Kirjoitukset avainsanalla Ikea PS 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten nämä päivät ja viikot vierivätkään niin nopeasti? Tarkoitukseni alun perin oli kirjoittaa nämä 55 neliötä –sarjan postaukset tiiviisti, mutta niinpä viimeisimmästä sisustusjutusta on mennyt taas jo viikkoja. On se vaan rankkaa, kun on niin paljon ideoita ja juttuja, joista haluaa kirjoittaa.

Tähän mennessä olen ehtinyt esitellä teille jo meidän kodin pääpiirteittäin, F:n huoneen, olohuoneen ja kriteerit, joilla nykyisen asuntomme valitsimme. Nyt on vuorossa kylpyhuone/wc.

HUONEEN LÄHTÖTILANNE, KUN MUUTIMME ASUNTOON:
Kylpyhuone on kämppämme muuhun kokoon verrattuna mielestäni suhteettoman suuri (ilmeisesti johtuu siis siitä, että ykköskerroksen asuntona on ajateltu huoneiston sopivan myös pyörätuolilla liikkuville). Siksipä kylppäri olikin minusta aluksi todella kolkon ja tyhjännäköinen. Entiset asukkaat olivat myös selvinneet ihailtavan pienellä määrällä säilytystilaa, joten huoneessa oli heidän asuessaan säilytystilana ainoastaan peili- ja allaskaapit.

Kylpyhuone on kotimme inhokkikohtani siitä syystä, että tila on mielestäni käytetty huonosti. Jos rakennushetkellä wc-istuimen koko ja paikka, sekä suihkun ja käsienpesualtaan paikan sijaintia olisi mietitty tarkemmin, olisi huone paljon ryhdikkäämpi, siistimpi ja kauniimpi. Myös laattalattian beigeväri on yksi inhokeistani, ja siksi yritän peitellä sitä mustalla matolla. Kirpaisee joka kerta, kun käyn kaverini luona samaisen talon toisessa asunnossa. Siellä kylpyhuoneessa on ihanan ryhdikäs tummanharmaa laatta.

 

REMONTIT, JOTKA TEETIMME HUONEESEEN JO MUUTTOHETKELLÄ:
Kylpyhuonetta ei onneksi tarvinnut remontoida mitenkään. Huoneeseen kannettiin vanha pesukoneemme, Etolasta ostettu pyykkikori ja Ikean PS-malliston kärry sampoita ja kylpyleluja varten. Wc-istuimen viereen jätettyyn outoon tyhjään kulmaukseen (mitä tilan hukkaanheittämistä!!) asennutettiin Ikean Lillången-kaappi, joka pitää sisällään mm. meidän urheiluvaatteet, ihovoiteet, kynsilakat ja ne hiustenlaittovälineet, jota tarvitaan harvoin.

 

MYÖHEMMIN TEHDYT REMONTIT JA TOIMENPITEET:
Kun kävin siskoni ja tämän poikaystävän luona Tampereella kesällä, ihailin heidän kylpyhuonettaan. Kaikki kävi yhteen ja tila oli kaunis. Kun illalla sitten menin heillä suihkuun, tajusin, että kyllä heiltäkin – onneksi löytyi – karmean ruma pyyhe, kuivuvia urheilulenkkareita ja rumia sampoopurkkeja. Ne oli vain kätketty ovelasti hyvännäköisen suihkuverhon taakse.

Niinpä päätimme, että laitamme meillekin suihkuverhon näkösuojaksi rumille kamoille: Pyykkipusseille, sampookärrylle, vääränvärisille kylpytakeille ja Eskon koristossuille. Siis siitäkin huolimatta, että itse suihkussa emme verhoa kaipaa, kun huoneessa on jo suihkuseinämä.

Prismasta ostettu House-sarjan suihkuverho kiinnitettiin seinään Granitista ostetun kuminauhavaijerin ja ClasOhlsonin koukkujen ja kaakeliliiman avulla. Ja suihkuseinämä taas täytettiin Tigerista ostetuilla koukuilla, joihin on helppo ripustaa vaikka mitä.

Eikö olekin aika hyvä idea? Itse olen nyt niin tyytyväinen, että kaikki ruma on poissa silmistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SISUSTUS:
Kylpyhuoneen sisustuksen suhteen olen harhaillut. Minua häiritsee kauheasti huoneen beige lattia ja huonosti sijoitellut kiinteät kalusteet, ja siksi sisustushommista ei ole meinannut tulla mitään.

Ensinnäkin värien löytäminen on ollut haastavaa. Lopulta, tai ainakin täksi hetkeksi, olen päätynyt mustan ja kirkkaiden värien komboon. Tulevaisuudessa beigeä voisi yrittää häivyttää mustalla ja pronssilla.

Kylpyhuoneen kolkkoutta olen yrittänyt pehmentää maton ja suihkuveron avulla. Niin ja pesukoneen päälle liimatut kontaktimuovit ja tauluhyllyn avulla seinää vasten nojaamaan laitettu Ikean PS 2014 –peili ovat mielestäni kanssa niitä elementtejä, joilla olen saanut huoneesta kodikkaamman.

Pari Marimekon julistetta, Mokosta hanitut Savon de Marseille saippua ja käsivoide, sekä Suomalaisesta Kirjakaupasta ostettu laatikosto koruille ovat mielestäni myös sellaisia juttuja, jotka tekevät kylpyhuoneesta kauniimman.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TULEVAISUUDENHAAVEITA HUONEEN SUHTEEN:
Vaikka inhoankin kylppärin lattiaa ja kalusteiden sijoittelua, ei sellaisiin remontteihin todellakaan ole mitään järkeä ryhtyä. Niinpä haaveeni huoneen suhteen ovatkin sellaisia, jotka voisivat olla realistisia.

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, suuri haaveeni olisi saada kylpyhuoneeseemme amme. Olen suunnittelut, että pieni irtoamme mahtuisi aivan mainiosti suihkun alle pitkän seinän suuntaisesti niin, että pyöreän liikkuvan suihkuseinän tilalle asennettaisiin kirkas, kiinteästi paikallaan oleva lasiseinä. Samalla sampoo- ja lelukärry tulisi tarpeettomaksi, kun kylpyammeen suuntaisesti seinälle voisi kiinnittää kaksikin pitkää lasihyllyä kaikelle tuolle roinalle. Uskon, että vaikka tila pienenisi, tuli huoneesta jotenkin ryhdikkäämpi (plus vaahtokylvyssä lilluminen olisi aivan ihanaa)!

 

Jos teillä on vinkkejä, joilla voin häivyttää huoneen kolkkoutta, kertokaa? Entä oletteko kenties maalanneet tai vaihtaneet kontaktimuovilla kylpyhuoneen lattian väriä? Entä mitkä värit ryhdittäisivät mielestäsi parhaiten valkeaa seinää ja yökköbeigeää lattiaa?

-Karoliia-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (50)

1/50 | 

Tosi hauska idea tuo pesukoneen päällystäminen! Mistä löysit kuviollista kontaktimuovia?

hheidi
4/50 | 

Habitaressa oli kaakelimaaleja esittelemässä Ronseal. Niiden maaleilla pysty maalata myös kylppäriä. Ei ollut kauhean kallis, eikä vaikeakaan homma. :) Varmasti muitakin kaakelimaalimerkkejä löytyy.. Voisin kuvitella, että kontaktimuovi ei kestä riittävän hyvin.

5/50 | 

Kuulemma maalaamalla sais helposti ja suht edullisesti muutettua kaakeleiden väriä. Tosi hyvä keksintö toi suihkuverho. Pronssin- tai kullansävyt sais ehkäpä tuota beigeä häivytettyä, musta on hyvä tuollaisenaan. Ihanan tilava wc kuitenkin :)

nanninanu
6/50 | 

Kaakelimaaleissa saattaa tulla vastaan pitkällä aikavälillä maalin kuluminen laatan pinnasta. Lattiassa varsinkin. Kannattaa googlettaa ihania betonipinnoitteita joita nykyään saa monissa sävyissä ! Mahdollista tehdä laatan päälle sillä pinnoitteen paksuus on muutamia millejä. Neliöhinnat noissa on melko korkeita ja niihin erikoistunut ammattilainen tulee aina tekemään ne, mutta helppohoitoisuuden ja upean ulkonäön perusteella varmasti hyvä sijoitus !!

ellis
8/50 | 

Voi kuinka mä ymmärrän sua tässä! Täällä myös beige lattia ja SININEN välilaasti seinien valkeissa laatoissa. Epätoivoisesti myös nämä kaikki haluaisin häivyttää :) Kiva idea tuo kontaktimuovi pesukoneen päällä, mistä sellaista löytyisi?

Juulia
9/50 | 

Ciao! Olen aivan rakastunut teihin Iholla-sarjan kautta. Olette aivan huippu pariskunta ja toivon itse löytäväni joskus tuollaisen suhteen. Voisitteko tehdä postauksen siitä miten tapasitte tai mahdollisesti linkata jos olette sellaisen jo tehneet? :) ps. nauroin käppyrässä tämän illan jaksossa - oikean sävyiset kynttilät ovat tärkeät! ;)

tamtan
10/50 | 

kalusteiden sijoitteluhan johtuu varmasti siitä, että tuo on inva-wc. Ainakin pöntön paikan perusteella. Kulmakaappi pöntön vieressä on hieno idea, sopii tosi hyvin :) Tuo verholla tavaroiden piilottaminen on toki kätevää, mutta ei sopisi itselleni. Itse haluan pitää lattiat tyhjänä ja kaiken sälän kaapeissa, niin siivoaminen on helpompaa. Tuo nurkka varmaan kerää pölyäkin aika mukavasti :P

Katinka
11/50 | 

Hyvin häivytetyt arjen kauheudet. Selkeä ja kiva kylppäri vippas-konstein. HYVÄ!

Minäkin nauroin eiliselle jaksolle!! Olette niin rankkoja!
Esko oli niiiin raasu.
Synttäri-hömpötys on mullakin joskus mennyt HIEMAN yli...
Nyt kun tyttömme on jo 7 v, älyän olla maltillisempi. Tyttömme saa nykyään päättää tarjoilut yms. Yllättävän vähän pieni neitimme tahtoo.

Mulla meni hieman ohi, mutta oliko F julat päiväkodissa?
Loistavaa on kemujen ulkoistaminen.
Säästyy kodin siivoukselta ja lapsilla on tilaa temmeltää. Usein mestat ovat myös järkänneet ohjelman. Kemut ovat vaan kerran vuodessa, joten satsaus kannattaa. Olemme sanoneet tytöllemme, että juhlatkin ovat "lahja".

Ihania päiviä teille. Olette ihan huippuja.

19/50 | 

Totta toriset! Ainakin nuo hiusraudat ja muut olisi parempi säilyttää suljetussa kaapissa. Mutta kaikkia pyyhkeitä ja sampota ei kyllä kaappiin voisi laittaa.

Niin ja: Siivouspäivänä tuo verho ei todellakaan ole se paras ratkaisu :)

20/50 | 

F:n synttärit olivat tosiaan päiväkodilla. Monestihan tuollaisia tiloja saa vuokrata, meidän päiväkotia päiväkodin omat perheet saavat varata ilmaiseksi. Loistava paikka pitää: Paljon tilaa ja leikkikaluja!

Ihanaa syksyä :)

nanninanu
21/50 | 

Sun tyyliä silmällä pitäen ajattelinkin noin ;) Jes. Ei oo sisustusalan opinnot menny ihan harakoille :D ootte mahtavaa katsottavaa iholla sarjassa ! Keep going sis :)

tiuku
23/50 | 

En ole varma, onko tällä merkitystä maalauksen kannalta, mutta lattioissa käytettävät laatat eivät ole kaakeleita.

M
24/50 | 

Moi! Luin nyt vielä kertaalleen läpi nämä kaikki 55 neliötä-postaukset, mutta en silti vieläkään tajua missä te aikuiset nukutte?! :D Kun katsoo tuota ekan postauksen pohjapiirrosta, niin siinä ei näy mitään makuualkovia, mistä puhuit jossain kommenteissa. Vai oletteko purkaneet seinän eteisen ja vaatehuoneen väliltä? Se näyttäis nimittäin mun silmissä järkevimmältä ratkaisulta :) Kun olet kummiski puhutnut että asensitte vaatekaappeja esim F:n huoneeseen ja sunkin vaatekaapista on kuvia ollut täällä....

Jasminella82
25/50 | 

Heippa Karo ja Ee & Neiti-F :) Eilinen iholla jakso oli niin paras, ootte kyllä ihan paras ja viihdyttävin perhe

Milla
28/50 | 

Hehe..oon ehkä outo mutta mä haluisin meille just tonvärisen beigen lattian kylppäriin :D Meillä on tummanharmaa jonka vaihtaisin mielelläni tuohon ;)

Inka
37/50 | 

Hankalasti sommiteltu tila. Laittaisin itse varmaan jonkinnäköisen kaapin pesukoneen yläpuolelle tai siten, että saisin myös pesukoneen integroitua siihen. Tuohon kohtaan menis varmaan aika syväkin kaappi? Ja esim. Jos puusepällä teettä ei se varmaan maltaita maksa.

Jenni
38/50 | 

Mustavalkoisuus on aina pop! Mikä muuten oli se sisustusliike, jossa vierailitte Tukholmassa?

Siiri
39/50 | 

Heips! Mistä toi ihana hammasmuki? Diggailen myös kovasti noista Marimekon julisteista ("diggaileeko" kukaan enää mistään?:D).
Heh, ensi kommenttini blogiisi - diggaan kovasti! ;) Blogista sekä teistä Iholla -sarjassa. Varautukaa saatan vielä avautua aiheesta lähitulevaisuudessa enemmänkin. :D

40/50 | 

Hah :D Joo veikkaan, ettei moni enää "diggaile"... Mutta: Muki on Tigeristä. Niiden astiat on muuten todella hyviä! Meillä on ollut puolitoista vuotta mm. Tigerin murokulhot, joita käytetään ja pestään jatkuvasti (koneessa). Ja ovat kestäneet aivan yhtä hyvin kuin vaikka Arabian astita. Hinta lautasilla oli 2e/kpl ... ja tämä muki taisi olla euron (tai kaksi).

Ja voi kiitos :) Avaudu ihmeessä!

Aura
41/50 | 

Hei kerro lisää tuosta irtoammeesta! Mistä ja minkälaisen ajattelit hankkia? Itseäkin kiinnostaisi sellainen!

42/50 | 

Jos olen oikein ymmärtänyt asian noiden ammevalmistajien nettisivuilta, aika monet ammeet voi vain kantaa paikanpäälle ilman sen suurempia asenteluja. Siihen vain suihkun alle, jaloilleen seisomaan. Korjatkaa toki muut, jos olen väärässä :)

43/50 | 

Huippukiva idea toi pesukoneen tarroitus. Miten ihmeessä olen vasta vähän aikaa sitten löytänyt ihanan blogisi. No parempi myöhään... :)

Virpi
45/50 | 

Hellurei! Onko mulla mennyt ohi vai oliko sun kodin postaussarjassa myös keittiö ja eteinen? En koskaan ehdi perehtyä mihinkään kunnolla, joten voi olla että nääkin ovat olleet tällä ja multa menneet vain ohi :)

Virpi
46/50 | 

Ja sitä vielä kysyisin viikon päästä uuteen kotiin muuttavana, että mistä noita yksivärisiä kontaktimuoveja voisi ostaa, jotta voisi lastenhuonetta koristella? Pysyyköhän sementtiseinässä?

Virpi
47/50 | 

Sähän voisit kokeilla laittaa punaiset pyyhkeeet, punaisen pyöreän maton ja katsoa tulisiko piristystä. Eli maustaisi vähän punaisella :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moikkis!

PE408251
PE408251
PE407748
PE407748
PE407755
PE407755
PE407756
PE407756
PE407763
PE407763
PE407752
PE407752
PE407771
PE407771

Alkukevät. Se on kuulkaas sisustajaintoisen kulta-aikaa. Niin kuin on kyllä kaikki muutkin vuodenaikojen rajakohdat. Lokakuun lopussa koti tekee mieli pukea pesämäiseen lämpöön. Viltteihin, kynttilöihin, pehmeyteen. Joulun jälkeen iskee taas talvivaihe, joka on minun mielestäni synonyymi peruskodille. Sille musta-valkoiselle, selkeälle.

Ennen pääsiäistä, näiden auringonsäteiden hetkillä, iskee puolestaan kevätvimma. Valoa, väriä, pastellia, kirkkautta.

Ikean uusi PS 2014-mallisto on omiaan ruokkimaan tätä hulluutta. Jo tammikuun Bråkig-mallisto (ei löydy enää Ikean sivuilta, mutta näkyy esim. Pics, dots & Stripes -blogista) pisti jo vähän sormet syyhyämään. Sain kuitenkin hillittyä ostoskäyttäytymistä niin, että päädyin  ostamaan vain ihanan sirkusmaisen jättityynynpäällisen ja muutaman pastellisävyisen keittiökulhon. Nyt voi kuitenkin olla, että sinisellä pussukalla kannetaan kotiin PS2014-malliston myyntiintulopäivänä - 1.4. 2014 -  jotain vähän isompaakin.

Ja miksipä en PS2014-mallistosta innostuisikin. Ikeahan on tehnty mallistonsa juuri meille! Tai jos ei nyt ihan pelkästään meille, niin ainakin juuri meidänkaltaisillemme asujille ja sisustajille. PS2014-mallistossa on nimittäin erityisesti ajateltu nuoria (hei, me ollaan ainakin jollain mittapuulla nuoria!), usein muuttavia, kaupunkilaisia. Sellaisia, jotka asuvat pienissä asunnoissa, ja jotka haluavat hyödyntää asuntonsa jokaisen sentin, neliön ja kuution. Eikös tämä ole juuri sitä pienen kämpän ideologia, jota olen teille aika usein julistanut? Onhan tuolla blogin kategoriat-osastossakin erikseen kohdat "pieni koti" ja "säilytysratkaisut". Olen ollut edellä aikaani, näemmä ;)

Tässä suosikkini PS2014-mallistosta!

PE407792
PE407792

Säilytyspöytä päällekäin koottavilla pyöreillä "laatikoilla", 59e. Saatavana monivärisenä ja valkeana. Mietin, että jos ostaisi sekä valkeaan, että värikkään, saisi ihanan, korkean, säilytyspöydän vaikkapa eteiseen.

PE408237
PE408237

Seinähylly/naulakko, 49e. Tätä mietin meidän parvekkeelle. Täytyy vain tutkia, sopiiko materiaali ulos.

PE408246
PE408246

Vihreä puunnäköinen pystynaulakko (39e). Mikä mahtava väri!!

PE407746
PE407746

Kasvihuone (29.95e). Ikkunalaudalle olkkariin, keittiön yrteille, partsipuutarhaan tai ehkä Neiti-F:n Barbie-kodiksi.

PE407764
PE407764

Hyllymoduli, jonka voi kiinnittää seinälle tai koota päällekäin muiden samanlaisten kanssa. Bambua(voi kun olisi ollut vielä vaneria...), 25e.

Mitä itse tykkäätte? Onko PS2014 mieleenne? Onko lukijoissani tyyppejä, joiden sisustusinto menee myös vuodenaikojen mukaan?

Näiden kuvan tuotteiden lisäksi sydämentykytyksiä herättivät geometrinen PS2014-kangas, sekä meikkipeili, jonka jalkaan ja tukivarteen on suunniteltu ripustustankoja ja säilytyskuppi koruja varten. Kuka ostaisin mun Babyliss-peilin nurkista pyörimästä muutamalla kympillä, niin saisin uuden Ikea-peilin tilalle?!?

Ihanaa viikonloppua!

-Karkki-

*Kuvat:Ikea

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat