Kirjoitukset avainsanalla hiustenvaallenus

P8042597.JPG
P8042597.JPG

P8042600.JPG
P8042600.JPG

P8042603.JPG
P8042603.JPG

P8042613.JPG
P8042613.JPG

Meikkasin tänä aamuna kasvoja luonnonvalossa suurentavalla peilillä. Näin kesän jälkeen – jolloin jostain kumman syystä tämä itsestä huolehtiminen on ollut vähän retuperällä – näky oli aika raaka. Sen olen huomannut jo vähän huonommassakin valossa, että leukaani on ilmestynyt kesän aikana taas iso kasa pieniä ihonalaisia näppyjä. Sellaista taliröpelöä, joka ei koskaan muutu finniksi, mutta joka häiritsee ja tekee ihosta tunkkaisen. Mutta isontava meikkipeili paljasti kyllä muutakin: Silmänympärysiho on aivan kuivaa. Joka ei tietystikään ihme, koska en käytä mitään silmänympärysvoidetta. Toisekseen nenäni oli TÄYNNÄ mustapäitä. Tälle hommalle kyllä pitää tehdä nyt jotain. Tehopuhdistus, mutta myös tehokosteutus. Ja ehkä pienimuotoinen skarppaaminen kotihoidossa. Ehkä enemmän vettä kahvin sijaan (juuri päivän neljäs kuppi menossa ja valveillaoloa takana kolme tuntia).

Minä olen tainnut kirjoittaa tästä ennenkin, mutta olo on aina näin syksyisin kuin siinä vuosia sitten olleessa Itiksen mainoksessa, jossa kesälomilta palaa töihin ja kouluun sellainen peikko, joka täytyy sutia ihmismäiseen kuntoon – tukka harjata, haaremihippihousut vaihtaa farkkuihin ja muutenkin katsoa, ettei ole kauheasti multaa kynsien alla. En tiedä, mikä siinä oikein on, mutta kesällä minun koko olemukseni räjähtää. Ja syksyn tullen kummastuttaa, miten ihmeessä tähän pisteeseen on taas päädytty.

Ihon lisäksi minun on alettava pitää taas kynsipäiviä. Joskus ennen leikkasin ja lakkasin kynnet järjestelmällisesti kerran viikossa. Silloin ei koskaan täytynyt tehdä hommia kymmentä minuuttia pidempään, kun pohja oli kunnossa. Voin sanoa, että nyt ei ole.

Ja kolmas turhanpäiväinen ulkonäköasia. Mun ikuisuusasia – hiukset! Ensinnäkin mietityttää väri. Toisaalta tekisi mieli palata ruskeampaan sävyyn, koska silloin tukankasvatus olisi helpompaa, kun latvoja ei tarvitsisi kuluttaa vaalennuksella. Mutta hitsi kun toisaalta on tehty niin iso duuni tämän vaalennuksen suhteen, ettei haluaisi heittää sitä työtä hukkaan. Joten: Olisi ihanaa saada vielä vähän vaaleampi tukka. Ei mikään granny-harmaa, vaan ennemminkin valkoisempi kuontalo. Mutta tässä on pieni ongelma: Vaikka minun hiukseni ovatkin kestäneet poikkeuksellisen hyvin vaalennusta, ei jatkuva käsittely tietysti tukkaa paranna. Mitä jos käykin niin, että vaalennus estää kasvattamasta pitkää (hyväkuntoista) lettiä? Kun pitkä tukka – niin kivaa vaihtelua kun tämä lyhyt onkin ollut – on vaan se minun juttuni.

Te tiedätte, että minulla on usein ripsipidennykset, mutta kaikkia muita lisäosia kehossa en ole nähnyt omakseni. Kynsien geelauksessakin (jota muuten taas harkitsen) olen jo vuosia halunnut pitäytyä sellaisessa tipittömässä mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Niin sanotussa oman luonnollisen ulkomuodon upgreidauksessa.

No. Nyt kuitenkin olen alkanut miettiä, pitäisikö minun ihan näin vanhalla iällä ottaa – hävettää ehkä edes sanoa tätä ääneen – HIUSTENPIDENNYKSET! En haluaisi mitään överipehkoa, vaan ehkä vain sellaiset 10-15 senttiä pidemmät hiukset. Vaikka minun hiukseni eivät olekaan maailman paksuimmat, olen silti niihin ihan tyytyväinen. En tarvitsisikaan mitään erityistä volyymia tai paksuutta, vaan ennen kaikkea vähän lisää matskua latvoihin.

Mietityttää vaan hirveän moni asia. Kuluttaako pidennys omaa tukkaa? Kasvaako oma tukka yhtä terveenä kuin ennen? Näkyykö kiinnityskohdat? Koska sitä en halua, että ponnarista tai aukiolevasta pehkosta pilkistää koko ajan jokin kiinnike. Se on minusta mautonta. Entä tuntuvatko pidennykset? Minulla on todella herkkä päänahka (saan esimerkiksi hedarin joskus poninhännän käytöstä), enkä halua, että lisätukka tuntuu vaikka nukkuessa. Tai painaa muuten vaan ollessa. Entä paljonko rahaa tähän lystiin menee, mikä on huoltoväli?

Olen toki kysellyt näitä asioita jo ammattilaisiltakin, mutta nyt minä haluaisin tehdä todellisten hiustenpidennysten käyttäjien kokemuksia aiheesta. Joten kertokaa, kiitos!

Nyt suihkun ja jalkojen raspaus-rasvausoperaation saattelemana unille. Tästä tämä ryhdistäytyminen alkaa.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: Paita, Noisy May // leggarit, 

Kommentit (7)

Sinikka81
1/7 | 

Noista pidennyksistä en osaa sanoa mutta pakko kysyä yhtä asiaa... Miksi et vastaa lukijoiden kommentteihin? Varsinkin postauksissa joissa suoraan kysyt jotain tiettyä asiaa (kuten nyt kokemuksia pidennyksistä) se tuntuisi loogiselta ja kohteliaalta. Blogi on hyvä ja luen sitä yleensä viikoittain...tämä asia on nyt alkanut jotenkin ihmetyttämään. Olen siinä käsityksessä että bloggaajat ilahtuvat kommenteista ja vastauksesta tulee myös lukijana tunne että kommentin jättämistä arvostetaan. Ainakin omalla kohdallani jätän paljon helpommin kommentin seuraamiini blogeihin jos tiedän että niihin vastataan/reagoidaan. 

Karoliina Sallinen
2/7 | 

TÄYSIN aiheellinen kritiikki! Olen pahoillani <3 Olen tiedostanut ongelman, mutta tämä oli minun tapani ottaa "kesäloma" työstä, jossa ei ole koskaan lomaa! Päätin postata, mutta jättää kaiken muun  vähän vähemmälle huomiolle  Mutta ei huolta :D  Tähän loppui lomat (niin kuin oikeastikin tänään loppui) ja alkaa taas myös vastaaminen. Ihana, kun silti olet jaksanut lukea! Kiitos <3

Sinikka81
3/7 | 

Mä muistelinkin että olet sä aikaisemmin vastaillut! Kiva kuulla :)

Lila.
5/7 | 

Mun täytyy kommentoida tähän postaukseen, sillä näin sut viimeviikolla Särkänniemessä ja olit kyllä aivan hätkähdyttävän kaunis ja jotenkin ihan pysäytti tuo kauneutesi ja se, että erotuit kaikesta massasta. 

Ei ole todellakaan tarkoitus heitellä mitään ylisanoja, mutta jospa viesti voisi vaikka ilahduttaa/rohkaista sinua. Hiustenmuutokselle ei ole ainakaan mitään tarvetta :).

Karoliina Sallinen
6/7 | 

No voi ei! Ilahdutti kyllä ihan kauheasti. Kiitos kauniista sanoista <3

Wirta
7/7 | 

Nyt kun vihdoinkin sain aikaiseksi rekisteröityä, palaan tähän postaukseen.

Suosittelen sinulle klipsipidennyksiä! Itse rakastuin täysin. Ne on todella helppo napsautella hiuksiin ja poisto onnistuu vielä helpommin. Ne pysyvät hiuksissa todella hyvin, vaikka minullakin on superliukkaat hiukset! Näin ei tarvitse pelätä omien hiusten kulumista eikä päänahan ärtymistä. Ne antavat lisäpituutta ja volyymia tukkaan kuin tukkaan! Itse en muita pidennyksiä olekaan kokeillut, joten sinäänsä minulla ei ole vertailukokemuksia, mutta silti sanoisin klipsipidennyksistä, että: Ehdottomasti kokeilemisen arvoista! (Huh, tulipa myyntipuhe) ;D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat