Kirjoitukset avainsanalla kanakastike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä laitan ruokaa monta kertaa viikossa, mutta monen vuoden kanainnostuksen jälkeen (en oikein tykännyt silloin syödä punaista lihaa), en ole juuri broileria meillä valmistanut.

Mä käytän fondia ruuan valmistuksessa joka viikko, koska ne on kätevä tapa saada ruokiin lisämakua ja ennen kaikkea ne lisäävät mun mielestä ruuan oman maun syvyyttä. Mä lorauttelen fondi-pullosta niin arkikeittojen pohjaan, lihan mausteeksi kuin kastikkeeseenkin.

Kun sain Maggilta haasteen tehdä oman arkiruokasuosikkini, tuli mieleeni silti pitkän kanatauon jälkeen heti sellainen kanakastike, joka oli lapsuuteni suosikkiruoka ja yksi niistä ruuista, jonka reseptin opin itsekin jo alakouluikäisenä. Ehkäpä lempiruoka-assosiaationi johtui siitä, että mietin reseptiä lapsuudenkodissa ollessani.

Mummolan kanakastike

  • Broilerin filepihvejä leikattuna (ei tarvitse olla maustettuja, mutta nyt oli, koska niitä löytyi jo valmiiksi kaapista)
  • Puolikas paprika silputtuna
  • Puolikas sipuli silputtuna
  • Muutama loraus Maggi Organic Fond Kana -luomufondia
  • Maun mukaan Thai Sweet Chili -kastiketta
  • 4dl ruokakermaa
    (suurustetta tarpeen mukaan)

Paista kanat ja sipuli pannulla rasvassa. Lisää kypsien sipuleiden ja kanan sekaan MAGGI Organic Fond -luomufondia ja Sweet Chili-kastiketta. Lisää myös pilkotut paprikat. Lorauta joukkoon kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan. Jos kastike on silti liian lirua, voi sitä suurustaa jauhoilla.

Tarjoiluun joko pastaa + parmesaania TAI omaa lapsuuden herkkuani - ranskalaisia.

Mihin arjen luottoreseptiisi sinä käyttäisit MAGGI Organic Fond -luomufondia? Makuinahan löytyy kana, liha ja kasvis, ja tuotteet ovat gluteenittomia ja laktoosittomia. Kaikkien vastanneiden kesken arvon 3 kappaletta 35 euron MAGGI-tuotepaketteja, joista löytyy toki MAGGI Organic Fond -luomufondien lisäksi muita MAGGI-tuotteita. Arvonta-aikaa perjantai-iltaan 4.12. 2015 klo 18.00 asti.

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (81)

kaija
3/81 | 

fonduita on niin helppo käyttää antamaan makua liha- ja kasvisruokiin, myös sienikastikkeeseen lorautan sitä. Ja MAGGI Organic Fond -luomufondie käy varmaan hyvin sienenkastikkeeseen, en ole ostanut sitä vielä.

Emma
5/81 | 

Lapsuuden reseptien teemassa kun mennään, niin maustaisin Maggilla makarooinilaatikon jauhelihan :9

Taru
7/81 | 

Laittaisin fondia risottoon, esimerkiksi kantarellirisottoon kasvisfondia.

Pakko huomauttaa, että kirjoitat alussa fondue ja lopputekstissä oikein fondi. Fondue on ihan eri juttu, siihen kastetaan jotain, esim. suklaafondue tai juustofondue :-)

Peura
9/81 | 

Enpä ole fondeja koskaan ennen käyttänyt, mutta luultavasti ensimmäisenä kokeilisin esim. wokkikasviksiin ja nuudeliin!

Jenna M
11/81 | 

Kasvissosekeitto tuli ensimmäisenä mieleen, siihen on aina kiva saada makua! :)

Enni
14/81 | 

Perinteiseen ruskeaan makkara-tai jauhelihakastikkeen (voi, vehnäjauhot, vettä ja maggie) ??. Tarjoiltuna perunan tai makaronin kera.

tinttiti
19/81 | 

Tykkään tehdä makaroonilaatikon munamaitoseoksen sijaan lihaliemellä. Kokeilisinkin näitä siis siihen.

HennaHoo
23/81 | 

Kiitos tästä vinkistä! Häpeäkseni täytyy myöntää, etten ole koskaan käyttänyt fondia ruuanlaitossa eli minulle vieras tuote. Nyt menee heti testaukseen ja ekana käytän sitä tähän reseptiin :)

Maria
24/81 | 

Ehdottomasti kanakeittoon! Antaa ihanan maun, ja kun lisäksi laittaa koskenlaskijaa niin tulee maukas ja pehmeä keitto! :)

Vilma
27/81 | 

Käyttäisin fondia kanapastassa ehdottomasti, mutta wokissakin voisi ehkä toimia? :p

Mira
31/81 | 

Nehän kävisivät vaikka mihin, mutta erityisesti kana- ja kasvisruoat on meidän perheen mieleen. Tuota luomuversiota en ole ennen huomannutkaan, sitä tekisi kyllä mieli kokeilla. :)

Susanna H
32/81 | 

Ehdottomasti kanakastikkeeseen, jota olen vuodesta toiseen tehnyt saman kaavan mukaan. Välillä olisi kiva kokeilla jotain uutta :)

Maikki
34/81 | 

Enpä ole koskaan törmännyt kyseiseen tuotteeseen!
Ehkä siis lähtisin ensimmäisenä kokeilemaan tätä sinun reseptiä :)

Sisi
35/81 | 

Kokeilisin sitä mun omaan ruokabravuuriini eli lasagneen. Tarkemmin sanottuna lasagnen jauhelihakastikkeeseen. Olen viime aikoina innoissani etsinyt uusia ideoita lasagneen.

Katja
36/81 | 

Käyttäisin tuota kanafondia juurikin tuomaan lisämakua kanaruokiin. Meillä syödään pelkkiä kana/kala ruokia, kun itsellä on ällötys punaista lihaa kohtaan :)

Tytti
37/81 | 

Kanafondia ois kiva testata! En oo koskaan testannu mitään fondia ja nyt taas yritän kaivella kadonnutta kana/broileri innostusta takas joka on kadonnut liiallisen näiden ruokien syömisen takia.. :D Eli jos resepteihin miettis, nii ehkä lisäisin tota siis ihan perus kanakastikkeeseen tai sitten kokeilisin tätä sun reseptiä joka kuulostaa herkulliselta :)

Peppinen
39/81 | 

Kanarisottoon ja sitten vielä kana-kasvissosekeittoon jotka ovat molemmat perheen lempiruokia.

Anni
42/81 | 

Käyttäisin fondia ehdottomasti yhteen perheemme lempiruuista, eli kanapastavuokaan!

j.e.n.n.i.m.a.r.i.a
43/81 | 

Voi, sillähän vois maustaa vaikka mitä... :P Esim. lasten suosikkeja: kanapastaa tai jauhelihakastiketta! ;)

Miia
45/81 | 

Kyllä mä jotain kanakastiketta tekisin ja kokeilisin fondia siihen. Pitäisi kyllä ehdottomasti ostaa näitä joka tapauksessa, vaikuttaa niin hyvältä!

ReettaK
47/81 | 

Käyttäisin fondia lihakastikkeen tekoon. Siis sellaisen perinteisen, suikalelihakastikkeen. En tee semmosta ikinä. Mut tekisin, jos mulla olis fondia :)

Titta
51/81 | 

Käytän kaikkeen mahdolliseen! Keitot, padat, kastikkeet, wokit, laatikot yms. Helppo tapa maustaa ja syventää ruoan makua.

55/81 | 

Ihan ehdottomasti arjen perusruokaan eli jauhelihakastikkeeseen. Siihen saa sopivasti hyvää maksu Fondulla ja kyllä taas maistuu ruoka paremmalta. :)

Riitta M
56/81 | 

Kasvissosekeittoon, sen osaan tehdä jo silmät kiinni ja aina käyttäen perus mausteita. Olisi kiva testata toimisiko kasvis fondu siinä?

Jossu
58/81 | 

Härkä fondi riistaruokiin,nam ja kanapastaan urheilijoille:) ja kasvis fondi sairaanhyvää sieniruokiin

Saija
59/81 | 

Fondit on kiireisen arjen pelastus! Meillä sitä lorautetaan melkeinpä ruokaan kuin ruokaan. Pataruokiin ainakin lorahtaa poikkeuksetta tilkka, jos toinenkin, fondia. :)

Hoover
60/81 | 

Justiinsa tuskaili viikolla, kun ei makaroonilaatikossa tuntunut olevan oikein makua munamaidosta ja jauhelihan maustamisesta huolimatta. Eli siihen kokeilisin härkäfondia ihan ekana! Pitää ehjä ottaa jääkaapin perusvalikoimaan..

Sanna
62/81 | 

Härkäfondi on suosikkini, huippua että sitä saadaan luomuna! Käyttäisin sitä esim. jauhelihakastikkeen maustamiseen. Kasvisfondi kiinnostaisi, sillä voisi maustaa kasviskanakastiketta.

Riina
68/81 | 

Käyttäisin mihin vaan, sillä nää fondit on mulle aivan vielä vieras maailma. :)

72/81 | 

No tietenkin kastikkeisiin :D Teen aina peruskastikkeen samalla kaavalla, mausteeksi nakon aina ruuasta riippuen fondeja :)

Kikaltsu
74/81 | 

Tuohan käy mihin vain, mutta ensimmäisenä tuli mieleen tuunattu karjalanpaisti mitä teen. Vaikka chili-tomaattimurska antaakin makua, niin tuossa Maggissa olisi suolaa ym. mausteita.

Marianne Hakala
81/81 | 

Meillä syödään kanafilettä usein monessa eri muodossa, joten ottaisin mausteeksi mukaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat