Kirjoitukset avainsanalla Jenny Nordberg

kirjakollaasi1.jpg
kirjakollaasi1.jpg
kirjakollaasi2.jpg
kirjakollaasi2.jpg

Itselläni on ollut laiska (vai kiireinen?) vaihe lukemisen suhteen, mutta kaipaus päästä taas tarinoihin käsiksi on kasvanut silti kevätauringon alkaessa lisääntyä. Ainakin haaveilen siitä, että pääsen kesälomalla laiturinnokkaan lukuhommiin.

F sen sijaa on vaan kiihdyttänyt "luku"harrastustaan. Iltapalankaan syönnistä ei meinaa usein tulla mitään, kun aina pitää hakea yksi uusi iltapalakirja seuraksi.

Selailin pitkästä aikaa kevään kirjauutuuksia, ja ainakin esittelytekstien perusteella seuraavat kirjat tuntuivat mielenkiintoisille.

KEVÄÄN 2015 LASTENKIRJAUUTUUDET:

  • Karoliina eskarissa, Tuula Kallioniemi. (Otava). "Lukemaan opettelevan toivesarja Karoliina Paju, 6 v, saa vihdoinkin aloittaa Ruusutarhan esikoulun. Onneksi melkein kaikki muut Kissankellot-ryhmän eskarilaiset ovat jo päiväkodista tuttuja."
  • Pikkukokin keittokirja. Heidi Paajala (Gummerus). "Yksityiskohtaiset ohjeet ja havainnollistavat valokuvat auttavat seuraamaan ohjetta vaihe vaiheelta valmiiksi annokseksi."

KEVÄÄN 2015 KIRJAUUTUUDET AIKUISILLE:

  • Ihana nähä!,  Anna-Leena Härkönen. (Otava) "Syyllistäjät, tylyt asiakaspalvelijat ja Suurten Äitien Kerho saavat kyytiä Anna-Leena Härkösen uudessa kirjoituskokoelmassa."
  • Odotus, Liisa Rinne (Atena). "Kun koulussa on luistelua, Emilia lähtee autotalliin etsimään luistimia. Varoittamatta silmät osuvat hyllyllä olevaan laatikkoon, jossa on vieraita papereita. Silloin Emilia saa tietää: hänet on adoptoitu vauvana. "
  • Kabulin tyttöjen salaisuus. Jenny Nordberg. (WSOY). "Pulitzer-palkitun ruotsalaisen toimittajan kehuttu reportaasi pojiksi kasvatetuista afgaanitytöistä "

    Mitä sinät haluaisit lukea seuraavaksi?

-Karoliina-

// Näytetekstit lainattu Suomalaisen Kirjakaupan sivuilta. Ei yhteistyöpostaus //

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (8)

Arja
1/8 | 

Lukeminen on toinen elämäni. Teen sitä poikkeuksetta joka päivä. Olen kirjaston suurkuluttaja. En osta enää kirjoja silla niitä on meillä jo varastokin täynnä. Olen kaikkiruokainen lukemisen suhteen. Tällä hetkellä luen vanhoja kotimaisia historiallisia kirjoja. Dekkarit ovat myös "lähellä sydäntäni". Pohjoismaisia dekkaristeja on jo niin monia, ettei tahdo perässä pysyä.
Kevään uutuuksista olen jo lukenut Härkösen kirjan, sanon siitä tyhjänpäiväinen (oma mielipide). Kabulin tyttöjen salaisuuden tilaan heti luettavakseni. Adoptiokirjoja en lue lainkaan, sillä olen itse ollut adoptiolapsi ja siitä on ikiomat muistot. Voisin kirjoittaa kirjasen omakohtaisesta kokemuksestani mutta aihe on kipeä vuosikymmentenkin jälkeen.

Mona
2/8 | 

Hauska tuo Karoliina-kirjasarja :D Varmaan F:lle erityisen kiinnostava! Muhun uppoaa Härkönen aina, kiitos vinkistä. Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet voisi olla myös kiinnostavaa lukea. Lukeminen on ihanaa! Lasten kasvaessa sitäkin jaksaa taas...tai siihen löytyy enemmän aikaa siksikin, ettei koko aikaa väsytä :)

Mona
3/8 | 

Hauska tuo Karoliina -sarja :D Varmaan F tykkää erityisesti. Mä rakastan lukemista, ja oon iloinen, kun lasten kasvaessa jaksaa itsekin tehdä jotain muuta kuin hoitaa. Härkönen uppoaa aina! Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet vaikuttaa kiinnostavalta. Kivoja lukuhetkiä!

Kolmistaan-Karoliina
4/8 | 

Itsekään en juuri osta. Lainaan! En halua kirjoja tukkimaan kotiamme. Vain tärkeimmät pääsevät meille asumaan :)

linnea
6/8 | 

Hei, olen lukenut noista uutuuskirjoista kohta kaksi. :D Kabulin tyttöjen salaisuus oli mielenkiintoinen, ja kun sitä pääsee lukemaan ei malttaisi lopettaa ollenkaan! Vähän vielä kesken, mutta suosittelen kaikille länsimaisille.. Ehkä tämän lukukokemuksen jälkeen osaa paremmin arvostaa tätä tasa-arvoa joka täällä on. Nykyään sitä pidetään ihan liikaa itsestäänselvyytenä.

Odotus on toinen jonka noista olen lukenut, mutta ei täyttänyt ainakaan omia ennakko-odotuksiani. Juoni jäi hieman sekavaksi, ja henkilöt ehkä pinnallisiksi? Joka tapauksessa odotin tältä kirjalta enemmän kuin siitä loppujenlopuksi irtosi.

Tuo Härkösen kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, olen hänen aiemmistakin kirjoista kovasti pitänyt joten kiitän vinkistä ja lähden kirjastoon! :)

Karoliina / Kolmistaan
7/8 | 

No niinpä: On ihanaa, kun on joskus aikaa sellaiseen luksukseen kuin lueskeluun!

Karoliina / Kolmistaan
8/8 | 

Kabulin tytöt on todellakin se, johon ensimmäisenä näistä itsekin haluan tarttua. Tasa-arvoasiat kiinnostavat aina!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat