Kirjoitukset avainsanalla itse tehty kananugetti

P1260159.JPG
P1260159.JPG

P1260161.JPG
P1260161.JPG

P1260162.JPG
P1260162.JPG

P1260164.JPG
P1260164.JPG

P1260173.JPG
P1260173.JPG

Tällä viikolla iski kananugettihimo. Ei sellainen kanannahkanugettihimo. Vaan himo kunnolliseen kanaan ja rapeaan päälliseen. Valmiita leivitettyjä syötäviä tulee harvoin saatua, koska useimmiten kaikki ravintoloiden ja kaupan pakastealtaiden leivitetyt tuotteet sisältävät gluteenia.

Niinpä päätin kokkailla vähän parempaa Mäkkäriä. Kananugetteja ja omatekoisia "ranskiksia" eli lohkoperunoita. Homman olisi tietysti kruunannut joku ihana dippi, mutta se unohtui vielä kaupan hyllylle. Ensi kerralla sitten. Mutta muuten suosittelen tätä sormiruokakomboa. Uppoaa niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Tosin tuomio oli, ettei maistu aivan samalle kuin Mäkissä. Onneksi!

LOHKOPERUNAT

  • kuorittuja ja lohkottuja Rosamunda-perunoita
  • suolaa
  • öljyä

Sekoita suola, öljy ja perunat. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30min.

 

KANANUGETIT

  • kananrintafileitä, jotka on leikattu pieniksi nugeteiksi (ja kopsuteltu vielä vähän litteämmiksi)
  • Dijon-sinappia
  • parmesaania
  • mustapippuria
  • suolaa
  • gluteenittomia jauhoja
  • gluteenittomia Corn Flakes -muroja
  • voita/öljyä
  1. Leikkaa ja nuiji kanapalat sopiviksi.
  2. Sekoita parmesaani, murskatut Corn Flakes-murot ja jauhot. Kaikkia saman verran. Lisää seokseen suola ja pippuri. 
  3. Voitele kanapalat pullasudin avulla Dijonilla.
  4. Dippaa kanapala kananmunaseokseen, josta on vatkattu rakenne rikki.
  5. Dippaa tämän jälkeen kanapala jauhoseokseen.
  6. Paista hitaasti pannulla runsaassa voissa tai voi-öljyseoksessa.

Tämmöisillä herkuilla kohti lauantaita!

-Karoliina-

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat