Kirjoitukset avainsanalla kanelimaa

Moikkis,
20130923-202247.jpg

viikko postaustaukoa on pitänyt sisällään hulabalooarkea, juoksevia hommia, työjuttuja, pyykinpesua, kaveritreffeja ja paljon muuta.
20130923-201504.jpg

Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti mahduttaa viikkoni vielä Ludviginkadun Sample Sale -myynnit,sekä Habitare-messutkin, mutta lopulta jouduin luopumaan molemmista ideoista. Joskus elo on vain niin kiireistä, että jostain, todella kivoistakin, asioista täytyy voida luopua.
20130923-201612.jpg

Niin ja eipä sillä: Kyllähän tapahtumariennoissa on tullut viime aikoina juostua kuitenkin ihan ahkeraan tahtiin. Viikkoa aikaiseminhan messuilimme oikein kahtena päivänä peräkkäin. Lauantaina tuli käväistyä Design Marketissa, ja heti sunnuntaina suuntasimme Korjaamon Lastenmarkkinoille.

Se, missä Design Market oli mielestäni nimensä ja maineensa veroinen paikka, ei Lastenmarkkinat saaneet minussa aikaan aivan samoja fiboja. Tuntui sille, että tapahtuma olisi järjestetty vähän puolittaisesti. Että tekstit ja mainonta antoivat tapahtumasta vähän hohdokkaamman kuvan, mitä se todellisuudessa oli. Vai onko satuja lukeva tarhatäti teistä synonyymi puhelintaan räpläävästä, erillään lapsista istuskelevasta, naisihmisestä?
20130923-201717.jpg

Aluksi haluan kuitenkin sanoa,että on oikeasti ihanaa, että lapsillekin tämmöistä hupia järjestetään. Ja toisaalta tiedän myös sen, että kaikkialla Suomessa ei näin hyvää lastenkulttuuri/tapahtumatarjontaa ole, joten ei pitäisi valittaa... Mutta sanonpa nyt silti muutaman sanasen. Siitäkin huolimatta, että haluaisin blogini välittävän pääasiassa hyviä fiiliksiä :)

Lastenmarkkinoille oli ensinnäkin pääsymaksu, ja kun sellainen on, odotukset nousevat. Minä ja F maksoimme yhteensä 10 euroa. Kun maksaa messuille sisään, toivoisi, että summan eteen saisi myös vastinetta: kulttuuria, toimintaa, elämyksiä. Niin ja olihan markkinoiden elämyksellista puolta korostettu jopa tapahtumamainoksissakin, joten olin ehtinyt muodostaa päähäni tietyn kuvan siitä, mitä kuvittelin saavani maksun vastineeksi. Olin siis jo heti alkukierroksella hieman kummissani siitä, että lukuunottamatta sirkusta ja teatteriesitystä koko markkinapaikan tarjonta oli tuote- ja myyntijohtoista. Tuli tunne, että pitääkö täällä maksaa siitä, että saa kierrellä osto- ja mainoskojuja. Eikö se raha, jota ostajat tuovat, riittäisi?
20130923-201915.jpg

Toinen juttu, joka ihmetytti minua, liittyi juurikin kyseisiin myyntipisteisiin. Koska elämysosasto oli mielestäni melko suppea, odotin, että markkina-alue olisi hieman laajempi. Toisin kuitenkin oli : Myyntipisteitä oli vain kourallinen, ja minua jopa vähän kummastutti, miten moni ihana lastenmerkki loisti poissaolollaan. Alkoikin sitten harmittaa, etten edellispäivänä ollut raaskinut ostaa Design Marketin Kanelimaan osastolta F:lle Papu-pipoa. Pitikin säätellä roposia sunnuntaille, jossa ei lopulta ollutkaan paljon sellaista, joka olisi kiinnostanut katselua enempää.
20130923-201222.jpg

Mutta se valituksesta: F ja Anni-ystäväni pikkuinen Eino-poika viihtyivät markkinoilla täysillä, ja se oli tietysti pääasia. Niin ja olihan sekin aika huikeaa, että F sai itse valmistaa meidän koko köörille mansikkalimua. Lounaslihapullat tekivät myös kauppansa monessakin pöydässä ja sainpa lopulta himoitemani Mehujehutkin meidän talouteen. Ja niin, kylläpä pari minulle uutta lastenmerkkiäkin tuli bongattuaja. Täytyypä siis todeta, että päiväö taisi olla aika mukava ja leppoisa.
20130923-202330.jpg

Lisähuomioksi täytyy vielä mainita muuten se, kuinka kivaa minusta on tämmöisissä tilaisuuksista katsella vanhempien ja lasten pukeutumistyylejä. Kylläpä Helsinkin pitää sisällään tyylikkäitä minityyppejä mutseine ja faijoineen. Ei voi kun ihmetellä, miten joillakin homma on vain niin hallussa :) Hyvä te! (Niin ja anteeksi, jos tuijotin teitä hölmistyneenä. Hyvällähän minä!)

20130923-202556.jpg
Nyt kohti uutta viikkoa. Ja syksyä. Pohdinta kuuluukin: Pitäisikö F:n alkaa käyttää jo villasukkia? Ja sitten: Pitäisikö minun ylipäätään käyttää jo sukkia?

Pus, rok, piis, laav

-Karkki-

F:n asu: Mekko,Aarrekid // Paita, Benetton // Leggarit, H&M // Kengät, TOMs

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Holaaaaa,
20130915-193509.jpg

Voi juku mikä markkinaviikonloppu takana. Lauantaina suuntasin Iris-kamuni kanssa Kaapelitehtaan Design Marketiin, ja tänään Neiti-F:kin pääsi nauttimaan markkinahumusta kun suuntasimme pikkuisen Einon ja tämän Anni-äidin völjyssä Korjaamon Lastenmarkkinoille.

20130915-194202.jpg
Lastenmarkkinoista teen vielä oman postauksen myöhemmin, joten kuvia siitä saatte vielä vähän odotella. Tässä sen sijaa muutama fiilistelyfoto Design Marketista.

20130915-194335.jpg
Olen maininnut tästä jo monta kertaa aikaisemminkin, mutta minä olen vähän huono bloggaaja siinä mielessä, että jos meininki menee oikein kivaksi, unohdan kuvata (vaikka silloinhan vasta pitäisikin!). Niin kävi myös lauantaisella markkinareissulla. Toivottavasti näistä kuvista välittyy kuitenkin edes vähän se, kuinka huikean ihania juttuja koko Kaapelitehdas oli täynnä.

20130915-194809.jpg
Vaikka joka ikisestä pöydästä löytyikin vaikka mitä mielenkiintoista katseltavaa, jäivät jotkut tuotteet paremmin mieleen kuin toiset. Omat lempparijuttuni Design Marketissa olivatkin:
VillaWoolin ihanat uudet pipomallit (mukaan lähti kaksi lätsää talven pakkasia vastaan)
Kanelimaan huikean kauniit kortit ja Papu-lastenvaatteet. Harmittaa, etten ostanut Neidille Papun perinteistä rusettipipoa. Joskus ei pitäisi nuukailla! Nyt olisi pitänyt unohtaa tarkkamarkkailu.
Laser Cut Studion todella kekseliäät ja kauniit puusta tehdyt iPhone-kuoret, skeittilaudat ja kruununa kaikelle: jättikokoinen pahvinen poronpää! Tämä oli muuten myös kaikista tyylikkäin myyntipiste. Esineet oli aseteltu esille todella kauniisti, ja jopa hintalaput oli tuotteelle uskolliset: puusta leikatut tietysti. Olisikin tehnyt mieli ostaa kyltti "60€", vaikka oikeastihan se ei tainnutkaan olla myynnissä :)
VAJA Finlandin upeat keramiset rasiat, ihanat maitokannut ja hauskat kasvoaiheiset leikkuulaudat/tarjottimet. Iris nappasi tuon yläkuvan purnukan, jota pitelee kädessään. Voi kun sinne olisikin ihana laittaa palasokerit tai muut mummoherkut.
Pikkulinnun piste. No mikä siellä ei olisi ihanaa? Sateenkaarikengät, kauniit julisteet..voih!
Costo. Vakiosti hyvä piste. Plussaa myös siitä, että Costo oli yksi niistä harvoista näytteilleasettajista, jolla oli oikeasti messuhinnat. Monessa muussa kojussa messualea oli muutaman euron, joka mielestäni on jopa vähän tökeröä tämmöisessä tilaisuudessa.

20130915-203126.jpg

Tämmöistä Design Marketissa. Kävitkö itse? Nousiko esiin jokin sellainen ihanuus, jota en maininnut?

20130915-203217.jpg

Valoa uuteen viikkon!

-Karkki-

 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat