Kirjoitukset avainsanalla Go

Heippa ihmiset,

IMG_1204
IMG_1204

IMG_1201

Arvuuttelin tuossa viime viikon postauksessani, mitkä rattaat pilkistivätkään noista pääsiäsmatkan kuvistamme. Ja oikeinhan se meni arvanneilla! Kyseessä on Brion perinteiset Ponyt (Sittynäkin muuten tunnetut).

Pian rataspostaukseni jälkeen kävikin niin, että päädyin juttusille aivan Brion edustajien kanssa, ja he antoivat meidän testaukseemme retrot Ponyt. Siis juurikin ne rattaat, joita olinkin jo alunperin eniten pohdiskellut. Aika mahtia :)

IMG_1203

IMG_1202

Olemme Neidin kanssa testailleet rattaita nyt muutaman viikon ajan oikein ahkerasti. Ponyt ovat olleet mukana niin junassa, bussissa, auton takakontissa, kauppakeskuksessa kuin äärimmäisen loskaisella jalkakäytävälläkin. Oikea extreme-testi siis!

IMG_1199

IMG_1198

IMG_1197

Tässä omat huomioni rattaista. Perinteeksi jo muodostuneet plussat ja miinukset, olkaa hyvä!

Brio, Pony-rattaat.

Plussat:

 1. + Ihana, retro, ulkonäkö.
 2. + Hyvä väriyhdistelmä. Mustaan häviää hyvin kura ja läikähtäneet pillimehut, violetti on sopivan moderni.
 3. + Päälliset voi pestä. Ne irtoavat myös kätevästi pesua varten (tarrat, vetoketjut), eikä takaisinlaittoon tarvita insiööritaitoja.
 4. + Kevyet, vaan ei heppoiset.
 5. + Kasattuina rattaat ovat sopivan kompakti paketti. Pienikin nainen kantaa Ponyt kepoisesti yhdellä kädellä (kirkuva uhmaikäinen toisessa).
 6. + Pyörät rullaavat kevyesti karmaisevassakin kevätmaastossa.
 7. + Eivät kaadu kiven tai montun yllättäessä, ovat helppotyöntöiset. Tässä suurin ero siis perinteisiin sateenvarjorattaisiin.
 8. + Rattaat ovat ällistyttävän kapeat (ne mahtuvat rullaamaan jopa pikajunan käytävillä, kiitos VR ;)). Silti rattaat ovat kuitenkin niin tilavat, että lapsi mahtuu niihin helposti paksuissa toppavaatteissakin.
 9. + Tavaratila ratasistuimen alla on kuin Muumimamman käsilaukku: Miten sinne mahtuukaan niin paljon tavaraa? Pieni huomio muuten: Skip Hopin matkalaukku on juuri passelin kokoinen alakoriin!
 10. + Ällistyttävän helpot rattaat kasata ja pystyttää. Yhden ainoan vivun painaminen, ja homma on siinä. Jopa minä osasin tehdä tämän ilman ohjekirjaa :)
 11. + Lapsen sujautus rattaisiin, ja poisotto sieltä sujuvat helposti,koska rattaiden istumatila on tilava

Miinukset:

 1. - Työntöaisan pituutta ei voi säätää.
 2. - Kun on ehtinyt tottua Go-vaunujen ketteriin etupyöriin, eivät Ponyt käänny yhtä kepeästi (tosin juuri näiden isojen pyörien ansiosta Ponyt rullaavat paremmin huonossa maastossa kuin Go:t)
 3. - Brion ongelma mielestäni muihin valmistajiin nähden on aina ollut - mallista riippumatta - vähän vanhahtava värimaailma. Oikeastaan mustan ja tämän violetin lisäksi esim. Pony-rattaissa ei ollut muita värejä, joita edes harkitsin. Voisiko Brio lanseerata vaikkapa yhteistyömalliston jonkin kuvataiteilijan tai (kangas)merkin kanssa? Miten olisi Ingela Arrhenius-, Marimekko- tai Svenskt Tenn -rattaat?
 4. - Vaikka yksi rattaiden hyvä ominaisuus onkin juuri istuinosan tilavuus, tulee tunne, tukeeko istuin tarpeeksi lapsen selkää. Ainakin Neiti-F helposti valahtaa löhötysastentoon näissä rattaissa (toisin kuin esim. Go-vaunuissa).

 

IMG_1375

IMG_1373

 

Kaiken kaikkiiaan Ponyt ovat olleet kyllä aika timanttinen helpotus arkeemme leikki-ikäisen Neiti-F:n kanssa. Tätä on nyt vaikea selittää enää järkisyin, mutta tuntuuhan se ihanalle työnnellä lastaan rattaissa, jonkalaisissa on itsekin aikanaan istunut :) Hyvä suunnittelu kestää aikaa!

-Karkki-

Kuvat:

Karkki,iPhone 4S

Neidin asu:

Pipo, Me&I, ostettu second hand -facebookryhmästä (Sydänpyllyt)

Takki, Mini Rodin, Babyshop.com (saatu blogin kautta)

Tuulihousut, Everest. Stadium. -50%

Kengät. H&M

Aurinkolasti. Lindex.

Eepin asu:

Neulehuppari. Makia. Ystävämyyntiostos.

Takki. JC. Tukholma.

Pipo.H&M.

Farkut. Nudie. Carlings.

Tennarit. Converse. Milanosta.

Karkin asu:

Neule. Bik Bok. Tukholma. 2kpl/200kruunua

Farkut. Nudie. Tukholma. Åhlens.

Nahkatennarit. Converse. www.zoovillage.com:n talviale. -30%

Nahkaliivi. Object. Only. -70%

Huivi. H&M.

Rattaat saatu blogin kautta Briolta

 

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat