Kirjoitukset avainsanalla Hakola

PA105963.JPG
PA105963.JPG

PA105968.JPG
PA105968.JPG

PA105972.JPG
PA105972.JPG

PA105973.JPG
PA105973.JPG

PA105978.JPG
PA105978.JPG

PA105981.JPG
PA105981.JPG

// Kaupallinen yhteistyö: Hakola // 

Mä olen siitä asti, kun muutin Tampereelle, yrittänyt ujuttaa alun perin A:n kotina olleeseen yhteiseen kotiimme palasia myös minusta ja minun tyylistäni. Kun muutin asuntoon, jonne toin lähinnä vain omat vaatteeni, astiani ja F:n huonekalut, on tietysti selvää, ettei koti – kauniskaan sellainen – tuntunut ihan heti kokonaan omalle.

Yksi murheenkryyni minulle oli jo legendaksi muodostunut ”ruma nahkasohva”. Periaatteessahan tuo A:n sohva oli ihan tyylikäs, mutta joku minua tökki siinä. Ehkä metrejä pitkä nahkasohva näytti vaan minun silmääni juuri tuossa ympäristössä, korkeiden huoneiden ja valkeiden seinien keskellä liian kliiniselle, kylmälle ja maskuliiniselle. Halusi jotain pehmeämpää ja kutsuvampaa. Sellaista, johon voisi läntätä myös alkkarit jalassa kinkkunsa, eikä iho tarttuisi kiinni sohvan pintaan.

Pitkällisen väsytystaistelun jälkeen sain siunauksen alkaa etsimään meille kangassohvaa tänä kesänä. Ja monen haravoinnin ja etsinnän jälkeen oikeaksi sohvaksi valikoitui kotimaisen huonekaluvalmistaja Hakolan kulmasohva. Vaan eipä sohvankaan kanssa kaikki menneet aluksi ihan putkeen. Juuri kun olimme alkaneet puhua Hakolan kanssa yhteistyöstä, selvisi, että heidän kulmasohvansa oli meille liian iso. Homma jäi sikseen. Kunnes kuukausia myöhemmin sain heiltä uuden sähköpostin: Hakola lanseeraisi Habitareille uuden kulmasohvakoon ja meillä olisi mahdollisuus olla tuon mallin ennakkokokeilijoita. Voitte kuvitella, että tästä tarjouksesta ei halunnut kieltäytyä!

Meillä on ollut Hakolan uusi kulmasohva testissä nyt muutaman kuukauden. Ja joka kerta kun astun olkkariin, yllätyn positiivisesti siitä, miltä huone näyttää. Nyt sohvan ansiosta huone on kutsuva ja lämmin. Pehmeä, mutta kuitenkin ryhdikäs Lazy-divaanisohva on yhtä aikaa hyvä istua (ja maata), mutta kuitenkin muodoltaan kaunis. Meidän sohvan on Lazy Classic -divaanisohva, kangas vaaleanharmaa Florist ja jalat mustaa metallia. Edelleen mahdutaan miehen kanssa pötköttämään iltaisin niin, että hän makaa pitkässä osassa ja minä divaanin puolella.

On tuntunut sille, että kun sohva itsessään on nyt jo niin kaunis, ettei sohvantyynyjääkään välttämättä tarvitse kuin muutaman. Mutta toisaalta kasa ihania sohvan tekstiilejä muuntaa aika neutraalin harmaan vaikka mihin tunnelmaan. Varovaisuutta tosin tämä sohva vaatii enemmän kuin nahkainen. Ihan kaikilla ruuilla ja juomilla sohvaan ei uskalla istua, vaikka kankaat ovatkin – onneksi – konepestäviä. Sohvasta saa siis tyynyosien huput pois ja ne voi pestä koneessa.

Kyselin Hakolan luovan johtajan ja perheyrityksen jatkajan, Annaleena Hämäläisen ajatuksia Hakolasta ja sisustamisesta ylipäätänsä.

Mikä oli Hakolan tila, kun hyppäsi sen puikkoihin?

Vuonna 2013 isäni oli tietynlaisessa päätepisteessä yrityksen kanssa. Isä teki ympäripyöreää päivää, mutta mitään ei jäänyt käteen. Tuontihuonekalut olivat vallanneet markkinat kotimaisen laatuhuonekalun tieltä. Perinteinen malli, eli Suomessa käsintehty huonekalu huonekaluliikkeen kautta myytynä ei enää kannattanut. Siinä vaiheessa aloimme isän kanssa yrityksen lopettamisen sijaan miettimään oman myyntikanavan luomista. Alkuun se tuntui absurdilta ajatukselta, ja meidän idealle hymähdeltiin: eihän kukaan ostaisi sohvaa verkkokaupasta. Mutta uskoimme itseemme, vaihtoehtoja ei ollut. Veimme sohvamme verkkoon ja aloimme markkinoimaan niitä somen ja bloggaajien avustuksella. Nyt myymme suoraan kuluttajalle suurimman osan tuotteistamme, ja siitä onkin muodostunut meille kilpailuetu: tunnemme asiakkaamme niin hyvin, että osaamme vastata heidän tarpeisiinsa. Saamme myös jatkuvasti palautetta erityisen hyvästä asiakaspalvelustamme.

 

Mistä luulet, että Hakolasta on tullut viime vuosien aikana se merkki, joka on kaikkien huulilla?

Yksi syy on samaistuttavuudessa, olemme itse isäni kanssa yrityksen kasvoina ja tarinamme on tosi. Olemme myös tehneet tosi paljon töitä näkyvyyden eteen, ja onnistuneet löytämään mielettömän tiimin joilla on sama intohimo tekemiseen. Myös se, että tuotteemme ovat oikeasti haluttavia, käytännöllisiä ja kohtuuhintaisia on myös ollut suuri syy onnistumisellemme. Pelkkä kotimaisuus ei riitä, tuotteen pitää ensisijaisesti olla hyvin muotoiltu ja käytännöllinen. Pyrimme joka kerta ylittämään asiakkaidemme odotukset, ja usein onnistummekin siinä. Silloin tuotteitamme halutaan myös suositella muille. On ollut myös ilahduttavaa huomata, kuinka kotimaisuuden arvostaminen on nyt siirtynyt sanoista tekoihin. Tosi monille on tärkeää tietää kuka tuotteen on valmistanut, ja missä.

 

Sisustusfilosofiasi?

Buy now, keep forever. Olen sisustajana tarkka laadun ja materiaalien suhteen. En innostu kovin paljoa trendeistä, vaan haluan sisustaa kotiani valinnoilla jotka kestävät aikaa. Oma kotimme on valmistunut 1963, ja näyttää edelleen lähestulkoon samalta kuin valmistuessaan. Se on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvä suunnittelu kestää aikaa. Samalla periaatteella sisustan kotiani, kaikki mikä sinne päätyy pitää olla sellaista mikä toimii vielä pitkän ajan kuluttua. Sohvat meillä tosin vaihtuu tiuhempaan, pyrin aina testaamaan uusia sohvamallejamme ja kankaitamme kotonani.

 

Lempituoteesi Hakolan mallistosta?

Lazy-sohva. Se on klassikko, jolla itsekin vietämme perheen kanssa paljon aikaa.

 

Millaisia uusia aluevaltauksia on Hakolan suhteen luvassa?

Nyt olemme suunnittelemassa lisää pientuotteita mallistoon. Tulossa on ainakin tekstiilejä ja ehkä jopa jotain lapsille.

 

 

Nyt mä painun tuonne sohvan uumeniin katsomaan vähäksi aikaa telkkaria. Vastaan myös mielelläni kaikkiin kysymyksiin koskien meidän sohvaa! Niin ja hei: Maalaisitteko tuon sohvan takana olevan seinän ja jos, millä värillä? Vai pitäisikö hommata vaan sohvan taakse isompaa ja värikkäämpää taidetta? Vinkit ja linkit (esim. Pinterestiin) otetaan vastaan ilolla. 

-Karoliina-

Kommentit (3)

Annika Miettinen
1/3 | 

Oi noi Hakolan sohvat on niiin ihania!! Hyvältä näyttää! Mistä muuten on tuo olohuoneen matto?:)

Karoliin4
2/3 | 

Meillä kotona myös Hakolan harmaa lazy sohva, mutta ilman divaani osaa. Olenkin yrittänyt etsiä siihen sopivia tyynyjä. Onko tuo vaaleanpunainen puutarhurinparhaat jokin Marimekon uusi vai vanha kuosi? Sopii täydellisesti harmaaseen sohvaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

P2202499.JPG
P2202499.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Design From Scandinavia

Jotkut asiat ei sitten koskaan vaan muutu. Esimerkiksi nyt vaikka se, että kevätvalon lisääntyessä kotiin haluaa tuoda värejä ja tulppaaneja. Jotain freesiä ja kaunista. Pisaran jo edessä häämöttävästä kesästä.

Viime vuonna näihin samoihin aikoihin asuimme vielä Helsingissä, mutta yhtä lailla siellä kodissa nökötti pinkkejä kukkia ikkunalaudalla, aivan kuten tänään Tampereellakin. Silloin vain meidän kodissa oli lainassa Design From Scandinavia -verkkokaupan ihanat Hakolan huonekalut, joiden perään taidan edelleenkin vähän tirautella kyyneleitä.

Design From Scandinavia on alun perin perheyritysjuurilta noussut sisustusverkkokauppa, jonka ideologiaan kuuluu se, että kauppa haluaa nostaa esille kotimaista osaamista, suunnittelua ja elämäntapaa. Design From Scandinavian toimintaperiaate on se, että kaikki sen verkkokaupassa myytävät tuotteet on valmistettu vastuullisesti. Itse asiassa heillä myytävistä tuotteista suurin osa on valmistettu vieläpä lähituotantona Suomessa.  

Viime kevään yhteistyömme jälkeen Design From Scandinavian valikoimaan on liittynyt monen monta uutta brändiä. Jo viime keväänä vinkkaamani Aarikka näkyy verkkokaupassa nyt vahvasti, ja esimerkiksi Hakolan, AVA Roomin ja GYMIn tuotteita löytyy useammankin huonekalun ja mallin verran. Suomessa valmistettu EIMI-merkin Anni-keinutuoli on minusta oiva esimerkki Design From Scandinavian tuotteista. Jokin niin perinteinen huonekalu kuin keinutuoli on saatu näyttämään niin nykyaikaiselle ja nykyelämään sopivalle, että voisi kuvitella, että koko tuoteryhmä olisi keksitty vasta nyt. Koska ei meidän mummo vaan istunut keinutuolissa tehden hommia läppärillä, mutta nyt sekin on mahdollista.

Ihanan kotimaisen sisustuksen ja kevään kunniaksi laitetaan ilmoille arvonta. Sehän menee näin:

  1. Valitse oma suosikkituotteesi näistä kolmesta: A)Forest Folkin Ruusukas-matto. Beige-luonnonvalkoinen. 90x150. B)Aarikan Reitti-valaisin, valkoinen. C) Miikon Väre-tyyny nahkasta ja villakankaasta, valkoinen. 
  2. Avaa tämän postauksen kommenttiboksi ja kirjoita sinne tuotevalintasti A, B tai C
  3. Laita mukaan myös yksi kysymys, johon haluaisit minun kevään kysymyspostauksessani vastaavan.
  4. Laita tuotevalintakirjaimesi ja kysymyksesi jälkeen vielä oma sähköpostiosoitteesi.

ruusukas-puuvillamatto-design-from-scandinaviamustaloimi-etukulmakuva.png
ruusukas-puuvillamatto-design-from-scandinaviamustaloimi-etukulmakuva.png

aarikka-reitti-kattovalaisinvalkoinendesign-from-scandinavia.jpeg
aarikka-reitti-kattovalaisinvalkoinendesign-from-scandinavia.jpeg

c0d4a9717af87b1b1bd7585cd2ed0042.jpg
c0d4a9717af87b1b1bd7585cd2ed0042.jpg

 

Kaikki kommentoijat, joilta löytyy kaikki edellä mainitut tiedot, ovat mukana arvonnassa. Onnea kisaan! EDIT 22.2.2018 klo 11.45: Arvonta-aikaa maanantaihin 26.2.2018 klo 9.00 asti. 

-Karoliina-

Kuvat: 2-4, Design From Scandinavia 

Kommentit (286)

LauraHoo
3/286 | 

A ️ Onko suunnitelmissa kolmatta kirjaa? Voisitko ajatella kirjoittavasi muista teemoista kuin vauva-tai perhe-elämä?

Fridayblues
6/286 | 

B olisi noista ihanin.
Kysymyksenä esim. Mitkä on sun suosikkiulkoilupaikat Tampereella?

Vierailija
7/286 | 

Onko hiustesi kunto huonontunut vaalentamisen myötä? Millä keinoilla olet estänyt/lieventänyt kunnon huonontumista?

B. Aarikan valaisin menisi tosiystävälle lahjaksi :)

Opeopiskelija
12/286 | 

B valaisin olisi ihana uuteen kotiin. Kerro luokanopena työskentelystäsi ja miksi lopetit ne hommat? T: luokanopeopiskelija

ynnej-
13/286 | 

B.) Uudessa kodissa olisi paikka juurikin tuolle valaisimelle. Nyt tyttärellä ei ole kattovalaisinta lainkaan, koska sitä oikeaa ei ole tullut kaupoissa vastaan.

Kysymys: Jos saisit siirtää jotakin Helsingistä Tampereelle, mitä se olisi ja miksi? :)

Miramaria
17/286 | 

B - ihana valaisin vaaleeseen kotiimme.

Miten kirjoittamisesta haaveileva osaisi aloittaa kirjoittamisprosessia ?

Peppiina
20/286 | 

B ois ihan super ihana.
Haluaisin tietää mitkä on sun kolme suurinta mutta vielä toteutumatonta unelmaa?

Johannaeh
23/286 | 

A ihana matto

Mihin haluaisit matkustaa seuraavaksi kotimaassa ja ulkomailla ja miksi?

SannaHei
25/286 | 

A olisi ihana!

Mitä kaipaat Helsingistä? Mielestäsi mikä on parasta sinussa?

Siru
26/286 | 

B :)
Onko sinulla vielä joku haave ammattiisi liittyen, minkä haluisit toteuttaa?

katriinan
28/286 | 

A olis ihana! Mitkä asiat sinussa yllättävät, kun sinuun tutustuu? Onko jotain mitä sinusta aina oletetaan, mutta ei todellakaan pidä paikkansa?

Jenppa1
29/286 | 

B miellyttää kovasti silmää :) Aiotko kertoa blogissa omista häävalmisteluista? Olisi ihanaa päästä mukaan häähumuun tätä kautta :)

Emiliaks
31/286 | 

A ja B, kumpikin on ihania.
Tee postaus mikä Tampereen paikka on sinulle tullut tärkeäksi?

Stee
33/286 | 

B! :) minkä valinnan ajattelet näin jälkeenpäin vaikuttaneen eniten tämän hetkiseen elämääsi?

Skon
39/286 | 

A - ihana matto
Millaisen elämätarinan kertoisit itsestäsi? Esimerkiksi 5 tärkein käännekohtaa.

Vierailija
43/286 | 

ehdottomasti tuo ihana valaisin, eli vaihtoehto b!

mitkä ovat suurimmat haaveesi? myös sellaiset mistä tiedät ettei ne voisi toteutua, mutta silti on kiva jossitella ja haaveilla :)

Inari M
44/286 | 

A

Mitä olet oppinu viimeisen kuukauden aikana?
Ja jatkokyssäri, mitä haluaisit opettaa muille tai muiden oppivan?

Vierailija
48/286 | 

Ei oo kovin montaa osallistujaa arvontaan, kun ei juuri kukaan laita sähköpostiosoitettaan pyydetyllä tavalla viestin lopuksi :D

Matto on kyllä hieno, mutta en tarvitse, joten en osallistu arvontaan :)

Sipeäijä
49/286 | 

Lamppu! Ostin just vahingossa ruman lampun uuteen asuntoon ja voisin mielelläni vaihtaa tohon :D

J-J
53/286 | 

B on ihana! Mikä kotimaisista vaatemerkeistä/brändeistä on tällä hetkellä oma suosikkisi ja miksi? :)

Ray of light
56/286 | 

B ehdottomasti, koska kevättä kohden enimmät värit pitää karsia asunnosta pois, jotta luonnon valolle, väreille ja elonmerkeille jää tilaa.
Blogipostausta toivoisin eri kaupunkien brunssipaikkojen ehdottomat suosikit ja inhokit, perustelujen kera :)

333va
57/286 | 

B - tuo valaisin sopisi täydellisesti meille :).

Millaisia työpäiväsi ovat yleensä ja kuinka päädyit nykyiseen työpaikkaasi?

eevupa
60/286 | 

Vaikea valinta mut B! Ja kyssäriki ... Teijän hääsuunnitelmista ois mukava kuulla ja saaha tietää kuinka tää Kolmistaa blogi alunperi sai alkunsa.

Madde2
61/286 | 

B, aivan ihana :)

Pidätkö eläimistä, haaveiletko jostain lemmikistä? (Mistä?)

Maikk1
64/286 | 

Hmmm. Vaikea valinta A:n ja B:n väliltä, mutta jos on valittava ehkä B.

Kaipaatko takaisin Helsinkiin?

Mihu
66/286 | 

B, kyseinen lamppu olisi nappijuttu yhteen uuden kodin huoneeseen, jossa vielä roikkuu remontin jäljiltä remppavalaisin.

Miten aikoinaan päätit alkaa kirjoittaa blogia?

Kipaus
67/286 | 

B Aarikan valaisin. Tyttären huoneeseen menisi.

Kysymys kuuluu, että kuinka paljon teet töitä päivässä tunteina?

Sarppeli
70/286 | 

Aivan ehdottomasti B!
Koetko ahdistavana tämän ”kaikki tai ei mitään”-ajattelumallin ekologisen elämäntavan saavuttelussa? Kannatatko nimenomaan pienin askelin etenemistä kohta ”parempaa” tulevaisuutta?:)

Satun
71/286 | 

B Aarikan valaisin ollut haaveissa pitkään, puoliso ei vaan ole lämmennyt lampulle. Mikä sen parempaa kuin voittaa se niin ei voi mutista vastaan :D

Mikä on yllättänyt Tampereessa positiivisesti ja negatiivisesti?

Vierailija
76/286 | 

Valinta on selkeä B.
Mitä vierailukohteita suosittelet Tampereeelle tulijoille?

MarikaP
84/286 | 

A/ miltä uusi kotikaupunki tuntuu nyt kun aikaa muutosta on jo kulunut pidemmän aikaa?

JonnaV
85/286 | 

A. Mitkä ovat lempipaikkasi Tampereella, joita suosittelisit muille juuri kaupunkiin muuttaneille?

eveliinamy
89/286 | 

Hei, jos arpaonni osuu valintani olisi ehdottomasti kaunis C !

Minkä lapsuuden harrastuksen haluaisit aloittaa uudestaan?

Kaikkinimimerkitonvarattu
94/286 | 

B
Olen tätä meinannut kysyä jo aiemmin, mutta en ole halunnut vaikuttaa ilkeältä. No, kysyn nyt kuitenkin: Miksi kirjoitat usein ”lienee on” tms. esim. ”lienee löytyvät”? Onko tämä jotain murretta vai ainoastaan potentiaalin väärinkäyttöä (pitäisi olla ”lienee” tai ”löytynevät”)? En nyt muista, oletko tätä ilmaisua viime aikoina käyttänyt, mutta yhteen aikaan sitä oli teksteissäsi paljon. Tuskin oli nyt edes sellainen kysymys, johon haluat postauksessa vastata, mutta tämä on asia, joka itseäni on jäänyt vaivaamaan, koska tiedän, että olet(/olit) äidinkielen opettaja ja varmasti hallitset kieliopin, kun olet sitä opettanutkin.

Milu
96/286 | 

A
Tarkoittaako lupauksesi/tavoitteesi, että ostamistasi tuotteista 80 % ovat suomalaisia tuotteita, tuotteita kappalemääräisesti, rahamääräisesti vai jotenkin muuten esimerkiksi tuotteen valmistuksesta 80 % on Suomessa tehtyä työtä?
milka.ukkonen at hotmail.com

tR-85
97/286 | 

B olisi täydellinen.
Mitä esittelisit Tampereelta ihmiselle joka ei ole siellä ennen käynyt ja joka pitää sisustamisesta, lasten vaatteista ja kotimaisesta desingista?
tr-85@hotmail.com

Vierailija
99/286 | 

Mie valitsisin A:n! Saako sähköposti olla tuossa omassa osiossaan? Miuta kiinnostaisi tietää, että miten siun mielestäs pitäisi reagoida suomalaisten nuorten huononevaan kielitaitoon? Onko siulla tähän jottain ammatillista näkemystä tai 'paloa' siihen että mitä pitäis tapahtua tän asian suhteen?

Vierailija
100/286 | 

B
Mitä vinkkejä antaisit ihmiselle, jolla on haaveena kirjoittaa joskus oma kirja?

hannani
104/286 | 

B. Mitkä ovat Tampereen hyvät puolet verrattuna pääkaupunkiseutuun? Mitä kaipaat Helsingistä?
(Haaveilen muutosta Tampereelle)

Lauraaa
108/286 | 

B!

Aiotko vielä joskus palata opettajan hommiin tai opiskella uuden ammatin? Missä näät itsesi 2028?

HS
109/286 | 

A, sopisi meidän eteiseen!
Tampereen parhaat ravintolat/kahvilat/brunssipaikat kiinnostaisi :)

Anskurock
112/286 | 

Mikä sai sinut lähtemään opettajakouluun (oliko se lapsuuden unelma-ammatti?) , ja miksi lopetit ne hommat? :)

B ehdottomasti, uuden kodin keittiö kaipaa sievää valaisinta!

Esterinen
116/286 | 

B

Mitkä ominaisuutesi ovat vahvistuneet tai ehkäpä muuttuneet niin opettajan ammatin kuin kirjoittajankin ammatin myötä?

Suvik
118/286 | 

A!!!
Kaipaatko jotain opettajantyössä? Ajatteletko meneväsi vielä jonain päivänä kouluun töihin?

VirpiT.
121/286 | 

B
Olisi mukavaa kuulla esim. mikä on lempipaikkasi kotonasi? Miksi? Ja tietenkin nähdä kuvia tästä kyseisestä paikasta/ sisustuksesta :)

Mukavaa kevättä

Ni ni
122/286 | 

A! Aiotko kirjoittaa hää-aiheisia postauksia omista valmisteluistanne? Niitä kiinnostaisi lukea:)

Heinäkuu
126/286 | 

Valintani olisi kaunis B. :)

Millaisesta paketista yliopisto-opiskelusi koostui? Oletko tyytyväinen kokonaisuuteen vai olisitko jälkikäteen ajateltuna lisännyt tai jättänyt jotain osioita?

nniinnaa
127/286 | 

B ois ihanin!
Mitä eroja huomaat Tampereella asumisessa verrattuna Helsinkiin?

iinja
130/286 | 

Valitsisin B, tuo valaisin on niin suloinen.
Mikä sua inspiroi ja mistä saat ammennat energiaa?
iinalankinen(a)gmail.com

Miiu
132/286 | 

A! Tuo matto sopisi hyvin eteiseen, siinä on tosi vanha ja ruma matto ollut jo pitkään.
Haluisitko vielä joskus palata helsinkiin asumaan?

Ninnili
134/286 | 

A

Uskotko, että elämä on tietyllä tapaa ennalta määrättyä, että joidenkin asioiden on vain pakko tapahtua, jotta voisimme oppia ja kasvaa henkisellä tasolla?

Tarja L.
137/286 | 

A
Miten kestät tilanteet, joissa pää lyö tyhjää ja pitäisi tuottaa tekstiä? Kysyn tätä koska haluaisin kirjoittaa enemmän, mutta koen hirveän tuskaisena tilanteet, joissa tuijotan tyhjää ruutua ja pää lyö yhtä tyhjää. Syntyykö kokemuksen myötä luottamus siihen, että toisena päivänä kulkee? :)

- Tarja-
tarja_72@hotmail.com

Aatu
141/286 | 

B -eli tuo kauan himoitsevani valaisin!

Mua on jääny askarruttamaan, löytyykö vinkkaamasi vihkokaupan tuotteita netistä? Vihkot on niin kauniita ja käytännöllisiä, että niitä pitäisi hommata itsellekkin

Rosmund
145/286 | 

Valaisin :) elikka B. Kysymykseni olisi, että olisiko jotain vinkkejä antaa tulevan koululaisen äitinä? Vinkkejä miten selvitä muutoksesta...

Daniella
149/286 | 

A <3 ja tarkoitan nyt mattoa, en miestäsi :D

Kaipaatko opetustyötä? Kiinnostaisiko jossain muodossa vielä toteuttaa ohjaus- tai opetustyötä, vaikka ei välttämättä koulumaailmassa? Mihin se voisi liittyä?

Heiniko
152/286 | 

B olis niin ihana! Olenkin haaveillut olohuoneen lampun uudistamisesta ja tuo lamppu olis siihen niin sopiva.
Ja haluan kysyä sellaista, että, onko blogin pitäminen vaikeuttanut tai aiheuttanut hankaluuksia yksityiselämässäsi?

Eeelina
153/286 | 

C eli Väre-tyyny olisi aivan upea!

Olen tulossa Tampereelle pitkästä aikaa viikonloppureissulle. Niinpä kysymykseni olisi, että mitä ravintolaa suosittelisit illalliselle? Onko Tampereelle auennut lähiaikoina joitain erityisen kiinnostavia uutuus-ravintoloita?

Iiiiiiiiris
155/286 | 

C! Tuo tyyny on aivan ihana ja sopisi erinomaisesti uuden nojatuolin kaveriksi

Kysymys: tietenkin hääsuunnitelmat kiinnostaa. Itsellä loppukesästä on omat häät minkälaisista häistä pidät perinteisistä vai vähän erilaisimmista (esim. ulkomailla)?

Vierailija
158/286 | 

A - tälle olisi paikkakin valmiina :)

Jos palaisit takaisin äidinkielenopettajan työhön, miten toteuttaisit toiminnallista opetusta äidinkielen saralla? Lisäksi onko äidinkielenopettajan työssä sellaisia elementtejä, joita tällä hetkellä kaipaat? :)

herttuainenleena@gmail.com

Vierailija
163/286 | 

Ehdottomasti tuo tyyny, eli C!
Ja kysymyspostauksessa kuulisin mielelläni missä toivoisit olevasi 5 vuoden kuluttua?

Pauliina Milla
165/286 | 

Valitsen B:n. :)
Mitä sinulle kuuluu juuri nyt kun kirjoitat vastauksia kysymyspostauksen kysymyksiin?

ericaR
166/286 | 

Ehdottomasti vaihtoehto B!
Haluaisin tietää, että missä kahden alakouluikäisen kanssa kannattaisi Tampereen vierailulla käydä? Muuallakin kuin Särkänniemessä.....

-M
167/286 | 

Apua, nuo kaikki on ihania! Voisin ottaa jokaisen nuista :D mutta jos pakko valita yksi, ehkä se olisi matto uuteen kotiimme.

Mikä on parasta äitiydessä entä haastavinta? Mitä ajattelet lapsesi sisarettomuudesta, hän kun on ainokainen ja sinulla itsellä useampi sisarus ja ymmärtääkseni olette kovin läheisiä. Kipuiletko tai oletko kipuillut asiaa koskaan vai onko se ihan hyvä teille, sinulle ja tyttärellesi? :)

itse välillä mietin olisinko erilainen äiti, jos kohta kolmen sijaan lapsia olisikin vain yksi. Olisinko enemmän läsnä kullekin yksilönä, olisiko heitä helpompi huomioida, syvemmin yksilöinä. Toki kovasti pyrin siihen nytkin ja itsehän olen halunnut useamman lapsen, mutta välillä kun iskee riittämättömyys ja kädet eivät riitä, itse kipuilen edellä mainittuja asioita. Varmasti kuitenki molemmissa omat puolensa ja ainahan näitä asioita ei itse voi päättää <3

(Pitikö spostiosoite laittaa siis julkisesti kommenttiin vai vain sinulle näkyväksi spostikohtaan kommenttia jättäessä..?)

Anujo
168/286 | 

A, tämä matto olisi täydellinen meille
Tampere on meidän perheen jokakesäinen kohde, joten kiinnostaisi kuulla sinun vinkit lapsiperheen Tampere-lomalle.

AugustSeptember
169/286 | 

Vaihtoehto A.

Mitkä asiat yllättivät sinut Tampereessa positiivisesti/negatiivisesti?

pikkiriikkinen
170/286 | 

B on suosikkini ja sopisi uuteen kotiimme mainiosti! :)

Millaiseksi kuvittelet elämäsi 5 vuoden päästä olevan? :)

Jebupupu
172/286 | 

B!
Kuinka kirja kirjoitetaan, miten juoni rakentuu kokonaisen kirjan pituiseksi?

Toinen luokanope
173/286 | 

B - ihana valaisin, sopisi somasti meidän uuteen kotiin :)
Millaisessa elämäntilanteessa näet itsesi ja perheesi seitsemän vuoden kuluttua? - Olisi mukava lukea enemmän henkilökohtaisista asioista (häät, tulevaisuudensuunnitelmat, lapsihaaveet), vaikka ymmärrän, että nehän ovat nimenomaan henkilökohtaisia, eikä kaikkea halua jakaa puolen maailman kanssa. Mutta kysynpä rohkeasti kuitenkin.
reetta.kylmakoski(a)gmail.com

Blonette
181/286 | 

B.

Haluaisin kuulla vinkkisi (opetus)työstä/ylipäätään työstä aiheutuvan stressin hallintaan :)

Selina1991
191/286 | 

B. Aivan ihana valaisin ja sopisi meidän kotiin hyvin :) kysyisin tällaisen tylsän kysymyksen mutta mikä on voima-biisisi?

EmmiL
195/286 | 

Aarikan valaisin eli B on mun suosikki! Oletko joskus haaveillut jonkun muun aineen kuin äidinkielen opettamisesta?

Sisi-
199/286 | 

A!

Kysymys: Miten aloitit työurasi? Eli kerro kolmesta ensimmäisestä työpaikastasi.

Vierailija
201/286 | 

B. Lamppu olisi ihana 40-v lahja itselleni.

Oletko saanut ystäviä uudessa kotikaupungissa ja miten hoidat vanhoja ystävyyssuhteita?

Riibuska
210/286 | 

Lamppu olisi aivan ihana, mutta olen hamstrannut niitä jo aivan liikaa... :)

Eli A, matto kävisi superisti uuden kodin eteiseen!

Haavailetko toisesta lapsesta?

Jossu. M.
211/286 | 

B. Aarikan lamppu on ihana!

Aiotko palata opettajaksi vielä jossain kohtaa ja mitä mahdollisesti ikävöit niistä hommista?

Olivia.N
213/286 | 

A.

Jos voittaisit lotossa 90 miljoonaa, mitkä olisi 3 ensimmäistä asiaa, mitä tekisit?

floralys—
215/286 | 

A. En ole ehtinyt asuntooni vielä mattoja ostamaan :)

Voisitko kuvitella tekeväsi joskus vierailuja eri seminaareissa/tilaisuuksissa, jossa puhuisit bloggaamisesta ja mikä on tehnyt sinusta menestyvän bloggaajan?

Maarit
216/286 | 

B ois ihana. Ois jopa paikka sille ...
Paljasjalkasena tamperelaisena kysyn,viihdytkö Tampereella hyvin vai erittäin hyvin ja miksi ? <3

Mimmukka
219/286 | 

B:tä olen ihaillut jo vuosia, mutta rahatilanne ei ole antanut myöten.
Kysymys:inspiraatiosi kevääksi/kesäksi 2018? Esim. sisustus, fiilis, muoti, jne.

Mxxaria
221/286 | 

A - Aivan ihana matto!

Minua kiinnostaisi tietää, että oletko ajatellut palaavasi tavalla tai toisella opettajan työhön, olisiko sinulla ajatuksia tai mahdollisuuksia yhdistää koulutuksesti ja blogi/kirjamaailma yhteen? Konsultin tai vastaavaan työhön viittaan.

mxxaria@gmail.com

Heidi.j
222/286 | 

Valitsisin tuon maton eli A. :)

Mihin kaupunkiin haluaisit matkustaa seuraavaksi?

JennaO
225/286 | 

A :) Tämän tyylisestä matosta olen haaveillut sängyn viereen. Sopisi ihanasti meidän makuuhuoneen tunnelmaan.

Mikä on suurin haaveesi bloggaamisen saralla?

Annafiinu
230/286 | 

B olisi ihana : )
Mikä olisi sellainen suomalainen paikka, jonne haluaisit matkustaa?

Miuku84
231/286 | 

No B) Aarikan valaisin tietty!!
Itse toivoisin taas näin kevään korvalla vinkkejä lasten ulkoiluvaatetukseen liittyen :)

Amme
241/286 | 

B!

Jos lopettaisit työssäsi vuoden päästä, mikä olisi todennäköisin syy?

Emma.karoliina.Wallen (at) Gmail.com

Susutin
243/286 | 

A - rakastan mattoja, niillä saa kodin ilmeen muutettua pienellä vaivalla Bloggaamisen paras anti itsellesi?

Hilppu
248/286 | 

B, ois aivan ihana uuteen kotiin!

Mitkä ovat keittiösi kolme parasta esinettä?

Vierailija
249/286 | 

B. Mitä arkista asiaa kaipaat opettajan arjessa verrattuna nykyiseen arkeesi?
heilee(a)netti.fi

-MaRiKa-
252/286 | 

B ehdottomasti!!!

Mitkä vinkit antaisit lapsiperheen onnistuneeseen Tampereen matkaan? Nähtävyydet/aktiviteetit Tampereella?

Annukka112
253/286 | 

A! Valaisin on aivan ihana, mutta matto tulisi oikeasti tarpeeseen.

Haluaisin kuulla enemmän opiskeluhistoriastasi. Millainen opiskelija olit lukiossa, millainen yliopistossa? Mikä sai sinut hakemaan yliopistoon valitsemallesi alalle ja miksi sinusta tuli alunperin opettaja?

Tsasse
254/286 | 

A eli matto! Ihana ja sopis meidän uuteen kotiin :)

Kiinnostais tietää, haluaisitko lisää lapsia.

ET
256/286 | 

C, ihana tyyny! Mikä on yllättänyt Tampereessa positiivisesti, kaipaatko jotain Helsingistä?

MillaK
259/286 | 

Makuuhuoneesta puuttuu vielä valaisin ja sen takia vaihtoehto B olis aivan loistava!

Kysyä voisin vaikkapa sitä, että onko elämässäsi sellaisia arvoja, jotka ovat siirtyneet vanhemmiltasi sinulle?

mkormilainen@gmail.com

ElinaP
261/286 | 

A - matto sopisi hyvin meidän kotiin :)

Olet pieneltä kylältä kotoisin mutta et kuitenkaan julkaisujesi perusteella vietä aikaa luonnossa: mitä luonto merkitsee sinulle?

Sannamarianna
271/286 | 

B

Oisko antaa lisää sokerittomien herkkujen reseptejä? :)

sannamaria77 at gmail.com

kahvikissanen
272/286 | 

B olisi vallan ihana :)
Mikä blogin pitämisessä on parasta?
liepukka2009 (at) windowslive.com

Laura T
273/286 | 

A) matto on aivan I-H-A-N-A!
Kiinnostaisi tietää, mitkä ovat Tampereen parhaat vierailukohteet? Tämä siis silmällä pitäen omia kevään/kesän reissuja. :)

Sonjaaem

Kysymys unohtui. Kuinka usein käyt kosmetologilla ja mitä kosmetelogia suosittelisit Tampereelta?

Outiju
277/286 | 

A. matto. Käytkö kuinka usein ulkona syömässä? Ja onko vuoden ajalla vaikutusta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

P2050190.JPG
P2050190.JPG

P2050159.JPG
P2050159.JPG

P2050160.JPG
P2050160.JPG

P2050163.JPG
P2050163.JPG

P2050169.JPG
P2050169.JPG

P2050174.JPG
P2050174.JPG

P2050175.JPG
P2050175.JPG

 

Kaupallinen yhteistyö: Design from Scandinavia

Kevät ja sisustus. Johtuuko se lisääntyneestä valosta, kasvaneesta energiatasosta vai mistä, mutta samalla kun päivä alkaa pidetä, tulee minulle – joka vuosi – hirmuinen himo laittaa kotia uuteen uskoon. Ensin sisustuskärpänen alkaa hiippailla puseroon kukkakaupan kohdalla, ja sitten sitä huomaakin kantavansa tulppaaneita keittiönpöydälle non-stoppina. Sitten alkaa selailla sisustuslehtiä ja nettikauppoja. Pitää saada raikasta ja kaunista ja pastellista. Tunnistatteko tämän syndrooman?

Valveutuneimmat skandinaavisen sisustuksen ystävät ovatkin varmaan jo huomanneet uuden sisustusnettikaupan, Design from Scandinavian, rantautumisen sisustusnettikauppojen sarjaan. Design from Scandinavian ideologiaan kuuluu vastuullisuus, innostavuus ja se, että kotimainen ja skandinaavinen design kuuluu olla kaikkien laatua arvostavien sisustajien saatavilla. Niinpä Design from Scandinavian valikoimaan kuuluukin sellaisia ihania merkkejä kuin Jokipiin Pellava, Puulon, Hakola ja Lennol. Jatkossa mukaan hyppää myös Aarikka,ja muitakin konseptiin sopivia brändejä etsitään koko ajan.

Kun sitten tähän kevään sisustushimoon tarjottiin, että saisin tutustua Design from Scandinavian valikoimaan, valita kuvauslainaan minusta kauneimmat tuotteet ja esitellä ne teille, toimi blogikampanja kuin kaksipäinen miekka. TIETYSTI halusin tehdä tämän, koska Design from Scandinavia tuntui heti ensisilmäykseltä juuri minun ja kotini kaltaiselle jutulle. MUTTA samalla riipi sydäntä: Ensin saa kodin täyteen sinne täydellisesti sopivia ihanuuksia ja sitten ne viedään jo pois. (Harkitsen edelleen piilottavani esimerkiksi tuon Hakolan marjapuuronvaaleanpunaisen Day-nojatuolin jonnekin. Ehkei kukaan huomaisi yhden pikkiriikkisen huonekalun puuttumista palautuskuormasta).

No. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Koodilla kolmistaan15 jokainen meistä ja teistä saa -15% alennusta koko Design from Scandinavian valikoimasta*. Jos saan suositella, niin ainakin  kuvissa näkyvät VM-Carpetin vihreäsävyinen Karuselli-villamatto, Hakolan Round-sohvapöytä, Puulon sisäkkän menevät Kuusio-tarjottimet, sekä Lennolin koristetyynyt (joita oli näyttänyt tulleen ihanissa keväväreissä kauppaan) kannattaa katsoa vakavalla ostosilmällä. Ihanaa muuten nähdä, kosketella ja käyttää tällaisia huonekaluja ja tekstiilejä, joiden jokaisesta sopukasta, sahatusta kulmasta ja poimutetusta kankaasta huomaa, kuinka laadukkaasti ja laadukkaista materiaaleista tuotteet onkaan valmistettu.

Minusta tuntuu jotenkin aika ihanalle se, että monet Design from Scandinavian tuotteista on vähän kuin itselle tehty. Nimittäin kun tilaat esimerkiksi mattoja, Hakolan huonekaluja tai Puulonin tuotteita, tehdään ne asiakaskohtaisesti vasta, kun tuotteet on tilattu. Aihiot ovat kyllä varastossa, mutta ne työstetään valmiiksi asiakastilauksen mukaan. Näin ollen toimitusajat ovat muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, mutta ne ilmoitetaan kyllä selkeästi tuotteen kohdalla verkkokaupassa.

Ihanaa uuttaa viikkoa ja mukavia sisustushetkiä!

-Karoliina-

*Koodi voimassa 28.2.2017 asti.

Kommentit (2)

Puulon
2/2 | 

Hei Karoliina!

Aivan upeita kuvia olet saanut kulhoista ja tarjottimesta :)

 

-Tomas/Puulon

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu