Kirjoitukset avainsanalla Itävalta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä päivä on ollut kyllä vähän alavireinen niin henkisesti kuin fyysisestikin. Viikonloppu Itävallan Grazissa oli niin ihana, että  vieläkin hymyilyttää, kun katselee reissukuvia. Jo matkan alku alkoi postiviivissa tunnelmissa, kun viereeni ensimmäisessa lentokoneessa istui puolalainen liikemies, jonka suuri intohimo oli Suomen historia ja Mika Waltarin kirjat. Kun aloin sitten, kirjallisuus- ja historiakeskustelun lomassa pohdiskella ääneen, kuinka ehdin tuntemattomalla Münchenin kentällä oikealle lähtöportille, herrasmies päätti saattaa minut ja kassini oikeaan kohteeseen. Ekana nolotti - suomalainen feministi kun olen - että tuntematon mies kantaa matkatavarani, mutta jos totta puhutaan, vaikka kasseista olisin selvinnytkin, oli saattaminen gatelle aikamoinen pelastusrengas. Olisi voinut nimittäin olla, että meikäläinen olisi voinut olla aikalailla pihalla siitä faktasta, kun olisin lentokentällä tajunnut, että oikeille lähtöporteille piti Münchenissä matkustaa lentokentän sisäisellä junalla. Ja siinä pikavaihdossa kun ei ollut aikaa mokille. Onneksi nyt tiedän ainakin jatkossa taas yhden lentokentän ja sen toimintatavat etukäteen.

Perillä Itävallassa oli vielä täysi kesä. Vaikkei rannalle tällä kertaa ehdittykään, uikkareiden sijaan kaikki kesävaatteet tulivat käyttöön, enkä muita kenkiäkään käyttänyt kuin sandaaleita. Kaupunki oli myös kauniimpi kuin osasin kuvitella. Varsinkin keskusta oli täynnä ihania pieniä katuja ja vanhoja koristeellisia rakennuksia.

Ruoka oli superhyvää ja ihmiset, ne vasta mukavia olivatkin. Voi tietysti olla, että tutustuin vaan jollain kummalla ilveellä kaupungin mukavimpaan porukkaan, mutta kyllä se henki, joka ihan kadulla ohi kävelleistäkin ihmisistä heijastui, oli hyvä. Se, että tuntemattomat omanikäiseni naiset hymyilivät iloisesti sporassa tai kahviloissa teki eniten vaikutuksen. Siihen harvoin törmää Suomessa.

Viikonloppu pitikin sisällään oikeastaan vain sellaista rentoa oleskelua. Kahviloita, päämäärättömästi tehtyjä kävelykierroksia, naurua, uusiin ihmisiin tutustumista, hellehikoilua, jäätelöä, liian myöhään valvomista ja oloa siitä, kuin olisi ollut paljon kauempanakin arjesta, paljon pidempään kuin vain kolme yötä.

Jottei olo olisi mennyt liian leijuvaksi, iski minulle sunnuntai-iltana sitten kuitenkin kuume. Niinpä matka maanantaina kotiin oli vähän tukala. Ensimmäisessä lentokoneessa Burana laski kuumeen niin, että lentokonepenkki ja hikinen iho tekivät mukavan kombon. Toisessa koneessa kuume alkoi taas nousta ja korvat lauloivat hoosianna rään ja ilmanpainevaihteluiden kanssa.

Tässä kun on tullut makoiltua päivä kotona purkamattomien kassien, kurjan fyysisen olon ja pienoisen reissun jälkeisen haikeuden kourissa, oli ihana saada F kotiin. Kyllä tämä tästä: Avataan Itävallan tuliaiset, skypetetään pari yhteistä puhelua, luetaan iltasatu ja juodaan iltateet.

Niin ja tapetaan tämä tauti nenäkannulla ja inkiväärillä. Fiilistellään jo etukäteen torstain Shrek-musikaalin ensi-iltaa ja suunnitellaan tyttöjen yhteistä reissua maalle ja mummolan rapujuhliin.

Koska. Kyllähän tämä tästä. Se ihanien päivien kääntöpuoli kun tuppaa olemaan, ettei flunssa, nenäsumute ja kaurapuurolounas (koska muuta ei ollut kaapissa) heti tunnu sille kaikkein parhaalle tavalle viettää elämää.

-Karoliina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Jm
1/2 | 

Graz on ihana, oikea Itävallan helmi <3 Itse vietin siellä 4 kk vaihdossa 10 v. sitten ja haaveilen vielä joskus siellä vierailusta :)

J
2/2 | 

Pari kertaa Grazissa käyneenä, on kyllä ihana kaupunki. Vaikka myös varsin levoton, kun tietylle alueelle sattuu menemään... Itävalta muutenkin varsin ihana. Night clubit tosin eivät ihan sellaisia yökerhoja mihin Suomessa ollaan totuttu... ?

Ja mitä tuohon tuntemattomille hymyilyyn tulee, sitä tehdään varmaan kaikkialla muualla paitsi täällä Suomessa... :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
tmp_9875-Instasize_0822182912-1456557995
tmp_9875-Instasize_0822182912-1456557995
tmp_9875-Instasize_0822183101411626504
tmp_9875-Instasize_0822183101411626504

Moikka muruset!

Täällä sitä ollaan Grazin lentokentällä. Mukana käsimatkatavarat, kymmeniä ihania muistoja ja kuumeflunssa. Mun kurkku oli jo kipeä perjantai-iltana, mutta luulin, että se ärtyi vain lentokoneilmastoinnista. Eilen kuitenkin alkoi olo olla muutenkin jo vähän heikko ja niinpä mä sitten nukahdin kahden tunnin päiväunille. Ja heräsin niiltä kuumeessa.

Vaikkei sairastelu varsinaisesti reissua pilannutkaan, ärstyttää, että olen heti kipeänä töiden ja arjen alettua. Inhoan, kun kunto on heikko ja tärkeitä asioita jää rästiin. Sitä kun on niin vaikea oikeasti vaan levätä, mulla kun kun homma menee usein siihen, että pää täytyy to do-listoista, joita ei jaksa/voi sillä hetkellä toteuttaa.

No. Nyt kuitenkin kohti ekaa lentoa. Vaihto Frankfurtissa. Toivottavasti Buranan vaikutus kestää kotiin asti.

-Karoliina-

 

 

Kommentit (4)

Jaana
2/4 | 

Kiva että oli hyvä matka. Olen somesta päätellyt asioita. Toivoisin sinulta kaukosuhdepostausta, sitten jos/kun aika on oikea. Olen elänyt itsekin sellaisessa jo piiiitkään. Olisi mukava kuulla ajatuksiasi aiheesta :) Toki ymmärrän, jos haluat pitää yksityisyytenne.

Pihla
3/4 | 

Hei Karoliina! Mitä mieltä olet kiusatun koulun vaihdosta näin open näkökulmasta? Siskoani kiusataan koulussa ja kokee että helpoin tapa olisi koulun vaihto. Tuntuu tosi raa'alta että maailma tosiaan on näin paha.

Heidi
4/4 | 

Siitä on myös ajottain keskusteltu, että miksi juuri kiusatun täytyy vaihtaa koulua eikä kiusaajan? Joskus myös luokan vaihto saattaa auttaa. Itse opettajana olen huomannut, että joskus jo pelkkä luokan vaihtaminen on riittävää. Joissain tapauksissa taas kiusaaja on kesän aikana muuttanut toiselle paikkakunnalle ja kiusaaminen on loppunut siihen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heippa! Perjantai. Mahtavaa!!

Tämä viikko on ollut kyllä niin täynnä äksöniä, että perjantai tuli kuin itsestään. On ollut kyläilyä, leipomista, blogihommia, blogipalavereja, kotitöitä (vaikkei sitä taas kerran mistään huomaakaan) ja vähän myös sairastelua. F:n nenä vuotaa ja minun mahani on ollut kipeä, koska sorruin lauantaina syömään vehnää ja sen kyllä todella huomaa oloissa. Kai se on uskottava, ettei se todellakaan ole mun juttu.

Viikko on ollut arkeen opettelua. Aamulla on tullut poikkeuksetta kiire ja muutenkin on ollut vähän hakemista tämä arkirytmiin hyppääminen. Kesä on ilmeisesti laskenut tehokkuusastettani.

Onneksi nyt on edessä viikonloppu. Mä lähden illalla kohti Itävaltaa ja helteitä. Säätiedotus näyttää välillä karmeaa ukkosta, välillä täyttä aurinkoa ja liki 30 astetta. Pakasin toiveikkaana Ivana kissahellemekon, Uhanan ohuen hameen, sandaalit ja biksut mukaan, joten toivotaan, että niitä myös tarvitaan.

Oli muuten jokseenkin vaikea arvioida - näin vaa`attomana ihmisenä - milloin laukku painaa 8 kiloa, koska en ota messiin muuta kuin käsimatkatavarat. Toivottavasti ei mene lisämaksuhommiksi, mun pakkaamistaidot kun on välillä vähän huonoja.

Mitäpä muuta? Ei kai tässä muuta kun : Ihanaa, ihanaa viikonloppua, muruset!

Mitäs te meinaatte puuhailla?

-Karoliina-

Kommentit (3)

Elme
1/3 | 

Mä ajattelin ensin että ompa hassua postata perjantaipäivitys näin myöhään - viikonloppuhan meni jo - kunnes tajusin.. Viikko on todella mennyt niin nopeesti että nyt on taas viikonloppu! Huikeeta! ? Nautinnollista reissua!

Ellu
2/3 | 

Viikko tosiaan on mennyt ihan hujauksessa lasten koulujen alkamisen ja oman loman loputtua..

Ihanaa rakkauslomaa :)

elle
3/3 | 

Itävalta niin ihana maa. Muinoin kävin kielikurssin Salzburgissa ja asuin muutamaan vuoden opiskelujen jälkeen. Ihanaa viikonloppua ja rakkauslomaa!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat