Kirjoitukset avainsanalla asunnonmyynti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun kirjoitin kylpyammehaaveistani, mainitsin myös, että teimme Helsinkiin muuttaessamme listan niistä asioista, joita unelmakodissamme olisi. Lista oli ihan sitä varten, ettemme tunneihmisinä tartuisi ensimmäiseen hyvään fiilikseen, vaan muistamme, mitä oikeasti kodiltamme odotamme.

Luulimme, ettei meidän budjetillamme voisi saada kotia, joka täyttäisi kaikki kohdat. Ja eikä saatukaan, koska amme jäi puuttumaan. Kaikki muut toiveet kuitenkin toteutuivat. Lista löytyi ideavihkoni sivuilta, jonka aloitin Lahdessa asuessamme. (Mulla on näitä vihkoja paljonkin. Ne täyttyvät blogi-, sisustus-, vaate-, kirja-, juhla- ja ruokaideoista.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tältä meidän toivelista näytti 20.1.2013. Silloin, kun koko asia tuntui vielä kaukaiselle haaveelle. Työpaikkoja, uutta kotia, hoitopaikkaa tai vanhan asunnon myyntiä ei oltu saatu vielä alullekaan.

Asunnon kriteerit/toiveet (yliviivatut eivät toteutuneet):

 • Sijainti: A,B tai C -kaupunginosassa
 • Päiväkoti lähellä
 • 2 makuuhuonetta  (tavallaan, 1 + ½)
 • avokeittiö
 • parveke
 • suora väylä, jolla pääsisi ratailla asuntoon (ei esim. rattaide kantamista portaita pitkin 4.kerrokseen. Kokemusta on myös tästä)
 • kiinteä vesimaksu
 • putkiremppa tehty
 • amme
 • taloyhtösauna
 • autopaikka/tolppa/halli
 • korkeat huoneet
 • pihassa leikkipaikka
 • keittiö ok tai ainakin niin, että siitä selvitään pintaremontilla

Se, mitä lopulta lisäksi myös halusimme (ja saimmekin) oli pesutupa (kuivaushuonerakkautta, ei tarvitse pitää kuivaustelinetta koskaan asunnossa) ja lämmin varasto, jonne saa vietyä aina kauden ulkopuoliset vaatteet.

Millainen olisi sinun unelmakotilistasi? Löytyykö sieltä harrastehuone, kodinhoitohuone tai takka? Niin ja olisiki unelmakotisi kerrostalo, rivari vai omakotitalo?

Niin ja hei: Kuinka monta turhaa tai toisaalta välttämätöntä asiaa löydät meidän listastamme?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (34)

Hilma
1/34 | 

Ah, tästä kommentista saisi kilometriä pitkän!!! ;-) No tärkeimmät ovat kuitenkin SIJAINTI (mahdollisimman lähellä Helsingin keskustaa), parveke, hissi, kaksi tai mielellään kolme makuuhuonetta, avara lay out, ei ensimmäinen kerros, rauhallinen paikka ja kivat naapurit! Kyllä, etsinnässä on!! :D

Nik-ki
2/34 | 

Ihanaa kun löysitte noin hyvin kriteereihinne sopivan asunnon. Unelmissa on työ ja asunto Helsingistä. Pelottaa vaan hintataso kun Tampereella saa niin paljon halvemmalla vuokra-asuntoja... Toisaalta olisi ehkä hyvä aika ostaa se oma asunto.

Täytyy myös mainita kun olen katsonut Iholla jaksoja sattui mieheni katsomaan ja ohimennen kun Esko urheana miehenä putsasi vessan altaan hajulukon ja suihkukaivon. Muutama päivä siitä mieheni teki innoissaan ihan saman vaikka ei ole koskaan omatoimisesti kumpaakaan noista tehnyt :D

Lasu
3/34 | 

Ihan ohi aiheen, mutta huomasin suunnitteluvihkosessasi hengari-sanan. Ja nyt äikän maikka kerro, onko se henkari vai hengari (vai onko molemmat kenties oikein)? :D :D

Tommoinen lista on varmasti tosi kätevä kotia ostaessa. Meille kävi sillai perinteisesti, että "tuntuu niin hyvältä, meidän kodilta", että pyörsin vaatimukseni ehdottomasti-ei-avokeittiötä. Mutta hyvä että tuntu, avokeittiö onkin ihan tosi jees :) Joskus voi näemmä siiheen hyvään pöhinänkin luottaa :D

4/34 | 

Hah :D Äikän maikka ei ole äikän maikka, kun kirjoittaa kynä sauhuten itselleen muistiinpanoja. Hengari on yleinen itämurteissa (=Hankasalmella), mutta väärinhän se "oikeasti" on. Oikea taitaa olla vaateripustin.

Nämä on näitä. Mun suuhun sopii edelleen "linkki", "hullikaani" ja "panaani" ;)

äiti
5/34 | 

Ja äitiäsi eräs viisas kouluavustaja opetti, että eräs muinoinen opettajatar oli opettanut että se hankasalmelaisten henkari on oikeasti "olkainpuu"!

Daniella
6/34 | 

Saanko udella? Miksi kiinteä vesimaksu? Meillä (nelihenkinen perhe) tulee n. puolet halvemmaksi maksaa todellisesta kulutuksesta. Se jopa luultavasti saa ihmiset miettimään vedenkäyttöään ylipäänsä, mikä taas on koko maailmalle hyvä :)

neito
8/34 | 

Mäkin jäin ihmettelemään tuota kiinteätä vesimaksua? Meillä edellisessä paikassa oli alkuun kiinteä ja putkiremontin jälkeen kulutuksen mukainen, kuukausittain kerättiin kiinteää maksua ja kerran vuoteen tasattiin maksu. Nykyisessä rivarissa vesilasku tulee kolmen kuukauden välein todellisen kulutuksen mukaan. Mun mielestä tuo on parempi, koska omalla käytöksellään pystyy vaikuttamaan ihan huomattavasti siihen laskun suuruuteen. Huomaa eron, kun menemmen käymään mun vanhemmilla (kiinteä maksu), niin mun äiti käyttää vettä PALJON huolettomammin kuin me. Kuulemma ne joilla maksu menee todellisen kulutuksen mukaan, niin veden käyttö on n. 20-25 % vähäisempää kuin kiinteällä maksulla. Veden kulutukseen voi vaikuttaa paljonkin omalla käytöksellä kuten sähkön kulutukseenkin. Kummankin käytössä erot voivat olla aika huimia. :)

Lasu
9/34 | 

Aivan loistavaa, kiitos tästä selvennyksestä :) Mä oon miettinyt, että mistä ihmeestä tuo hengari tulee, mutta alueellisia kielieroja siis.

Ja joo, todellakin vapaa-aikana pitää nutturaa saada löysätä. Oma mieskin aina kiusottelee, jos en tiedä jotain nippelitietoa, että eikös opettajan pitäisi tietää kaikki. Todellakin, meidän tehtävänähän on olla käveleviä tietopankkeja :D

PS. Oli kyllä hauskaa, kun ensimmäisen kerran kuulin linkistä ja epuista muutettuani Jyväskylään opiskelemaan. Linkki naurattaa vieläkin, mutta epuista tykkään :)

Elissa
11/34 | 

No ehkä ajatusvirhe kyllä toi kiinteä vesimaksu just lapsiperheessä joka asuu kantakaupungissa jossa paljon lapsettomia talouksia. Meilläkin on kaksilapsisessa perheessä suihkupäivä kerran viikossa ja suihku pannaan kiinni joka kerta kun saippuoidaan tai vaahdotetaan tukkaa, myös pyykkimäärä on vähäinen koska samoja vaatteita käytämme monta päivää ja siten pyykkikone pyörii harvakseltaan. :)

Sofie
12/34 | 

..hitsit mun puhelin näemmä takkuaa, kun pätkii kommentteja. Olin jatkamssa, että että moni asia tuntuu hahmottuvan ja täsmentyvän paremmin kirjoittamalla. Blogisi on mainio ja olen saanut paljon kivoja ideoita sisustuspostauksistasi. Esim. kontaktimuovilla tuunaamista tekisi mieli kokeilla. Sen osalta mietityttää ainoastaan mahdolliset jäljet jos/kun "koristeet" haluaa pois. Onko sulla kokemusta?
Ihanaa viikonloppua ihanalle perheelle!

13/34 | 

Voi, tästä kommentista saisi pitkän! Olen asunut pitkään ulkomailla, viimeksi Lontoossa ja nyt Taipeissa, ja täytyy todeta että pohjoismainen asunto olisi unelma. On se rakentamisen taso siellä nyt vaan niin erilaista. Omakotitalo lähellä keskustaa jossainpäin keski tai pohjois-Eurooppaa olisi kiva, uudehko mielellään ja skandinaavisesti sisustettu. Ja oma piha ja ihana terassi tietenkin, sen haluaisin.

Taidankin tästä lähteä pinterestiin haaveilemaan.... :D Teillä on muuten ihana kämppä!

15/34 | 

On totta, että Helsingin hinnat ovat aika hurjia verrattuna muun maan hintoihin. Toisaalta: Ainakin toivon, että täällä asunto on myös sijoitus, joka ei kauheasti ainakaan menetä arvoaan.

Hei ihan huippua! Remontti-Esko jo inspiroi toisia miehiä ;)

17/34 | 

No ensinnäkään mä en pidä laskuyllätyksistä. Saattaa kuulostaa hassulle, mutta mulle luo turvaa se, että tiedän laskun summan aina etukäteen. Siitäkin huolimatta, että tekisin joku kuukausi tappiota tällä tavalla.

Niin ja kiinteään vesimaksuun vaikutti kyllä haave ammeesta. Sen täyttäminen ei ole ilmaista. Ei varmasti ekologistakaan, mutta mun mielestä lämmin ja pitkä suihku/kylpy ovat arjen yleellisyyttä. Voin sitten säästää luontoa ja rahaa jostain muusta kohdasta :)

22/34 | 

Hui! Mun täytyy sanoa, että tässä kohdassa olemme sitten varmasti todella anti-ekoja! Me käymme nimittäin - ihan jokainen - suihkussa vähintään kerran päivässä. Urheilupäivinä useamminkin. En voisi esimerkiksi koskaan kuvitella meneväni nukkumaan ilman, etten olisi käynyt suihkussa. Hiukset F ja minä tosin pesemme sampoolla vain joka toinen suihkukerta.

Vaatteiden kanssa on vähän sama homma: Omia päällyvaatteitani en pese joka käytön jälkeen, mutta F:n vaatteet menevät pyykkiin jokaisen päivän päätteeksi. Minusta on kurjaa laittaa itselleni tai F:lle päälle nuhjuiset vaatteet. Vaikkei vaate olisi likainen, kyllä vaikkapa trikoo- ja puuvillavaatteet minusta menevät "lörähtäneiksi" yhden kerran jälkeen.

Ei-niin-likaiset vaatteet pyöräytän tosin usein 15min pikaohjelmalla.

23/34 | 

On totta, että asiat jäsentyvät paremmin, kun ne kirjoittaa ylös.

Voi kiitos :) Kontaktimuovin irtoaminen riippuu materiaalista. Esim. kaakeleista muovi irtoaa hyvin, ja jos liimatahroja jää, voi ne pyyhkiä pois käsidesillä.

Ihanaa viikonloppua sinullekin! Mahtavaa, jos pidät blogistani :)

hheidi
26/34 | 

Jos mä nyt lähtisin ostamaan taloa, nykyiseen verrattuna lisäisin säilytystilaa, isomman olohuoneen, erilliset vessan ja kylppärin, siivouskaapin. Ja ehkä yks alalaatikosto lisää eli 120 cm lisää pöytätasoa. Niin ja isomman tilan ruokapöydälle.

Kuulostaa listattuna siltä, että nykyisessä on kaikki pielessä. :D Ei onneks oo, meidän rintamamiestalossa on just minimi kaikkea mitä tarvitaan. Ja toisaalta toinen kerros on vielä remppavaiheessa, niin sieltä saadaan myöhemmin mm. säilytystilaa lisää. Ja toteutettua "yhtenäinen tila vinttiin" -unelman. 42 neliön makkari, ah!:)

27/34 | 

Täytyy sanoa, että Skotlannin Glasgowssa oi se asunnoista kivin! Uusi asunto joka oli ihan viimeisen päälle. Lontoon asunto oli mitä oli, toki Lontoo muuten on kaupunkina kiva. Taipeihin pätee sama, tuskin tätä asuntoa asuntona kovin ikävä. En tykkää torakoista tai muista ylläreistä :)

28/34 | 

Mutta näkyyhän se joka tapauksessa jossain jos lotraa? Tasauslaskut? Myös kiinteän vesimaksun maksajat, jokainen taloyhtiössä maksaa sitten korkeista yhtiövastikkeista.

Roosa
29/34 | 

Ostettiin juuri kuukausi sitten ensimmäinen omistusasunto. Tässä meidän kriteerit.

- Kiva alue
- Hyvä pohjaratkaisu, jossa ei hukkaneliöitä
- Hinta
- Siisti kylppäri
- Putkiremontti ja julkisivuremontti tehty (tehty, tosin julkisivu tule meidän maksuun, mutta asunto oli halpa)

Tossa oli meidän kriteerit. Kaikki toteutui. Asuntoa myi perikunta ja siinä oli asunut koko ajan sama mummo. No kaikki pinnat laitettiin uusiksi. Paitsi kylppäriin tosin annettiin seiniin kaakelimaalia ja lattiaan saumamaalia (turkoosti kaakelit....) Mutta oltiin valmiita remontoimaan ja saatiin valita kaikki just niin, kun haluttiin. Ja tietenkin rempattavat kohteet ovat halvempia :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

JEEEEEEEEEEEEE,

IMG_2347
IMG_2347

Nyt on löytynyt asuntoomme ostaja! Varsinainen asunnon luovutus tosin tapahtuu vasta kesällä, mutta kahden asunnon loukku on nyt kuitenkin selätetty ja hyväksyttävä tarjous saatu :) Tässä härdellissä siis syy mies pienimuotoiseen postausbreikkiin. Mutta kaikista pienistä seikoista viis: Nyt on juhlan paikka :D

Kun päätimme Eepin kanssa ryhtyä tähän muutto-työnhaku-hoitopaikanhaku -rumbaan, oletimme, että asunnon myynti olisi se kaikkein helpoin nakki. Se viimeinen silaus, joka hoituisi ikään kuin itsestään.

Lopulta kuitenkin kävi niin, että juuri asunnon kanssa jouduimmekin kiristelemään oikein urakalla. Vaikka tiesimme, että Lahdessa asunnonmyynti on hidastunut melkein puoleen viime vuodesta, uskoimme, että vaikeudet eivät koske meidän asuntoamme. Mutta niinhän siinä kuitenkin kävi, että tarvittiin lähes kaksi kuukautta, kaksi kertaa alennettu hinta ja välittäjän ottaminen, jotta homma saatiin lopulta finaaliin.

Olo on tällä hetkellä aika mykistynyt. Tuntuu sille, että voiko tätä vieläkään uskoa! Niin monta viikkoa on kulunut vain sunnuntain näyttöä, ja sitä seurannutta pettymystä eläen, että paluu normitilaan vie varmasti hetkisen. Vaikkei kyse ole ollutkaan elämän ja kuoleman asiasta, kyllä tämmöinen megaluokan rahallinen huoli on painanut olotilaa aikalailla alas, enkä ole voinut keskittyä mihinkään muuhun asiaan oikein kunnolla. Eli siis kaverit: NYT voin taas vastata puhelimeen ja NYT voin puhua muustakin kuin kahden asunnon loukon ahdistavuudesta :)

Meidän elämässämme alkaa tämän päivän ja tämän postauksen myötä aivan uusi sivu. Nyt  voimme vihdoin iloita kaikesta siitä uudesta, jonka olemme tänä keväänä saavuttaneet, ja josta olemme haaveilleet koko kuluneen vuoden. Täältä tullaan muuttolaatikot, tavarainventaario, uuden kodin remontointi, uusi koti ja kaupunki, uusi työ ja uudet kujeet. Me ollaan niiiiiin valmiita tähän!

-Karkki-

 

 

 

 

 

Kommentit (7)

Kielipoliisi
2/7 | 

Äidinkielenopettajaksi teet paljon kirjoitusvirheitä. Voisitko olla hiukan huolellisempi?

3/7 | 

Olen todella pahoillani, että joudut kärsimään huonosta kielestä blogiani lukiessasi. Ja vastaus kysymykseesi: En. Syy: Vastaan päivittäin noin 50 kommenttiin ja postaan 30 postausta kuussa. Siinä ei ole aikaa ryhtyä kielipoliisiksi (koska sellainen siellä päivätöissäni kuitenkin olen) . Kiitos kuitenkin, kun tulit asiasta tänne kaksi vuotta vanhaan postaukseen kirjoittamaan. Mielipiteesi on tärkeä ja se on huomioitu!

Kielipoliisi
4/7 | 

Oletko kysynyt työnantajaltasi luvan siihen, että käytät työaikaasi blogisi postauksiin?

5/7 | 

En käytä blogiini työaikaani. Blogeissa on sellainen toiminto kuin "ajastus". Kiitos, kun kuitenkin huolehdit. Sivutoimestasta olen luonnollisestikin tehnyt ilmoituksen työnantajalleni.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat