Kirjoitukset avainsanalla banaaniletut

P3080367.JPG
P3080367.JPG

P3080361.JPG
P3080361.JPG

P3080364.JPG
P3080364.JPG

P3080366.JPG
P3080366.JPG

Täällä taas epätrendikas bloggaaja numero yksi. Milloinkas tämä banaanilettubuumi oli? Ehkä viisi vuotta sitten? No. Minäpä hurahdin niihin pari viikkoa sitten. 

Tein kyllä parit banaaniletut lettubuumin aikaan, mutta mitään lempparia niistä ei minulle tullut. Tuntuivat liian makeille. Tässä yhtenä aamuna taannoin kuitenkinhuomasin, että yksi hedelmäkorin banaaneista oli aivan ylikypsä syötäväksi, joten sille piti keksiä jotain.  Niinpä annoin letuille uuden mahdollisuuden. Ja rakastuin täysin.

Siitä aamusta lähtien olen paistellut pancakeseja melkein joka aamu. Ensin tein taikinan vain banaanista, munista ja leivinjauheesta. Sitten päätin jättää keltuaiset pois, koska kolesterolini on aivan korvissa. Syksyllä alkaneet vatsavaivat jatkavat edelleen kulkuaan, ja kuten ehkä muistatte, on kananmuna ollut minulle yksi niistä harvoista ruuista, jota olen voinut syödä huonon mahan päivinäkin. Ja niinpä niitä on tullut sitten syötyä. 2-3 kananmunaa joka päivä, koko talven ajan.

Kun olin herkutellut näillä bansku-valkuainen-leivinjauheletuilla tovin, tajusin, ettei tällainen aamupala vaan kertakaikkiaan riitä minulle. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Koska tämä Chia-pudding on ollut hyvä nälkää loitolla pitävä aamianen, päätin yhdistää nämä kaksi suosikkiani yhdeksi tuoteeksi. Ja kuulkaas toimii! Maku on tismalleen sama kuin perinteisissä banaaniletuissa, mutta näiden kanssa ei ole heti tunnin päästä nälkä. Suosittelen!

CHIA-BANAANI-PANCAKES

1. Surauta blenderissä yhtenäiseksi mössöksi 

  • 1 banaani
  • 2/3 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 valkuainen
  • 2 rkl Chia-pudding (eli sopivassa suhteessa chian siemeniä ja kookosmaitoa)

2. Paista taikina pannulla kookosöljy-voiseoksessa.

3. Nauti marjojen, hedelmien ja esimerkiksi Urtekramin maapähkinävoin kanssa. 

-Karoliina-

Kommentit (1)

O.J.
1/1 | 

Kiitos ohjeesta!

Veikkaisin kyllä kolesteroliarvoihin vaikuttavan enemmän kookosöljyssä ja voissa paistamisen kuin kananmunien keltuaiset. :)

Nykytutkimuksen valossa munat eivät paljon kolesterolia hetkauta, kovat rasvat sitä vastoin kyllä. 3 kk pelkillä pehmeillä rasvoilla, niin kenen tahansa kolesteroli paranee kummasti. Kokemusta on.

Myös tietyt sairaudet vaikuttavat paljon, joten esim. oma diabetesstatus ja kilpirauhanen kannattaa tarkistuttaa, mikäli tilanne ei ruokavalion avulla korjaannu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat