasta ja työstä blogiin tällä viikolla, mutta sitä ennen kannattaa käydä ostamassa (tai lukemassa kirjastossa) viimeisin MeNaiset, jonka kannessa on aivan ihana Manuela Bosco (myynissä keskiviikkon 12.6.2019 asti). Siellä sisäsivuilla, tarkemmin sivulla 18, minä kolumnoin otsikolla Kiitoksella ei makseta laskuja. Kuten otsikko kertoo, liittyy aiheeseen vahvasti.

Kivaa uutta viikkoa!

-Karoliina-

kuvat: Noora Näppilä // lokaatio: Ivana Helsinki // mekko: Ivana Helsinki (AW 2019 mallistoa, kuvauslaina) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minun ja Näppilän Nooran instagram-tilejä seuranneet tietävätkin, että olimme viime perjantaina Nooran kanssa Ivana Helsingin vieraina Helsingissä. Meidän itse asiassa piti mennä Nooran kanssa Ivanalle jo talvella yhdessä, mutta minun huonovointisuus sotki (senkin) kuvion. Onneksi päästiin nyt matkaan, koska saimme kokea todella ikimuistoisen päivän.

Starttasimme reissuun perjantaina Tampereen päästä kasin junalla. Oltiin molemmat alkumatka jotenkin aivan poikki, ja aloin itsekin jo miettiä, että mitähän tästä päivästä tulisikaan. Heti Helsingin päässä unisuus kuitenkin kaikkosi samoin tein, eikä väsymystä tunnettu vasta kun takaisin Tampereella iltapäivällä.

Ensin matkasimme rautatieasemalta kohti Itä-Helsinkiä ja Ivana Helsingin ikiomaa taloa. Sitä mieletöntä lasiseinin varustettua retrounelmaa, joka pitää sisällään niin ivanalaisten työtilat kuin Ivana Helsingin oman myymälänkin.

Me kuljeskelimme Nooran kanssa pitkin isoja huoneita ja ihastelimme kaikkea eteen tulevaa. Talo oli sellainen unelma, jonne voisi muuttaa mikä hetki hyvänsä. Yleisen fanituksen jälkeen aloimme ottaa kuvia (tai siis Noora otti, minä poseerasin) niin itse talosta, sen uniikeista leninkilainaamon mekoista, ensi syksyn mallistosta kuin myymälässä myynnistä olevasta tämän kesänkin mekkomalleista.

Mä olin itse asiassa epäillyt, että kun Ivanan liike lähti Uudenmaankadulta, voisi olla, ettei ostajat löytäisi Itä-Helsinkiin. Mutta mitä vielä! Ihmiset kuulemma tulevat ihan kulttuurimatkalle Ivana Helsingin talolle ja varsinkin turistit rynnistävät taloon aivan bussilasteittain. Toisaalta – nyt livenä tilat nähneenä – en ihmettele asiaa lainkaan. Onhan tällainen kokemus jotain ihan muuta kuin vain pelkkä kauppa. Kuultiin huhua, että kesällä kaupan terassille avautuu jopa oma pieni kahvilansa.

Talokierroksen ja kuvausten jälkeen lähdimme toiseen mielenkiintoiseen kohteeseen, nimittäin vastakkaiselle puolelle metroreittiä, Tapiolaan. Tiesimme, että menemme tutustumaan As Oy Hattaran asuntoon, jonka sisustuksen Paola on suunnitellut Ivana Helsingin tyyliin. Toki meille oli sanottu, että muu talo olisi vielä vähän kesken, ja että reitti asunnolle raksan läpi, mutta emme olisi voineet kuvitella, millainen seikkailu tästä(kin) tulisi. Kun saavuimme Tapiolaan (talo on aivan metroasemassa kiinni), meille iskettiin turvakengät, -liivit, kypärät ja suojalasit päähän. Ja koska sisähissi ei ollut toiminnassa, matkasimme 9.kerrokseen aivan työmaaparakin näköisellä ulkohissillä. Jännitti niin kauheasti, että pidimme toisiamme Nooran kanssa käsistä kiinni.

Itse asunto oli – tietysti – ihana. Ja idea yhdestä valmistaa asunnosta nerokas: Itse aina mietin, miten porukka uskaltaa ostaa rakentamattoman asunnon itselleen. Minä ainakin olen huono hahmottamaan lopputulosta ilman aitoa kosketuspintaa. Tämän asunnon avulla mahdolliset uudet talon asukkaat pääsevät katsomaan, millainen asunto mahdollisesti voisi olla muuton jälkeen. Jos siis kiinnostaa asunto Hattarassa, suosittelen vierailemaan Ivana-kodissa.

Kun saavuimme Tampereelle iltapäivällä, Matti tuli hakemaan meitä junalta. A oli tullut töistä ja sitten istuimme vaan toista tuntia meidän olkkarissa. Tai siis pojat istuivat ja me Nooran kanssa makasimme sohvalla. Ihana, mutta rankka päivä!

Koska olimme Nooran kanssa reissussa kaksin, päätimme tehdä tällaisen postauksen, että molemmat kirjoittivat päivästä omasta näkökulmastaan. Linkkaa tästä Nooran blogiin ja lue, miten hän koki meidän perjantaipäivän. Itseäkin jännittää, koska emme ole näyttäneet toisille omia tekstejämme ennen julkaisua. Mutta siis, Nooran postauksen tästä linkistä.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (4)

Vierailija
2/4 | 

Rrrakastan näitä vaate-postauksia! Meillä taitaa olla samanlainen vaatemaku :) Odotan innolla vaatejuttuja nyt kun sulla on muuttuva vartalo. T.Kolmen lapsen äiti

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö: Aarrekid

Ihanaa sanoa, että pitkän talven jälkeen LOMAkausi on täällä! Osa pitää lomia jo nyt, osalla häämöttää edessä kevätjuhlat ja kesälomat.

Mulle loma merkitsee ennen kaikkea sitä, ettei ole aikatauluja. Sitä, että saa olla perheen kanssa vielä enemmän. Ulkoisessa habituksessa loma tarkoittaa sitä, että meikki vähenee ja vaatteiden rentousaste kasvaa. Ylipäätään varsinkin lomamatkoille tulee pakattua vain sellaisia monitoimivaatteita, jotka menevät niin rannalla, kaupungilla kuin illallisellakin. Sellaiset, jotka voi asusteilla up- tai downgreidata.

AarreWomanin eilen julkaistu AAVA-mallisto on tällainen loman (ja toki arjenkin) monitoimivaatemallisto, jossa käytännöllisyys, mukavuus, laatu ja kaunis ulkonäkö yhdistyvät.

Mä valitsin uuden uutukaisesta AAVA-mallistoa kolme asukokonaisuutta, jotka itse koin kuvaavan parhaiten sitä, mitä mä loma-asuilta haluan.

Ykkösvalinta oli jo AarreWoman klassikoksi muodostunut Karin-nappimekko, jonka omista itse asiassa viime kesältä kahdessa muussakin sävyssä. (Musta mekko oli mulla mukana Espanjassakin viime viikolla, voitte stalkata kuvan täältä).

Kuten taisin viime kesänäkin kirjoittaa, mä rakastan tätä mekkoa siksi, että se on niin monikäyttöinen. Se menee ihan uikkareiden päälle heitettäväksi rantamekoksi, mutta esimerkiksi viime kesänä Portugalissa mä käytin mekko kultaisten sandaalien ja isojen korvisten kanssa illanvietossa. Alunperinhän mekkoa oli ajateltu pidettävän napit takana, mutta esimerkiksi mä koen, että mun vartalolle mekon malli sopii jopa paremmin niin, että napit ovat edessä. Tosi monikäyttöinen mekko, jonka ilme muuttuu itse asiassa aika paljon, kun nappien suuntaa vaihtaa. Mekon Aava-kuosin on suunnitellut Aalto yliopiston opiskelijoiden PatternLab-ryhmä, jonka kanssa Aarrekid on tehnyt yhteistyötä jo kahden vuoden ajan.

 

Toinen ”lomavalinta” mulla on Orley-mekko, jonka matsku on himppusen paksumpaa kuin Karin-mekon. Mekko on valmistettu denim-vuorineuloksesta, joka on jämäkämpi kuin trikoo, mutta huomattavasti pehmeämpi ja joustavampi kuin perusfarkkukangas. Tämän mekon mä ajattelen sopivan kaupunkikierrokselle, kahviloihin ja rentoon hengailuun. On sellainen farkkutytön rento ja kevyt kesävalinta.

 

Kolmas ja viimeinen loma-asu on IHANAA dot-kangasta oleva Blake-paita ja leveälahkeiset Alex-housut. Jos joku asu on monikäyttöinen, niin tämä. Ajattelen tämän asun sopivan niin ”luksuskotihengailuasuksi” kuin ihan todella juhlaviin juhliinkin ylppäreistä häihin. Asu on supermukava päällä, mutta jos sen kyytipojaksi iskisi korkokengät ja koruja, muuttuu asu tosi elegantiksi ja persoonalliseksi juhlavaatteeksi.

 

Erityiseksi tässä asussa tekee sen, ettei se ole ”vain musta paita ja housut. Vaatteen pinnan ”kohopallo” tekevät siitä todella mielenkiintoisen ja vaatteen pintaa tekee mieli hipelöidä koko ajan. Extrahuomiona sellainen, että tämä asu ei rypisty sitten millään!!

 

Kerro kommenttiboxissa, mikä mun asuvalinnoista on eniten sun makuun. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan vapaavalintainen tuote AAVA-mallistosta. Arvonta-aikaa keskiviikkoon 15.5.2019 klo 21.00 asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Sellaisia kesäasumietteitä!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (200)

Madi
2/200 | 

Viimeinen housulook iski just nyt eniten, vaikka kaikki kieltämättä erittäin onnistuneita kokonaisuuksia! :)

Vierailija
5/200 | 

Blake-paita ja Alex-housut!😍 Aina luotettava musta johon saa asusteilla vaihdettua ilmettä.

Elina.O
8/200 | 

Kivoja asuja kaikki, mutta noi dot-kankaiset housut ja paita on kenties kuitenkin upeimmat!!

HannePu
11/200 | 

Hei
Kaksi ekaa on suosikkiani, mutta jos voisin valita niin eka sininen on kivempi.

Marika
15/200 | 

Nappimekkoa olen ihastellut sulla jo pitkään. Se näyttää niin omalta vaatteelta. 😍

SaijaG
19/200 | 

Aww, Blake & Alex - yksinkertaisen tyylikäs! Itse arvostan vaatteissa monikäyttöisyyttä ja mukavuutta ulkonäöstä tinkimättä. Tämä combo täyttää kaikki kriteerit.

SaijaG
20/200 | 

Hei, osaatko muuten sanoa, miten nuo Alex-housut vastaa kokoaan? Arvon kahden koon välillä...

Felicia
32/200 | 

Kaikki! Mutta jos on valittava yksi niin kallistun tuon housuasun puoleen. Yksinkertainen (ja niiin tyylikäs), monikäyttöinen ja asusteita vaihdellen taipuu varmasti moneen.

Niinkuin nyt yleensäkin elämässä on valittava useista sopivin, paras tai toimivin, jollakin absoluuttisella superlatiivillä valittu voittaja ;) 

K-R
41/200 | 

Nuo kaikki asut näyttää superhyvältä!
Kokomusta housut+paita näyttää tyylikkäältä ja tosi monikäyttöiseltä. Se miellyttää eniten! :) matskut vaikuttaa ihanan laadukkailta ja lasten vaatteissa ainakin ovat olleet erittäin toimivia!

JennaO
44/200 | 

Eka asu oli ihanin! Voisin nähdä sen myös itseni yllä :) Näin kolmekymppisenä sitä alkaa katsella laadukkaita ja istuvia vaatteita enemmän sillä silmällä ja vaatekaappi on kokenut aika mullistuksen. Vielä muutama vuosi sitten päällä olleet minihameet saa siirtyä kirpparin kautta uuteen kotiin :D 

Lindanen
48/200 | 

Minuun iski tuo housuasu, varsin käytännöllinen ja mukautuu moneen menoon ja tilanteeseen :)

Jm
54/200 | 

Housuasu, ehdottomasti. Katsoin ensin et se on haalari mutta housuna ja paitana vielä käytännöllisempi.

Eija789
55/200 | 

Blake-paita ja Alex-housut ovat mielestäni parhaat, koska asu on monikäyttöinen, ajaton ja varmasti mukava päällä! Lisäksi kankaan struktuuripinnan yksityiskohdat tekevät siitä kiinnostavan.

Vierailija
66/200 | 

Tyylikkäin ja monikäyttöisin asu on musta. Kaikki asut sopivat Sinulle hyvin.

Tinttisa
70/200 | 

Lemppariasu.. tosi vaikee sanoo yksi lemppari kun silmää miellytti kaikki. Nappimekko olis kiva, itsellä pitäisin sitä napit selässä, koska en tykkää v kaula aukkoisista vaatteista. Olen suht rintava, joten nappimekko vois olla kiva myös miulle. Orley mekko oli myös tosi nätti ja miun tyylinen! Eli en pysty valitsemaan yhtä, vaan noi molemmat oli miun lempparit, Orley ja nappimekko :)

Maiju
87/200 | 

Karin-mekko on malliltaan aivan ihana, kepeä ja rento😍! Kaikki asukokonaisuudet tosin ovat kyllä onnistuneita ja kelpuuttaisin ne mieluusti itsellenikin.. 😊

Akvarelli81
89/200 | 

Ihana tuo housuasu - tyylikäs mutta rento. Sopisi niin kesän festareille kuin virallisempaankin menoon.

Eriikka
91/200 | 

Mun ehdoton lemppari on toi eka asu. Se on sopiva sekoitus tyttömäisyyttä ja naisellisuutta ja lisäks se on ihanan rento :)

LK
97/200 | 

Kaikki on ihania!! Rakastan Aarrekidiä! Oireyhtymä mekko on ihana, mutta tuo musta kokonaisuus olis mulle täys kymppi!

Siiri
99/200 | 

Orley. Sellainen bugi vaan että kun klikkasi siitä nimestä niin mekon kuva ei tullut näkyviin. Ei edes pitkän ajan päästä.

Kukka
106/200 | 

Sun päällä tykkään eniten Orley-mekosta, mutta itselleni valitsisin Blake-paidan ja Alex-housut.

ann-aa
108/200 | 

Kaikki näyttävät hyvältä oikein stailattuna. Lemppariksi nousi kyllä tuo viimeinen musta housuasu!

Eaai
109/200 | 

Upeita kaikki kyllä! Suosikiksi sun päällä nousi kuitenkin toi vika housuasu! Todella monikäyttöinen ja kaunis sun päällä!

Milla
112/200 | 

Ehdottomasti tuo Blake paita ja Alex housut on mun suosikki, sopisivat mahtavasti toukokuun lopussa tulevalle tyttöjen laivareissun asusteeksi päälleni.😍

Maiju
119/200 | 

Musta housuasu on pakko saada itselle 🖤 Missäköhän sitä voisi käydä sovittamassa Turussa?

Sanni R.
121/200 | 

Kaikki asut on kyllä kauniita ja arvostan itsekin vaatteiden monikäyttöisyyttä ja yhdisteltävyyttä. Lempparini on kuitenkin tuo ihana musta housuasu!

Lapin neito
122/200 | 

Kaikki asut upeita päälläsi mutta kyllä Orley-mekko ehdottomasti minun suosikkini! Rento ja kaunis!

SinikkaP
125/200 | 

Housu-asu on mun lemppari! Se vaikuttaa tosiaan monikäyttöiseltä, ja sellaiselta minkä tyylistä ei kaapissa vielä olekaan.

Minski
129/200 | 

Musta asu on mielestäni kaunein ja sopii varmasti asusteita vaihtamalla tilanteeseen kuin tilanteeseen!

HS
132/200 | 

Kaikki näyttää kivoilta ja uskon jokaiselle olevan käyttöä! Monipuolisin on varmaan jompikumpi noista mekoista, ehkä valintani on tuo Karim.

Vierailija
134/200 | 

Housuasu, vaikka nappimekkokin on ihana... mut jos pitää valita ni housut ja paita 😄

Liinukka
140/200 | 

Housuasu. Yleensä en syty näihin, mutta tässä oli sitä jotain :) Iso peukku!

Normandai
150/200 | 

Karin-nappimekko sai hymyn huulille ja ottaisin innosta kiljuen sen omaan vaatekaappiinkin!

Leola
156/200 | 

Musta housuasu on suosikkini ja hurmaa monikäyttöisyydellään. Dot-kuosi on ihanan veikeä!

NinaA
158/200 | 

Tää viimeinen on niin mun näköinen, että sain siitä parilta kaverilta viestiä ennen kuin olin ees itse törmännyt niihin 😍

yksmutsikans
172/200 | 

Vimonen housuasu (blake&alex) on erittäin jees!! Olis täydellisen monikäyttöinen myös omaan "suunnitelmatmuuttuuhetkessä"- arkeen ;)

Omppo43
180/200 | 

Ykkönen eli nappimekkoasu on myös mun lemppari. Mistä muuten tuo paita/takki/mikälie päällyvaate onkaan?

noora.ko
181/200 | 

Viimeinen asu, siis housut ja paita, on eniten omaan mieleen. Kaikki nuo asut ovat kylläkin kivoja :)

Taapu
186/200 | 

Nuo housut on erittäin hyvännäköiset, mustaa mustalla ei näytä synkältä, kun matskun pallot luo eloisuutta kokonaisuuteen

Liina
197/200 | 

Orla-mekko ois mun juttu. Kivoilta ja monikäyttöisiltä näyttävät kyllä kaikki. :)

Vahvero
202/200 | 

Minun suosikkini on viimeinen musta asukokonaisuus ja helppohoitoisuus on mukavaa plussaa. 😀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Asu: silkkipaita, farkut ja korolliset kangaskengät

Merkki: silkkipaita, Zara // farkut, NEUW Denim* // kengät, H&M

Hankintapaikka: paidan olen ostanut monen monta vuotta sitten Helsingin Zarasta. Farkut olen saanut NEUWlta suoraan ja kengät ostanut Helsingin Forumin Henkalta.

Käyttöönottotoimenpiteet: -

Käyttökohde: Nämä on mun lempifarkut ja vielä NEUWn sisällä lempparimalli, joten käytän farkkuja tilanteessa kuin tilanteessa. Kengät ostin mun Ivana-mekkojen kaveriksi, koska tuntui sille, että sellaisten tyttömäisten rimpsuloiden kanssa ei käy mitkä tahansa korot tai nilkkurit. Silkkipaidan ostin ”minun tulee pukeutua aikuisesti -vaiheessani”. Olen pitänyt sitä työtapaamisissa ja joskus illanvietossa.

Hankinnan kannattavuus: Farkut on täysi kymppi, se on selvä. Kenkien laatu ei ole paras mahdollinen ja Henkka ostopaikkana ei myöskään ihan paras. Ne kuitenkin ajavat asiansa ja ovat se vaihtoehto, jonka puen Ivanoiden kanssa, kun Martensit ei käy. Silkkipaita on kaunis ja hauska, mutta en pidä sitä usein. Siinä mielessä ei ehkä kovin kannattava ostos.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

*saatu

Lokaatio: Sandro Ratina

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013