Kirjoitukset avainsanalla Noora Näppilä

Sain mun ystävältä Nooralta alkuviikossa kutsun osallistua blogihaasteeseen, jossa kategorioihin on vastattava oman nimen alkukirjaimella. Tosi hauska haasta, jossa halusin heti olla – tietysti – mukana.

// Vaate: Kimono //  Mä tykkään tosi paljon kimonoista. Mulla on muutama Uhanan merinovillakimono, sekä yksi Uhanan silkkikimono, jota voi pitää myös mekkona. Sen lisäksi omistan kimono-mallisen Cosin kimononeuletakin, jota pidän nykyisin ihan liian vähän. Mun aamutakki on myös kimono-mallinen. Pitäisin kimonoita ylipäätään PALJON enemmän, jos säät sallisi. Olen talvella sellainen vilukissa, että usein avoimet, puolihihaiset kimonot tuntuvat neulematskustakin liian kylmille. Ja yksi ongelma on kimonon änkeminen talvitakin sisään. Miten helppoa moni asia olisikin pukeutumisessa, jos ei olisi kylmää talvea.

// Juoma. Kahvi //  Aina ja ikuisesti. Kahvi piristää, mutta on mulle myös sosiaalinen riitti. Se myös jaksottaa ihan tavallisiakin arkipäiviä. Uskon, että mulle kahvi on siinä mielessä iso asia kuin joillekin vaikkapa tupakka. Koukussakin olen tähän samalla tavalla, kuin jotkut sätkään.

// Paikka. Koti //  Mä olen henkeen ja vereen kotihiiri, jolle sopii aivan hyvin linnoittautua (paitsi koronassa) kotiin pitkiksikin ajoiksi. Mulle koti on turvasatama ja sellainen oma alue, jossa saa olla rauhassa. Mä esimerkiksi en kutsu kovinkaan usein kuin aivan läheisiä ihmisiä meille kylään, vaan näen mieluummin vaikkapa kahviloissa. Tosin vauvat ovat muuttaneet hieman tuota asettelua: Pakkaaminen – heidän ja tavaroiden – vie niin paljon aikaa, että on helpompi, jos vieraat tulevat meille. Kodin täytyy olla myös kaunis ja se, missä se sijaitsee, on ollut mulle koko aikuiselämän yksi tärkeimmistä kotiin liittyvistä seikoista. Kodin ympärillä olevan tunnelman on oltava nimittäin tietynlainen. En voisi esimerkiksi kuvitella, että asuisin vastarakennetulla asuinalueella.

// Ruoka. Kotiruoka // Meidän äiti on aina ollut tosi hyvä laittamaan ruokaa, joten lapsuudenkodista on tullut ruuanlaiton ja -syönnin perinne. Tykkään ravintoloista, mutta parhaan makuista ruokaa saa usein kotona. Varsinkin, kun A on erinomainen kokki. Kotiruoka tarkoittaa mulle hyvistä raaka-aineista tehtyä simppeliä, maistuvaa ruokaa. Ei aina makaronilaatikkoa, mutta toki myös sitä. Tosin makrulaatikko on mun bravuuri, eikä mies tee sitä meillä koskaan ruuaksi. Meillä täytyy olla jokin todella eriskummallinen tilanne, jos ei syödä iltaruokaa yhdessä perheen kesken. 

// Eläin. Kissa //  Rakastan kissojen omapäisyyttä ja luonnetta. He eivät halua miellyttää ketään. Tosin täytyy myöntää, etten ole mikään suuri eläinihminen. Tykkään joistakin yksilöistä hirveästi, esimerkiksi Tahvo-koirasta ja edesmenneestä Kunkku-kissasta, mutta eläimet ylipäätään ei ole mulle aivan must-juttu.

// Kukka. Kaunokki //  En varsinaisesti edes tiedä, mille kaunokki näyttää, mutta kutsun meidän tyttöjä hellitellessäni kaunokeiksi.

// Tytön nimi. Katariina //  Mun on iät ja ajat puhuteltu eri yhteyksissä – teksteissä ja suullisesti – Katariinaksi. Joskus näistä tulee noloja tilanteita. Esimerkiksi yhdessä mun työpaikassa miespuolinen työkaveri kutsui mua varmasti puoli vuotta Katariinaksi. Yleensä en korjaa asiaa heti alkuunsa, koska jotenkin koen, että toinen ihminen voi nolostua tällaisesta. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että hän ei koskaan hiffannut itse, vaikka kuuli toisten puhuttelevan mua Karoliinaksi, että hänen käyttämässään nimessä olisi jotain väärää. Tosin tällaisia asioita ei voi ottaa vakavasti: Tiedän itse lukihäiriöisenä, että mullakin menee monet samankaltaiset sanat ja nimet sekaisin. Niitä ei ikään kuin vaan hahmota toisistaan.

// Pojan nimi. Kimmo // Yhden lempisarjani nimi.

// Ammatti. Kirjoittaja. // Unelma-ammattini, jota saan tehdä liki joka ikinen päivä. Mulle kirjoittaminen on niin vahva osa identiteettiä, etten koskaan osaisi olla varmasti ilman. Hahmotan ajatukseni usein vasta, kun saan kirjattua ne ylös. Siksi kirjoitan yleensä asiani ystävilleni whats appissa, enkä soita. Tunteistani kerron vaikkapa mun miehelle usein ensin tekstillä, ennen kuin olen valmis juttelemaan aiheesta. Kirjoittamisen merkitystä on niin vaikea selittää muille. Se on vaan yhtä kuin minä.Siksi olo onkin onnekas, kun saan tästä myös leipäni. 

// Kuvaus minusta. Kimeä-ääninen, kipakka ja kaunis //  Siinäpä kolmen koon lista, jolla olen kuullut itseäni kuvattavan elämäni aikana useasti.

// Joka kodissa. Kahva ja kahvikuppi (myös ehkä teen juojilla) // 

 

Haastan mukaan teistä jokaisen! Kun olet tehnyt haasteen blogiin tai vaikkapa instaan, tägää mut postaukseen, jotta pääsen lukemaan teidän kirjainvastauksia.

-Karoliina-

Kuva: Noora Näppilä

Asu; Mekko, lainassa Ivana Helsingiltä. Ani Dress. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Noora räväytti ainakin kuukausi sitten jo kesähaasteen kehiin, ja ajattelin silloin, että haluan vastata siihen. Noh. Aika vieri, ja nyt vasta olen haasteen parissa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Kesän 2019 mieleenpainuvin päivämäärä?

Heinäkuun alussa päivä, jolloin vietimme A:n ja minun ensitapaamisen kolmevuotispäivää ja samana aamuna saattin ultrassa tietää, että B-vauvalla oli kaikki – edelliskerran ultrassa tulleista peloista huolimatta – yhtä hyvin kuin siskollaan.

 

Kesän 2019 paras grillisafka?

Juhannuksena Muuramessa syöty kuhanyytti. Se on kertakaikkisesti taivaallisin grillisafka, jota on. Toinen ehdoton lemppari on jälkkäri, jota A tekee mun toiveesta aina kesäisin: Grillatut nektariinit vaniljarahkalla.

 

Kesän 2019 kaunein auringonlasku?

Mökillä heinäkuussa. Tosin auringonlaskua kauniimpi oli auringonnousu järveltä.

 

Kesän 2019 huikein roadtrip?

Mun road tripit oli viime kesänä oksennusta täynnä, joten voisin sanoa, että huikein matkakokemus oli VR:n vessassa oksentaminen. Voin sanoa, ettei tarvitse paljon siinä hygieniatasossa työnnellä sormia kurkkuun ja hakea oksua.

 

Kesän 2019 unohtumattomin uintireissu?

Ehdottomasti heinäkuun helteiden aikaan uinnit mökillä. Järvi oli ainoa paikka, jossa turvotus tuntui vähän laskevan ja olotila helpottuvan. Oli ihana olla mökillä vain meidän oman jengin kanssa ja polskia päivät pitkät järvessä. 

 

Kesän 2019 iloisin kohtaaminen?

Meidän kesään on mahtunut paljon ystäviä ja tuttuja, mutta ei yhtään kohtaamista erityisesti ylitse muiden. On ollut vaan ihan paras viettää kyläilyjä niin, että ympärillä on ollut tutut ja rakkaat tärkeimmät ihmiset. Iloisimmat kohtaamiset ehkä on kuitenkin ollut niitä, kun tytär on tullut Helsinki-reissujensa jälkeen takaisin kotiin. Joka kerta se uudelleen näkeminen on vaan yhtä ihanaa.

 

Kesän 2019 hymyilyttävin hetki?

No juurikin se iloinen ultraäänikerta, jossa parin viikon huoli sai iloisen päätöksen. Joka kerta pienten temmellystä ultraruudulla on yhtä maagista katsoa.

 

Kesän 2019 itkettävin pettymys?

Tämä ei nyt ollut pettymys, mutta se heinäkuun helleviikko oli yhtä helvettiä kohdallani. Olo oli niin kipeä, turvonnut, kömpelö ja sairas, että ihan varmasti itkin ja kirosin olotilojani. Onneksi se oli vain väliaikainen lämpötila ja olo.Pettymys-aspektia tässä näytteli se, että raskaus tuntui niin paljon RASKAAMMALLE, mihin olin ekalla kerralla tottunut ja mihin olin valmistatunut. 

 

Kesän 2019 kaunein kesäkaupunki?

Rakas Tampere. Ei juuri tänä kesänä reissailtu, joten kotikaupunki tuli erityisen tutuksi. Minusta kesä-Tampereessa on aina jotain maagista. Johtunee ehkä siitä, että ensimmäiset romanttiset kohtaamiseni Tampereen (ja körilään) kanssa tapahtui juuri kesällä.

 

Kesän 2019 henkeäsalpaavin luontohetki?

Loppukesän ukkoset. Oli huikeaa katsella ulos meidän olkkarin ikkunasta ja nähdä Särkänniemellä päin karmeat salamat ja kuulla ukkosen jylinä aivan katon päällä.

 

Kesä 2019 yhdellä sanalla?

Tässä ei ole yhtä sanaa, mutta olihan tämä ”once in a life time -kesä”.

 

-Karoliina-

 

Me ollaan Nooran kanssa mietitty monta kertaa, kuinka hauskaa olisi, jos stailaisimme toinen toisemme. Nooran minun vaatteillani ja minut Nooran vaatteilla. Samalla olisi hauska nähdä, miltä meidän meikit ja tukka näyttäisi, jos toinen saisi laittaa ne mieleisekseen.

Pari viikonloppua sitten me sitten toteutimme tämän ajatuksen kevennetysti. Noora nimittäin sai pukea minut mieleisiinsä, oman kaappinsa, vaatteisiin niin, ettei minulla ollut sanavaltaa valita, mitä päälleni laitettaisiin. Haasteita toi tietysti hieman tämä nykyinen kokoni, mutta koska Noora myös pitää oversize-yläosista, löytyi asu yllättävän nopeasti. Ja tältä lopputulos sitten näytti! Mä tykkäsin jokaisesta vaatekappaleesta tosi paljon, ja ne olisi voinut olla aivan hyvin minunkin kaapissa (varsinkin nuo kengät, jotka olisin halunnut varastaa). Todellisuudessa meillä taitaa olla todella vähän samoja vaatteita, ja vaikka teemme yhteistyötä muutamien samojen brändienkin kanssa, tulee meidän usein valittua heidän valikoimastaan aina eri tuotteet.

Tosin asusta sen verran, että mähän en ole varsinainen käsilaukkuihminen, joten en usko, että laukku olisi löytynyt mun kaapista ainakaan kultaisin somistein. Mun laukut on yleensä aika yksinkertaisia ja myös yksivärisiä. Huomattiinpa samalla muuten myös se, että Nooran tyyli on tavallaan vähän runsaampi kuin minun. Kun olin nimittäin pukenut päälle kengät, leggarit ja R/H:n tunikan ja sanoin, että nythän tämä asu on sitten valmis. Noora halusi kuitenkin lisätä asuun vielä takin. Elementti, jota en olisi itse osannut kokonaisuuteen laittaa, mutta joka toimi yllätyksekseni todella hyvin.

Ehkä omassa tyylissäni mietin joskus liikaakin sitä, ettei elementtejä saa olla liikaa. Tai että tuleeko asusta sekava. Tällä tyylikokeilulla poistui ainakin se pelko, etteikö asusteita ja vaatteita voisi yhdistellä rohkeastikin toisiinsa. Lopputulos oli minusta nimittäin todella söpö ja toimiva. Sellainen karkkikauppa-asu.

Suosittelen testaamaan tätä tapaa omien ystävien kanssa. On hauska nähdä, minkä vaatteiden ystävä ajattelee sopivan sinulle. Ja toisaalta tämä on oiva tapa ravistella omaa käsitystä omasta tyylistä. Tämä on haaste, joka on pakko toteuttaa myös toisin päin!

Ihanaa syyskuun ekaa iltaa muuten! Voi kun tämä olisi nyt kuukausi, jossa meille tulee pieniä ihmisiä! 

-Karoliina

Kuvat, asu ja stailaus: Noora Näppilä 

Kommentit (6)

Riiri
1/6 | 

Ihana asu! Voisin heti kuvitella Nooran päällä, mutta sopii sulle älyhyvin 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen pantannut tätä nimipostauksen kirjoittamista, koska suoraan sanottuna en ole päässyt itse puusta pitkälle blogin nimiasian kanssa. Jotenkin tuo niin tuttu, mutta kuitenkin vähän antipatioita herättävä ”Kolmistaan”, kun kaikessa epäsopivuudessaan on lopulta osoittautunut sittenkin niin rakkaaksi ja turvalliseksi, että yhtäkkiä vaihto tuntuukin hirveän vaikealle. Varsinkin, kun haluaisin, ettei blogin nimeä tarvitsisi enää koskaan sen historiassa veivata ja muuttaa. Mistäs sitä nimittäin tietää, kirjoitellaanko tässä vielä toinen yhdeksän (tai yhdeksäntoista) vuotta vielä eteenpäinkin.

Vaikka itse edelleen pähkään ja jahkaan, on teillä tietysti oikeus saada ainakin tämä arvonta-asia päätökseensä. Sitä ennen poimin kuitenkin minun mielestä hauskimmat ja parhaimmat nimiehdotukset, joita ehdotitte. Ja itse asiassa jokainen nimiehdotus ansaitsee kiitoksensa. Oli aivan ihana lukea, millaisia erilaisia assosiaatioita mun blogi herättääkin, ja yllätyksekseni sain aika paljon jopa tietoa siitä, millaisena tätä blogia pidätte, ihan jo pelkkien nimiehdotusten perusteella.

Moni ehdotti jotain viitoseen liittyvät nimeä. Joka olisi munkin mielestä ollut aivan loistava jatkumo nykyiselle nimelle. Jotenkin numeroihin liittyy kuitenkin – kuten tässä blogielämän aikana on opittu – aikamoinen riski. Koska mistä sitä tietää, mihin elämä vie hyvässä ja pahassa. Nyt tietysti tuntuu sille, että meidän perhe on hamaan tappiin viisihenkinen, mutta koska tällaisia asioita ei voi ennustaa, tuntui kaikki vitosnimet liian suurelle riskille.

Nimiehdotusviestejä tuli muuten 268, ja koska miltei jokaisessa niissä ehdotettiin useampaa nimeä, olitte keksineet liki 800 nimeä. Ihan huikeaa!

Tässä vielä mun suosikit jokaisen hyvän joukosta:

  • Karoliina Pentikäinen – Ehkä vähän itsestään selvä nimi, mutta jotenkin omalla nimellä kulkeminen tuntuisi turvalliselle vaihtoehdolle. Mullahan on tällä hetkellä instassa vain oma nimi (joskus oma ja blogin nimi), joten se tuntuisi samalle jatkumolle. Toisaalta tämä olisi siinä mielessä hyvä, että teen muita töitä yrittäjänä omalla nimellä, joten ihmisten mielessä tekeminen voisi assosiaatioitua samaan henkilöön. Toisaalta on ollut myös hyvä juttu, että blogi on erikseen muusta tekemisestä, jolloin Kolmistaan-Karoliina -duunit ja Karoliina Pentikäisenä tekemäni työt pysyvät erillään.
  • Karonkka – Tykkäsin tosi paljon tosta Karo:n ja (konkka)ronkkan yhdistelmästä. Olen vähän hulluna sanakikkailuun.
  • Pieni talo Pyynikillä – Jotenkin suloinen ja sopivasti intertekstuaalinen. Toisaalta harmillisesti tässä nimessä taas se, että mistä sitä tietää, kauan Pyynikillä ollaan. Ja toisaalta ohjaisiko nimi liikaa sisustusblogiin?
  • KarPe Diem – Hah! En ollut itse edes tajunnut, että mun etu- ja sukunimestä saa väännettyä tällaista. Nerokasta!
  • Karkkia ja Penaulteja – Ihan huikeaa nerokkuutta. Nauroin tälle niin paljon, koska nimi on kertakaikkisesti niin moniulotteinen ja -merkityksellinen. Siihen on yhdistetty yksi mun lempinimistä ja yksi A:n lempinimistä ja sitten vielä meidän yhteisen sukunimen lempparinimi. Plus herkkuja ja vähän jääkiekkomaailmaa. Voipa tuon lopun tulkita kaiken lisäksi  meidän jälkeläisiksikin. Tälle ihmiselle jokin copy writer -kunniakirja, kuka tämän on keksinyt!
  • Pentagon – Vähän samat perusteet kuin edellisessä nimessä. Assosiaatio ja sanaleikki samassa nimessä. Nauratti!
  • Mammerfest – Mun mielestä ihana nimi, joka viittaa niin Tampereeseen kuin äitiyteenkin. Pelkään vaan sitä, että kun lapset kasvavat ja juttuun tulee taas paljon muutakin kuin perheblogijuttuja, ei nimi enää toimi. Nyt toimisi taas pitkän tauon jälkeen erinomaisesti!
  • Kersantti Karoliina, sekä Mää ja Tapparan mies – Nämä nimet nauratti, koska #popeda. Ja koska Popeda = Tampere. Oikealla tavalla pilke silmäkulmassa -nimiä, joissa on itseironiaa. 

 

Kiitos valtavasti nimiehdotuksista! MeNaisten vuosikerran arvonnassa voitti JenNas. Onnea <3 Olen sinuun yhteydessä sähköpostilla piakkoin!

Loistavaa iltaa!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: mekko, Ivana Helsinki // kengät, Vamsko 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Olen blogiasi kurkistellut vasta hiljattain, mutta ihan pakko kommentoida heti tuota nimiasiaa, sillä minusta sitä ei tarvitsisi edes vaihtaa. Ainakaan vielä. Minusta kolmistaan, sopii oikein hyvin kun onhan lapsia nyt kolme ja he ovat sisaruksina ”kolmistaan” , hiukan kuin ” kolmen kopla”. ;) Yleensä oma fiilis on paras mittari ja jos nimi tuntuu edelleen oikealta ja hyvältä niin tarvitseeko sitä välttämättä edes vaihtaa? :)

Vierailija
2/2 | 

Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa! Miksi vaihtaa nimeä, jos se ei itsestä tunnu hyvälle. Kolmistaan toimisi mielestäni hyvin myös nykytilanteessa, onhan nimen merkitys ja sisältö aiemminkin muuttunut. :) Kolmistaan - (uusio)perhe, koti, tampere.. jne :) tuntuisi jopa surulliselta jos nimi muuttuisi, tätä blogia kun on aikalailla alkumetreiltä asti tullut seurattua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat