Kirjoitukset avainsanalla Balmain Double Hair

Tämän viikon toivepostaus numero kaksi liittyy hiuksiin, koska niistä kyseltiin multa todella paljon. Yritän nyt tiivistää samantyyppiset kysymykset yhteen, jotta saadaan kaikki mahtumaan yhteen postaukseen.

Mullahan on tällä hetkellä omaa, Luojan luomaa tukkaväriä, noin korvan alareunaan asti, lopuissa on lukuisia ja taas lukuisia värikerrostumia lähtien ihan vitivalkoisesta blondauksesta. Tuon värin päälle on välillä sävytetty vähän ruskeaa, jotta sulautuisi luomu-tukan väreihin, mutta sanottaisiinko, että reilun vuoden verran värjäyksiä latvoihinkaan ei tehnyt kuin ehkä 2-3kertaa. Yleensä on riittänyt hiusten tehohoito kampaajalla, eli Primen Umpulla.

Tämän lisäksi mun tukassa on kolme Balmainin DoubleHair -hiustuuhennusta, jotta mun hermot kestää sen, että saan kasvatettua oman tukan pitkäksi. (Blondaaminen ja siitä pakosti seurannut leikkaamiskierre oli virhe tukan mitan kannalta). Tosin nyt mun oma tukka on ehkä enää vain 5cm lyhempi kuin Doublet, mutta ei vielä niin paksu, kun haluaisin. Luomu-tukka kasvaa kauniin paksuna, mutta tosiaan blondilatvat ovat aika ohuet. Ehkä pääsen vuoden päästä eroon tuuhennuksista kokonaan, jos hormonit ei vie tukkaa mennessään.

Mä en luopunut hiusten värjäämisestä raskauden vuoksi, vaan tein päätöksen siksi, että mulla on mun mielestä ihan kaunis oma hiusväri, enkä jaksanut ainaista juurikasvukierrettä. Suurin syy omaan väriin siirtymisessä oli kuitenkin se, että vaalennus kulutti mun tukkaa ja koska haluan pitää pitkiä hiuksia, ei sellainen blondaus oman tukan kustannuksella tuntunut viisaalle.

En kuitenkaan tosiaankaan sanoa, etten enää koskaan värjäisi tukkaani. Muutenkin kaikki kauneusasiat on sellaisia, että etenen niissä fiilispohjalta, koska en pidä näitä asioita kovin vakavina. Jos joskus haluan permiksen, pinkki tukan tai jotain muuta, ihan varmasti otan sellaisen. Uusiutuvia materiaalejahan nämä ovat, ja jos joku ulkoinen seikkaa tukee henkistä oloa tai ilahduttaa, en näe mitään syytä kieltäytymiselle, oli kyse sitten tukasta, ripsistä tai mistä vaan. En myöskään usko, että satunnainen tukan värjääminen olisi suuri synti, vaikka raskaana olisikin.

Mun tärkein hiusvinkki on tässä: Hommaa hyvä kampaaja! Umppu on ihan oikeasti suurin syy siihen, miksi mun tukka voi hyvin ja näyttää sille, mille näyttää. On ollut hyvä tajuta se, että jos alan kasvattaa omaa luonnollista maksimittaa ja omaa luonnollista väriä, tarvitsen siltikin apuja ja hyvää kampaajaa. Mun oma HENKINEN pää ei olisi nimittäin kestänyt kasvatusprosessia niin, että mulla olisi ollut hamput, valkeat latvat ja ero uuden ja vanhan tukan välillä olisi ollut koko ajan läsnä. Siksi latvojen värjääminen, hoitaminen, tuuhennukset ja joskus myös kasvatettavan osan latvojen leikkaaminen on ollut tässä elinehto. Kun tukka on jokaisessa prosessin vaiheessa näyttänyt hyvälle, ei ole niin jumittunut siihen, ettei vielä olla siellä lopullisessa tavoitteessa.

Sitten vielä muutama asia mun tukan arkihoidosta. Nyt kun en urheile, pesen tukan ehkä 1-2 kertaa viikossa. Aika paljon käytän Balmainin tuotteita pesuun ja hoitoon, mutta myös ihan markettikamaa. Pesun ja suihkuhoitoaineen jälkeen laitan suihkun jälkeen tukkaan vielä hiuksiin jätettävän hoitsikan. Olen laiska kuivaamaan hiukset, joten yritän pestä hiukset aina päivällä, jotta ne kuivuisivat itsestään ennen nukkumaan menoa. 

Kun aloin kasvattaa omaa hiusväriäni, mun tyvi rasvoittui aivan supernopeasti. Ja olin melkein toivoton asian suhteen. Harkitsin jopa hiusten värjäämistä uudelleen tämän takia. Reilussa puolessa vuodessa tilanne kuitenkin muuttui, eikä hiukset enää rasvoitui, kuten kasvatusprosessin alussa. 

Mun oma tukka on liukas ja sileä, eikö se vaadi rautaa. Mutta tuuhennukset ovat karkeat, ja jotta ne sulautuisivat omaan tukkaani, mä yleensä teen laineet tukan pituuksiin. Vedän tukan 5-6 osaan ja teen kiharat. Alle lämpösuojaa ja päälle hurjasti lakkaa. Prosessiin menee ehkä 10minuuttia ja laineet kestää useamman päivän, jos vähän freesaan niitä aamuisin esimerkiksi hoitoaineen, lakan ja hiuspuuterin avulla. 

Sellaisia tukka juttuja tänään! Toivottavasti muistin vastata nyt kaikkeen, mitä hiuksistani kysyitte.

-Karoliina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mä päätin viime keväänä – kun värjäsin hiukset vaaleista takaisin tummiksi vähän ennen meidän häitä – etten enää värjäisin juurikasvuani lainkaan. Olin ollut onnellinen blondi (hah), mutta samalla myös kyllästynyt ainaiseen juurikasvukierteeseen ja siihen, kuinka paljon blondaus kulutti luonnollista hiusta.

Häiden jälkeen olenkin käynyt Umpulla tasaisesti, mutta todella paljon harvemmin kuin aikaisemmin. Mago-pidennykset vaihdettiin jossain vaiheessa kevyempiin ja lyhyempiin Balmainin tuuhennuksiin, joita sitten tukan kasvun myötä aina nostetaan tasaisesti ylemmäs. Aina silloin tällöin vanhaa vaalennettua osuutta on myös sävytetty, jotta se menisi paremmin yhteen luomu-juuren kanssa.

Nyt kun astelin viime viikolla Umpulle, oli naisella naurussa pitelemistä. ”Olisit sää vähän aikaisemmin voinut tulla. Esimerkiksi kuukautta aikaisemmin”. Täytyy myöntää, että kun juurikasvu ei ”pakota” enää liikkeelle, on myös tuo tuuhennusosioiden siirto jäänyt myös prioriteettilistassa häntäpäähän.

Ensimmäistä kertaa vuosiin, oikeasti varmasti 10 vuoteen, mä kävin viime viikolla kampaajalla niin, ettei mun tukkaa värjätty, raidoitettu tai sävytetty millään tavalla. Balmainin Double Hair -tuuhennukset otettiin irti. Sekä ne, että oma tukka hoidettiin hoitoaineella (ainakin oma tukka Olaplexillä) ja sen jälkeen Double Hairit laitettiin uudelleen päähän.

Oma tukanväri on kasvanut kyllä todella kiitettävästi. Kasvatusprojektia on takana nyt 10 kuukautta ja luomutukan raja menee tuossa korvan kohdalla. Tosin huonosta latvasta kertoo se, että kuitenkaan tukan kokonaispituus ei ole kasvanut juuri yhtään. Haperoitunut latva on siis kulunut sitä mukaa, kun terve ja hyväkuntoinen tukka on kasvanut.

Mun oman tukan ja hiustuuhennuksen pituusero ei ole kuitenkaan enää paljon mitään, joten ilolla odotan sitä hetkeä, kun saan luopua niistäkin. Tosin ei sillä: Double Hairit on omalla kokemuksella EHDOTTOMASTI parhaat tuuhennukset, joita en oikeasti edes huomaa koskaan käytössä. (Paitsi jos ne laahaavat tuolla puolessa niskassa, kuten jo viime viikolla, koska olin niin laiska menemään nostattaaan niitä)

Ehkä vuoden tai kahden päästä maaliskuussa minulla on – taas kerran – pitkä ruskea tukka. Omaa kokonaan.

Joten pieni vinkki tähän loppuun: Mä kuvittelin ennen, että oman tukkavärin ja tukan kasvatus tulee olla joku kauhea kärsimysoperaatio. Sellainen, jolloin päässä on vuosia keskeneräinen ulkomuoto karmealla värirajalla. Mä olen Umpun käsittelyssä kuitenkin tajunnut sen, että myös nämä välivaiheet voi tehdä pehmeästi. Sillä tavalla, ettei tukan tarvitse näyttää räjähtäneelle ja laittamattomalle kahta vuotta putkeen, vaan kasvatusoperaation ja värin vaihdonkin aikana tukasta saa kauniin tietyin toimenpitein. Koska olisihan tämäkin kuontalo aika eri näköinen, jos korvan kohdalla olisi tummaruskean ja vitivalkoisen raja, ja olkapäille ulottuisi epätasaiset latvat, joita ei olisi leikattu vuoteen.Voisin vaan kuvitella, kuinka turhauttavaa kasvatuskin olisi, jos ei saisi yhtään jeesiä kolmesta tekotukkapalasesta.

-Karoliina-

Kommentit (7)

Torey
1/7 | 

Mä joskus kasvatin oman värin takaisin, mutta sit huomasin jonkin aikaa sillä oltuani, että halusin eka raidat ja jossain kohtaa värjättiin taas koko pää. 😄 Mä olen aika blondi omasta takaa ja aina lähelle omaa väriä palaan. Mutta oon kokeillut ruskean eri sävyjä, punaisen eri tasoja, violettia jne. Violetti oli itseasiassa tammikuuhun asti ja tykkäsin siitä kovasti, mutta sen kanssa oli sama homma kuin punaisen kanssa. Kuukauden välein värjäämistä. Enkä jaksanut sitä. Nyt oon saanu hiukset aika lähelle omaa väriäni ja on kiva huomata etti värjäyksen kanssa ole mikään kiire! Juurikaskua ei juurikaan näy. Silloin kun mulla oli pitkä tukka, pidin liukuvärjäystä. Täten piti vaalentaa ainoastaan latva kerran ja värjätä sitten 3-4 kuukauden välein tyveä vähän tummemmaksi. Helppous sopii mulle. 😊

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
2/7 | 

Me just Umpun kanssa puhuttiin, että mulla on tällainen luontainen liukuvärjäys nyt. Onneksi ei tarvitse enää mennä tasaisella värillä, vaan muotiin sopii monenlaiset tukat.

Helloitsme
3/7 | 

Mä oon myös alkanut kasvattaan omaa hiusväriä takaisin. Kyllästyin juurikasvun jatkuvaan värjäämiseen, mutta iso syy oli se, että halusin vähentää itseeni ja luontoon kohdistuvaa kemikaalikuormaa. Oon muutenkin pikkuhiljaa siirtynyt kosmetiikassa luonnonkosmetiikkaan ja oon löytänyt tosi hyviä tuotteita niin iholle kuin hiuksiin!

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
4/7 | 

Mulla on vähän sama meneillään myös tuon suhteen. En todellakaan käytä vain 100% luomua ja moni lempituote on ei-luomua. Silti olen innokkaammin nyt kokeillut luomu-tuotteita. Ja esim. Weledan SkinFood on pessyt ihan kaikki muut naamarasvat. Hyntin peitevoide taas päihittänyt kaikki muut peitevoiteet.

neito123
5/7 | 

Mulla on taas reilu kymmenen vuotta siitä, kun olen viimeksi värjännyt hiuksiani. Halusin vähentää kemikaalikuormaani. Välillä olen miettinyt raitoja, mutta en ole niitäkään viitsinyt laittaa. Hiusten pesuakin olen vähentänyt. Nykyään pesen kaksi kertaa viikossa, joskus pesin joka päivä. Nyt yritän saada hiusten pesun kertaa viikkoon ja sitten taas vähentää. Vaikka mulla on pidemmät hiukset kuin miehelläni, niin käytän vähemmän shampoota yhteensä kuin hän.

Jenniiii
6/7 | 

Mä rupesin vasta vuosi sitten värjäämään hiuksiani uudelleen ja sitä ennen olin vuosia värjäämättä. Ilmeisesti näin kolmeakymppiä lähestyessä alan harmaantua ja siihen en kyllä ole vielä valmis :D

Hannahhh
7/7 | 

Miten hiukset näyttää noin erilaisilta, jos ei värjätty? Onko se hoito sävyttävä? Kiinnostais itselle, kun en halua värjätä, mutta oma kasvatusoperaation jälkeinen väri on jotenkin lattea ja kaipaa piristystä. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

// Kaupallinen yhteistyö: PRIME hair and beauty design // 

P8295391.JPG
P8295391.JPG

KUVA 1: Haalistunut väri + Mago-pidennysten jämät.

P8295397.JPG
P8295397.JPG

KUVA 2: Värjätty vaalennusosa, Mago-pidennykset poistettu. Hiukset ilman pidennyksiä ja tuuhennuksia.

P8295405.JPG
P8295405.JPG

P8295407.JPG
P8295407.JPG

P8295412.JPG
P8295412.JPG

P8295420.JPG
P8295420.JPG

KUVAT 3-6: Hiukissa Balmain Double Hair -tuuhennus.

Taas ollaan askeleen lähempänä mun omaa luomutukkaa. Sitä ruskeaa kuontaloa, jonka haluan vielä joku päivä olevan juuri niin kuin joskus silloin. Pitkä, luonnollinen, paksu ja käsittelemätön.

Primen Umppu poisti minulta viime viikolla hyvin palvelleet Mago-hiustenpidennykset. Ne, jotka laitettiin ennen häitä ja jotka aloittivat taas kerran tumman tukan kauteni. Kuten olen kertonut, olen rakastanut sitä megapitkää kuontaloa, jonka Magoilla sai. Samalla olen kuitenkin tajunnut sen, että nyt on pieni aika (toivottavasti pieni, eikä iso)  kärvisteltävä vähän lyhyemmällä tukalla, koska vaikka pidennykset ovat maailman ihanin kauneuspiristys, en halua jäädä ikuisesti koukkuun niihin. Pelkään, että jos jatkan samaa rataa, pidennysten kanssa käy sama kuin ripsipidennysten. En enää osaa olla ilman.

Niinpä Magot poistetiin minulta kesän jälkeen. Suurin osa niistä oli leikattu ja poistettu jo vaimotukkahommissa, mutta osa oli jätetty. Nyt vietiin viimeisetkin. Sen jälkeen mun hiukset sävytettiin mahdollisimman hyvin niin, että ne sopisivat tuonne luomutukkatyven kaveriksi. Umppu ei ole siis värjännyt tuota mun hiusten tyveä nyt siis koko kesänä, vaan sen annetaan kasvaa juuri sellaisena, kun se minulla luonnollisesti kasvaa. Tästäkin huolimatta!

Koska mun hiuksia ei ole myöskään leikattu ties milloin, ei tuo oma tukka ole kauttaaltaan kauhean paksua, vaikkakin ruskea väri on hoitanut hiuksia hienosti megavaalennusten jälkeen. Siksi minun hiusten lomaan laitettiin kolmehiuspötkö, joiden hienompi nimi on Balmain Double Hair. Nämä hiusosiot eroavat Magoista sillä, että ne eivät ole pidennys, vaan ainoastaan tuuhennukset. Doubleja ei edes saa pitkinä, vaan ainoastaan 40 senttisinä, jolloin esimerkiki minun luonnolliseen tukkaani mittaan aseteltuna Doubleja ei jouduttu kuin himppusen leikkaamaan latvoista lyhemmiksi. Toisekseen Doublet ovat siinä mielessä vähän kestävämpi ratkaisu kuin Magot, että Doublet voi käyttää kerta toisensa jälkeen uudelleen. Ne irrotetaan päästä kun oma tukka on kasvanut liikaa ja sitten ne kiinnitetään takaisin ”uuteen” tyveen.

Arkailin aluksi tällaista pötkötuuhennusta, koska olin niin ihastunut siihen, että Magot ovat olleet päässäni aivan megapienissä osioissa. Kummalista kyllä, nämä osiot on ollut silti HELPOMPI peittää kampauksissa kuin Magot. Jopa kaksi lettiä tai saparot onnistuvat, kun hiusosiot kiertävät melkein kokonaan keskipään. Ja sen osuuden, mitä se ei kierrä, voi hyvin peittää. Molemmissa siis paljon hyviä puolia, mutta näin, kun en toivo enää superpitkää hiusta, ainoastaan aputuuhennusta oman tukan kasvatuksessa, tuntuu Double juuri nyt hyvälle. 

Sellaisia tukkahommia. 

-Karoliina-

 

 

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat