Kirjoitukset avainsanalla Avaroom

Moikkis!

Minun ja Eskon makuualkovi, eli entinen vaatehuone, jonka oviaukoksi puhkaistiin reikä vaatehuoneen ja eteisen seinän väliin, on toiminut ihan ok:sti ilman ovea nyt jo melkein vuoden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ok ei kuitenkaan ole aivan sama kuin täydellinen ratkaisu, ja siksi olemmekin alkaneet kaivata ääni- ja valoeristettä oviaukon kohdalle. Varsinkin silloin, kun minä olen kömpinyt yöunille ysiltä, ja urheilijanuorukainen saapuu kotiin kymmenen jälkeen laittaen vielä hikivaattensakin pesukoneeseen rumisemaan. Tai silloin, kun Esko saisi nukkua vielä arkiaamuina tunnin kauemmin kuin minä, mutta kahvinkeittelyni ja aamumetelöintini herättävät hänet ennen aikojaan. Niin tai silloin, kun jompi kumpi meistä haluaisi nukkua viikonloppupäiväunet F:n ja toisen puolikkaan touhutessa muualla kodissa. Näissä tilanteissa sitä ovea tai ainakin oviviritelmää kaivataan ja kovasti!

Varsinaisen oven löytäminen tähän tilaan ei vain ole kovin helppoa. "Oikeaa" ovea tilaan ei voi kiinnittiiä, koska A) oviaukko on tavallista kapeampi.  Ja ennen kaikkea: B) ovi ei mahtuisi avautumaan minnekään suuntaan (tai sen viereen ei jäisi ainakaan tarpeeksi tilaa kulkea ohi). Eteisen puolella vastassa on kylpyhuoneen ovi, sekä toisella puolella talomme vanhoista tehdasrakenteista merkkinä oleva iso betonipylväs. Eikä varsinaisen makuuhuoneenpuolelta katsottunakaan tilaa lieemmin ole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liukuovi olisi kätevä, mutta kun sillekään ei ole tilaa. Ei eteisen seinän puolella, eikä makuualkovin seinustallakaan.

Haitariovet ovat mielestäni yleisesti ottaen kauhean rumia, ja minun kokemukseni niistä on myös se, etteivät ne eristä ääntä juuri ollenkaan.

Olenkin miettinyt, että jonkinlainen kangasverho voisi toimia. Tosin en yhtään tiedä, mikä kangas eristäisi parhaiten ääntä. Olenkin suunnitellut (oikeat käsityöihmiset saavat tässä kohdassa nauraa), että teettäisin oveksi pussukkamallisen verhon, jonka sisään sulloisin eristeeksi esimerkiksi styroksilevyä. Tai jotain muuta. Mitä?

Toisaalta olen joskus netissä pyöriessä nähnyt haitarioven jalostettuja versioita, ja mietinkin, osaisiko puuseppä tehdä meille jonkinsorttisen tyylikkään saranaoven. Vaikka niin, että tavallinen ovi olisi ikään kuin pilkottu neljään osaan saranoiden avulla. Semmoinen komeus voisi ehkä mahtua makuuhuoneemme seinustalle.

Nyt kaivataan siis hyviä vinkkejä! Onko kukaan muu paininut samanlaisen oviongelman kanssa, ja millaisen ratkaisun olette löytäneet?

Edellinen DIY-ideani, rullaverho, vaatii vielä toteutusta. Olen kallistumassa akryylimaaleihin. Kiitos vinkeistä muuten kaikki, jotka kommentoitte postaustani! (Onko teillä muuten kokemusta Tigerin maaleista? Näin Tigerissa  ihania herkkuväriakryylimaaleja, ja hintakin olisi vain muutaman euron tuubilta.)

Kivaa torstaita! Itse tulin tänään kesken päivän töistä kotiin. Kuumetta :/ Uumoilin kipeyttä jo eilen, mutta perusmarttyyrinaisena raahauduin aamulla työpaikkalle idealla jos kuitenkin. No ei sitten toiminut tämä idea! Menisipä lämpöily ja kurkkukipu pian ohi, jotta viikonloppun voisi vietellä edes suunnitellusti. Lauantain ja sunnuntaina meidät pitäisi nimittäin myymästä Jäähallin kirppiksellä. Pöytä kolme (vai oliko se neljä). Mun vaatteita ja kenkiä (xs/s/37-38) ja Eskon myös (l/xl/44-45). Tervetuloa ostelemaan ja jutskailemaan :)

-Karkki-

* Ruuvinaulakot: Ystävänpäivälahja kamulta // Reput: Fjällraven // Rekisterikilpi: Kihvelikirppikseltä // Vaateripustimet: Poola Kataryna, Tiger, Lagerhaus // Päiväpeitto: Avaroom (saatu) // Tyynyt: Monki, Ellos // Valaisimet: Ikea, Clas Ohlson // Tauluhylly, jakkarat ja kehykset: Ikea // Star Wars -herätyskello: Clas Ohlson

Kommentit (25)

Pompom
1/25 | 

Meillä on vaneerista teetetty haitariovi portaikossa! En ole koskaan ollut haitariovien fani, mutta vaaleaa vaneeri on ihana. Kätevä myös siksi, että ei tarvitse avautumis tilaa. Eristää ääntä yllättävän hyvin, ei niin hyvin kuin tavallinen ovi...

Johanna
2/25 | 

Mun mielestä jossain vaatekaupassa on ollut aika hieno idea sovituskoppiin ovena. Kaksi koukkua ja paksua kangasta verhoja ja kulmissa purjerenkaat.

En tiedä voisiko tuosta kehittää jotain?

Laura
3/25 | 

Miten olis semmoset "saluunan-ovet" ? Vähän niin kuin menisi vaatekaappiin sisälle, avautuisivat kummallekin sivulle :) Mahtuisiko pariovet avautumaan vaikka huoneesta ulos päin?

4/25 | 

Vähänkö hieno olisi rulo-ovi, joka nousisi kattoon, kuten autotalleissa tai teollisuushalleissa...

Karkki
6/25 | 

Oih! Mähän raaaaaaakaastan vaneria! Mistä noin mahtavan idean keksit?

Karkki
7/25 | 

Miten mä en itse tätä keksinyt? Olen aina ajatellut,että juuri nuo kyseiset verho-ovet ovat kauniita. Varsinkin ne nahkaiset! Pää raksuttaa, mistä kirppiksiltä ja UFF:n euronpäiviltä voisin ostaa vanhoja nahkatakkeja niin, että ne voisi yhdistää yhdeksi isoksi verhoksi. Tietääkö kukaan, eristääkö nahkaverho ääntä?

Karkki
8/25 | 

Miten nerokas idea! Onkohan vaan jotain keinoa, jolla saluunaovet voi pitää tarvittaessa auki? Välillä noin pientä tilaa pitää nimittäin tuulettaa, ettei ilma lopu kesken...

Karkki
9/25 | 

Tervetuloa avaruusalusmakuuhuoneeseen ;) Itse asiassa pohdin alunperin, että laitan juurikin tuollaisen oven, tosin vain rullaverhon muodossa. En vain tiedä, onko se esim. yöllä vessassa käydessä ylösmeno-ovi hankala. Onko kokemusta?

Karkki
10/25 | 

Liukuovi olisi paras vaihtoehto. En vain ole koskaan nähnyt niitä näin pienessä tilassa. Ehkä,jos ovet saisi menemään kahta erillistä kiskoa,homma voisi toimia.

Pompom
11/25 | 

Oli yllättäen isäni idea! :D Meidän 70 v. seuraa trendejä ;)

loko
13/25 | 

Meillä on ratkasiu vähän samanlaiseen ollut ihan peruskangasverho. Ääntähän se ei eristä, mutta valoa kyllä. Mietin vaan, et onko teillä ilmanvaihtoa siellä alkovissa, kun jos ei ole, niin silloin ovea ei kannata laittaa?

14/25 | 

Joo, meillä on ilmanvaihtokanava. Ja vieläpä tehokas sellainen. Mietin kuitenkin, että noin pienessä tilassa ei ole fiksua pitää ovea/verhoa kiinni koko yötä, vaan vain sen ajan, kun ääni- ja valoeristettä kaivataan. Esim. alku- tai loppu-unesta. Onko teillä verho kiskolla, vaijerilla vai tangolla?

loko
15/25 | 

Kiskolla, siis ihan selaisella perusverhokiskosysteemillä ja nipsuilla, joka on ikkunoissakin verholaudan takana. Meillä to kiinnitys jää piiloon. Tuo ilmanvaihtohan antaa enemmän mahdollisuuksia kuin sellainen perinteinen systeemi, johon ei ilmanvaihtoa saa millään.

Maria
16/25 | 

Tuli kaksoisovet mieleen, vois olla kyllä hassun näköiset, kun ovat niin kapeat :) En tiedä onko kovin käytännöllinen näihin muihin verrattuna.

stara
17/25 | 

hei onko toi oven oikealla puolella oleva juttu tuoli? Siis niikun klaffiominaisuudella niin ku metrossa esim?? Ihan mahtava jos on ja jos on niin mistä tollanen löytyy? :D

Karoliina Sallinen
18/25 | 

Kiitos vinkeistä! Ja joo: Ilmanvaihto on älytön plussa. Kun käytiin ensimmäisen kerran katsomassa asuntoa, ei tajuttu katsoa, onko vaatehuoneessa ilmanvaihtohormi. Kun sitten kotona keksittiin tämä "vaatehuoneesta alkovi -idea", oli aikamoiset jännityshetket, kun piti myyjiltä odottaa tietoa siitä, löytyykö ilmanvaihtokanavaa. Oli muuten hassua, että tässä talossa jopa vaatehuoneessa oli hormi. Monissa vanhoissa taloissa kun sitä ei ollut edes välttämättä makuuhuoneessa...

Karoliina Sallinen
19/25 | 

Ne olisi kauniit! Mietin vaan, mahtuuko nekään...

newinhere
22/25 | 

Hei, missä olette teettäneet vanerista haitarioven? :) MAHTAVA idea!!

Karoliina Sallinen
23/25 | 

Ei olla teetetty, vaan päädytiin lopulta kangasoveen. Sellainen olisi ollut kyllä ihana myös :)

Aino Mikkonen
24/25 | 

Hei! Minkä kokoinen teidän vaatehuome on? Meillä on edessä myös vaatehuoneen tuunaaminen joko lapsille tai meille aikuisille... Tosi viihtyisä tuo teidän soppi :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Heippa

nuhaiset terkut Lahdesta. Neiti-F:llä ei ole enää lämpöä, mutta itselläni on aika kipeä olo. Plaah! Onneksi on ehditty syödä töiden jälkeen jo ihanat wrapit, ja nyt lötkötän hetken sohvalla Fazerin Sinisen ja Cokiksen kanssa.

No sitten tämän postauksen oikeaan aiheeseen: Neiti-F siirrettään kesän muuton yhteydessä pinniksestä lastensänkyyn. Tiedetään, että tämän olisi voinut tehdä jo aikaisemminkin, mutta koska Neiti nukkuu melkein kaikki yöt (vielä,tähänkin tulee kesällä muutos!) meidän vieressämme, on oman sängyn asia jäänyt hoitamatta. Ja ei kai tänne asuntoon enää kannata tuoda yhtään ylimääräistä kalustetta muuttokuormaan pakattavaksi.

Nyt tarvitsekin teidän vinkkejänne hyvän ja pitkäaikaisen sänky-ystävän löytämiseksi! Tässä toivelista, jonka toivoisin sängyn täyttävän:

  • valkoinen tai musta väri
  • sängyn alla säilytystilaa leluille/petivaatteille
  • yksinkertainen ja/tai retro muotoilu
  • lapsen mukana kasvava runko
  • sukupolvia kestävä laatu?
  • yhdistettävyys myöhemmin parvi- tai kerrossängyksi?

Tässä omat etukäteisbongailuni sänkymarkkinoilta:

Muuramen jo klassikoksi muodostunut Jolla. Säädettävä pituus, hieno muotoilu ja säilytyslaatikko. Niin ja nuo pehmusteet muuttavat sängyn isomman lapsen lekottelusohvaksi. Olisi monivuotinen valinta!

IMG_1603
IMG_1603

Avaroomin ihana Kids -sänky. Ihanan yksinkertainen ja ajaton. Alla säilytyslaatikko/varavuode. Tämä koruton suunnittelu hivelee kyllä silmää. Kokonaisuuden kruunaisi tietysti Avaroomin vetoketjullinen päiväpeitto.

IMG_1596

Ikean kaksi vaihtoehtoa. Pinnakaiteinen Gulliver, jonka plussaa on retro ulkomuoto ja sohvamaisuus. Myös suosittu Minnen olisi aika ihana. Tosin ehkä minun makuuni hieman liian kiekurainen, romanttinen.

IMG_1597

IMG_1601

Tämä Elloksen rautasänky olisi yksinkertaisempi versio Ikean Minnenistä. Harmi vaan, että sänky on liian iso pienelle tytölle.

IMG_1594

Ellokselta löytyisi myös tämä Micki-sänkyyhj näppärillä alalaatikoilla. Vihreä väri tosin tökkii, ja hintaakin on sen verran, että sillä saisi jo kotimaisen sängyn Muuramelta tai Avaroomilta.

IMG_1599

 

Näillä mietteillä kohti kivaa viikonloppua. Mitä sänkyä itse suosittelisit? 

-Karkki-

Kuvat:

Valmistajien ja jälleenmyyjien sivuilta (Avaroom, Muurame, Ikea, Ellos)

 

 

 

 

Kommentit (10)

1/10 | 

meillä on minnen ja se on ainakin 5v mielestä I-H-A-N-A. ei kuulemma ikinä aio siitä luopua :D

2/10 | 

Meillä on Minnen valkoisena ja mä sit taas olin pettynyt, ettei se ollut enempi kiekurainen :D Ehkä se on myös se valkoinen väri minkä vähän sulautuu ympäristöön, eikä tee noista rautakuvioista niin huomiota herättäviä. Jostain syystä se sänky näyttää luonnossa ihan erilaiselta.

Pia
3/10 | 

Kaikki löytämäsi vaihtoehdot näyttävät todella kauniilta! Mutta onko teidän neiti miten levoton nukkuja? Meidän neiti pyörii ja hyörii niin, ettei mikään noista häntä pitelisi. Pinnasängystämme poistettiin ensi yksi "seinä", jolloin lapsi löytyi välillä huoneen ovelta asti. Ison tytön sängyksi saimme kaverilta mallin, jossa on korkeat reunat, ja nyt ei ole unissaan pyörinyt pois.

Karoliina Sallinen
4/10 | 

Pia:Todella hyvä huomio! Olen itse nimittäin miettinyt, että olipa sänky mikä tahansa näistä, lisäkaide on varmasti asennettava. Neiti-F pyörii aivan kauheasti unissaan!

Karoliina Sallinen
5/10 | 

Emilia: Onko valkoinen luonnossa siis vähemmän romanttinen kuin musta?

Karoliina Sallinen
6/10 | 

Tiedän, että tämä sänky olisi varmasti myös Neiti-F:n mieleen. Prinsessasänky :)

Petra
7/10 | 

Meillä on tuo Ikean Gulliver, ja se on aivan ihana! Siihen saa Ikeasta irrotettavan lisäkaiteen, jonka voi sitten ottaa pois lapsen kasvaessa. Sänky kestänyt todella hyvin ja hinnaltaankin on edullinen. Suosittelen!

Karoliina Sallinen
8/10 | 

Ihanaa, että Gulleverinkin kannattajia löytyy :) Minua hivelee kyllä tämän sängyn retro tyyli! Eihän ole liian häkkimäinen? Jotenkin aina ajattelen, että pää- ja jalkopäädyn tulisi olla korkemmalla kaiteella kuin reunojen...

Jonna
9/10 | 

Joko sänky on löytynyt? Meillä on ollut käytössä Unipuu-sarja, koska siinä on todella paljon erilaisia vaihtoehtoja yhdisteltäväksi. Esimerkiksi Pikkuparvi-kokonaisuus on hauska lapsen hieman kasvaessa eikä kuitenkaan niin "pelottava" äidin mielestä kuin isompi parvi ;)

=)
10/10 | 

Meillä on myös unipuun sänky, Jossa vedettävä alalaatikko, Pikkuveikkakkun kasvaa niin saa kerrossängyksi, kun ostetaan lisäsänky :) tai jopa juuri parvisängkyksikin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
Heinäkuu
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat