Kirjoitukset avainsanalla Helsingin parhaat kohteet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kirjoittelin Lasten Helsinki -kartan inspiroimana Helsingin lapsiystävällisistä kohteista, halusitte myös kuulla, mitä kohteita suosittelen aikuisten Helsinki-reissuille. Minulle tupsahtelee koko ajan mieleen uusia juttuja, mutta tässä nyt muutamia vinkkejä näin ensihätään.

RUOKA, KAHVI, HERKUT:

 • Sandro. Tämä paikka on tietysti teille vakiolukijoille jo tuttu, mutta en silti vaan voi olla edelleen mainitsematta, kuinka huikea hinta-laatu -suhde paikassa on. Brunssi on aivan ykkönen, mutta ilta-aikaan listaltakin voi tilata melkein mitä vaan. Suosittelen siis aivan kaikkia muita annoksia paitsi pitsaa tai burgereita. Alku(tai jälki)drinksut ovat hyviä. Plussaa todella hyvästä palvelusta ja siitä, että melkein kaiken saa gluteenittomana. Pöytävaraus ehdoton ilta-aikaan ja brunsseille. Lounaalle pääsee suoraan (vaikka täyttä onkin).
 • Kippo. Vaikka Kipon sijainti Forumin yläkerrassa on kökkö, ei se poista sitä faktaa, että paikasta saa kaupungin parhaat mehut ja smoothiet.
 • Suvanto. Ihana mummolamainen kahvila Vallilassa.
 • Bergga. Kallion Karhupuiston uusi kahvila. Kaunis ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.
 • Happiness -thaibuffet. Palvelu on huonoa, paikka aivan karmea (Kaisaniemen metroasema), MUTTA hinta-laatusuhteeltaan keskustan thai-paikoista paras. Sushia ei kannata ottaa lisukkeeksi. Siitä kertonee parhaiten kai se, että sushin lisähinta on euron.
 • Sushi-san. Helsingin parasta sushia. Tämä on paikka, jossa jokainen sushin vihaajakin kääntä kelkkansa (nimimerkillä inhokkiruuasta lempiruuaksi). Suosittelen erityisesti nigireitä grillatulla lohella, sekä spicy tuna -makirullia. Tiedettävä on kuitenkin se, että varsinkin perjantaisin tilauksia on niin paljon, että oman sushiboksin saamikseksi voi mennä yli tunti. Tilaus kannattaa tehdä siis etukäteen!
 • Döner Harju. Ja kebab saa aivan uuden merkityksen!
 • Fafa`s. Ihanat falafelit <3

ILTAMENOT JA DRINKSUT (vaikka en niistä enää juuri mitään tiedäkään):

 • BrewDog. Rentoa menoa ja ulkomaahenkistä fiilistä. Niin ja yleensä kauniita ja komeita ihmisiä.
 • Grotesk. Todella taidokkaita drinksuja ja huikean ammattimainen palvelu. Siniset enkelit ovat viimeistään tämän jälkeen historiaa.
 • mbar. Se kesäterassi, joka on aina täynnä, ja jossa on rento fiilis. Kannattaa mennä ajoissa, jos haluaa istumapaikat. Hyvää musaa.
 • Bar Bronda. Astetta asiallisempi paikka ottaa drinksut tai parit. Kaunis ympäristö.

NÄHTÄVÄÄ:

 • Oikeasti minusta Helsingin parasta antia on aina uudet kadut ja kauniit rakennukset, joita voisi katsella tunnista toiseen. Suosittelenkin siis matkustamaan metrolla/sporalla/bussilla kantakaupungin eri osiin, ja fiilistelemään eri kaupunginosien tunnelmaa. Samana päivänä tehty Ullanlinna-kävely ja Sörkka-kierros avartavat kyllä ainakin turistin käsitystä siitä, kuinka monimuotoinen paikka Helsinki onkaan.
 • Alueilla kannatta poiketa avoinna olevissa kirkoissa ja kirjastoissa. Julkisivuremontissa oleva Kallion kirjasto on yksi parhaista. Auttavainen henkilökunta, kauniit puitteet ja laaja valikoima.

SHOPPAILU:

 • Edellä mainittujen kävelylenkkien varsilta löytyy hirveä määrä pieni liikkeitä ja kahviloita, mutta jos haluaa varta vasten tehoshoppailla Helsingissä sellaisissa liikkeissä, joita muualla Suomessa ei ole, suosittelen:
 • Granit. Forumissa ja Bulevardilla sijaitsevat Granit-liikkeet ovat sisustajan taivas.
 • VANS Store Helsinki. Vans-hullun paratiisi. Koko liike omistettu vain yhdelle merkille.
 • Cos Store. En tajunnut Cos-hehkutusta ennen kuin näin vaatteet livenä. Nettikauppa on ok apu, mutta kivijalka-Cossille ei vedä vertoja mikään. Liikeessä on hyvä tunnelma ja hirveän ystävälliset myyjät. Pukukoppeja tosin liian vähän.
 • Monki. Edelleenkin kummastuttaa, miksei Monkeja ole jo muualla Suomessa. Helsingissä Monkit löytyvät siis Aleksilta ja Forumista.
 • Beam. Makeita lenkkareita ja pieniä eriä eri merkkien vaatteita, kenkiä, laukkuja ja aurinkolaseja.
 • OVVN. Roballa sijaitseva pieni symppis liike, joka myy mm. Uhanaa ja Kuula+Jylhää.
 • Papershop. Muistatteko sen fiiliksen, kun 10-vuotiaana piti hamstrata Tiimarin kaikki kirjepaperit? Noh. Täällä tulee se sama fiilis. Kaikkea kaunista paperista.
 • Formverk. Sisustushullun taivas.
 • Peroba. Toinen sisustushullun taivas. Löytyy myös parin euron ihania juttuja.
 • Poola Katarynan liike aivan Sörkan metroaseman kupeessa.

AJANKOHTAISTA KESÄKUUSSA 2015:

Jos näillä pääsisitte alkuun, oi Helsinkiin tulevat turistit :) Lisää saa kysellä! Ja omat vinkkinsä toki antaa!!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (16)

2/16 | 

"Näin saavut Helsinkiin"
Tule junalla tai bussilla, pääset suoraan keskustaan.
Henkilöauton pysäköiminen voi olla kallista ja vaivalloista, joten henkilöautolla saapuvan kannattaa suunnitella pysäköimistä etukäteen.
Jos vaikka vain päiväreissulle on tulossa, saattaa olla fiksua hyödyntää esimerkiksi metrolinjojen varsillanolevat ilmaiset pysäköintialueet ja saapua keskustaan julkisilla.

Katsasta turistina hyvällä omallatunnolla myös ne perinteiset nähtävyydet. Käy Kiasmassa ja Ateneumissa, kahvittele Musiikkitalon hyvässä kahvilassa. Hämmästele eduskuntataloa ja osta lippu Oopperaan.
Kansallismuseossa on hyvä käydä "kerran kesässä" ja luonnontieteellisessä museossa viihtyy lapsen lisäksi myös aikuinen.

Esko
3/16 | 

Huomenta Frida! Kiitos ja mukavaa päivää!!

Esko
4/16 | 

Huomenta!! Kiitos lisävinkeistäsi. Oikein hyviä pointteja. Mukavaa päivää!!

Kati
5/16 | 

Loistava lyhyt ja selkeä listaus, kiitos!

j.e.n.n.i.m.a.r.i.a
6/16 | 

Kiitos kattavasta postauksesta! Infoa oli paljon! :) Huomenna alkaa muutaman yön reissumme "etelään"! Katsotaanpa löydämmekö itsemme huomenna brunssilta Sandrosta tai mBarista perjantai-iltana! :)

Esko
8/16 | 

Löytäkää molemmista!! Ette tule pettymään...:) Oikein hyvää reissua teille, nauttikaa!!

Jep jep
9/16 | 

Joo, ja tosi tärkeetä ettei vain eksy Sörnäinen - Etu-Töölö välin ulkopuolelle, siellähän ei ole enää mitään :D Toki ymmärrän että jokainen kirjoittaa siitä mitä itse näkee, missä itse pyörii ja mikä on itseä lähellä, mutta kovin on suppea Helsinki-kuva jos tuohon jättää. Suosittelen kirjoittajille tutustumista kotikaupunkiinsa astumalla "comfort zone"n ulkopuolelle. Tämän voi tehdä hyvin rauhallisesti ja niin ettei Kallio/Hipsteri-kupla puhkea, esimerkiksi Pauli Jokisen teoksen "Sunnuntaikävelyllä Helsingissä" kanssa. Itselleni monimuotoisin Helsinki näyttäytyy siinä vaiheessa kun astutaan metrosta ulos ja ollaan hetken kuluttua luonnosuojelualueella seuraamassa paluumuuttoa tekeviä lintuja. Se minusta erottaa Helsingin muista Euroopan pääkaupungeista ja tekee siitä mielekiintoisemman.

10/16 | 

Näinpä. Hyvän näkökulma!

Tosin: Jos tulee turistina muualta Suomesta Helsinkiin, haluaa varmasti kokea sitä Helsingille tyypillistä kaupunkikulttuuria. Ainakin itse näin aitona maalaisjunttina voin sanoa, että lintuja ja ei-metroaluetta 20 vuotta katselleena virkistävää on juurikin jokin aivan muu (vaikka hienoja elementtejä nämäkin!)

Johanna
11/16 | 

Mulle toi Sushi-san on ihan uusi paikka koska sehän nimenomaan ei sijaitse Sörnäinen-Etu-Töölö akselin etäläpuolella :) Täytyykin käydä testaamassa. Itse suosittelen Wagocoroa Töölön torin lähellä. Tosi ihanaa sushia. Paikkaa pyörittää japanilainen perhe ja on suosittu myös japanilaisten turistien keskuudessa.

Hanne
12/16 | 

Sandrolle edullisempi ja ainakin omasta mielestäni yhtä hyvä (ellei parempi :)) vastine on Itiksessä sijaitseva Cafe Stoa. http://ravintolastoa.com/

Kokkauksesta vastaa symppikset ulkomaalaistaustaiset vanhemmat miehet ja lounaspöytä (n.11e) on tosi kattava ja maukas! Lopuksi vielä ihanaa marokkolaista minttuteetä. Suosittelen :)

13/16 | 

Kiitos tästä postauksesta. Nyt kun meille tuli kesälomareissu Helsinkiin niin sellanen postaus olis kiva mis kerrottais niit suosituimpii/"pakollisii" nähtävyyksii Helsingissä ja myös mitä paikkoja suosittelet lapsiperheille (meillä 1v ja 3,5v lapset). Hvyää kesän alkua teille kaikille. Bloginne on huippu, jatkakaa samaan malliin. :)

14/16 | 

Moikkis! Parhaat "pakko nähdä -kohteet" löytyy Visit Helsingin Lasten Helsinki -kartasta ( http://www.visithelsinki.fi/fi/juuri-nyt/perheille/uusi-lasten-helsinki-...)

Mun postaukset aiheesta täällä: http://kolmistaan.bellablogit.fi/ihan-vaan-aiti-tytar-paiva-helsingissa/ ja täällä: http://kolmistaan.bellablogit.fi/elamani-paras-aitienpaiva/

Suosittelen siis Lintsiä, Luonnontieteellistä museota, Sea Lifeä ja Snadi Stadia (jos sataa).

Hienoja on muuten muutamat tapahtumat. Mm. Flow-festareiden lastensunnuntai.

15/16 | 

Moi, kiitos näistä. Tuo kartta on aivan mahtava, siinä on paljon kaikkee, harmi vaan et aikaa on rajattomasti niin pitää valita niistä "parhaimmat". Postaukset oli myös mahtavia :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat