Kirjoitukset avainsanalla helpot falafelit

P1011103 (18).JPG
P1011103 (18).JPG

P1011100 (18).JPG
P1011100 (18).JPG

P1011110 (13).JPG
P1011110 (13).JPG

P1011116 (9).JPG
P1011116 (9).JPG

P1011120 (6).JPG
P1011120 (6).JPG

P1011123 (6).JPG
P1011123 (6).JPG

P1011129 (6).JPG
P1011129 (6).JPG

h23-falafel-lunch-6.jpg
h23-falafel-lunch-6.jpg

h23-falafel-lunch-7.jpg
h23-falafel-lunch-7.jpg

h23-falafel-lunch-13.jpg
h23-falafel-lunch-13.jpg

h23-falafel-lunch-16.jpg
h23-falafel-lunch-16.jpg

h23-falafel-lunch-27.jpg
h23-falafel-lunch-27.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Bonduelle

Minä olen elänyt monen monta vuotta työpaikalla eväillä. Illasta toiseen pakannut jääkaappiin aamua varten safkat ja harmillisen monta kertaa myös unohtanut ne aamuhässäkässä kotiin. Parhaimmillaan eväiden teko on kuitenkin ollut aika kivaa puuhaa. Ja syöminen vasta on ollutkin! Vitsi se fiilis keskellä työpäivää kun muistaa, että kaapissa on hyvä lounas odottamassa.

Me käymme nykyisessä työssäni melkein aina lounaalle lähialueen ravintoloissa, mutta on meillä myös virittelyasteella tapa, jossa tekisimme porukalla safkaa koko meidän sakille aina silloin tällöin. Kun aloin pohtia, millaisen evään keksisin Bonduellen kikherneiden ympärille blogiyhteistyön tiimoilta, päätin samoin tein tukea meidän toimiston yhteishenkeä ja valmistaa tuon ”evään” kaikille täällä meidän työpaikan keittiössä. Ja samalla valmistaa yhtä omaa lempiruokaani: Falafeliä (jota tykkään syödä, mutta jota en ole varsinaisesti useinkaankaan uskaltanut itse valmistaa)!

Olen kuullut, että monikaan tosi-falafelisti ei tee falafelejä purkkikikherneistä, mutta ainakin oma kokemukseni oli todella positiivinen. Rakastan raskalaisen Bonduellen kikherneitä jo muutenkin, mutta mielestäni purkkikikherneiden kostea koostumus sopii loistavasti falafel-taikinaan, josta muuten tulee helposti liian kuiva. 

Tässäpä siis lounas, jonka voi sujauttaa niin evääsrasiaan kuin suoraan lautasellekin. Suosittelen tosin evääksi laittamaan falafelit erikseen, salaattiosan erikseen ja kastikkeet erikseen, jotta lopputulos on mahdollisimman raikas ja falafelit voi halutessaan lämmittää vielä vaikkapa mikrossa ennen syöntiä. Tykkään hirveästi muutenkin tämmöisistä kokoelmaruuista, jotka taipuvat moneen tilanteeseen ja monelle erilaiselle syöjälle. Jos tämän valmistaisi illalla kotona, voisi siitä syödä ensin perhe kanssa ja sitten loput voisi pakata evääksi töihin tai välipalaksi lapselle. 

FALAFEL-SALAATTI (viidelle)

Falafelit

  • 4 purkkia Bonduellen kikherneitä
  • 3 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 puskaa tuoretta korianteria
  • parin limen puristettu mehu
  • 3-6 tl juustokuminaa
  • 2 tl cayanepippuria
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa
  • pari kananmunaa
  • 3 rkl tahinia
  • huljautus (1-2dl) glunteenittomia jauhoja
  • voita ja oliviiöljyä paljon paistamiseen

 

Minttu-kurkkujogurttikastike

  • iso purkki turkkilaista jogurttia
  • loraus hunajaa
  • yhden limen puristettu mehu
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1/3 kurkkua silputtuna
  • puska tuoretta minttua silputtuna

 

Salaattipohja

  • Esimerkiksi porkkanaa, salaattia, parsaa, avocadoa + chiliä. Päälle balsamicoa ja oliiviöljyä.

 

Keitettyä kvinkoaa

  • Tee paketin ohjeen mukaan 3 dl kvinkoaa.

 

Hummus

  • 1 tölkki Bonduelle kikherneitä
  • 1valkosipulinkynttä
  • Yhden limen puristettu mehu
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • 1 rkl tahinia
  • pari teelusikallista kurkumaa
  • suolaa
  • pippuria

 

  1. Keitä kvinoa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
  2. Valmista salaatti makusi mukaan valmiiksi.
  3. Tee minttukastike maustumaan jääkaappiin sekoittaen pilkotut kurkut ja hienonnettu minttu jogurtin ja mausteiden kanssa sekaisin.
  4. Valmista hummus. Huuhtele kikherneet lävikössä. Laita kikherneet hienonnetun valkosipulin ja mausteiden kanssa kulhoon. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  5. Tee falafelit seuraavin ohjein:
  • Huuhtele kikherneet.
  • Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuulota ne pannulla.
  • Laita isoon kulhoon kikherneet, kuulotetut sipulit ja aivan kaikki muut falafeli-ainekset ja surauttele sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  • Paista massasta tehdy pullat paistinpannulla runsaassa voi-öljyseoksessa.

 

Huomenna toimistolla syödään kuulemma risottoa! Mahtavaa, miten yhteinen ruuanlaitto ja syöminen rentouttaakaan kesken työpäivän. Ja muistutuksena edelleen, että Bonduelle-tuotteiden ulkoasu on uudistunut. Älkää siis hämmentykö säilykeosastolla. 

-Karoliina-

Kuvat: Karoliina Sallinen, Valtteri Auvinen, Miiro Seppänen, Ilkka Janatuinen 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat