Kirjoitukset avainsanalla food prep

P1011294.JPG
P1011294.JPG

P1011292.JPG
P1011292.JPG

Kun olin lapsi, vanhemmillani oli viikonloppuisin tapana tehdä seuraavan viikon ruuat puolivalmiiksi jääkaappiin, jotta iltaruokaa ei tarvinnut päiväkodin, koulun ja töiden jälkeen alusta asti valmistaa, vaan valmiit ja puolivalmiit ruuat vain loppuvalmistettiin tai ainoastaan lämmitettiin kiireisissä iltapäivissä. Muistan vieläkin sen, kuinka meidän keittiössä oli viikonloppuisin oikea ruokatehdas, kun äiti ja isi kokkailivat kaikki seuraavan viikon safkat jääkaappiin ja pakastimeen odottamaan. Eivätpä tienneet, että olivat aikaan edessä: Tästä ruokapreppauksesta eli meal preppingistähän on alettua puhua enemmässä määrin vasta tänä kesänä. Ja nyt naistenlehtien sivut ovat täynnä aiheeseen liittyviä vinkkejä.

Ruokapreppaus tarkoittaa siis ruuan esivalmistelua. Ruoka esimerkiksi esikypsennetään ja pilkotaan niin, että varsinainen ruuanlaitto on sitten myöhemmin helppoa ja nopeaa. Lapsuuteni esimerkkien mukaisesti minä olen harrastanut tätä myös pienessä määrin aina. Mutta se, jonka teen varmuudella joka ikinen arki-ilta, on aamupalan preppaaminen.

Minusta aamupala on oikeasti päivän tärkein ruokailu. Ja koska F ei enää saa päiväkotiaamiaista, on aamupaloihin pitänyt koulun alettua panostaa ihan eri tavalla. Minä valmistelenkin meille joka ikinen arki-ilta seuraavan aamun tuorepuristettua mehua varten hedelmät ja kasvikset muovirasiaan valmiiksi, jottei ne tarvitse kun viskata mehulinkoon aamulla. Aamusmoothien minä puolestani teen iltaisin suoraan jo blenderin omaan kulhoon. Aamulla isken sitten kulhon kiinni blenderin moottoriosaan ja surautan. Näin aamun kalliista minuuteista ei mene aikaa pilkkomiseen, kuorimiseen ja muuhun aikaa vievään hommaan.

Millä tavalla teillä valmistellaan ruokaa? Ja mitkä on parhaat vinkkisi tähän hommaan?

-Karoliina-

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat