Kirjoitukset avainsanalla Happy end

 

PA230033.JPG
PA230033.JPG

Hassua, miten yöpöydällä (ja nykyään kännykässä) olevat kirjat kertovat – ainakin minulla – aina jotain kyseisestä elämänvaiheesta. 

Nyt, kun syksy on oikeasti täällä. Illat hämärtyvät, elämä kääntyy enemmän kotiin ja haluaa vain käpertyä sohvalle viltin alle, olen huomannut, että tartun yhä useammin self help -oppaisiin, jotka vaativat vähän enemmän pureskelua kuin vaikkapa aivan puhdas kesällä lukemani viihdekirjallisuus.

Siinä, missä edellisinä talvina keskityin  Konmari- ja Hyvän mielen vaatekaappi -tyyppiseen materiaaliin, olen ahminut nyt sivutolkulla itsetutkiskelukirjoja. Koko homma alkoi oikeastaan siitä, kun törmäsin Book Beatissa Maaret Kallion Lujasti lempeään. Sitten kaveri suosittelikin Kimmo Takasen Tunne lukkosi -teosta, ja nyt minulla on meneillään Maaret Kallion ja Osmo Kontulan Happy End, sekä Tunne lukkosi -kirjan jatko-osaan, Suhde lukkosi

Ainoa miinus kaikissa edellisissä kirjoissa on se, ettei näitä – ainakaan vielä – ole äänikirjoina. Olisi niin ihana kuunnella vaikka Kallion rauhallista ääntä aamubussissa ja ottaa vastaan ajatuksia silmät kiinni, take away-kahvia siemaillen.

Oletteko muuten pistäneet merkille, että myös muualla Lilyssä ollaan kiinnostuneita lukemisesta? Lokakuun alussa, Aleksis Kiven päivänä lanseerattiin konsepti Lilyn Lukupiiri. Näin Anne Kantola, Lilyn Lukupiirin "emo" asiaa kuvailee: " Lukupiiri on avoin jokaiselle, joka siihen haluaa osallistua. Aloitamme äänestämällä luettavan kirjan ja sen laajuudesta riippuen luemme sitä 2-3 viikkoa. Valitsin äänestykseen sellaisia teoksia, joiden pitäisi olla mahdollisimman hyvin saatavilla myös kirjastossa lähellä sinua. Keskustelua löytyy niin täältä toimituksen blogista, kuin somekanavistamme - - - Vaikka sinulla ei juuri nyt olisi aikaa osallistua lukemiseen, voit seurata keskustelua."

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Vaikken self help -oppaita meinaakaan jättää taakse, olen kyllä ehdottomasti mukana myös lukupiirissä. Ensimmäiseksi lukupiiriteokseksi valikoitui Selja Ahavan Taivaalta tippuvat asiat.

Ihanaa iltaa Maaret Kallion sanoi: ”Onkiminen on ymmärtämisen lähtökohta” (Lujasti lempeä, 2016)  

-Karoliina-

Kommentit (3)

mimmmu
1/3 | 

Olipa kiva postaus! Itse tässä odotan innolla että opintojen kohta päättyessä olisi taas enemmän aikaa lukea just semmosia kirjoja mitä haluaa. Luettavien kirjojen listalla on jo monta teosta (myös sun kirjoittama ;) ) mutta tästä sai taas pari kirjavinkkiä lisää, kiitos! :)

Karoliina Sallinen
2/3 | 

Muistan tuon ajan, kun piti lukea vaan tenttikirjoja, ja moni kiva jäi vielä odottamaan kirjaston ja kaupan hyllyyn. Kivoja lukuhetkiä opintojen ja vapaa-ajan parissa. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat