Kirjoitukset avainsanalla junamatka

Moikkis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten tiedätte, matkaan F:n kanssa junalla Keski-Suomeen keskimäärin kerran kuussa. Olemmekin kokeneet kolmen ja puolen vuoden aikana monta erilaista junamatkaa ja niihin liittyvää järjestelyä. Niin ja pakkaamisrutiinit ja -tarpeetkin ovat muuttuneet kolmen ja puolen vuoden aikana muutamaan kertaan.

Kun F oli aivan pieni vauva, matkaan tarvitsi ihan kauheasti kampetta. Tuttipullot, rintapumput, leikkimatot, rintareput...Valtava määrä tavaraa! Onneksi vaunuihin sai tungettua hyvin tavaraa. Itse matkanteko pikkuvauva-aikaan oli helppoa. F nukkui rattaissa. Välillä syötiin ja vaihdettiin vaipat. Matkat menivät minulla työntäyteisesti, mutta helposti.

Taaperoaika. Se, kun F oli 10kk-1.5 vuotta, oli karmeinta aikaa junamatkoilla. F osasi jo kävellä, mutta (varsinkin jakson alkuaikana) järkeä ei ollut päässä vielä yhtään. Uhkarohkeat kiipeämisyritykset, ja haparoivien askelten päätyminen kaatumiseen ja itsensä satuttamiseen junan keikkuvassa vaunussa, toivat lisäjännitystä matkaan. Tavaroiden määrä kuitenkin jo tässä vaiheessa väheni, ja istumarattaiden alatila riitti ihan hyvin matkavarusteiden kuljettamiseen.

Matkaajahistoriamme kolmas vaihe alkoi F:n kolmivuotissynttäreitä ennen. Radikaalein muutos matkaamisessa ja pakkaamisessa tapahtui, kun päätimme jättää rattaat kotiin. Samalla piti keksiä, millä ja miten tavaramme kannamme, kun rattaat eivät enää toimineet kantojuhtana. Erityisen mietinnän alla oli mahdollisimman hyvin kädet vapauttava laukku, jotta vaarallisella junaraidealueella minulla olisi kädet vapaana F:n pitämiseen turvassa.

Jossain aikaisemmassa postauksessa haaveilin erilaisista pro-rinkoista, mutta sitten kävikin niin, että Lidl - taas kerran - veti voiton muista merkeistä ja liikkeistä :) Ostin nimittäin Lidl:stä minirinkan 17 euron hintaan, ja kokemuksella voin sanoa, että ostos oli julmetun hyvä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isäni on oikea Lidl-fani, ja hänen innoittamana kotiimme on rantautunut ruuan lisäksi monta Lidl:n tuotetta. Mm. paistinpannut, raclettegrilli, vohvelirauta, naamiaisasuja...Enkä koskaan ole joutunut katumaan ostoksiani.

Isäni oli joskus työmatkalla Saksassa kysellyt paikallisista Lidl:n suosion salaisuutta. Saksalaiset olivat kertoneet, ettei heidän maassaan menesty mikään kauppa, jonka tuotteet olisivat huonoja. Saksalaiset kun palauttavat heti tuotteen, jos se ei ole hyvä. Siksi maassa ei kannata kuulemma myydä sekundaa. Ei edes silloin, kun tuote on vain muutaman euron hintainen.

Tässäpä muuten ehkä suurin ero meihin suomalaisiin. Itse ainakin olen monta kertaa jättänyt huonon tuotteen reklamoimatta, jos se ei ole ollut kovin kallis. Nyt kun ajattelen toimintaani, on se aivan tyhmää! Vaikka tuote olisi maksanut vain euron, kai sen sentään pitäisi olla toimiva, vai kuinka? Ehkä voisimme ottaa mallia vähän enemmän saksalaisista tässä suhteessa.

Uuteen matkasettiimme F:n kanssa rinkan lisäksi kuuluu mini-Kånken, jota F itse kantaa. Varsinaiset matkatavarat me pakkaamme minun selässäni kulkevaan rinkkaan, F:n reppuun taas menee kevyimmät eväät, junassa jalkaan vaihdettavat tossut, lelut ja iPad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostamme nykyisin F:n kanssa enää harvoin junasta ruokaa. Gluteenittomia tuotteita on junassa todella vähän, ja toisaalta: Kotoa tuodut eväät ovat paremman ruuan lisäksi usein halvempiakin.

Olenkin huomannut, että gluteenittoman ruokavalion ansiosta minusta on tullut oikea eväiden kantaja. Kun kioskien eväsvalikoimasta enää harva ruoka käy, kanniskelen eväitä joka päivä mukanani. Eväiden mukava kuljettamisessa lasiset Wean Greenin rasiat ja LifeFactorin-juomapullot ovat olleet muuten superkäteviä. Niin eväsrasiat kuin juomapullotkin ovat siinä mielessä oivia matkalla, että ne eivät valskaa. Jopa nestemäiset tuotteet pysyvät visusti omissa oloissaan valahtamatta laukunpohjalle. Eväslusikkana toimii muuten edelleen, jopa minulle, Tubberwaren matkalusikka kotelolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

F:kin juo nykyisin muuten myös paljon innokkaammin vettä, kun sen saa ryystää juomapullon pillillä pinkistä pullosta. Siis ihan kotioloissakin, ei vain matkoilla.
Yksi vinkki matkapakkaamiseen on tietysti se, että hyvien eväsrasioiden ja laukkujen lisäksi matkaa tietysti helpottaa se, että määränpäässä on perustuotteet valmiina. Itse olen vienyt/vanhempani ovat ostaneet esim. F:n mummolaan ja mökille kaikkia meidän perusvaatteitamme muutamat kappaleet, jottein yöpukua, lököpöksyjä tai kumisaappaita tarvitse joka kerta roudata mukana. Tällä tavalla reissukassiin tulee rutkasti lisätilaa.

Ihanaa viikonloppua! Mikä on muuten sinun vinkkisi reissupakkaamiseen? Onko muita, jotka matkaavat junalla lasten kanssa joka kuukausi?

-Karkki-

* F:n Mainio-paita ja lasiset juomapullot/eväsrasiat saatu blogin kautta

Kommentit (5)

Noo
1/5 | 

Mistä sä olet ostanut nuo Wean Greenit? Aina välillä metsästän niitä, mutta EU-alueelta ei ole osunut silmään.

Daniella
2/5 | 

Olen kai vähän pimeä, kun oikeasti HALUAISIN matkustaa lasten kanssa enemmän junalla (vaikka periaatteessa haluaisin myös boikotoida VR:ää niistä syistä, joista joskus täällä manailitkin). Mummolaan ei vain tule lähdettyä junalla, koska siinä on junanvaihto, johon on ihan toivotonta ehtiä kahden lapsen kanssa. Yhdenkin kanssa saa juosta henkensä edestä. Myöhästymistä seuraa sitten tunnin odotus ankealla asemalla, kerran sekin koettu. Ei kiitos enää.

Mutta mites noi lasiastiat, onko ne merkittävästi painavampia kuin muoviset?

Muori
4/5 | 

Teidän pulloissa näyttäisi olevan erilaiset korkit. Kumpi soveltuu paremmin taaperolle? Mahtuuko tuosta mustasta imuaukosta pilli sisään? Mikä on pinkin pullon tilavuus? Pitäisi hommata myrkkvapaa juomapullo lapselle ja varmaan lasinen on paras. Falskaako nuo yhtään? Pitäisi ottaa rattaisiin mukaan. Toinen asia: myydäänkö Mehujehua missään yksittäin? Kolme on niin monta. Kiitos paljon vastauksista :)

Karoliina Sallinen
5/5 | 

Moikkis! Pinkissä on pilli itsessään kiinni, ja siitä on ainakin F:n (3 vuotta) todella helppo juoda. Minulla on iso oranssi kierrekorkki ilman pilliä, ja se ei ole lapselle hyvä. Itsellenikin joskus huolimattomasti juodessa holahtanut vesi päälle, koska suuaukko on siinä niin iso. Tosin pillillä ei voi juoda paksumpia juomia, joten isosuuaukkoinen on esim. smoothien kuljetuksessa hyvä. Silloin ole antanut F:n juoda smoothin käyttäen korkkia pienenä mukina.

Pullot eivät falskaa yhtään. Ja oranssikin on minulla ihan joka päivä työrepussa mukana välillä vaikka mitenkä päin. Tuon korkissa olevan kahvan ansiosta korkin saa kiristettyä todella tiukkaan, ja samalla kahva auttaa avaamisessa.

Mehujehuhan yksittäisinä olen nähnyt vain jollain lapsimessuilla. Laite on kyllä superkätevä! Säästyy aika monet vaatteet!

Suosittelen siis taaperolle pillillilstä juomapulloa ja Mehujehua :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heissan,

yritin tehdä tässä postausta viime viikonlopun reissusta Hankasalmelle. Ja mitä huomasin? Neidistä ei ollut yhtä ainutta heilahtamatonta kuvaa ilman, että ruoka olisi ollut osallisena asiaan :) Ts. ainoastaan syödessääntyttäreni pysyi edes sen hetken paikoillaan, että sain napattua kuvan. Ruuattomissa kuvissa näkyi vain vilahtava jalka tai heilahtava mekon helma.

IMG_1197
IMG_1197

IMG_1199

IMG_1223

Bloggaajaäidillä on näemmä nykytilanteessa kaksi vaihtoehtoa: Täytyy ostaa kasapäin lahjontaruokaa vaatekuvia varten TAI kuvata esittelykuteet vaatepuulla.

IMG_1208

Vai oletteko itse keksineet hyvän tavan kuvata lapsia? Mitenhän ammattikuvaajat tekevät? Urheiluasetus, ja sata kuvaa sekunnissa?

IMG_1251

IMG_1262

IMG_1275

IMG_1292

Kivaa lauantaita! Vietimme juuri Neiti-F:n ja naapurintytön kanssa vohvelibrunssia, ja illalla suuntaan toisen naapuriperheen mutsin kanssa leffaan. Lähi(ö)ajattelua lauantaille!

-Karkki-

Kuvat:

iPhone 3G

Neiti-F:n asut:

Kuvat 1&2: T-paita. Aarrekid (-70%)

Kuva 3: Pusakka, Makia (-50%)

Kuvat 4: Yöpuku, Polarn O Pyret (mummon ja papan tuliainen Stokiksesta)

Kuva 5: Paita, Liandlo (-50%)

Kuva 6: Mekko, Polarn O Pyret (-70%). Sukkikset, Lindex (-50%)

Kuva 7: Mekko, Polarn O Pyret (-70%)

 

Kommentit (2)

ph00
1/2 | 

oi, mitä tarjouksia!!! itse en osaa etsiä millään ihania vaatteita tarjouksista :/ tuintuu että olen aina väärällä hetkellä :D :D

Karoliina Sallinen
2/2 | 

Oikeastihan tarjousten kyttääminen kävisi työstä. Paljon voisi säästää, jos jaksaisi/viitsisi/ehtisi kytätä nettialeja ja ystiksiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat