Kirjoitukset avainsanalla Kavat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennakointi. Se lienee lasten ulkovaatteita hankkiessa melkein se kaikkein tärkein juttu. Uusiin vuodenaikoihin tulee valmistautua etukäteen jo hyvissä ajoin. Ei ole nimittäin yhtään kivaa (kokemusta on) että, aamulla kurkatessa ulos ikkunasta maa on valkoisena, mittarissa rutkasti miinusta ja talvitamineet varastossa (liian pieninä).

Minusta tuntuu, että olen tänä vuonna jo tässä välikausiasiassakin jo vähän jäljessä. F:n pipo on kyllä vaihtunut lämpimämpään, hanskat käteen ja välikausihaalari tai takki-housuyhdistelmä päälle, mutta lenkkareilla ja kumppareilla mentiin vielä viime viikkoon asti, kun vedenpitävät välikausikengät odottivat vielä noutajaansa postissa.

Jotta en talveen lähde yhtä takki auki, päätin tehdä listan, mitä tamineita talviulkoiluihin (ainakin näin Etelä-Suomessa) tarvitaan. Mukana jo hommatut ja vasta suunnitelma-asteella olevat.

 • Talvihaalari. Tänä vuonna Polarn O. Pyretin musta ihanuus.*
 • Talvitakki ja toppahousut. Mahtuu vielä viimevuotinen ReimaTecin "blogitakki". Mielestäni oli kyseessä kausi kun kausi, ulkovaatteita pitää olla tuplana, jottei iske paniikki pesun suhteen.
 • Villa-asu. Vannoin 4 vuotta Ruskovillan nimeen, mutta näin isolla lapsella Reiman kaksiosainen villa-asu on ollut aivan huikean hyvä. Niin nätti, että kehtaa pitää sellaisenaankin (ja usein talven automatkoilla F:llä onkin yllään vain tämä)*
 • Kaupunkitakki. Esko osti F:lle kaksi(!) vuotta sitten Makian villakangastakin, joka on tytölle edelleen liian iso. Toinen kaupunkitakki on monta vuotta ollut Pomp De Luxin untuvatakki, joka ei taida enää mahtua. Sen tilalle suunnittelen, että F:lle jotain ihanaa tekoturkista tai vähän tyttömäisempää villakangastakkia. Ehkä tämä Punavuorenpeikossa myynnissä oleva Bobo Chosesin takki.
 • Villainen alusasu. Vähintäänkin kaupunkikelposet villapöksyt, jota voi pukea sukkisten päälle. Viime vuonna tätä hommaa ajoi Reiman kerrasto, mutta tänä vuonna toivon, että äitini kutoisi F:lle jotkin ihanat pöksyt. Vinkkejä ihanista malleista saa antaa!
 • Puuvillainen kypärämyssy. Jesper Juniorin myssyissä hyvä hinta-laatusuhde.
 • Villainen kypärämyssy. Ehdoton suosikkini on Polarn O.Pyretin myssy (jonka tosin pesin vahingossa viime keväänä 40 asteessa, joten uusi ihan samanlainen oli pakko ostaa nyt tänä syksynäkin). Ei kutita yhtään.
 • Villalapasia ja -sukkia. Made by mummo.
 • Kaupunkipipoja. H&M:n ja Nurmen* suosikkeja.
 • Korvat peittäviä "päiväkotihattuja". Polarn O Pyretin lipallinen, fleece-vuorellinen hattu* on ollut F:n talven vakiovaruste jo 3 talvea. Koko ja väri pipossa on vaihtunut, mutta malli vaan pysyy. Täydellisesti korvat ja niskan suojaava hattu. Toisen korvat peittävät hatut löysin eläinteemalla Name It:stä ja Lindexistä.
 • Kauluri. Villainen ja puuvillainen.
 • Vedenpitäviä rukkasia. Tarpeeksi tilaa väliin laitettavalle villalapaselle. Reiman* ja  PO.P:n.
 • Pakkaskengät, eli nahkaiset, villavuorelliset popot. Tähän asti on luotettu neljä talvea Tepsuihin (jotka toivon mukaan mahtuvat tänäkin vuonna vielä) + lisäksi uuteen kokeiluun PO.P:n Kavat-kengät*.
 • Loskakengät niihin päiviin, kun aamulla on pakkasta ja iltapäivällä on loskaa, olen todennut parhaaksi Crocsin moonbootsit ja muut kumialaosaiset talvikengät. Näin helsinkiläiseen ilmastoon ehkä parhaat lasten talvikengät ulkoiluja ajatellen. Hommasin F:lle tänä syksynä ohuempivuoriset pinkit Crocsit ja lämpimämmät kuukengät.
 • Kaupunkikengät. Pitäisiköhän taas ostaa jotkin talvitennarit? F:llä on kyllä Reiman vedenpitävät tennarit*, mutta vaikka ne ovat lämpimät, voisi talveksi olla vielä jotkut talvisemmat siistit popot. Ehkä jopa EMUt ja UGGit?

Unohtuiko multa jotain? Tai onko jokin talvivaate/asuste susta ihan turha?

-Karoliina-

*saatu

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (15)

henu
1/15 | 

Tämäpä ei paljon tekstiin liity, mutta Jokatapauksessa, kannoin oman korteni kekoon ja äänestin teidän blogianne :) toivon sydämeni pohjasta, että pääsisitte sijoitukselle, koska olette tehneet niin ison työn tämän eteen :)

2/15 | 

Meillä on jo monta talvea menty Sorelin kumiteräisten "kanadabootsien" kanssa. Niin äiti kuin kolme lastakin. Veden ja pakkasen kestävät kengät, joista huovutetun sisäkengän saa tarvittaessa irti. Helpottaa kengän kuvaamista tai vaikka pesemistä. Sorelin kengät toimivat meillä niin pakkas kuin loskakäytössäkin, mikä on mukavaa etenkin koululaisten kanssa: nämä kun lähtevät aamulla usein kouluun itsekseen. Siinä ei äidinkään tarvitse stressata, että jalkaan tulevat sään mukaiset jalkineet. Ja mikä parasta, eteisessä vähemmän kenkäpareja, kun näiden lisäksi on vain kaupunkikengät.

Kaksi ulkovaatekertaa täytyy minunkin mielestä olla. Hyviin hanskoihin panostan: niissä vähemmän on enemmän. Yksi erinomainen pari jokaiselle ja yksi varapari kullekin.

Pipoja tuntuu kertyvän aina ihan liikaa. Hakusessa olisikin meillä nyt yksi hyvä jokaiselle lapselle.

kata
3/15 | 

kylläpä on kauniita kenkiä ja vaatteita <3

Daniella
4/15 | 

Oon tykännyt, että on sekä haalari että kaksiosainen, mutta ei meillä kyllä mitään "hienostelutakkeja tai -kenkiä" ole! Eli samat ulkoiluun ja kauppaan :) Talvigoretexit Vikingiltä on ollut toimiva setti, Kavatit on ollut pienillä ja nekin on ihan ykköset. Crocseista oon miettinyt, että kuinka hyvät on jalkaan, koska itselle tuo moonboots malli ei istu ollenkaan, vaikka nisitä muuten tykkään. Villasukan kanssa istuu paremmin. Mutta Sorellit menee nyt harkintaa, koska olen niitä katsellut ennenkin. Noissa loskarimallisissa kengissä tähän asti olen kuitenkin miettinyt samaa kuin Crocseissa, eli istuvuutta. Pienempi joutuu/saa mennä isoveljeltä jääneisiin, mutta jos talvesta on tulossa kylmä, niin ehkä pitää miettiä toistakin vaihtoehtoa, koska epäilen aina lämpimyyden kestävyyttä jo yhdenkin talven jälkeen. Mutta katsotaan.

Mä oon tykännyt Jonathanin vaatteista ja asusteista ihan ylipäänsä ja tänä vuonna meillä onkin molemmat päästä varpaisiin suurimmaksi osaksi Jonathanissa, niin vk- kuin talvivarustuskin. Pipoissa olen jo pitkään luottanut juuri Jonathanin villaiseen kypärämyssyyn, joka korvaa tuplapipoviritelmät ja kaulurin. Ihan ykkönen! Myös Jonathanin villahaalareita meillä on nyt kolmas koko menossa, sitä ennen Ruskovillaa. Jonathanin hanskat pesee ReimaTecit ihan satanolla, eikä meille varmaan enää muita tulekaan. Hinta-laatusuhde aivan ykkösluokkaa!

Jooh. Opiskelijabudjetilla kausien vaihtuvuus, etenkin juuri kohti talvea, aiheuttaa kyllä harmaita hiuksia, mutta elämä on ja onneksi vielä toistaiseksi ei ole hirveästi joutunut tinkimään näissä ulkovaateasioissa. Kiitos Jonathanin!

Sonja K
5/15 | 

Heips! Jälleen kerran ihana postaus! Itsellä ei ole lapsia (vielä), joten en osaa kokemuksesta kommentoisa onko jokin talvivaate turha tai aivan must!! :D Silti lueskelen näitä lapsiaiheisia postauksia mielenkiinnolla! Aivan ihania lastenvaatteita! :)

Kiinnostava blogipostauksesi ja erityisesti kivat kuvat ihanista vaatteista herättivät kysymyksiä yleisesti teidän suhtautumisesta lastenvaatteisiin.. Kuinka paljon / usein ostatte F:lle kaupasta vaatteita ja kuinka paljon hankitte kirppareilta / kierrätätte kaveriporukassa?

Kysymys kierrättämisestä siksi, että poikaystäväni kanssa ollaan käyty monet kerrat keskusteluja vaatteiden ostamisesta (hänen mielestään niitä on minulla aivan liikaa..) Kerran puhuimme myös mahdollisten tulevien lasten vaatehankinnoista ja keskustelu meni siihen, että hänen mielestään valtaosa ostetaan kierrätettynä ja ehkä jotain voi hankkia uutena, koska lapset kasvavat nopeasti! Itse en täysin allekirjoittanut tätä.. Kierrätys on toki tärkeää, mutta olisi kiva myös ostaa kaupasta sellaisia, joista itse voi valita lapselleen mieluisen, eikä pelkästään ottaa vastaan "kummin kaiman mummilta" saatuja vaatteita, jotka eivät ehkä täysin miellytä omaa silmää :D

Satu
6/15 | 

Koirankusettaja täällä, hei! Suomalaisten suosimat junttikengät on vaan parhaat, eli kuomat. Kestää loskat, tuskat ja nietokset. Itse olen laittanut villapohjalliset lisävarusteeksi. Kengät kestää konepesun ja kierrätyksen. Meillä käytössä neljällä sukupolvella, kun sain muutkin käännytettyä. Itselläni toinen pari menossa ja käyttöä on 7vuotta takana.

Laura
7/15 | 

Kiitos listauksesta, tulostin ja laitan ruksia itselleni kun käyn läpi (taas vähän myöhässä) vaatevarastoa.

Luin aikanaan Lähiömutsin postauksen lasten jalkineista ja se antoi vahvistusta mun omalle tuntumalle kenkävalinnoista. Esim. Kuoman peruspopojen, mitä täälläkin kommenteissa jo kehuttu, kärki nousee kovasti ja on niissä kantaakin. Nämä ei etenkään pienelle kulkijalle ole hyviä juttuja. Talvipopoissa tietty ei voi ihan löysää kumia pohja olla, mutta on niitäkin onneksi saatavilla vähän paremmin mukautuvia. Ei kiitos selkä- ja askelongelmia meidän muksuille :)

Vaatteissa mennään meillä P.O.P. in ja Jonathanin mallistoilla. Kaupunkivermeet löytyy Henkkamaukasta useimmiten (iteki panostan kun kylille lähdetää niin miksei muksunkin kohdalla). Kaikkia sekalaisesti käytettynä, kirppikseltä ja uutena. Mistä sattuu löytymään kulloiseenkin tilanteeseen sopiva.

Laura
8/15 | 

Niin ja siis kengiksi valikoituu todennäköisesti Crocsit tai Kamikit. Pitäs alkaa äkkiä päättämään :)

13/15 | 

Meillä on tainnut olla yhdet Kuomat, käytettyinä saadut. Ihan OK:t, mutta ei musta parhaat mahdolliset. Pysyykö ne oikeasti lämpiminä?

chagak86@gmail.com
15/15 | 

Kiva ja hyödyllinen postaus :) Täällä myös lasten varustaminen talveen menossa. Lähes kaikki jo hankittu. Kuvassa oli paljon meiltäkin löytyviä vaatteita. Esim popin haalari & lippapipo sekä crocsin mustat loskari/mitkä onkaan saappaat. Lisäksi olen tykännyt meillä muiden kenkien rinnalla kuomista. Ovat ihanan lämpimät jos tulee kovia pakkasia. :)

Mukavaa loppusyksyä teidän perheelle :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En muista, montako vuotta sitten ostin itselleni syksykengiksi Aiglen nahkanilkkurit (ehkä 2011?), mutta samasta hetkestä lähtien kengistä tuli yhdet lemppareistani. Plus näiden kenkien laatu on aivan huikea (vaikka ilman jalkaa sisällä näyttävätkin vähän kurttuisilta).

Aluksi ostin kengät välikautta varten, mutta lopulta olen porskutellut popoilla myös talvipakkasilla. Väliin lisään vain villapohjalliset ja villasukat.

Nyt tänä syksynä F sai myös omat kaupunkinilkkurinsa* PO.P+Kavat –kengistä. Mielestäni nahkakengät sopivatkin lapsille yhtä hyvin kuin aikuisillekin. F:llä on ollut mm. joka ikinen talvi käytetyimpinä ulkokenkinään Tepsut-talvimaiharit, eikä ole tullut mieleenkään vaihtaa niitä mihinkään synteettiseen materiaaliin. (Sadesäät ovat toki erikseen.)

Kolahtavatko tämmöiset perusnahkanilkkurit myös sinuun? Entä mitkä ovat parhaat nahkakengänhoitovinkkisi? Haluan nimittäin, että nämä popot kestävät pitkään!

-Karoliina-

*saatu

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (16)

Marjo
1/16 | 

Iskee ;) n.25 vuotta saman tyylisiä jodhpureita on tullut käytettyä hevospuolella - ensin tunneilla sittemmin omalla tallilla! Tyylikkäinä ne sopii myös näyttelyihin ja ilmeisesti myös ihan "siviiliin" :)

Tepa
3/16 | 

Mikä Aiglen malli tuo on? Ja kyllä iskee!

Daniella
5/16 | 

Täällä nahkasaappaat ja postissa korolliset nahkanilkkurit <3 lapsillakin tykkäisin nahasta, mutta taloudellisista syistä mennään goreilla, lapsille saa luvan riittää vähän vähempi määrä kenkiä vielä tässä vaiheessa ;)

Mutta mun luottoaine on sellanen nahkavoide, joka tekee suojaavan pinnan ja kiillottaa samalla. Ihan Cittarista ostin. Sitä sivelen ehkä pari kolme kertaa per käyttökausi. On pitänyt kengät hyvinä! Yhdet nahka-avokkaat sade on pilannut, mutta ajattelin testata värillistä voidetta, jos sillä saisi tasoitettua värjäymiä. Vaaleat kengät siis kyseessä ja tummaa väriä meinasin.

iLu
6/16 | 

Puhdistus, hoito, suojaus.. samaa mitä iho vaatii, nahasta kun on kyse :) Paras puhdistusaine on ECCOn puhdistusvaahto. Hoitona nahkalaadun mukainen voide. Suojana suojasuihke.

Veera
7/16 | 

"Heppakenkiä" meilläkin käytetään arkikenkinä. Taitavat kestää mitä vain :)
Olisikohan horze -merkkiset...

9/16 | 

Totta on kyllä se, että on kauheaa ostaa kalliita vaatteita/kenkiä, kun ne eivät pahimmassa tapauksessa mahdu enää 6kk päästä. Ostettiin F:lle 90e:b goret viime syksynä. Kasvunvaralla. Eivät silti mahtuneet enää kevään samaisilla säillä :(

Marjo
13/16 | 

Effax - sillä mä "kuiva-pesen" mm.parin tonnin satulat ja kaikki nahkavarusteet, nykyään myös kengät, :) väritön, hyvän tuoksuinen ja edullinen ja riittoisa eikä tarvtse vettä. Sopii siis myös kenkiin !! (myydään mm.agrimarket) :D SUOSITTELEN.

Heppatyttö
15/16 | 

Nahkasaippuat heppatarvikeliikkeistä ja päälle kosteussuihke niin johan kestää :) jos vielä jaksaa rasvata vaikka mehiläisvahapohjaisella nahkarasvalla silloin tällöin niin kotikäytössä ovat varmaan lähes ikuiset. Saippuat ja rasvat saa edullisimmin heppatarvikeliikkeistä, käytän myös huonekaluihin! Ja lika lähtee :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat