Kirjoitukset avainsanalla huono ostos

Huomenia! On niitä huonoja ostoksia ennenkin näköjään osattu tehdä :D Ja ruotuunkin yritetty päästä. Taitaa olla ikuinen haaste!

...............................................................................................................................

8 tapaa tehdä huono ostos


3.7.2012

Heippa,ihana aamupäivä Lahden maauimalassa, hyppyrimäen juurella, on takana. Nyt Neiti ja Eepi nukkuvat päikkäreitä, ja minä koluan kaappeja.

Kesäsiivouspuuskan tulokset ovat seuraavat: Kaksi siivottua huonetta (vasta) ja kolme jätesäkkiä kirppiskamaa (vain minun vaatteittani). Mitä tästä voisi päätellä?

Luin vähän aikaa sitten kolumnin, jonka nimeä, julkaisupaikkaa tai kirjoittajaa en valitettavasti muista. Silti se sykähdytti paljon! Kolumnistin mukaan kirpputorit pitäisi kieltää, koska ihmiset ostavat niiden avulla itselleen hyvän omatunnon. Tyyliin: ”Ei se mitään, vaikka ostan kasapäin turhaa kamaa. Voin myydä ne eteenpäin, se on ekologista. Olen sittenkin hyvä ihminen”. Täytyy myöntää, että huomasin olevani (olleeni!!) juuri tällainen.

Aloin pohtia syitä siihen, miksi kaapeistani löytyy niin paljon huonoja ostokia. Tein muutamia havaintoja, jotka jaan nyt teille. Ehkä niiden, ja myös oman ostoskäyttäytymispohdintanne avulla, ei kirppisjätesäkit enää täyty niin roimasti. Minulla ja sinulla!

8 TAPAA TEHDÄ HUONO OSTOS eli HUONON OSTOKSEN ANATOMIA:

1. HÄTÄOSTOS. Tehdään yleensä ennen joitain juhlia tai tärkeää tapaamista. Kaupasta ei löyty oikeasti mitään kivaa, mutta silti Visa vinkuu, ja paperikassit täyttyvät. TÄMÄN takia ihmisellä tulee olla se peruspikkumusta, jottei tarvitse rynnätä hätäostoksille.

2. FANIOSTOS. Naapurin Liisa on aina niin kaunis. Ja J.Lo myös. Jos ostan samanlaisen mekon ja kengät, mustakin tulee sellainen. Ei toimi! Ihmisen tulee ostaa vaatteet itselleen, ei illuusioitselleen.

3. TRL-OSTOS. Tyhmä-ruma-läski -ostos tehdään yleensä lihomisen, raskauden, menkkojen, jätetyksi tulemisen tai pieleen menneen työhaastiksen jälkimainingeissa. Karmaisevaa oloa yritetään parantaa kauniilla ostoksilla. Tuloksena TRLK -päivä. K=köyhä.

4. REISSUOSTOS. Kerraan ollaan Tallinnaan matkamme maksettu, täytyy täältä edes yhdet paikalliset kimallefarkut ostaa! Sukulaiseni myös haluavat varmasti tuliaiseksi virkatut pitsiliinat.

5. ON NIIN HALPAA -OSTOS. Niin. Mitä tähän nyt sanoisi. Jos alelöydöt jää aina kaappiin, älä mene aleen. Piste. Ja yleensähän ne jää. Piste.

6. PAINEOSTOS. Tapahtuu yleensä kotikutsuilla, pikkuputiikeissa ja silloin, kun myyjänä on tuttu. Yhteistä kaikille on se, ettei kehtaa olla ostamatta. ”Voi tätä postimerkin kokoista kauppaa, ja myyjää, joka seuraa minua, ainoaa asiakastaan. Pakko ostaa jotain.”

7. HYVÄ ÄITI -OSTOS. Jostain syystä äidit alkavat potea huonoa omatuntoa, jos ostavat välillä itselleen jotain. Omatuntoon puhdistamiseksi lapsellekin on keksittävä jokin ostettava. Vaikka väkisin.

8. HIPRAKKAOSTOS. Tehdään tyttöporukassa skumppalasin jälkeen. Silloin, kun lapset on miehillä ja illuusio huolettomasta elämästä säteilee ympärillä. ”Ritu, toi mekko on ihan sun näköinen. Just sopivan piukee.”

Tässä vielä oma paskaostokseni kaikista kategorioista.

1. H&M-mekko. Syy: pikkujoulut teemalla Hollywood glamour (keksin vielä itse teeman. Dorka!)

2.Gina Tricot -mekko. Syy: kaunis myyjä samassa mekossa. Ei tehnyt minusta kuitenkaan 180cm pitkää blondia.

3.Marimekko-mekko. Syy: raskaus (ja illuusio pullantuoksuisesta tulevaisuudesta ja tisseistä, jotka pysyisivät paitaan sopivina).

4. Esprit -paita Neiti-F:lle. Syy: pakkotuliainen Tukholmasta, jossa oli tismalleen samat vaattet kuin Suomessakin.

5. Vila -hame. Syy: 7e

6. Tsiljoonan maksanut Partylite-kynttilä. Syy: hämäännyin pilkun paikasta. Miten tuikut voi olla tämän hintaisia?

7. Kesämekko, käyttökelvottomat sandaalit, kolmannet aurinkolasti…. Syy: äitiys

8. Maija Vilkkumaan t-paita (en edes tykkää). Syy: siideri

Hauskaa aurinkopäivää, naiset ja miehet!

-Karkki-

........................................................................................................................................

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (13)

Sanna
2/13 | 

Hih, hiii, onneksi en tunnista itseäni noista. Kesän Turkin reissulta ostin kaksi turhaa tpaitaa ja yhdet "hiprakkalenkkarit", jotka tyttöni onneksi otti itselleen. Yks paita lähtee kirppikselle.

Vaikka tuskailen itse välillä liikojen vaatteiden kanssa, on mulla loppujen lopuksi aika vähän vaatteita kun vertaa moniin muihin naisiin.
No, okei, Lidlistä ostan välillä vaikka en tarviskaan, kun ne on niin halpoja :)

Asilah
3/13 | 

Huh, juurikin näin. Onneks mekin asutaan ahtaasti niin jo tilanpuutteen vuoksi joutuu miettiä näitä asioita.

Noora
4/13 | 

Pakko ottaa kantaa PartyLiten edustajana tuohon "tsiljoonan tuikkuun".Ensinnäkin kaupan halpis kynttilät ovat tuikkuja kun taas PL:n pienimmät kynttilät ovat tuikkIVIA eikä meillä valikoimassa edes ole tuikkuja;PJa toisekseen niin laatu on AINA laatua ja se on se mikä maksaa.ugh.Ja tää kommentti varmasti ärsyttää,"kaikenmaailman edustajat on just tollasii...."ymmärrän!ps.Huippu postaus:D

Lotta
5/13 | 

Moikka! Heti kun luin sun briiffauksen kolumnista minkä nimeä tms.muista niin olikohan kyseessä mahd.tämä
http://www.hs.fi/m/elama/a1305886711513 ? :) ei siis mitään jos ei ollut, tuli vaan heti mieleen kun pohdin samoja ajatuksia paljon tuon kolumnin luettuani

Ihanaa viikonloppua koko jengille!

Terhi
6/13 | 

Hyviä pointteja! Tämän takia mua harmittaa, kun liian monet (suositut)blogit pyörivät materian ympärillä. Eikä siinä mitään, muttakun joka viikko jotain uutta. Eikä näy enää kuukauden päästä blogaajan päällä. Ikävää.

12/13 | 

Ymmärrän kyllä bloggareiden paineen tuoda koko ajan jotain uutta. Itsekin mietin, jaksaako kukaan katsoa asukuvia, jossa mulla on vaikka sama takki kuin kaksi vuotta sitten.

Mutta tästä huolimatta: Törppöostelu ei kannata!

Aniini
13/13 | 

Kirppisten suurkuluttajana kavahdan tuota "kirppisten kieltoa", vaikka usein olen kieltämättä miettinyt, miten saatan kirppistelylläni tukea juuri tuollaista toimintaa, että ostetaan, ostetaan ja ostetaan, koska "ne voi kuitenkin sitten myydä kirppiksellä". Vaihtoehtona olisi se, että ostaisi vain ekologisia ja kestäviä, eli myös kalliita, vaatteita, joihin minulla nyt ei valitettavasti ole varaa. Lisäksi haluaisin myös uskoa, että aivan kaikki kirppiksille kamaa vievät ihmiset eivät ole aivan tuollaisia hyperkuluttajia, vaan vaatteita myydään myös siksi, että ne käyvät vaikka liian pieniksi/isoiksi tms. Ja jotain on vaikka löytynyt isoäidin vintiltä tms. Ja jos kirppiksiä ei olisi, uskoisin, että nuo hyperkuluttajat varmaan lopulta heittäisivät vaatteensa johonkin keräykseen tai roskikseen kuitenkin, että pääsisivät kuluttamaan lisää. Totta kuitenkin on, että saisimme kaikki miettiä kuluttamistamme enemmän, hyvä postaus!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat