Kirjoitukset avainsanalla hyvät unet

P1012123 (5).JPG
P1012123 (5).JPG

P1012094 (7).JPG
P1012094 (7).JPG

P1012102 (7).JPG
P1012102 (7).JPG

P1012100 (7).JPG
P1012100 (7).JPG

P1012105 (7).JPG
P1012105 (7).JPG

P1012110 (7).JPG
P1012110 (7).JPG

P1012116 (5).JPG
P1012116 (5).JPG

P1012131 (4).JPG
P1012131 (4).JPG

P1012135 (4).JPG
P1012135 (4).JPG

Kaupallinen yhteistyö: Joutsen

Kuten olen kertonut varmasti kymmeniä kertoja, rakastan hotellissa nukkumista. Kun taas kerran puhuin ihanista hotelliunista äidilleni, hän kysyi, mikä siellä hotellissa minusta on niin erityistä. Mikä tekee hotellisängystä paremman kuin kotisängystä?

Aloin pohtia asiaa, ja tulin siihen tulokseen, että hotellissa nukkumisessa minua eniten ihastuttaa pulleat peitot, jättityynyt ja valkoiset, mankelinsileät lakanat. Kun kerroin äidilleni pohdintani tuloksen, hän kysyi hölmistyneenä: ”Miksi sä et hommaa sellaisia sitten teille kotiin?” Totta. Nyt oli minun vuoroni olla hölmistyneenä. Miksi en tekisi niin?

Olen saanut viimeisen kuukauden aikana tutustua Joutsenen untuvapetivaatteisiin ja -takkeihin oikein urakalla, kun aloitin blogiyhteistyön Joutsenen kanssa. Vielä tässä vaiheessa tutustuminen on tosin lähinnä ollut Mikonkadun uudessa Joutsenen lippulaivamyymälässä vierailussa, sekä peitto-, tyyny- ja takkitestauksessa, mutta ensi kuussa pääsen ihan oikeasti tutustumaan myös Joutsenen tehtaalle.

Meillä on ollut nyt vajaan kuukauden ajan testissä Joutsenen tyynyt ja peitot. Itse asiassa ennen sitäkin meillä oli jo yksi Joutsen-peitto ja -tyyny, mutta nyt niistä ei ole tarvinnut enää kamppailla, kun jokaisella perheenjäsenellä on ollut omansa. Joutsenen peitot ja tyynyt valmistetaan Riihimäellä ja ne ovat allergiavapaita ja niillä on myös ainoana peitto- ja tyynyvalmistajana Suomessa allergia- ja astmaliiton tunnus.

Käytössä Joutsenet ovat tuoneet juuri sellaista luksusta arkeen, jota hotellisängyistä olen aina kotiini kaivannutkin. Ja itse asiassa: Nyt on ollut pakko myöntää, että näille peitoille ei ole tainnut edes minkään 5 tähden hotellin peitot, joiden alla olen yöpynyt, vetää vertojaan. Konkreettisesti peittojen laadusta kertoo se, että minun ei ole tarvinnut näin vilukissana pakata päälleni montaa kerrosta vaatetta, vaan lämpöisen untuvapeiton alla ei ole palellut edes ”kesäyöpuvussa”. Toisaalta eipä ole tarvinnut yöllä myöskään pukea lisää vaatteita tai riisua edellisiä, kun lämpö on ollut koko ajan niin tasainen. Minullahan on nimittäin ennen ollut tapana pakata itseni ensin alkuyöksi ihan täyteen vaatetta ja sitten olenkin herännyt tuskaisen kuumissani aamuyöstä.

Kerroin Joutsenen toimitusjohtaja-Matiakselle, että Joutsenien myötä myös F:llä on pysynyt peitto päällä koko yön. Meillähän on ollut nimittäin sellainen ongelma, että F potkii peiton päältään monen monta kertaa yössä. Sitten tyttö on herännyt niin viluissaan, että päälle on pitänyt asetella varsinaisen peiton lisäksi jos jonkinmoista vilttiä.  Joutsen-peiton kanssa tätä potkimisongelmaa ei ole kuitenkaan ollut, vaan tyttö on pysynyt lähes poikkeuksetta peiton alla koko yön.  Minä arvelin, että peiton pysyminen päällä johtuu siitä, että untuvan alla on kuin kevyen mättään suojassa. Peitto on niin pullea, että vaikkei se painakaan mitenkään erityisen paljon, tuntee peiton alla olevansa silti eri tavalla suojassa kuin ennen. Matias kuitenkin epäili, että peiton pulleus ei ole vaikuttanut F:n uniin, vaan se, että jos peiton alla ei hiosta, ei sitä tarvitse myöskään potkia päältä kesken unen. Hyvä pointti!

Minä olen sellainen käytännöllistä kauneutta rakastava ihminen, jolle arjen luksus on sitä parasta hemmottelua. En tarvitse tuhansia euroja maksavaa iltalaukkua, kalleinta samppanjaa tai painavinta kelloa. En tajua, mitä järkeä on maksaa kerran käytettävästä juhlapuvusta tai korkokengistä isoja summia, mutta sen kyllä ymmärrän, jos kuukaudesta ja vuodesta käytettävään villapaitaan, untuvatakkiin tai talvikenkiin haluaa sijoittaa. Ne kun oikein valittuina maksavat itsensä aina takaisin. Minä haluankin, että arjessa asiat toimivat. Ne tuntuvat hyvälle ja näyttävät kauniille. Että kun tavallisen torstai-illan päätteeksi saa kömpiä pehmoisten vällyjen väliin, sileisiin valkoisiin lakanoihin. Siinä jos missä, on aikamoisen juhlallinen olo. Keskellä omaa sänkyä ja arkipäivien välistä unta.

Ja vielä vastaus otsikon kysymykseen. Etene seuraavasti:

  1. Mieti, missä fyysisissä paikoissa olet tunneissa eniten elämäsi aikana. Onko tuo paikka sänky, keittiö, työpaikka, auto vai jokin muu?
  2. Mieti, mitkä sääolosuhteet tai toisaalta muu (sisä)ilmasto ympärilläsi pääsääntöisesti on? Paukkuuko pakkanen, loistaako aurinko, hemmotteleeko hyvä sisäilma vai vetääkö nurkista?
  3. Mieti, mitä teet arjessa eniten? Oletko tärkeissä business-tapaamisisissa, kotona kotitöiden parissa, ulkosalla vai esimerkiksi työpöydän ääressä?
  4. Kun olet saanut vastauksen kohtiin 1-3, tiedät, että ne ovat kohteita, joihin panostat seuraavan kerran. Ne ovat ne arkiset kohtasi, joiden mukavuutta lisäämällä myös elämänlaatu paranee. Jos vastasit vaikka sänky, pakkanen ja liiketapaamiset, voisi sinun hankitalistasi olla: hyvä tyyny, villapipo ja joka tilanteeseen sopivat laadukkaat suorat housut.

Sama pätee ei-materia-asioissakin. Kun miettii, missä konkreettisissa tilanteissa on onnellisin (missä onnettomin), ketkä ihmiset tekevät olon hyväksi (ketkä huonoksi) ja millaiset omat teot saavat hyvälle mielelle ja pyrkii niihin, skippaa paskat, alkaa hyvän elämän palaset hahmottua. 

Tällaisista valinnoista syntyy arkinen luksus.

-Karoliina-
 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Olen pikku hiljaa kerännyt meille untuvatäkkejä. Ne ovat,ainakin laadukkaat sellaiset, niin arvokkaita, ettei isolle perheelle raaski kerralla ostaa. Mutta pidemmän aikavälin projektina olen jo "maalisuoralla".
Tyynyltä vaadin enemmän, joten untuvatyynyistä olen luopunut. Mutta oma valkoinen untuvatäkki meillä on koirallakin, joka on kova palelemaan :)

Karoliina Sallinen
2/6 | 

Hieno hankintakohde ja pitkäaikaisen hyvinvoinnin sijoitus :) Koiralle <3 Ihana palvelu teillä!! 

Mirjah
3/6 | 

Onko näistä tullut läpi yhtäkään untuvaa, hötyä tai höyhentä? Kiinnostaa, mutta kokemus on, että peittojen sisältöä alkaa löytyä muualtakin kuin peitosta...jospa nämä ovat laadukkaammat?

Karoliina Sallinen
4/6 | 

No itse asiassa nyt kun kysyt, ei ole tullut. Uusista Joutsenista tosin tuskin voi vielä sanoa, mutta vanha on ainakin 3 vuotta vanha ja yhtään untuvaa en ole nähnyt leijailevan. Tiedän ongelman: Mulla yhdestä Iken koristetyynystä tulee jatkuvasti höyheniä ulos! 

Minni2
5/6 | 

Miten nämä untuvat kerätään linnuista? En saanut valmistajan kotisivuilta selvää...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat