Kirjoitukset avainsanalla kaakao

P2160386.JPG
P2160386.JPG

P2160391.JPG
P2160391.JPG

P2160415.JPG
P2160415.JPG

P2160394.JPG
P2160394.JPG

P2160405.JPG
P2160405.JPG

P2160417.JPG
P2160417.JPG

P2160420.JPG
P2160420.JPG

P2160425.JPG
P2160425.JPG

P2160428.JPG
P2160428.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Paulig

Minä laskettelin lapsena kaikki talvet. Vieressä oleva hiihtokeskus oli paikka, jonne kokoontui talvesta toiseen iso joukko kylämme lapsia. Ja niitä muutamaa tuttua rinnettä sitten laskettiin päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen niin, että vanhemmat viskasivat meidät aamulla mäkeen ja illalla rinteen sulkeutuessa tultiin hakemaan.

Isona osana laskettelupäiviä toimi tietysti eväät. Ne tehtiin kotona valmiiksi reppuun, mutta yhden asian sai ostaa rinnekahvilasta: Tazza-kaakaon viidellä markalla. Muistan edelleen sen tuoksun, tulikuuman olemuksen styroksisessa mukissa ja ihanan suklaan maun, josta muodostui aina laskettelupäivien yksi kohokohdista.

F ja minä emme syö aamiaista arkena yhdessä, mutta iltaruoka ja iltapala ovat hetkiä, jolloin kokoonnumme kahdestaan pöydän ääreen. Erityisesti iltapalasta on tullut sellainen meitä yhdistävä toiminto, koska yleensä siinä vaiheessa – toisin kun vielä illallisen aikaan – työ- ja hoitopäivän asiat ovat jo poissa mielestä, suurin osa illan puuhista ja harrastuksista jo suoritettu ja mielikin tästä syystä rauhallisempi. Silloin on ihana istua naamatusten ja jutella niistä ihan tavallisista yhteisistä asioista.

Kun sain vajaa kuukausi sitten kotiimme blogiyhteistyön kautta Paulig Cupsolo -laitteen, tuli iltoihimme yksi uusi perinne lisää: Meillä juodaan nyt joka ilta yhteinen iltakaakao. Eikä mikä tahansa kaakao, vaan vähälaktoosinen – se minulle jo legenda-asemaan noussut – Tazza.

Itse asiassa koko kaakaon surauttaminen Cupsolo -laitteella on jo osa iltapalalle valmistautumista. Minä laitan laitteen töpselin seinään ja täytän vesiastian, mutta F osaakin tehdä siitä eteenpäin jo kaikki muut toiminnot. Valita kapselin, laittaa sen laitteen sisään, surauttaa juuri oikeankokoisen annoksen ja lopulta myös huuhdella laitteen. Tärkeää tässä rituaalissa on kuitenkin ensisijaisesti Tazza-kaakaon laadun valitseminen. Tazza-kapseleita on valittavissa nimittäin neljää eri makua: Original, Dark, Caramel ja Mint. Itse valitsen yleensä Dark-maun, koska se on kaikkein suklaisin ja kaiken lisäksi täysin laktoositon. F:n suosikki on perinteinen vähälaktoosinen Original, vaikkakin Caramel ja Mint makeudellaan usein myöskin houkuttelevat.

On ihanaa, että jotkut oman lapsuuden tärkeät tuoksu- ja makumuistot siirtyvät myös omalle lapselle. Niin arkista kun se onkin, tulee juhlava olo siitä, että jotkut asiat lapsuudessa eivät muutu.

-Karoliina-

Paulig Cupsolo -laitteen kapseleita voi osaa hyvinvarustetuista elintarvikeliikkeistä ja osoitteesta www.pauligshop.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat