Kirjoitukset avainsanalla blogi työnä

PB090021.JPG
PB090021.JPG

PB090022.JPG
PB090022.JPG

 

Kirjoitin vähän aikaa siitä, millaisia faktoja bloggaamisen sisällä on, joita välttämättä ihan tavallinen lukija ei tiedä. Ensimmäiset viisi behind the scenes -juttua voi lukea täältä. Seuraavat viisi ovat tässä: 

  1. Bloggaaminen voi olla harrastus, mutta monille se on jo työ. Siksi siitä on myös kohtuullista maksaa palkkaa, kuten kaikista muistakin töistä. Välillä kummastuttaa keskustelu bloggajien palkoista. Harva kuitenkaan kyseenalaista printtijournalistien tai vaikkapa tv-työläisten palkanmaksun. Portaalibloggaajilla on työ- tai työskentelysopimukset, joissa määritellään esimerkiksi postausten määrä kuukaudessa. Ja vaikkapa se, saako bloggaaja itse myydä omia bannerimainoksiaan tai sisältöyhteistyökampanjoitaan. Usein blogisopimuksissa ei tunneta sairaus-tai vuosilomia. 
  2. Blogi ja blogiminä ei ole useinkaan sama kuin ihmisen oikea elämä tai ihminen itse, vaikka sieltä palasia ilmoille tietysti tuodaankin. On paljon asioita, tunteita, ihmisiä ja mielipiteitä, jotka eivät ruudulle päädy. Joskus onki hauska (tai karmaiseva) miettiä, millaisena oma persoona näyttäytyy ruudun läpi.
  3. Blogitilaisuudet järjestetään usein aamupäivisin, jolloin esimerkiksi minä en pääse koskaan päivätöiden vuoksi mukaan. Verkostoituminen näiden tilaisuuksien kautta olisi todellakin suotavaa. Tosin oman hiihdon vetelyssäkin on puolensa. Joissakin blogitilaisuuksissa on oikeasti glamouria, mutta suurimmaksi osaksi ne ovat ihmisten kohtaamispaikkoja työasioiden merkeissä.
  4. Blogi-ideointi on joskus haastavaa. Kuinka keksiä sanottavaa 365 päivää vuodessa, vuodesta toiseen. Välillä saattaa vahingossa tulla samantyyppinen teksti kuin itsellä joskus aikaisemmin, kun kaikkea kirjoittamaansa ei voi vain itse muistaa. Tästä huolimatta, tai ehkä juuri siksi bloggaaminen on työ, johon jää hyvällä tavalla koukkuun.
  5. Moni ”turha” käytännön säätö vie bloggaamisessa yllättävän paljon aikaa. Kuvatessa vaikkapa viittä blogijulkaistavaa kuvaa, itse kuvien otto vie ehkä 10 minuuttia, mutta lainatavaroiden vastaanotto, purku, uudelleenpakkaaminen ja lähetys ainakin tunnin. Ja katsokaapa kotia luonnontilassa ; Siis sitä, mikä jää siistien ja kauniiden kuvien ulkopuolelle. Glamour on - tässäkin - joskus aika kaukana, 

-Karoliina-

 

Kommentit (4)

HM
1/4 | 

Hei! Aloittelevana bloggaajana (tosin näen tämän vain uutena harrastuksena, pidän päiväkirjankirjoittamisesta) on hauska lukea tätä sarjaa. Asiat ovat kyllä jossain määrin tuttuja mutta kiva että olet tehnyt niistä tällaisen sarjan. Yksityisyrittäjällä on Suomessa rankkaa, no doubt, ja luovan alan sellaisella vielä. Tsemppiä sinulle ja pikaista paranemista!

Karoliina Sallinen
2/4 | 

Kiva, että oli mielekästä ja ehkä jopa hyödyllistä lukea, Tsemppiä blogin aloittamiseen <3

Juls
3/4 | 

Samaa olin tulossa sanomaan kuin HM. Aloittelevana bloggaajana nää bloggaukseen liittyvät jutut on todella mielenkiintoisia!

Olen miettinyt erityisesti tuota neloskohtaa. Suunnitelmissa on blogata noin kolmesti viikossa (suunnitelmat saattavat toki muuttua), joten ihan 365 jutunaihetta ei tarvitse vuodessa keksiä, mutta aika monta kuitenkin. Kuulostaa jotenkin hurjalta. Onko sulla jatkuvasti mielessä postausaiheita vai pitääkö joskus keksimällä keksiä, että mistäs sitä tänään kirjottaisi?

Karoliina Sallinen
4/4 | 

Sellaisesta blogiaiheiden etsimisestä on tullut kyllä oikeastaan elämäntapa. Pää ei ehkä enää osaisikaan olla ilman sitä.

Mutta kyllä. Joskus iskee kyllä lukko. Ja silloin on pakko vaan keksimällä keksiä aihe.

Mulla on myös puhelimessa aihelista, jonne kerään aina ideoita. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat