Kirjoitukset avainsanalla Bistro Maxime

Iltaa kansalaiset!

20131027-213244.jpg
20131027-213244.jpg

F nukkuu, kämpässä komeilee pari ihanaa uutta sisustusjuttua Ruotsista, pakurikääpäteetä kupissa, yksi kellonsiirron tuoma ilmainen tunti illassa ja olo viikonlopun jälkeen niin rentoutunut ja energinen, ettei voi muuta, kuin vain nauttia tästä fiiliksestä. Ja tietysti postata :) Ja sitä kautta lisää fiilistellä.

Sain siis vähän aikaa sitten Tallink Siljalta blogiyhteistyömatkalahjakortin Helsinki-Tukholma -risteilylle, ja pitkine "matka kaksin vai kolmestaan -pähkäilyjen" jälkeen päätimme lopulta hypätä laivaa Eepin kanssa  aivan kaksin. Ja kylläpä se kannattikin! Miten olimmekin jo melkein unohtaneet, kuinka tärkeitä tämmöiset irtiotot arjesta ja velvollisuuksista oikein ovatkaan.

Hyppäsimme perjantaina laivaan, ja sitä ennen olimme vastaanottaneet Hipu-siskoni F:n viikonloppukaitsijaksi. F oli aivan intona viikonlopusta Hipun ja tämän Juho-poikaystävän kanssa, joten lähtö sujui niin hyvin ja kivutta, ettemme oikein ehtineetkään edes huomata, kun jo istuimme sporassa numero 2 kohti Olympiatermiaalia.

20131027-213147.jpg
20131027-213147.jpg

Laivassa suuntasimme heti 11.kerroksessa sijaitsevaan DeLuxe-hyttiimme, jossa viimeistään huomasimme, että lomallahan tässä ollaan! Jääkaapissa meitä odottamassa ollut kuohari, ja ikkunoista siintänyt aurinkoinen Helsinkin toivottivat meidät tervetulleiksi.

20131027-213228.jpg
20131027-213228.jpg

Eepi nauroikin, että olimme odottaneet tätä matkaa varmasti enemmän, kuin puoliakaan elämämme ulkomaan matkoista. Mutta hei: Mikäs väli matkakohteen kilometrietäisyydellä kotoa, jos ympäristö ja seura olivat näin loistavat!

20131027-213303.jpg
20131027-213303.jpg

Perjantai-iltana söimme perinteisen laivabuffetillallisen. Yleensä olen keskittynyt laivan buffeteissa alku- ja jälkiruokiin, koska olen kokenut, että pääruokien taso ei ole yhtä hyvää kuin edellä mainittujen. Tällä kertaa suosikikseni kuitenkin nousi juurikin pääruoka, erityisesti ihanat "old school -paistetut perunat", kana, bearnaisekastike ja paholaishillo. (Olen paholashillofani henkeen ja vereen!) Silja Symphonyllahan on 14.11 asti meneillään Heja Sverige -viikot, ja ohjelman ja sisustuken lisäksi Ruotsi-teema näkyi siis monissa laivan ravintoloiden tarjoamissa ruoka-annoksissakin. Buffet oli tarjoilujensa puolesta siis tällä kertaa aivan huima, vaikka aina himoitsemani pannacotta puuttuikin. Ainoa asia, joka tässä kaikkien tuntemassa Buffet Symphonyn -illallisessa hieman harmitti, oli se, että ruokasali oli niin täynnä ihmisiä. Lasten kanssa ruokaillessa paikka on mitä parhain - F:n kanssahan se on tullut pari kertaa jo testattuakin - mutta kahdestaan ruokaillessa vähemmän hektinenkin meno sopisi varmasti paremmin. Onneksi tungokseen ja meluun tulikin muutos jo heti seuraavan aamun ruokailuhetkessä.

Söimme kaikki perjantai-illan jälkeiset laivaruokailumme tunnelmallisessa ja suhteellisen pienessä Bisto Maximessa, jonne erikoisaamiainenkin oli katettu.

20131027-213515.jpg
20131027-213515.jpg

Lauantai-illan illallisenkin nautimme aamulta jo tutussa Maximessa. Tässä paikassa kaikki - palvelu, tunnelma ja ruokien laatu - olivat juuri sitä ihanaa luksusta, jota olimmekin lähteneet aikuisten matkalta hakemaan. Vähän harmittaa, että en saanut erityisesti kiittää erästä iäkkäämpää miestarjoilijaa (hovimestaria?), joka otti meidät jotenkin eriyisen sydämellisesti vastaan lauantaina. Toivotaan, että terveiset menisivät edes tätä kautta perille. Jotenkin tuntuu, että hyvä palvelu on joskus niin kiven alla, että sellaista antavien pitäisi saada myös kuulla kiitos hienosta työstään. En tiedä teistä, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämmiksi koen asiakaspalvelun merkityksen palveluita ja tuotteita ostaessa.

20131027-213453.jpg
20131027-213453.jpg

Syömisen lisäksi vietimme iltamme laivalla aika leppoisasti. Diskon sijaan pistäydyimme promenadin varrella sijaistevassa Bon Vivant, Wine bar and shopissa, sekä katselimme laivan ohjelmatarjontaa. Ja tieysti muita matkalaisia. En tiedä mikä siinä on, mutta minusta on aivan äärimmäisen hauska katsella ihmisvilinää, ja miettiä mistä kukakin tulee, ja keitä he oikein ovat. Käsi pystyyn siis julkisen kyylääjään merkiksi ;)

20131027-213342.jpg
20131027-213342.jpg
20131027-213357.jpg
20131027-213357.jpg

Niin ja tulihan niissä Tax Free -hintaisissa kaupoissakin kierreltyä, mutta laiva- ja Tukholma-ostokset taitavat jäädä aivan toisen postauksen aiheiksi, niin paljon kerrottavaa niistä on. Sanotaanko nyt kuitenkin näin, että juomapuoli jäi vain Diseny Prinsessa -limsakuohariin, mutta Perfumes- liikkeessä menikin sitten tovi jos toinenkin.

20131027-213425.jpg
20131027-213425.jpg

Minilomaristeily osoitti taas kyllä sen, kuinka tärkeää yhteinen aika on. Monestihan puhutaan, että vanhempi tarvitsee omaa aikaa, mutta kyllä minun ainakin täytyy sanoa, että nämä yhteiset hetket ovat vähintään yhtä tärkeitä! Kun muiden matkalaisten lapset kiljuivat, iski kyllä tietysti hetkeksi ikävä F:ää, mutta samana hetkenä tuntui mahtavalle, että saimmekin jatkaa juttuamme ilman, ettei kummankaan meistä tarvinnut rientää antamaan värikyniä kaapin päältä tai viemaan mini-ihmistä vessaan. Kaksi vuorokautta keskeytymättömiä juttuja ja aikatauluttomia iltoja oli kuulkaas aika jees (vaikka Eepi tässä kuvassa näyttääkin sille, kun haluaisi juosta karkuun)!

20131027-213627.jpg
20131027-213627.jpg

Kun lähtee edes tämmöisen matkan päähän pyykkivuorista, tiskikoneentäytöstä, kuravaatteista ja to do -listastaan, on niihin - ihan oikeasti - aika mahtava palata. Itse olenkin saanut tänään aikaiseksi kauhean kasan sellaisia asioita, jotka ovat monta viikkoa (kuukautta?) kummitelleet mielessä, mutta joihin en ole vain jaksanut ryhtyä. Ensi viikollekin pääni raksuttaa jos jonkinmoisia suunnitelmia, joten toivotaan, että lomaflow säilyy oikein kauan.

Kertokaapa te, kuinka mutsi-faija -loma on vaikuttanut teihin, ja kuinka usein voitte/haluatte omalle lomalle lähteä?

Energistä uutta viikkoa!

-Karkki-

// Tallink Siljan matka saatu blogin kautta //

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (8)

Kati
1/8 | 

Olispa ihana lähteä käymään risteilyllä! Lähtisköhän tuo mies mukaan, voisi käydä tax freessä ostelemassa joululahjoja..

Ihanan rentouttavalta kuulostaa teidän minimatka!!

Hoover
2/8 | 

Musta teitte oikean ratkaisun lähtee kerrankin ihan kahdestaan! Pientä kahdenkeskistä luksusta pitää olla. :) Ja kuola ihan valuu kun katselee noita laivan tarjoiluja, voi slurps... siinä jo syy lähteä risteilylle! Ja ensi kerralla kun lähden, taidan itsekin satsata hiukan tuollaiseen korkeatasoisempaan reissuun: kuulostaa niin ihanalta valmiit kylmät juomat ja tunnelmalliset ravintolat sekä ystävällinen palvelu.

Karkki
3/8 | 

Itse asiassa, pari joululahjaa ja F:n synttärikemutarviketta tuli tältäkin paatilta jo ostettu. Eihän siihen jouluun ole enää kuin kaksi kuukautta,jaiks!

Karkki
4/8 | 

En voi kyllä kun suositella tämmöistä "yläkerrosten hyttimatkaa". Tämän voimalla jaksaa kyllä läpi räntäkauden ja arkisen arjen :)

Daniella
5/8 | 

Ooh, oli varmasti ihana reissu! Ei olla kyllä käyty yhtikäs missään reissussa kahdestaan lasten jälkeen. Ja nyt nuorin on vasta puolivuotias, niin ihan heti ei tule lähdetykään. Itse kaipaisin kyllä ihan perhereissuakin (siis yön yli ja jonnekin muualle kuin mummolaan), mutta sitäkin haluan venyttää ainakin sinne, että tuo kuopus edes kävelee.

Joskus joskus joskus... :)

Karkki
7/8 | 

Hei vähänkö oli kiva päästä kurkkaamaan sinunkin blogiisi :) Ja tuo Aarrekid-kangashan oli hyvä idis. Pitäisiköhän itsekin investoida ennemmin ensi kerran kankaaseen. Pari trikootyynyä voisi käydä hyvin F:n huoneeseen.

Suosittelen kyllä lomailua. Perheen kanssa tai ilman. Itse aina koin niin, että F:n kanssa haastavinta oli reissuilla siinä yhden vuoden iässä: Jalat veivät, mutta päässä ei ollut vielä yhtään ymmärrtystä.

Missään ulkomailla emme ole vielä kolmistaan käyneet, mutta minimatkailua hotelleissa, mummolassa tai tietysti näillä risteilyillä olemme kyllä tehneet. Muistelimme juuri Eepin kanssa laivalla sitä, kun olimme kyseisellä Symphonylla F:n ollessa 3 kuukautta. Lastenhuoneessa lämmitettiin pullomaito, promenaadilla työnneltiin vaunuissa uneen ja kesken buffetin lähdettiin vaihtamaan vaipat :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat