Kirjoitukset avainsanalla Jussi Hellsten

Huomenta!

kö2

Kylläpä se taitaa olla niin, että ei tuo levoksi kutsuttu ihmelääke ole mikään keksitty käsite. Kolmas päivä saikkua alkamassa, ja olo on onneksi jo paljon parempi kuin alkuviikosta. Jos tänään mittari näyttää alle 37, voin jo huomenna kirmata töihin. Jes!

kö3

kö6

Ja kylläpä niitä terveitä päiviä ja energiaa tarvitaankin pian. Koska SE alkaa sunnuntaina. Joulunodotus nimittäin. Ja mikä olisikaan parempi aloitus juhlakaudelle kuin ensin piparilatte kuvissa näkyvässä Piironki-sisustusliikkeen ja Cafe Köketin yhteisessä pop up -joulukahvilassa, ja sitten Aleksin perinteiset joulukadunavajaiset. En malta kohta pysyä enää nahoissani: Paras aika vuodesta (kesän jälkeen?) alkaa ihan pian!

Kuten pitkäaikaiset blogilukijani tietävätkin, on Köket kaikkien aikojen lempparikahvilani. Olin siis aika innoissani, kun Köket ja Piironki yhdistivät muutama viikko sitten voimansa, ja pystyttivät yhteisen joulukahvilansa Helsingin vanhimpaan taloon,  osoitteeseen Aleksanterinkatu 12. Ja arvatkaa mitä? Joulun maagista henkeä lisää vielä tieto siitä, että  samassa talossa on 200 vuotta sitten majaillut Helsingin ensimmäinen konditoria! Historian siipien havinaa. Eikö?

kö7

kö5

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkkä kaunis sisustuskauppa-kahvila (vaikka sekin olisi jo tarpeeksi ihanaa!), vaan pop up:n seinien sisällä toimii niin teehuone, kuin silloin tällöin järjestettävät joulukortti- ja piparkakkutuunauspajatkin. Niin ja järjestetäänpä Köket-Piirongissa keskusteluteemailtojakin, joissa jutellaan niin kirjallisuudesta, sisustamisesta kuin kaupunkikulttuuristakin. Ai niin ja tietysti myös bloggaamisesta ;) Meikäläinen (jaiks!) on nimittäin lupautunut myös tarinoida joulukahvilassa!

Minun vuoroni tulla puhumaan joulukahvilan keskusteluiltaan on jo niinkin pian kuin ensi viikon torstaina, 28.11. klo 17.00. Ja eihän minulla ole vielä juuri mitään paperilla :) Luotan viimetippaan, kuten yleensäkin näissä hommissa. Jos siis haluat kuulla jotain tiettyjä asioista liittyen bloggaamiseen, rohkeuteen tai oikeastaan mihin tahansa, kerropa toiveesi. Yritän vastata kysymyksiin illan aikana!

Pääteemani juttelussa tulee pureutumaan näillä näkymin siihen, kuinka minusta, lukihäiriöisestä tytöstä, tuli kirjoitustyöläinen. Niin ja täytyypä siitäkin varmasti puhua, miten bloggaaminen, päivätyö ja perhe-elämä yhdistetään. Illan teema tulee olemaan rohkeus. Minun kohdallani se tarkoittaa ensinnäkin sitä, että rohkenen asettua yleisön eteen, jossa on yli peruskouluikäisiä henkilöitä, mutta toisaalta tuo teema liittyy vahvasti myös bloggaamiseen ja kirjoittamiseen ylipäätänsä. Ai miten vai? No tule kuuntelemaan :)

kö1

Täytyy kyllä vielä näin postauksen lopuksi sanoa, että olen päässyt aika mahtavaan joukkoon tarinoimaan. Keskusteluillat avaa ensi maanantaina valokuvaaja Jussi Hellsten, ja marras-joulukuun aikana estraadille nousee mm. Minna Tervamäki ja KiDDO-lehden perustaja Anu Levy. Voisi olettaa, että tulee aikas mahtavia iltoja!

Ihanaa päivää! Tää vetää peiton korville ja ottaa lisää Posivil Zinkiä. Pitäisikö heittää mukaan vähän kanelia, kun tuli jo niin jouluinen fiilis?

-Karkki-

Kuvat: Arla Anniina Joensuu

*Köketin ja Piirongin pop up -kahvilan keskustelu- ja tee-illat:

25.11. klo 18 → valokuvaaja Jussi Hellsten: Luovuus -  miltä Helsinki näyttää linssin läpi?
28.11. klo 17 → bloggaaja / äidinkielen lehtori Karoliina Sallinen:  Rohkeus - bloggaaminen
02.12. klo 17 → Helsingin Yrittäjien tj Pia Pakarinen: Kutsumus -  kaupungin kehittäminen ja yrittäjyys
03.12. klo 12 → KiDDO-lehden perustaja / meikkitaiteilija Anu Levy: Uskallus - miten unelmia tehdään?
04.12. klo 17 → Historioitsija Laura Kolbe: Uskottavuus -  Helsingin historia
12.12. klo 16 → hyvinvointi- ja joogakeskuksen perustaja Laura Janger-Laitio: Tietous - intuitio
17.12. klo 17 → Lari Salomaa,kahvinpaahtaja ja teekauppias Johan och Nyströmilta: Maku - nautinto

Pop up -joulukahvila on avoinna 5.1.2014 asti seuraavasti:
ma - pe klo 10 - 18
la klo 10 - 16

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat