Kirjoitukset avainsanalla kaverisynttärit

IMG_20181117_140400.jpg
IMG_20181117_140400.jpg

IMG_20181117_140322.jpg
IMG_20181117_140322.jpg

PB176499.JPG
PB176499.JPG

PB176527.JPG
PB176527.JPG

PB176528.JPG
PB176528.JPG

PB186534.JPG
PB186534.JPG

Meillä on vietetty eilen ja tänään F:n yökyläkaverisynttäreitä. Kemut alkoivat eilen kahdelta Superparkissa. Ostettiin tytöille vaan liput, ei siis synttärihuonetta tai tarjoiluja.

Parin tunnin hikisen rymyämisen jälkeen siirsimme lapsoset meille. Välipalaa naamaan, lahjojen avaamista, leikkiä ja illan toiveruoka: Meikäläisen tekemät kananugetit ja omat ”ranskalaiset”. Illalla herkkuja, Daim-kakkua ja lisää touhuja.

Idea näistä synttäreistä oli minun. Mietin, millä tavalla välttäisin turhat stressit, teemat, leipomiset ja muut. Idea sopi lapselle ja toden totta: Kemut olivat stressittömät varmasti meille kaikille. Tytöt keksivät tekemistä, pitivät kivaa ja kaikki meni aivan älyttömän mallikkaasti. Tuon ikäiset lapset on kyllä helppoja vieraita. Siellä ne sitten lopulta nukkuivat meidän sängyssä poikittain. Liikuttava näky. 

Eniten sykähdytti tyttöjen keskustelut. Miten noin pienet ihmiset voivat olla niin viisaita elämän suhteen? Jotenkin läikähteli sydämessä myös kun mietin, että jos hyvin kävisi, tämä sakki voisi olla yhdessä ihan aina. Näin jo sieluni silmin porukan yhteisessä kimppakämpässä ja opiskelijabileissä (apua!). 

Vaikka viikonlopun kemut olivatkin onnistuneet, koen, että tämä lastenkutsuskene on oikesti osa-alue, jossa koskaan ei voi mennä putkeen. Ei ainakaan, jos ei omista isoa omakotitaloa tai jos synttärit ei ole kesällä.

Mun mielestä nimittäin ihanteelliset lastenkutsut olisivat sellaiset, joihin voisi kutsua koko luokan. Ja ihan vaan siksi, että kukaan ei kokisi olevansa ulkopuolella. Mua riipii ne kertomukset, jossa joku kokee olevansa koko kouluaikansa ulkopuolinen, enkä tietysti haluaisi olla ruokkimassa sellaista.  Koko luokan kutstumista puolestapuhuu myös se, ettei synttärisankari itse kokisi puolestaan koskaan oloaan ulkopuoliseksi: Itse annettu synttärikutsu kun aika usein ruokkii vastakutsuja.

Toisekseen mun mielestä parhaat kutsut olisivat kekseliäät, mutta kotikutoiset bileet. Sellaiset, jotka voisi järjestää old school -tyyliin omassa kodissa ilman hilavitkuttimia, elämyspuistoja tai muita kummallisuuksia.

Mutta. Hitsi kun tässä on muutama mutka matkassa.

Me asutaan reilussa 70 neliössä. Fakta on se, että sinne ei 23 lasta millään mahdu marras-joulukuussa. Viime vuonna meillä oli kauhusynttärit, joissa oli 16 lasta ja sekin oli jo aivan ylimitoitettu keissi. Siitä huolimatta, että lapset olivat suurimman ajan meidän ullakolla ja ulkona kauhukierroksella.

Vaikka elämyspuistosynttäreitä ja kaiken maailman hifistelyä moni vastustaakin ajatustasolla (myös minä!), on se myös kaltaistemme pienikotisten keskusta-asujien pelastusrengas. Niiden tiloihin kun voi vapauttaa isonkin määrän lapsia riehumaan silloin, kun oma koti ei riitä.

Ainoa miinus näissä on tietysti hinta. Katselimme kaikki Tampereen alueen puistot läpi, ja jos hinnat olivat sellaiset 10-25e/hlö (riippuen, mitä pakettiin kuului), on se aivan järjetön summa tarjoa koko luokalliselle. Tai itse ainakin ajattelen, ettei ole tarkoituksenmukaista, että lastenkutsut maksaa sen 230-500e. Niihinhän pitäisi ihan säästää useampi kuukausi! Posketon hinta, vaikka todellakin tajuan sen, että myös elämyspuistot eivät pyöri ilmaiseksi ja hinta on aivan perusteltu. Esim. Särkänniemen SuperParkin henkilökunta on aivan huikeaa!

Nyt siis päädytiin tähän leikattuun versioon vieraslistan ja elämysten suhteen. F oli harmissaan, kun sana kemuista oli koulussa kiirinyt ja moni hirvittävän kiva kaveri oli kysynyt, miksi ei saanut kutsua. Voin vaan kuvitella, miten vaikeaa melkein 8-vuotiaan on rajata se, ketkä kutsuu. Ja miten vastata, kun mukava tyyppi kysyy, miksi hän ei pääse mukaan.  Ja ihan yhtä vaikeaa 8-vuotiaan on ymmärtää, miksi ei tällä kertaa ollut kutsuttujen listalla mukana, vaikka ystäviä ollaankin.

Plääh. Jos joku keksii tähän ratkaisun, otan ilolla vastaan.

-Karoliina-

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 | 

Meillä on taloyhtiössä tosi viihtyisä ja tilava kerhohuone. Se on pelastanut monta kertaa! Lisäksi kerran oltiin vieraana kemuissa jotka oli koulun liikuntasalissa. Siellä oli tilaa lasten riehua ja pillimehut&karkit helppo roudata tarjolle :)

Karoliina Pentikäinen

Kerhohuone olisi just hyvä. Harmi, kun asutaan niin vanhassa talossa, ettei sellaista ole. Liikkasalisynttäritkin F:llä ollut muutaman kerran. Tosi mieluinen synttäripaikka :) 

Käyttäjä13349
Liittynyt24.12.2017
2/18 | 

Kuulostaa kivoilta kemuilta!

Meillä on samanikäinen lapsi kutsunut joka vuosi kaikki ryhmän/luokan tytöt + pojista ne, joiden kanssa leikkii. Harrastuksista ei ole vielä tullut niin hyviä kavereita, että olisi heitä halunnut kutsua. Periaatteessa vastustan sukupuolen mukaan erottelua, mutta olen kokenut tämän kaikkien kannalta reiluimmaksi jaotteluksi. Viime vuonna ei tosin ollut yhtään poikaa. Lapsellani ne parhaat poikapuoliset kaverit on pääosin olleet koulun ulkopuolelta ja heidät kutsutaan perheineen juhlimaan aina suvun kanssa ajatus koko luokasta eli 25 henkilöstä on mielestäni jossain määrin utopistinen. Ei täällä päin ainakaan kukaan ole kutsunut kaikkia.

Kotona neliöitä on reilut 100 ja toistaiseksi on mahduttu juhlimaan talvellakin parin tunnin ajaksi. Seuraavat synttärit juhlitaan joko ulkoistettuna jossakin tai kotona olohuoneessa siskonpedissä yöpyen (lapsi vielä pohtii tätä). Vieraita tulossa 9 (oman luokan tytöt + yksi rinnakkaisluokalta). Ajattelin, että eiköhän yksi yö mene vaikka päällä seisten tuollaisen porukan kanssa

Karoliina Pentikäinen

Mä pelkään sitä, että joulukuun pimeässä puistossa joku karkaa/katoa tms ;D Ehkä vähän hassu pelko, mutta jotenkin tuntuu, että tuolla ei näe MITÄÄN. 

Minni_h
4/18 | 

On totta, että ulkoistettujen synttäreiden hinnat kipuavat yli kipurajojen, joten ollaankin jo parin vuoden ajan harrastettu kimppasynttäreitä. Eli 2-3 saman luokan/kaveripiirin kaverusta, jotka syntyneet samassa kuussa (no ei tarvisi olla edes saman kuun sisällä syntynyt, nämä onnekkaat nyt vaan sattuvat olemaan), pitävät yhteiset synttärit milloin missäkin puistossa, jolloin jaetaan sekä vieraat että kustannukset. Ihanan helppoa, lapsille supermukavaa ja vanhemmille edullisempaa! Suosittelen lämpimästi

Karoliina Pentikäinen

Ihan loistava idea! Olen melko varma, että kopioin tämän idean ensi vuonna. Kiitos <3

Vierailija
5/18 | 

Siis lasten synttärit on kyllä joillain menneet niiiiin övereiksi.

Meillä on kaksi lasta ja juuri oli lapsen luokkakaverilla kaverisynttärit paikassa jonka vuokra oli netin mukaan sen 250€. Olihan lapsilla kivaa, mutta en silti ihan ymmärrä miksi 7-vuotiaiden pitää päästä porealtaisiin jne.

Meillä on tähän asti kaverisynttärit vietetty kotona. Iso talo ja oma piha, plus esikoisella vielä kesän takia pihakin käytössä. Ja hyvin on kaikki aina viihtyneet!

Lisäksi lapset ovat olleet toisten synttäreillä mm. kotona missä on ollut vuokrattuna MML:ltä pieni pomppulinna, oltu pulkkamäkisynttäreillä, koulun luistelukentällä, isovanhempien maatilalla... Edullistakin kivaa löytyy kyllä!

Karoliina Pentikäinen

Jotenkin ei haluaisi mennä mukaan ylenpalttisuuteen. Mutta siihen on aika kovat paineet :(

Veerk
6/18 | 

Kiva ajatus, että lapsi kutsuisi kaikki luokkakaverit. Mua ahdistaa vaan ajatus,että lapsi saisi tyyliin 23 lahjaa! Ihan järjetön määrä

iinis

Meillä pidetään pian kolmatta kertaa lapsen metsä-/puistosynttärit, jonne on kutsuttu joka kerta parikymmentä lasta (koko päiväkoti- tai eskariryhmä). Olemme ilmoittaneet kutsussa, että päivänsankari ilahtuisi kortista tai piirrustuksesta, mikä on ilahdutavasti rajoittanut lahjakuormaa! Pari pientä pakettia on saattanut tulla lisäksi, mutta pääosin vieraat ovat tulleet omien askartelujen kera. Suosittelen!

Karoliina Pentikäinen

Ihana idea <3 Toisaalta koen, että jokaisella lapsella on kuitenkin myös oikeus olla päivän keskipiste ja myös hemmottelun kohde. Osin myös materian puolesta. Ainakin me rajoitetaan niin paljon lelujen ostoa (monien mielestä varmasti liikaakin), joten tämä hetki suotakoon F:lle. 

Vierailija
7/18 | 

Miten ihanaa, että ennen muksu sai mahtavat synttärit, joihin sai myös mahtavan upean hahmokakun. Vieraita oli paljon ja myöhemmin järkättiin toiset synttärit mahtavilla herkuilla. Silloin se oli se mitä lapsi ansaitsee. Suuret synttärit. Molempiin juhliin hommattiin kallis kakku. Sillä onhan synttärit vaan kerran vuodessa. Blogi täyttyi kymmenistä kuvista ja hehkutuksista. Kaiken kalliin tarjottavan kehujen perään oli muistettu läntätä saatu*-merkki.

Karoliina Pentikäinen

Nyt en aivan pysy kärryillä, mutta kiitos viestistäsi tälläkin kertaa!

*****
8/18 | 

Meillä on ollut useimmiten synttärit leikkipuistossa. Sisätila on tosi iso ja halpa, on hyvä keittiö, remuamista kestävä sisustus ja kun meno yltyy, porukan voi työntää ovesta ulos leikkipuistoon. Kaverien järjestämistä mieluinen juttu oli futissynttärit, ihan tavallisella lähikentällä futismatsi + piknik sen jälkeen. Lapsiani on kutsuttu vaikka mihin touhukeskuksiin, mutta meillä ei kertakaikkiaan ole samaan rahaa. Välillä on ollut isotkin tunnontuskat tämän takia ja voin kuvitella, että joku suunnilleen sortuu ottamaan lainaa voidakseen vastata vieraanvaraisuuteen. Lapsista tuntuu kuitenkin olevan parasta yhdessäolo ja remuaminen, ei hienot puitteet.

Karoliina Pentikäinen

Se on ihan totta: Lapset onneksi vielä usein arvostavat vaan sitä, että saavat yksinkertaisesti rymytä naama punaisena, sokerihumalassa :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F:lle järjestään hänen elämänsä ensimmäiset kaverisynttärit nyt tulevana sunnuntaina. Nyt, vaikka toiveissani alun perin olikin, että ne olisivat olleet vasta joulukuun puolella, jotta ehtisin leipoa sinne kunnolla.

Tilavuokran ja monen muunkin asian vuoksi kemut ovat kuitenkin jo tällä viikolla, ja koska en nyt kirjoituspuuhien keskellä oikein pysty kuoriutumaan megaleipuriksi, toivoisin teiltä vinkkejä HELPPOJEN lastenkutsutarjoamisten valmistukseen.

Niin ja juhlien teema on – mikäpä muukaan – kuin Frozen. Saatoin itsekin vähän hullaantua aiheesta, kun kävimme viime viikolla Jyväskylän Confetissa.Voin sanoa, että liikeeseen hurahtanut summa oli sellainen, että sillä söisi tämä sakki viikon. Ups!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit (28)

Rille
1/28 | 

Hei, ehdotan helppoja vaihtoehtoja: Lidlin pikkupizzat, suolatikut (Olafin kädet), vaahtokarkit (Olafin vartalo), pikkuporkkanat (Olafin nenä), ja Fazerille pienet marjapiirakat

Anne
2/28 | 

Meillä tytön toivomuksesta tarjottiin 5-vee synttäreillä kirsikkatomaatteja jotka on hänen suurta herkkuaan. Toinen tytön lemppari (intohimo) on leipäjuusto ja tein sitten tikkuja joihin tökin kirsikkatomaatteja ja leipäjuustoa. Yllättäen ne meni kun kuumille kiville sekä aikuisten että lasten juhlissa. Lapset tykkäs niistä tosi Paljon. Ja ihanaa oli ihanaa kun ainoa tarjottava joka loppui oli ns. terveellistä.

3/28 | 

Jäätelöbaari eli paria eri sorttia jätskiä (helppo huomioida allergiat kun voi ottaa myös jotain maidotonta) ja niiden päälle koristeita oman maun mukaan, marjoja, hedelmiä, karkkeja, kastikkeita ja kermavaahtoa. Toiminut useammilla lastenkutsuilla.

Niiden lisäksi keksejä (toimivat myös jätksiannoksissa), kurkku- ja porkkatikkuja, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ja itsetehtyjä vähäsuolaisia popcorneja.

Daniella
4/28 | 

Jos haluat kuitenkin tehdä jotain itse, mokkapalat tai muffinit on nopeita tehdä ja uppoaa pikkuväkeen. Jäätelöstä harvoin kukaan kieltäytyy, sitten vois olla jotain lisukkeita, mitä juhlijat saa itse laittaa (strösselit, minivaahtokarkit, kastikkeita...) Suolaisena cocktailtikkuihin lihapullia, juustoa, omppua (vaikka makea onkin...) jne. Kakun jos teet, niin Frozen-kakkukuva vaan päälle, ehkä jo ostitkin sellaisen.

Mukavia juhlia!

lotte
6/28 | 

Meillä kanssa 6-v. synttäreillä parhaiten teki kauppansa karkkien ja sipsien ohella porkkana- ja kurkkutikut ja omenalohkot :0. Totesin, että leipominen tuon ikäisille on ihan turhaa. Jäätelöä, keksiä ja edellämainittuja. Helppoa!

Inu
7/28 | 

Cocktail siili! Tai voithan tehä sen lumiukon vesimeloneista ja tökkiä siihen juttuja ?
Sit joku hauska "booli" jossa on jääkuutioita (isoja) minkä sisään on jäädytetty esim.vadelmia tai jotain aiheeseen kuuluvaa sälää :)

8/28 | 

Mitäs teillä syötiin synttäreillä, kun olit pieni?
Suolatikkuja, popcornia, tavallisia perunalastuja tai juustonaksuja. Carneval-keksejä, mariannekarkkeja.

Meillä hitiksi on nousseet jo useampana vuonna ne kahdeksankymmentäluvun lastenkutsujen vakiotarjottavat, coctailtikkuihin metsästetyt juustopalat, lihapullat, nakkipätkät, viinirypäleet, pikku tomaatit ja kurkkupalat. Toimii!

Lapset eivät niin teemoista ruuista perusta. Servietti riittää kertomaan, että frozen kutsuilla ollaan. Sen paremmin vieraille ei maistu siniseksi värjätty kakku, vaikka kuinka sitä tuntikausia leipoisit.
Itse olen luopunut kertakäyttöastioistakin, kun niihin meni aina turhaa rahaa: saman sarjan lautasia myytiin 6 kpl paketeissa, mukeja kymmenen paketeissa ja pillejä neljän seteissä. Servietit taas 20 kpl paketeissa... Aina piti ostaa jotain ylimääräistä, joka sitten jäi lopulta kaappiin makaamaan. Ja rahaa meni ihan hukkaan, mielestäni. Tavallisen juomalasin kun kastaa reunaltaan sitruunamehuun ja sen jälkeen sokeriin (vaikka värilliseen) saa takuulla huomiota herättävät juhlalasit (suoraan omasta lapsuudestani nekin).

Sanna
9/28 | 

Meillä Frozen -synttäreillä tarjoiltiin Pretzeleitä (Svenin sarvet), suklaarusinoita (Svenin papanat ;-), pikku-porkkanoita (Olafin nenät), valkoisia pallokarkkeja (lumipalloja), vettä ja Spritea (sulanutta lunta), vaaleanpunaisia pallokarkkeja (Annan ja Elsan jäätyneet nenänpäät), valkosuklaalla kuorrutettuja keksejä (lumipalloja).

Ison jalallisen kulhon vuorasin foliolla (se oli jäätynyt ;-), ja ostin Fazer mint-karkkeja, jotain kermatoffeeta, joissa oli hopeinen paperi, sekä Tigeristä vaaleanpunaisia sydämen muotoisia tikkareita, joihin liimattiin Frozen-tarroja. Kulhossa oli kyltti "a Frozen kiss to melt my heart"

Aikuisille tein omena-ruusuja "Frozen apple Roses"
http://www.kinuskikissa.fi/voitaikina-omenaruusut/?hakusivu=1

Kakun päällystin sinisellä sokerimassalla, tein valkoisia lumihiutaleita piparimuotilla (sokerimassasta), ja suihkutin hopeista kimalletta kakkuun ja koristeeksi Elsa-figuuri.
Frozen vie helposti mennessään ;-)

Aps
10/28 | 

Iinan But im a human not a sandwich -blogissa oli mielestäni hyvä ja helppo tarjoilu Frozen teemaan sopien. Suosittelen, että lukaset hänen postauksensa Tiaran synttäreistä! Oli aika kekseliäät tarjoilut ;)

Anni
13/28 | 

Tuulihatut! Voi tehdä makeita ja suolaisia, makeisiin vaikka päälle siniseksi värjättyä valkosuklaata. Tai tomusokeria päälle niin ovat kuin lumipalloja. :D

14/28 | 

Heippa! Mulla ei ole nyt vinkkejä jakaa vaan haluan sanoa KIITOS näin jälkikäteen. Herkistyin paljon postauksesta Kun toista lasta ei kuulukaan. Mielestäni blogissa on muutenkin monipuolista sisältöä ja hyviä aiheita. Mä toivon, että joku päivä saisin järjestää synttärit omalle lapselle. Valmistautunut myös siihen, että sitä päivää ei koskaan tule. Onneksi näitä Frozenjuttuja voi fiilistellä vähän isommatkin mimmit.

Kivoja F-synttäreitä F:lle! :)

Sanna
28/28 | 

No joskus lähtee vähän lapasesta nää hifistelyt, mutta Frozen oli kyllä aika helppo teema toteuttaa. Ja Pinterestiin jää koukkuun kun sieltä inspiraatiota etsii ;-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat