Kirjoitukset avainsanalla joulu 2018

PC296999.JPG
PC296999.JPG

PC297002.JPG
PC297002.JPG

PC297007.JPG
PC297007.JPG

Kun katselin ystävien joululahja-ajatuksia, paketteja ja hankintoja, tajusin, että taidan (onneksi) elää ainakin osin kulutuskriittisessä kuplassa. Jokainen, kenen kanssa paketeista puhuin, oli vähentänyt ostoja viimeisten vuosien aikana huomattavasti. Ja omassakin perheessä ollaan siirrytty melko vähälahjaisuuteen (kunnia minulle, idean esittäjälle, öhöh) ehkä kolmisen vuotta sitten. 

Meillä on A:n kanssa yhteensä neljä kummityttöä ja sen lisäksi perhepiirissä F:n lisäksi kolme lasta. Me annoimme tänä vuonna tällaisia lahjoja:

 • kummitytöille: Aarrekidin paita, L.O.L Suprise -nukke, Sidosteen sukkia ja H&M:n lahjakortti. Kaikki toivelahjoja. 
 • sisarusten lapsille, toiveista myös: Kimble-peli, leikkikeittiösarja ja Sankaritarinoita tytöille -kirja. 
 • kolmelle ystäväperheelle annettin itse tehtyä granolaa.
 • siskolle ja tämän miehelle tulevaa vauvaa varten KappAhlin vauvayöpuku, Aarrekidin body, Aarrekidin jumpsuit ja aikuisille Pörrö-sukat. Meillä siis perheessä arvotaan aina yksi pariskunta, jolle ostetaan lahja. Me saimme nyt arvalla nämä tulevat vanhemmat.
 • minä ostin A:lle Inch Storesta Samsoe&Samsoen huivin ja samalta merkiltä neuleen ja kauluspaidan. 
 • minä ja A annoimme F:lle Sankaritarinoita tytöille -kirjan ja sellaisen hyvän mielen päiväkirjan, jossa on valmiita kohtia täytettäväksi. Näiden lisäksi ostimme tori.fi:stä käytetyn, mutta hyvässä kunnossa olevan pinkin String-hyllyn, joita ei enää taideta myydä ei-second handina lainkaan. Kaikki nämä F:n toiveita. Varsinkin tuo hylly, jota metsästettiin kissojen ja koirien kanssa. Tosin olihan listassa myös järjetön määrä leluja. Lapsi sai niistä osan muilta lahjanantajilta ja sitten myös tietää, että (meidän mielestä) esim. viidellätoista L.O.L pallolla ei tee mitään. 
 • Opeille, harrastusopeille, appivanhemmille ja muutamille ystäville annoimme Sidosteen-sukkia, -pipoja ja -paitoja. 

 

Lahjat, joita saimme:

 • me saimme A:n kanssa yhteiseksi lahjaksi mm. paistinpannun, leffalippuja ja höyryttimen (joka on aivan super, koska silittäminen ei ole mitään lempipuuhaa).
 • minä sain A:lta Lumin hopeisen käsilaukun. Juuri sellaisen, mitä olen kaivannut jo vuosia, kerran tällainen kiiltävän perään oleva harakka olen. 
 • A sai mm. autonpesulahjakortin ja mummoni kutomat villasukat.
 • F sai Koululainen-lehden vuosikerran, monta lautapeliä, L.O.L Suprise -palloja (tietty), uuden Tagli ja Telle -kirjan, serkun itse tekemät lapaset ja paljon muuta. 

 

Mitä teillä saatiin ja annettiin?

-Karoliina-

Kommentit (6)

katariinakuronen
Liittynyt23.5.2017
1/6 | 

Ihan parasta on antaa lahjoja, joita toinen on oikeasti toivonut!
Minä sain leffalippuja, jotka todellakin tulevat käyttöön koska tykkään käydä elokuvissa. Leffaliput on parhaita aineettomia lahjoja sellaiselle, joka tykkää käydä elokuvissa. Sain myös lahjakortin suomalaiseen kirjakauppaan ja se todellakin tulee myös käyttöön. Nämä oli tosi kivat lahjat!

Karoliina Pentikäinen

Mä just mietin, mitä leffoja kannattaa nyt mennä katsomaan lapsen kanssa ja aikuisporukassa. Vinkkejä otetaan siis vastaan! 

2/6 | 

Minä ilahduin eniten kirjalahjoista (Opintiellä ja Roiva C.) sekä Suomalaisen lahjakortista. Omat lapseni toivoivat lukemattomia leluja, mutta 6-vuotias esikoiseni itsekin ymmärsi (ja opetti sisaruksiaan), "ettei pukki kuitenkaan tuo niistä ehkä kuin yksi, kaksi tai kolme lahjaa". Heidän suosikkejaan olivat tänä vuonna pelit ja lautailukypärät ja -lasit. Jostain kumman syystä pukki jätti meilläkin ne hartaasti toivotut pönttöhirviöt ja Smashersit suurimmaksi osaksi antamatta...

Vierailija
3/6 | 

Meillä parhaita lahjoja on lautapelit, joita koko perheellä pelataan joululomalla. Tänä vuonna tuli kolme uutta ja alkuvuodesta tehdään taas karsintaa vanhemmasta päästä pelejä kiertoon. Miehen kanssa ei osteta lahjoja toisille ollenkaan, lapsille hankittiin pari pakettia. Itse ostan kummilapselle ja sisarukseni lapsille lahjat. Aikuisten kesken ei osteta yhteisestä sopimuksesta mitään. Lapset saa lahjoja kummeiltaan ja isovanhemmilta, joten itse ei kahta pakettia enempää voikaan hankkia.

Itse suosin lahjoissa aina elämyksä, kun vaan on mahdollista. Leffaliput, seikkailupuistot, illallislahjakortit jne on ihan huippuja lahjoja saada ja antaa. Eikä kenellekään jää turhaa roinaa nurkkiin :)

Karoliina Pentikäinen

Elämyslahjat on kyllä ihan ihania. Niistä kun riittä iloa niin pitkäksi aikaa :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

PC246914.JPG
PC246914.JPG

PC246918.JPG
PC246918.JPG

PC246923.JPG
PC246923.JPG

PC246928.JPG
PC246928.JPG

PC246959.JPG
PC246959.JPG

PC266996.JPG
PC266996.JPG

Iskin eilen joulun kuvat tietokoneelle. Piti tulla kuvatarina tänne blogiin, mutta ensi osa kuvista katosi ja toisekseen en ollut edes juuri ottanut kuvia. Tosin. Mitäpä sitten? Oli joulu ja rentoa, joten se lienee pääasia. Sen kun vaan maattiin sohvalla hyvän kirjan ja suklaarasian kanssa. Tarvotiin lumihangessa, luisteltiin, syötiin herkkuja ja saunottiin. Pelattiin lautapelejä ja nukutiin paljon.

Meillä oli tällä kertaa kaksi paikkaa ja yksi joulu. Paljon perhettä, rakkaita. Ruokaa, paketteja ja joulumieltä. Lunta, lasten naurua ja siskonpedissä nukkumista. Mikä joulu! Ihan erilainen kuin ennen, mutta silti kotoisa ja jollakin kummalla tavalla myös tuttu. Kiitos ihan kaikki A,F,J,J,M,H,A,M,M,I,E,H,H,J,A,A,M ja J! Ja tietysti joulupukki. 

-Karoliina-

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat