Kirjoitukset avainsanalla hampaat

P1010786 (2).JPG
P1010786 (2).JPG

P1010777 (4).JPG
P1010777 (4).JPG

P1010780 (3).JPG
P1010780 (3).JPG

P1010781 (3).JPG
P1010781 (3).JPG

P1010792 (2).JPG
P1010792 (2).JPG

P1010793 (2).JPG
P1010793 (2).JPG

Kaupallinen yhteistyö: Pepsodent

Hymy on minusta kauneimpia ulkoisia asioita, joita ihmisessä voi olla. Se vieno hymynkare rakkaan ihmisen kasvoilla keskellä väkijoukkoa niin, ettei kukaan muu näe. Se suupielet nostattava ja hampaat esiin tuova spontaani ilo joka ulottuu silmiin asti. Se räjähdysmäinen nauru suu auki, jota ei saa loppumaan, ja joka tarttuu kanssaihmisiinkin.

Hymyssä keskiössä on hampaat, ja vaikka ennen kaikkea hampaiden harjaaminen ja tahnan valinta onkin terveysasia, ei kukaan meistä voi varmasti väittää vastaan, jos sanon hymyn ja hampaiden olevan myös kauneusasia. Kaunis hymy ja hyvin hoidetut valkoiset hampaat kun tuovat koko ihmisen olemukseen asteen verran enemmän reippautta, nuorekkuutta ja säteilyä. Kaunis hymy on yksi tärkeimpiä luonnollisen kauneuden elementtejä.

Hampaiden valkeina pitäminen ei kuitenkaan ole aina ihan helppoa. Luontaisesti hampaiden väriin voivat vaikuttaa esimerkiksi jotkin lääkkeet tai ikääntyminen, ulkoisia hampaita värjääviä tekijöitä ovat kaikkien tuntemat kahvit, teet ja tupakka. Minä olen vetänyt elämäni aikana tasan kahdet henkoset tupakasta, joten se ei ole aiheuttanut hampailleni vahinkoa. Mutta kahvia menee senkin edestä. Kuten tiedättekin: Vuodesta 1992 asti monen monta kuppia päivässä.

Siksi olenkin pitänyt tärkeänä, että jos päivittäiset juomatottumukseni värjäävät hampaitani, taistelen päivittäin myös hampaiden värjääntymistä vastaan. Pepsodent White Now Correction & Care -hammastahna on tässä hommassa ehdoton apu! White Now Correction & Care on  Pepsodentin hampaita valkaisevan tahnaperheen uusin jäsen, jonka teho perustuu siihen, että tahnalla saa aikaan välittömästi valkoisemmat hampaat. Ei tarvitse odotella viikkoja, eikä kuukausia, vaan heti pesun jälkeen hampaat ovat silminnähden valkoisemmat. Hammastahnan teho perustuu siihen, että se poistaa hampaan pinnan pinnallisia tahroja ja värjäytymiä mekaanisesti puhdistaen, ja myös tahnan vieno sininen sävy taittaa hampaiden mahdollista keltaisuutta.

Moni hampaita valkaisevaa hammastahnaa himoitseva jättää usein tahnan kaupan hyllylle siitä syystä, että pelkää tahnan vahingoittavan hammaskiillettä ja hampaan pintaan. White Now Correction & Care -tahnan kanssa tuo huoli on kuitenkin täysin turha: Tahna sisältää mineraaleilla, jotka eivät vahingoita – vaan päinvastoin – vahvistavat hampaan kiillettä. White Now CC -tahna sisältää myös sinkkiä, joka ehkäisee bakteerien lisääntymistä ienrajassa. Niin ja toki tahna estää myös luonnollisesti hampaiden reikiintymistäkin.

Itselleni uuden White Now CC -hammastahnan käyttö on ollut mielekkäämpää kuin joidenkin aikaisempien valkaisevien tahnojen käyttö siitä syystä, että tämä tahna ei sotke. Muistan ne siniset vessan altaat ja värjääntyneet suupielet, joita jotkin siniset tahnat ovat aiheuttaneet. Vaikka White Now CC:n osa tehosta perustuukin tahnan sinisyyteen, ei itse tahna ole silminnähden sinistä. Siksi se peseytyy lavuaarista, vaatteista ja suupielistä kuten kaikki ”tavallisetkin” tahnat.

Suuntaapa nyt Instagram-sivuilleni ja osallistu siellä Pepsodent White Now -kisaan, jossa voit voittaa itsellesi ja kaunishymyiselle ystävällesi 30 euron arvoinen, yhdeksän Pepsondet -hammastahan pakettia. Näitä kokonaisuuksia saan arpoa peräti kahdelle kaverusparille ja arpa-aikaa on 15.5.2017 klo 15.00 asti. Instagramiin siis täältä, hop hop! 

Smile!

-Karoliina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


P2150015
P2150015
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyselin teiltä viime kuussa, millaisista asioista huomaatte, että ikää kertyy mittariin. Itsellenihän nämä ikäpohdinnat ovat nyt ajankohtaisia, koska ensi kuussa täytän täysiä kymmeniä, 30 vuotta.

Kerroinkin teille, että alan kartoittaa erilaisia ikääntymiseen liittyviä ennaltaehkäisykeinoja ja hyvinvointivinkkejä. Ja koska hammaslääkärikäyntini yhteydessä meille tuli puhetta myös hampaindevalkaisusta, päätin, että hampaat saavatkin olla ensimmäinen osanen, joka saa kokea anti age -käsittelyn.

Me Suomessa taidamme olla sellaisia järkevän hammashoidon kannattajia. Yleinen terveynhoito pitää huolen, että kaikilla olisi terve suu, mutta mihinkään kikkailuihin tai megavalkaisuihin harva lähtee mukaan. Olen itsekin joskus ajatellut, että hampaidenvalkaisu on sellaista jenkkihömppää. Väkisinkin on tullut mieleen, että valkaisutuloksesta tulee helposti överikirkas, kuten Rossilla Friendseissä.

Kuitenkin, kun juttelin Ebeling Hammaslääkäärit -hammaslääkäriaseman Sakarin kanssa valkaisusta, aloin innostua aiheesta. 23 vuotta kestänyt kahvittelukauteni, ja ikä ovat tummentaneet hampaitani jo sen verran, että  ihan rehellisesti turhamaisista syistä, valkaisu alkoi houkuttaa. Samalla aloin tarkkailla ihmisten hampaita ja niiden väriä tarkemmin. Ja huomasin, että valkeat hampaat kyllä tekivät monen olemuksesta raikkaan ja nuorekkaan.

Minun hampaidenvalkaisuni tehtiin Ebeling-asemalla hammaslääkärin ja suuhygienistin yhteistoimesta. Hammaskiveni oli poistettu jo aikaisemmin, joten varsinaisella valkaisukerralla keskityttiin vain valkaisuun. Ensin ikeniini levitettin aine, joka kovettui ikenieni suojaksi. Sen jälkeen hampaideni pintaan leviettiinkin jo valkaisuaine. Moni varoitteli, että toimenpide on todella epämiellyttävä ja vihlova, mutta minun kokemukseni oli päinvastainen. Vaikka näytänkin noissa kuvissa aika hurjalle, ei toimepide tuntunut missään. Se 20 minuuttia, joka minun tuli pitää valkaisuainetta suussani, meni pötkötellessä, somettaessa ja sähköposteihin vastataten. Ei vihlonnasta tietoakaan!

Toimenpiteen lopuksi valkaisuaine ja iensuoja poistettiin, ja peilistä katsoi valkoinen hymy. Tosin vähän lörähtänyt sellainen, koska valkaisun jälkeen minulta paikattiin vielä kaksi reikää, eikä puudutuksen jälkeen kasvolihakset tahtoneet oikein totella.

ehammas
ehammas

hampaat1
hampaat1

Valkaisun jälkeen hampaat olivat pari päivää hieman laikukkaat, mutta väri tasaantui tasaiseksi jo muutaman päivän aikana. Koska hampaiden pinta valkaisussa ikäänkuin avautui, piti kahvia ja muita värjääviä tuotteita vältellä puolisen viikkoa. Aamukahvista luopuminen, vaikkakin vain pariksi päiväksi, oli kyllä kauheinta tässä projektissa ;)

Kotiin mukaani sain vielä omien hampaideni mukaan tehdyt muotit, sekä valkaisuainetuubin, jota käyttämättä voin itse tehostaa hampaideni vaaleutta. Kotitahna on kuitenkin vain 6% valkaisuainetta, kun taas hammaslääkärissä käytetty on peräti 40-prosenttista.

Olen ollut hirveän tyytyväinen uuteen hymyyni. Mielestäni tulos ei ollut luonnoton tai liian valkoinen, mutta eron entiseen kyllä huomaa. Valkoiset hampaat ovat lisänneet intoani pitää hampaistani vieläkin parempaa huolto. Nyt ei ole tullut lipsuttua lankailuistakaan! Jospa ei tarvitsisi enää jatkossa paikkaillakaan.

Ebelingin lääkäriveljekset Sakari ja Erkki tarjoavat myös teille blogin lukijoille  hammastarkastustarjouksia. Ja peräti kolme kappaletta!  Mainitsemalla ajanvarauksen yhteydessä koodin "KOLMISTAAN", saat:

 1. hammastarkastuksen ja kokoleuan röntgenkuvan kela-korvauksen jälkeen 39 eurolla (norm. 99,5e).
 2. 3D-tulostimella valmistetut esteettiset ja kestävät kruunut, laminaatit ja paikat valmiina samana päivänä 399e/kpl (norm. 650e)
 3. Ja sitten vielä sama käsittely, joka tehtiin minulle: Tehovalkaisu vastaantotolla 249e (norm. 350e) Lisäksi tuloksen ylläpitoon yksilöllinen kotivalkaisulusikka valkaisuaineella 99e! (norm. 200e)  Tarjousaika umpeutui 31.12.2015. 

Ajan voi varata kätevästi täältä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kivoja hammaslääkärihetkiä! Ihan oikeasti, ne voivat myös olla kivoja :)

-Karoliina-

* Hammashoito toteutettu yhteistyössä Ebeling Hammaslääkärit -hammaslääkäriaseman ja Kolmistaan-blogin kanssa.

Ebeling hammaslääkärit // 010 3233963 // toimisto@ehammas.fi


 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (10)

annika
1/10 | 

Hei! Kiitos mukavasta blogistasi! Nyt oli pakko kirjoittaa sinulle että mikähän mahtaa olla toi huulipuna? Sävy näyttää tosi kivalta sulla, mahtaiskohan olla myös ok mulla :D

lasikyynel
2/10 | 

Mikä paita sulla on päällä? :) Näyttää kivalta! Mua on alkanut hirveästi kiehtomaan tää hyvän mielen vaatekaappi -filosofia. Ois kiva kuulla ja nähdä miten sun projekti etenee. Mitä vaatekaappi sisältää ja mitkä on sun ihan ehdottomia lempparivaatteita. Samoin vinkkaukset laadukkaista vaatteista ois todella tervetulleita.

Sanna
3/10 | 

Wow! Ja hinnat on todella kilpailukykyiset! Ja noi miehet, noi miehet.....

Laura
4/10 | 

Täsmälleen samat ajatukset hinnoista ja miehistä! Noin komeiden miesten takia hammaslääkärissä käynti voisi olla jopa kivaa :)

Riikka
5/10 | 

joo kivan on näkösetkin... lääkärit :D

Kolmistaan-Karoliina
6/10 | 

Kiitti, ihana kuulla :)

Huulipuna on MakeUpStoren sävy Gate (sheer). Väri on ihan ehdottomasti paras kesällä, vähän päivettyneen ihon parina!

Kolmistaan-Karoliina
7/10 | 

Kiva kun otit Hyvän mielen vaatekaapin puheeksi. Asiasta tulossa postaksia lähiviikkoina :)

Tämä paita on Monkin alesta, 10e. Ja yksi lempparipaidoistani tällä hetkellä.

Kolmistaan-Karoliina
8/10 | 

Sanna ja Laura. Mitä tuohon nyt sanoisi. Kyllä ja KYLLÄ ;)

Marianne
10/10 | 

Oliko tarjouksissa joku aika kauan ne on voimassa? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

VANHA
VANHA

Kolmekymppiä! Siihen rajapyykkiin on edessä enää pari kuukautta ja ensimmäisen kerran elämässä olen oikeasti joutunut miettimään, millaiset asiat tekevät ihmisestä nuoren tai vanhan. Enkä nyt siis tarkoita ikää ajokortissa, vaan millaiset ulkoiset asiat, käytös ja sisäinen maailma erottaa nuoren ja jo vähän vanhemman mimmin toisistaan.

Vaikka ihan oikeasti olen hyvin iloinen iän tuomasta edes osittaisesta viisaudesta, en vielä hirveästi haluaisi näyttää kolmekymppiselle. En kuitenkaan ole mikään tarkan ruokavalion, megarääkkiliikunnan tai aikaa vievän ihoonhoidon ystävä, joten täytynee löytää oma tapani vanheta arvokkaasti ( mutta ei liian nopeasti) ;)

Kun mietin, millaisista ulkoisista seikoista 20-kymppisen naisen erottaa 30- tai 40-vuotiaasta, löytyy listasta ainakin seuraavat asiat:

 • Ryhti. Iän, lasten ja imetysten myötä aika monen naisen yläkroppa alkaa roikkumaan ja näivettymään.
 • Hampaat. Niin se vaan on, että valkoinen hymy viestii nuoruudesta.
 • Iho, erityisesti silmänympärysiho ja kaula. Pitäisikö viimeinkin alkaa käyttämään silmänympärysvoidetta?
 • Kokeilunhalu ja into. Miksi moni luopuu unelmista ja haaveista 23-vuoden jälkeen?
 • Hiukset. Kummasti sitä alkaa pohtimaan, mikä väri ja malli häiventäisi mustia silmänalusia.
 • Vartalo. Sporttisuus nuorentaa aina, mutta yli 30-vuotias ei useinkaan saa olla aivan tikkulaiha. Muuten naama alkaa roikkumaan, kun rasva muutenkin katoaa poskipäistä iän myötä.
 • Hymy. Myrtsi naama vanhentaa.
 • Kasvojen väri. Faktahan on se, että mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän restaurointia – valokynää, aurinkopuuteria ja huulipunaa – naama vaatii.
 • Aurinko. Jotenkin sitä ei 22-vuotiaana ei uskonut, että aurinko vanhentaa. Nyt kaduttaa.
 • Ruokavalio. Jotenkin maalaisjärkinenkin alkaa kiinnostua vedenjuonnista ja superfoodeista, kun illallisen sipsipussin jälkeen ei saa aamulla silmiään auki. Miten nuorempana ei yhtään huomannut, että erilaisista ruuista tulee myös erilainen olo?
 • Vitamiinit. Pitäisikö syödä?
 • Vaatteet. Milloin näyttää nuorekkaalle vai ei wannabe-teinille?

Mä alan nyt ammattilaisten, kavereiden ja erilaisten kokeiden avulla etsimään omaa graalin maljaani, joten pysykää taajuudella. Täältä saa varmasti tippejä ja vinkkejä anti age -meininkiin, ja toki olisi ihanaa, jos jakaisitte omat vinkkinne meille muillekin!

Kertokaapa vaikka aluksi oma näkemyksenne siitä, millaisia havaintoja olette itse tehneet ikääntymisestä!

-Karoliina-

P.S. Piakkoin Kolkyt –tutkiusmatkani toinen osa: Hampaiden valkaisu :)

 

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (26)

Mademoiselle M
1/26 | 

Hei haloo. Aika pinnallinen näkökulma ikääntymiseen. Ei elämä lopu kolmekymppisiin. Päinvastoin.

Maria/PalikoiDesign
2/26 | 

Asenne, asenne, asenne!
Minulla on melkein 20-vuotta vanhempi mies joka vaikuttaa välillä minua nuoremmalta, koska on aina niin iloinen, positiivinen ja elää tässä hetkessä. Se nuorentaa jos mikä, ryppyjä saa olla, kunhan ne on naururyppyjä ;)

Jonsbe
3/26 | 

Olet Karoliina upea juuri tuollaisena, mutta mielestäni nuoruus lähtee juuri ihmisen sisältä itsestään. Eli jos jotkut pienet vippaskonstit asiaa parantaa niin anna mennä vaan :) minun mummini on vannonut aina kookosöljyyn ihonhoidossa ja lämpimään sitruunaveteen aamulla..

4/26 | 

Mä oon huomannut ainakin omasta äidistäni sekä itsestäni, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän alkaa muistuttaa (ulkoisesti tässä tapauksessa, mutta ehkä sisäisestikin) omia vanhempiaan! Se ei missään nimessä oo huono asia, vaan ollut hauska huomata. :)

Kun äiti alkoi lähestyä 4-kymppiä, niin yks päivä vaan hoksasin että hetkinen, onkos hänellä muka aina ollut tismalleen samanmuotoiset kasvot, kun mammalla, eli äidin äidillä. Ja nyt kun alkaa 50 lähestyä piirteet ovat vaan vahvistuneet. Ja jossain vaiheessa minulle on kasvanut identtinen pikkukyhmyllä varustettu nenä, kuin mun mutsilla. :)

5/26 | 

Huomenta!

Olen 38. Usein luullaan ainakin viisi vuotta nuoremmaksi. En itse tee mitään asian suhteet. Geenit on varmaan yksi. Äitiäni luultiin pitkään aina 10 vuotta nuoremmaksi. Nyt hän on kyllä saanut ikänsä kiinni :-D

Elän suht tervettä elämää, kaikkea kohtuudella. Myös stressiä.

Mutta ikä on myös mieliala. En koskaan halua ns. kasvaakaan aikuiseksi. Tietenkin vastuuta on monesta asiasta, mutta leikkisyys täytyy säilyttää. Lapsia ei ole, eikä ehkä kuulukaan elämääni. Se varmaan osaltaan nuorentaa. Ei tarvise vakavoitua ja yrittää olla jollekin aikuinen. Joidenkin kohdalla valitettavasti tapahtuu vakavoituminen. Teidän kohdalla on ihana seurata, ettei näin ole käynyt :-D Ainakaan pahasti.

Ja tuo unelmien toteuttaminen. 38 v voi hyvin repäistä ja muuttaa ulkomaille. Se toki on helpompi, kun ei ole muita ajateltavana. Lapsia tai miestiä. Koira kulkee mukana.

Ja se on niin hauskaa, miten kolmekymppisenä ajatteli, että onpa 20-kymppiset vielä pieni. Ja nyt ajattelee, että onpa nuo juuri 30-täyttäneet nuoria! Elämässä ehtii vaikka mitä vaikka ikää alkaa tullakin. Numerona.

6/26 | 

Pakko vielä lisätä :-) Ero 3- ja 4-kymppisen välillä on ehkä se, että 4-kymppinen ei enää turhia murehdi tuota listaasi. Ottaa elämän sellaisena kuin se on ja nauttii siitä.

Johanna
7/26 | 

Lisäisin tähän vielä, että kolmekymppisellä on jo enemmän itseluottamusta ja itsetuntemusta, mikä kohentaa ryhtiä. Ikä on vain hassuja numeroita, joita ei edes muista, kun joku kysyy ;).

8/26 | 

"Asenne, pirteä olemus ja pipo päässä", toteaa tämä kolmekymppinen, jota syksyllä ryhmäytyspäivässä luultiin ysin tukioppilaaksi, vaikka olin paikalla tukioppilasOHJAAJAN ominaisuudessa...!

ulla
9/26 | 

Täällä mittarissa 35 vuotta ja olen niin tyytväinen, että olen juuri tämän ikäinen. Vanheneminen on kumma kyllä ihan mukavaa :) . Mua kyllä luullaan aina paljon nuoremmaksi . :)
Mutta kun täytin 30, mun pääkopassa selkeni paljon elämän pikku asioita. Jotenkin osaa nauttia niin tavallisista ja pienistä jutuista. :)

Merja
10/26 | 

Olen Annin kanssa täsmälleen samaa mieltä; 40-vuotiaana ei enää mieti noita listan juttuja, ainakaan kauheen vakavasti. Tässä iässä onneksi tietää jo kuka on ja parhaat ajat on vielä edessä. Kaikkeen on aikaa, vapautta ja mahdollisuuksia!
Katso vanhempiasi, sellaiseksi tulet. Niin se vaan on, halusi sitä tai ei.
Karoliinan listassa oli kyllä muutama asia, joilla voi vaikuttaa sisäiseen hyvinvointiin: syö vitamiineja ympäri vuoden (B, C, D, kalkki). Suomessa ruoka on varsinkin talvella ja keväällä ravintoköyhää. Väkisinkin tulee vajausta, jos ei kiinnitä huomiota. ja sitten voiteet: Käytä aina korkeatasoisia naamavoiteita. Ajan kuluessa todella huomaa vaikutuksen.
Hyvää kolmekymppistä!

Kolmistaan-Karoliina
13/26 | 

Molemmat jo käytössä :D Hyvä teidän mummo!

Kolmistaan-Karoliina
14/26 | 

Mä en varmasti kyllä koskaan muistuta ulkoisesti mun äitiä. Olemme aivan eri maasta, näytän ihan isälleni :D Mutta sisäisesti : Kyllä vain, monin osin!

Kolmistaan-Karoliina
15/26 | 

Aino ja Merja: Teidän kommenteistanne paistaa elämänilo <3

Kolmistaan-Karoliina
17/26 | 

Olen huomannut saman! Arjen ja pienten asioiden arvo vain kasvaa!

ulla
18/26 | 

Elämä kolmekymppisenä on ihanaa :) ;) Usko pois. Meinaatko juhlia isosti ?

Daniella
19/26 | 

Toi lista kyllä kolahti muhun, mutta nää kommentit on aivan ihania! Tuli kyllä ihan super hyvälle tuulelle tästä kokonaisuudesta :)

I
20/26 | 

Kiitos ihanasta blogista! Mietin aina postauksiasi lukiessani, että voi kun olisit ollut mun äikän opettaja yläasteella! Tykkäsin äikän tunneista eniten, mut voi plääh sitä opettajaa :D Susta huokuu motivoituneisuus, voin kuvitella että oot mahtava opettaja. Onnekkaita ovat sun oppilaat! Kolmekymppisiin en sen enempää lähde ottamaan kantaa, pari vuotta perässä tullaan :)

tanja
21/26 | 

Täytin kuukausi sitten kolmekymmentä ja täytyy tunnustaa, etten miettinyt mitään listassasi olevia asioita. Itse olen iän myötä muuttunut paljon rennommaksi ja olen luopunut täysin itseni ulkoisesta arvostelusta viimeisen vuoden aikana. Se on hyvin vapauttavaa, kun ei tarvitse murehtia mahamakkaroitaan tai pieniä tissejään, kuten nuorempana tein.

Ja kaikista kummallisin asia tulee tässä: Mä tykkään mun rypyistä. Paljon niitä ei ole, mutta onnekseni olen saanut muutamia juonteita silmien ympärille. Ne antaa mulle ilmettä, enkä näytä enää 15-vuotiaalta :) Olen mieluummin kolmekymppinen kuin kaksikymppinen.

Elina
22/26 | 

Nuorena pystyy syömään mitä vaan, ei silloin vielä tunnu missään. Täytän huhtikuussa 23, hiljalleen alkaa tuntua aina jälkeenpäin se, mitä on syönyt. Onneksi vain hiljalleen. Silmänympärysvoidetta suositellaan jo parikymppisillekin, varmasti kannattaa. :)

23/26 | 

Minä en tunnista itseäni oikeastaan ollenkaan tuosta listauksesta. Ja ikää minulla on kolme viikkoa vajaa 41 v. Kertaakaan en ole miettinyt hampaiden valkaisua tai vartalon löystymistä. Kolmikymppisenä elin keskellä kahden lapsen pikkulapsiarkea ja siinä ehkä hädin tuskin ehti huomata, että täytti 30 v. Nyt kun olen lähes 41 v elämä tuntuu paremmalta ja täydemmältä kuin koskaan. Moni pinnallinen asia on menettänyt täysin merkityksensä ja voin sanoa eläväni elämäni parasta aikaa. Vaikka on kellastumaa hampaissa ja ryppyjä silmäkulmissa ja otsassa. Kun ajattelen itseäni 23-vuotiaana, niin ehkä olen jotain unelmoinut, mutta luultavasti jotain aika naiivia verrattuna siihen, mistä unelmoin nyt. Ei elämän tarvitse jämähtää siihen, että vuosia tulee lisää, elämän ja iän myötä saa ihan uudet siivet ja uudet mahdollisuudet kohti sellaisia asioita, joista ei vielä parikymppisenä tiennyt mitään. Näin ainakin minulle on käynyt.

Maija
24/26 | 

Moikka!

Tuntuu, että moni ei ymmärtänyt tän jutun pointtia. Et mun mielestä korosta sitä, että elämä loppuu, vaan sitä että ikävöi 20-vuotiaan hehkeyttä ja elämäniloa. Tein töitä ennen joulua ja huhhu kun 17-vuotiaan elämä kuullosti ihanalta, vapaalta ja täynnä unelmia. Itsestäni tuntuu että täytyy juuri tehdä enemmän asioita hehkeyden eteen; liikunta, ruoka, uni ja kaikki vippaskonstit. Nykyään unelmatkin on tylsiä, ennen unelmoin maailmanvalloittamisesta, nykyään että perhe-elämä menee mukavasti omalla painolla eteenpäin, häät, lapsia ja oma koti. Eikä tässä mitään ongelmia ole, mutta pientä ikäkriisiä pukkaa. Tai ainahan sitä pukkaa. Uutta ja jännittävää.

Mulla tulee ikää vasta 23, mutta tuntuu että nyt jo kamppailen asian kanssa. Tyhmää ehkä, mutta helpottaa tietää, että tää on elämäni tän hetkisiä suurimpia "ongelmia" niin menee mulla ihan hyvin. Enkä usko, että ongelmana on edes itse ikä, vaan sen hetkinen elämäntilanne. Ehkä pitäisi alkaa taas unelmoida maailmanvalloittamisesta.

25/26 | 

[…] Kyselin teiltä viime kuussa, millaisista asioista huomaatte, että ikää kertyy mittariin. Itsellenihän nämä ikäpohdinnat ovat nyt ajankohtaisia, koska ensi kuussa täytän täysiä kymmeniä, 30 vuotta. […]

26/26 | 

[…] Kyselin teiltä viime kuussa, millaisista asioista huomaatte, että ikää kertyy mittariin. Itsellenihän nämä ikäpohdinnat ovat nyt ajankohtaisia, koska ensi kuussa täytän täysiä kymmeniä, 30 vuotta. […]

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat