Kirjoitukset avainsanalla Gina Tricot

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittelin tällä viikolla siitä, kuinka vaikeaa oman tyylin löytäminen onkaan. Varsinkin silloin, kun sitä vanhaa, tuttua ja varmaa haluaisi vähän muokata. Jotenkin sitä ajautuu kuitenkin vaan ostamaan tai yhdistelemään omasta vaatekaapista usein sen vanhan pään mukaan, eikä ollenkaan muista, että tavoitteena olisi uusi look.

Keksin kuitenkin jo samana iltana kun teille tyyliasioista postailin edes yhdenlaisen ratkaisun. Huomasin nimittäin, että kun ostan vaatteita tai katselen vaatekaappia, tuijotan vain yksittäisiä vaatteita sen sijaan, että voisin miettiä, mitä kokonaisuutta haluan hakea. Ehkäpä ongelma onkin ollut siinä, että olen jo hiffannut mistä vaatteista pidän tai mitkä sopivat minulle, mutta en ole vielä päässyt ajatuksissani niin pitkälle, että osaisin yhdistää ne yksittäiset kappaleet oikein toisiinsa.

Yhdistelyhommien avuksi olen toooooodella pitkän ajan jälkeen intoutunut ostamaan tällä viikolla peräti kolme muotilehteä, ja selaamaan Instagramiakin vinkkipankkisilmällä. Näitä medioita seuratessani huomasin, ettei ne vaatteet, joihin yleensä sortuisin, tukisikaan ehkä sitä kokonaistyyliä, johon haluaisin pyrkiä. Ja toisaalta: Kaapistani puuttuu aika monta peruselementtiä kohti naisellisempaa Marimekko meets. rokkimimmi -vaatekaappia.

Eilisiltana lähdin kavereidemme juhlaan yllä olevalla tyylillä, ja tuntui kyllä sille, että se oli itselleni harppaus eteenpäin. En muista, olisinko koskaan käyttänyt tiukkaa paitaa ja lyhyttä hametta samassa asussa. Ja vieläpä huulipunan kanssa.

Jos teille tulee mieleen jokin instagrammaaja, jota minun kannattaisi tyyliseikkojen puolesta seurata, kertokaa ihmeessä!

-Karoliina-

takki, Monki // poolo, Gina Tricot // laukku, Michael Kors // hame ja sukkikset, H&M //kengät, Vagabond // huulimeikki, Kicksin oma huulilakka

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (13)

Mar3ngi
1/13 | 

Ihana hame! Onko se nyt myynnissä olevaa mallistoa?
Minun inspiraation lähde pukeutumiseen on Pinterest. Liputan Pinterestin puolesta enemmän kuin instagramin. Itse ole keräillyt kansioita sekä talvi- että kesäpukeutumiseen. Juuri niistä kokonaisuuksista hahmottaa että mistä pitää. Onko sinulla jo Pinterest?

2/13 | 

Itse olisin ehkä valinnut kevyemät kengät tuohon asuun. Vielä, kun säiden puolesta voi niin tehdä, mennä läpsyttelen vielä balleriinoilla tms.
Mutta muutenhan tuo on oikein ilo silmälle!

Kaupasta voi myös kantaa kotiin kokonaisuuksia. Ei siis yhtä sieltä ja toista täältä. Eteenkin lasten vaatteet pyrin nykyään ostamaan kokonaisuuksina ja väripaletin kanssa, jotta kaappiin ei kertyisi vaatetta, joka ei oikeasti sovi käytettäväksi minkään kanssa. Sekin jo riittää pitkälle, jos löytää kengät+laukun "samaa sarjaa" tai neuletakin+sukkahousut "erottuvammassa" värissä. Loppu voikin olla sitten tuttua mustaa :)

KaisaM
6/13 | 

Mun mielestä kengät on ihan parhaat tuohon asuun. Persoonallinen valinta ja kokonaisuutena säväyttää. Ilman noita kenkiä olisin pitänyt asua tylsänä.

7/13 | 

Kokonaisuuksien miettiminen on loistoaskel kohti uudistunutta vaatekaappia ja auttaa tunnistamaan, millaisille vaatteille lopulta oikeasti löytyy käyttöä. Ne harvat vaatekappaleet, jotka nykyisin päätyvät kassalle ja kaappiini asti, sopivatkin sitten kaikkeen jo olemassa olevaan, eikä mikään jää kaapin perälle käyttämättömänä. Tsemppiä projektiin!

SMM
8/13 | 

Pitää vielä palata tuohon tyyliasian pohdintaan siltä osin, että mietitkö koskaan, kenen tai minkä takia tyyliäsi kyseenalaistat tai mietit?

Tätä mietin usein itse - kun vertailen muihin, tai katselen ihmisiä kaupungilla, joskus saattaa tuntua, että oma tyyli on ihan hakusessa ja mikään ei oikein ole kohdillaan. Kuitenkin kaveri saattaa olla ihan eri mieltä päivän lookista, ja itse ei vain huomaa, että asu onkin tosi kiva. Pääasia taitaa kuitenkin olla, että itsellä on mukava olo ja tyyli tuntuu omalta - mutta itse joskus ainakin joudun kyseenalaistamaan, mistä sellainen riittämätön fiilis tyylin(kin) suhteen saattaa herätä. Joskus vain vertailusta, joskus aiheestakin.

Mä tykkään sun tyylistä tosi paljon! Olen huomannut, että meillä on sattumalta samoja vaatteita (kuten Uhanan vesimelooni-collegepaita), ja usein sun kuvia katsellessa mietin, että toi asu voisi olla kiva itselläkin. Kiitos siis tosi kivoista asuista ja inspiraatiosta, oot tosi piristävä tapaus!

Mä tykkään myös tästä asusta, ja vaikka noita kenkiä en itse olisi ehkä uskalluksen tai muun takia valinnut, olen samaa mieltä ylläolevan kommentoijan kanssa, että ilman niitä asu olisi voinutkin olla paljon tylsempi! Hame on etenkin tosi kiva, itsekin olen vähän ihastunut noihin mineihin printtihameisiin.

Mukavaa syksyä ja tsemppiä oman tyylin etsintään!

10/13 | 

Kiitti tästä kommentista! Niin ehkä ajattelin niitä pukiessa itsekin, mutta jotenkin kuvissa ne näyttivät todella isoille!

12/13 | 

Toki muut ihmiset ympärillä vaikuttavat fiilikseen, mutta mä kyllä kuitenkin uskon, että eniten vaan pohdin, kuvaako tyyli MINUA. Ja siitä se morkkis iskee, jos peilikuva ei vastaa sisäistä minää ja fiiliksiäni!

Uhana-paita on muuten yksi lemppareistani!

Anne
13/13 | 

Heippa! Jäin miettimään tätä. Esimerkiksi hyvän mielen vaatekaapissahan painotetaan sitä, että vaatteiden täytyy vastata sitä, mistä sä itse tykkäät ja missä tunnet olosi hyväksi. Mulle jäi kirjasta mieleen lause, jossa sanottiin, että kaikkia persoonallisuuden piirteitä ja hassuja fiiliksiä ei tarvitse ilmaista vaatteilla, vaan omasta luonteesta ja fiiliksestä pääsevät kanssaeläjät perille varmasti ilmankin, että niitä yritetään tuoda esille vaatteilla. Onko sulla kuitenkin hakusessa tyyliisi nimenomaan se, mikä tuntuu kivalta päällä ja näyttää silmään hyvältä vai karkaako ajatus siihen, ilmaiseeko vaatteet sun sen hetkistä fiilistä? Kannattaa erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan. Toki vaatteiden tulee kuvata ja ilmaista sinua, mutta sinä itse olet pitkään samaa kaavaa noudattava juttu eli jokaista tunnetilaa ei tarvitse erotella vaatevalinnoilla. :) Tää aihe puhututtaa mua tosi paljon!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moikkis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen sitä mieltä, että erilaisiin tilaisuuksiin sopivien vaatevalintojen löytäminen ei paljon vaadi. Niin siis jos on standardikokoa ja rahaa on kuin roskaa. Ja nämä kaksi asiaahan toteutuvat jokaisella mutsilla, vai kuinka ;)

No jos totta puhutaan, olen sitä mieltä, että aitoa pukeutumisnerokkuuttaa vaaditaankin juuri silloin, kun valuuttavarat ja oman kehon reunaehdot luovat raamit vaatevalinnoille. Ihailenkin ihan valtavasti ihmisiä, jotka tekevät huimia kirppislöytöjä, tuunaavat ja ompelevat itse, sekä keksivät samalla vaatteelle useita erilaisia käyttö- ja yhdistelytapoja.

Joskus nuorempana ajattelin, että tiettyjä vaatteita voi pitää vain tietynlaisissa tilanteissa. Juhlavaatteita ei voisi laittaa arkeen, eikä arkivaatteita juhlaan.

Nykyisin olen kuitenkin sitä mieltä, että samainenkin vaate muuntuu meikkiä, kampausta ja asusteita muuttamalla todella erilaisiinkin tilanteisiin. Tämän oivalluksen tajuaminen on avannut aika monta uutta vaatevalintaa. Niin ja pitänyt ne rahapussinnyörit kiinni.

Sain Polar O. Pyretiltä muutama viikko sitten PO.P:n perinteisen raitapaidan. Aluksi pidin paitaa vain kotikollareiden parina (esimerkkiä löytyy täältä) , mutta sitten huomasin, että paita muuntuu aika moneen tilanteeseen. Ehkä nämä kuvat voivat toimia inspiraationa silloin, kun vaatekaapissa näyttää nököttävän vain ne samat vanhat vaatteet.  Voisiko ajatella, että ne muuntuvatkin joksikin aivan muuksi, kuin aluksi olit ajatellut?

RAITAPAIDAN MONTA ELÄMÄÄ. OLKAA HYVÄ!

Töihin, teatteriin, palaveriin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Balleriinat ja jakku: H&M // Farkut: Gina Tricot // // Paita: Polar O. Pyret (saatu)// Laukku: second hand, siskolta lainassa // Korvikset, Pieces.

 

Kaupungille, puistofestareille, kevätterassille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keinonahkatakki: JC // Farkut: Gina Tricot // Paita: Polar O. Pyret (saatu) // Tennarit: Converse // Hattu: second hand, siskolta lainassa // Kangaskassi: Kylkiäinen jostain ostoksesta.

 

Hiekkalaatikolle, mökille, metsään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki: Kihvelikirppikseltä // Pipo: Makia // Paita: Polar O. Pyret (saatu)// Housut: Gina Tricot // Kumisaappaat: Hai (Nokiajalkineet)

 

Rentoihin juhliin, keikalle, baariin, after workiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takki: H&M // Paita: Polar O. Pyret (saatu) // Kaulakoru: en muista mistä // Laukku: Ibero // Nahkashortsit: Monki

 

Kuka muu yhdistelee arki- ja juhlavaatteita keskenään? Mikä on ollut villein ja/tai paras pukeutumisrepäisysi? Juhlamekolla pihatalkoisiin vai mammakollareissa häihin?

-Karkki-

P.S. Yllättäviä vaatelöytöjä voi tehdä huomenna ja sunnuntaina Jäähallin kirppikseltä. Ja Jäähallihan on aivan lähellä Lapsimessuja, joten kaksi kärpästä ja niin edelleen! Tuplasti siis vink, vink!

Kommentit (14)

Daniella
1/14 | 

Kiitos tästä! Nyt lähen raksuttelemaan aivojani omalle vaatekaapille :)

Karoliina Sallinen
2/14 | 

Ihanaa, jos sait ideoita :) Kerro myöhemmin, millaisia oivalluksia teit!

Kaisla
3/14 | 

Hei vaan. Myydäänköhän Helsingin myymälässä aikuisten raitoja?

Karkki
4/14 | 

Kyllä vain. Tämä paita on Kampista.

mari
5/14 | 

Onko sinun paitasi musta vai siniraidallinen :)?

MÖKKILÄISET
7/14 | 

HEI ! Kun en kaupassa ole törmännyt nyt VALKOISIIN HAI-SAAPPAISIIN; möisitkö noi omasi? Mökille käy käytetytkin,ja tahtoisin valkoiset,eikä haittaa vaik niissä on tahroja ja kulumaa sillä niitä tulee lisää mökkikäytössä ja metsässä !

MÖKKILÄISET
9/14 | 

Hei ! Mihin tulokseen olet päätynyt saappaiden myynnissä,jos saappaat ovat siistit voisin maksaa 30-35 € (valkoinen sopii värinä) ,mikä koko? ; ELI MYYTKÖ?

Karoliina Sallinen
10/14 | 

Voih! Nyt en valitettavasti taivu kauppoihin. Käyvät niin hyvin mun valkeaa sadetakkiin! :)

Nico
11/14 | 

Heissulivei,
ovatkohan nuo kuvan kumpparit samat jotka löytyivät Hietsun kirpparilta vaimokkeelleni ? :-)

Nico
13/14 | 

Huomenta,

ok oli vaan yhtä kaunis/saman näköinen myyjä jolta samanlaiset valkoiset kauniit Haisaappaat ostimme ;-)
Mutta mukavaa syksyn jatkoa ja saapaskelejen odotusta sinulle....

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat