Kirjoitukset avainsanalla asennuspalvelu

Kyselin jokunen aika sitten teiltä vinkkejä makuualkovimme oviongelmaan. Ja hyviä ideoitahan tuli ihan todella paljon. Kiitos!

Asiaa pähkäiltyämme päädyimme verho-oveen, mitä moni teistä olikin ehdottanut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suunnittelin verhon omien ideoideni pohjalta Tammiston Eurokankaan Kristan kanssa.

Kriteeriini verhosuunnittelussa olivat seuraavat:

 • Verhon toimiva liikuteltavuus
 • Kaunis ja ajaton ulkonäkö
 • Valoeristys
 • Mahdollisimman suuri äänen eriste

 

Tämmöiseen ratkaisuun sitten päädyimme:

 • Verho ommeltiin kahdesta kankaasta.
 • Eteisen puolelle näkyvä osa tehtiin Eero Aarnion mustavalkoisesta STRIPE-kuosista, vuori puolestaan mustasta DUVET-villasta.  Raitakangas on 100% puuvillaa, sellaista oikein jämäkkää ja paksua kangasta. DUVET:n tuoteseloste puolestaan kertoo sen olevan 70% villaa, 25%akryylia ja 5% muita kuituja.
 • STRIPE:n tehtävä verhossa on olla se muuhun asuntoon päin näkyvä kaunistus, DUVET toimii ennen kaikkea ääni- ja valoeristeenä. DUVET-kangas on tullut vasta hiljakkoin myyntiin yksityisille ostajille. Alunperin siitä on tehty vain julkisten tilojen äänieristetuotteita.
 • Itse olin ajatellut, että verho laitettaisiin kattoon kiinni vaijerilla. Näin painava kangasta ei kuitenkaan voinut pelkän narun varaan laittaa. Olipa muuten hyvä, että suunnittelija tämän tajusi. Itse en olisi homma hoksannut. Päädyimme siis kattoon ruuveilla kiinnitettävään verhokiskoon, joka kestää painavan verhon painon.
 • Suunnittelun lisäksi otimme Eurokankaalta asennuspalvelun. Sen jälkeen, kun olimme verhon suunnitelleet, meidän ei tarvinnut tehdä mitään muuta, kuin avata asentajalle ovi. Aika kätevää :)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin verho on toiminut käytössä:

 • Verho on superkaunis. Vaikka pidin raitakuosista jo kaupassa, ja vaikka tila tarvitsi suojan, ajattelin, ettei ratkaisu ole kovin esteettinen. Verho toi kuitenkin lisäpontta myös eteisen ulkonäköön.
 • Alkovi näyttää mielestäni verhon ansiosta taas vähän enemmän oikealle huoneelle, eikä vain oudolle kololle eteisen kupeessa.
 • Verhon pimennysvoima on 100%.
 • Verho eristää ääntä kohtalaisesti. Ennen en saanut unta alkovissa, jos Esko katsoi tv:tä olohuoneessa äänien kanssa. Nyt verho eristää ääntä tv:n äänitaso 4:n asti, eli niin, että hiljaisena iltana tv:stä voi katsella ihan hyvin myös suomenkielisiä ohjelmia ilman tekstitystä. Kun olen saanut sikeän unen, tai jos F nukkuu verhon takana, voi muualla talossa varsin hyvin jutella aivan normaalilla äänellä. Aivan huikeaa!
 • Verho liukuu kiskolla todella hyvin. Ja hiljaisesti. Kisko on pultattu seinään ja kattoon, joten se kestää erinomaisesti painavan verhon.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko teillä kokemusta äänieristekankaasta? Itselleni se oli aivan uusi tuttavuus. Entä kuka muu on käyttänyt tämmöisiä avaimet käteen -ompelupalveluita?

Kivaa uutta viikkoa!

-Karkki-

*verhon loppusummasta saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan

 

 

 

 

Kommentit (8)

1/8 | 

Hei tässäpä loistava idea! En ole äänieristekankaasta kuullutkaan ja olen tässä miettinyt, että millainen oviratkaisu olisi meidän olohuoneen ja eteisen väliin järkevin kun tilaakaan ei liikaa ole.

Daniella
2/8 | 

Tosi kaunis! Todellakin näyttää siltä, ettei ole pelkästään hyötyratkaisu vaan myös sisustusratkaisu. En ole kuullutkaan ääntä eristävästä kankaasta, mutta pitää kyllä painaa mieleen. Kiitos taas tästäkin silmiä ja älyä hivelevästä postauksesta! :D

4/8 | 

Kiitos Anne! Näin olen jo tehnyt pariin otteeseenkin :) Ihana teksti!

5/8 | 

Moi! Kiitos, tälläen me tehdään. Duvetin hintaa en vain löytänyt sun jutusta enkä Eurokankaan sivuilta?

M

Niina
6/8 | 

Hei. Minuakin kiinnostaa tämä hintapuoli.

Marjo
7/8 | 

Nyt täytyy kyllä kommentoida, vaikka postaus onkin hieman vanhempi! Pienen yksiön eteiseen kun ei saa tilanpuutteen takia ulko-oven lisäksi väliovea, olen etsinyt kaikenlaisia vaihtoehtoja saada edes pientä äänieristettä kodin ja rapun väliin. Ahdistaa, kun kylpyhuoneessa suljetun oven takana käyty keskustelu kuuluu rapussa seistessä jopa alemmalle kerrostasanteelle asti :D
Täytyypä pohtia, olisiko tämä vaihtoehto (ruman?) muovisen haitarioven sijaan, vaikkei tietysti oikeaa ovea täysin korvaakaan :)
Kehaisen myös hieman blogia, todella kivaa ja _helppoa_ luettavaa :)

Satu
8/8 | 

Hei Karkki, kiitos postauksesya jossa oli hyvänkuuloinen Ida myös meille! Mutta voisitko kommentoida hintaa niin saisi vähän käsitystä onko realistinen vaihtoehto?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat