Kirjoitukset avainsanalla Inaria Studio Vuosaari

Holaaaa!
20130715-220127.jpg
On se vaan myönnettävä, että muutto- ja pesänrakennussählingin jälkeen meillekin on rantautunut se ihan oikea KESÄ! Ruoka- ja nukkuma-ajat ovat mitä ovat. Elellään pellossa, rannalla, ulkoruokinnassa. Työt, hoidot ja se yksi blogikin voi unohtua päiviksi. Viikohkoiksi. Sori, mutta silti kuitenkin: I <3 LOMA

Lötköilystä huolimatta, parissa viikossa on ehtinyt kuitenkin tapahtua myös paljon hyödyllistä ja tärkeää. Muuton jälkeen suurin arkielon kannalta tapahtunut juttu onkin ollut se, kun saimme innolla odotetut Inarian-liukuovikaapit kotiimme kasattuina (+ olemme jo tehneet oman osammekin niin, että kaapit on saatu myös täytettyä).

Homma Inarian kanssahan lähti liikkeelle kesäkuussa, kun marssimme blogiyhteistyön merkeissä Eepin kanssa Inarian Vuosaaren liikkeeseen suunnittelemaan meille kaapit. Kehuin jo tuolloin, kuinka vaivattomasti ja asiakaslähtöisesti projekti alkoi, ja sama linja on kyllä jatkunut läpi koko prosessin, aivan loppuun asti. Ja kuten ne, jotka ovat joskus remonttia tai asennuksia tilanneet tietävät, sehän ei kaikkien firmojen kanssa ole itsestään selvyys.

Koska moni kamu ja blogituttu on ollut kiinnostunut kaapistoprokkiksen vaiheista, ajattelin, miksenpä kertoisi prosessin vaiheista vielä näin täälläkin. Tarkoitukseni oli kyllä tässä välissä esitellä jo kaapit sisältöineen, mutta jätettäköön se vielä toiseen postaukseen. Koska varsinainen kaappiprojekti eteni seuraavasti:
1. Aivan aluksi Vuosaaren Inarina kalusteasentaja Rami kävi kotonamme mittailemassa ne seinät, jolle kaappeja toivoimme. Meidän ei siis itse tarvinnut huolehtia esimerkiksi ilmanvaihtokanavien, pistorasioiden tai valokatkaisijoiden paikoista, vaan saimme ottaa hyvinkin lungisti. Ja kuten varmasti huomaatte tästä alla olevasta kuvasta, oli homma sellaista sentti- ja millipeliä, etten kyllä semmoisista mittauksista olisikaan halunnut olla vastuussa. Telkku mahtuu koloonsa kuin käsi hanskaan, ja kaappiseinät on vedetty niin lähelle pistorasioita ja katkaisijoita kuin mahdollista, jotta tila tule maksimaaliseen käyttöön.
20130715-220312.jpg

2. Mittailujen jälkeen me Eepin kanssa hyppäsimme kehiin, ja suuntasimme Inarian-liikkeeseen, jossa suunnittelimme Vuosaaren Inaria-liikkeen Margon avustuksella meille kaapit alusta loppuun. Piti valita mm. runko- ja ovimateriaalit, kaappien sisusteet ja kaappien tarkat koot ja sijoittelut. Ja kuten jo aikaisemmassa postauksessani kerroin, oli ammattilaisen apu suunnittelussa todella tärkeä. Ilman hänen vinkkeejän, olisi meillä mm. kymmenen kertaa kalliimmaat ovet kaapeissa, ja sokkeli, jota en halunnut, mutta jonka luulin olevan pakollinen osanen kaapistokokonaisuutta.
3. Meidän lähdettyämme liikkeestä, Margo kävi vielä tarkistusmittauksella kotonamme, koska liikkeessä paikanpäällä päätinkin, että halusinkin vähän erisyvyisen ja levyisen kaapin, mitä olimme aikaisemmin puhuneet. Oli muuten aika huikeaa, että tämmöinen meikäläisen viime hetken mielenmuutos oli ihan jees, eikä kukaan karsastanut ailahtelevaa naismieltä! Ehkä meikäläisen kaltaisiin sisustuskärpäsiin on törmätty aikaisemminkin ;)
4. Varmistusmittauksen jälkeen Margo piirsi lopulliset mallikuvat kaapeista, ja me hyväksyimme ne sähköpostin kautta. Samalla fiilattiin vielä tiettyjä kohtia. Esimerkiksi tv-kaapin sisällä olevia hyllyjä vielä fiksattiin niin, että johtojen asennus olisi meille entistäkin helpompaa. Myös Neiti-F:lle suunnitellut ritiläkorit vaihdettiin ei-standardikokoisiin laatikostoihin, koska ne kävivät paremmin lopulliseen suunnitelmaan.
5. Kaapin osat tulivat meille Itellan kotiinkuljetuksena n. 2 viikkoa ensimmäisestä visiitistämme Inarialla. Tätä ennen olimme sopimeet Inarin kanssa, milloin asennus aloietaan, ja he kysyivät jo silloin, mitkä päivät meille sopisivat Itellan kuljetusta ajatellen parhaiten. Vaikka varsinaisen kuljetuksen ja tuontiajan puitteissa Itella otti meihin itse yhteyttä, varmistivat sekä suunnittelija Margo, että Inarian-asentaja Rami, että kaikki asiat ovat meidän päässämme kunnossa.
5. Rami-asentaja asensi kaappimme moitteettomasti kahdessa päivässä meidän ollessa lomailemassa mökillä. Jäljet oli siivottu, kaikki rempparoska viety pois, tiellä olleet verhot taiteltu nättiin pinoon, ja jopa tv ja kukkakin oli aseteltu jo paikalleen. Aivan huoikean tarkkaa toimintaa!

20130715-220356.jpg
20130715-220501.jpg
<20130715-220543.jpg
Tämmöinen oli siis meidän kaappiprojektimme kokonaisuudessaan. Juuri sellainen, kun olimme toivoneetkin, joten ei kai voi muuta kuin kiittää ja kumartaa. Aika käsittämätöntä myös se, että sadan neliön asunnosta tuodut roinat mahtuvat nyt tässä asunnossa kolmeen kaappiin! Kyllä korkeat huoneet, ja oikein suunnitellut tilaratkaisut oikeasti pesevät mennen tulleen monet lattianeliöt. Se oli jopa pienoin ihme itsellemme, koska alun muuttolaatikoiden ja -säkkien keskellä alkoi jo pieni epätoivo hiipiä mieleen. Onneksi huoli oli kuitenkin turhaa, jes :)

Nyt pitäisi alkaa suunnitella lisä"ihmeitä" eteisen ja kylppärin säilytyksellisiin haasteisiin, tällä kertaa varmaankin Ikean avustuksella. Mikä on  paras vinkkisi pienen kodin järjestyksen ja säilytyksen ongelmiin?

Aurinkoista uutta viikkoa: Karkki

20130715-220203.jpg

Kuvat:
Karoliina Sallinen
Rami Numminen

Kommentit (1)

1/1 | 

[...] kohteeseen, joiden parissa olemme Eepin kanssa uudessa kodissamme kesän aikana puuhailleet. Inaria-liukuovikaappit oikeine sisusteineen, vaatehuoneen muodonmuutos makuuhuoneeksi, sekä kyseisen minihuoneen [...]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat