Kirjoitukset avainsanalla arkipyhä

image
image
image
image
image
image
image
image
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onpa erikoinen tämä arkivapaa. Niin hassua muutaman työpäivän jälkeen olla yhden päivän lomalla.

Oikeastaan viikonloppu keskellä viikkoa alkoi jo eilen, kun olimme Eskon ja muutaman kaverimme kanssa Tavastialla katsomassa ihan huikeaa bändiä: Steve 'n' Seagullsia. Niin hyväntuulista, taitavaa ja innostavaa porukkaa saa kyllä hakea. Ja pitihän sieltä tuoda F:lle tuliaisiksi fanilippiskin. (Ja pakko mainita, että bändillä on TIETYSTI Hankasalmi-kytkös ja -juuria!)

Tämä torstai meni sitten Eskolla juoksuhommien parissa, kun hän osallistui SuuntoSalomon-tiiminsä kanssa Bodom Trailille. Minä ja F sen sijaan hummailimme kotona yöpuvussa vaikka kuinka pitkään. F piirteli, pelasi NampaForestia (muistakaa muuten osallistua skabaan täältä), leikki Barbieilla ja paljon muuta. Minä sen sijaan tein töitä. Paljon. Tämä on kyllä ehdottomasti kiireisintä aikaa opehommissa.

Niin ja jääkaappiahan tietystikään ei oltu osattu etukäteen täyttää, joten kuvittelin, että F:n ja minun täytyisi lähteä vähän pidemmän matkan päähän ruuanhakureissulle. Mutta mitä kummaa? Lähi-S-market olikin auki. Jes! Saatiin samalla kauppareissulla vähän kotihoitorohtoja, koska F:n nenä vuotaa TAAS. Ja minun kurkkuni on kipeä TAAS. Aika kurjaa, etten sanoisi!

Miten teidän helatorstainne sujui?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (5)

piia
1/5 | 

Mitä mieltä olette opettajina siitä, pitäisikö lapselle opettaa lukemaan ja kirjoittamaan tai laskemaan ennen eskaria? Itse osasin jo ekalle mennessäni lukea, laskea ja kellon ajat. Ekalla ja tokalla ei siis tullut juurikaan uusia taitoja ja koin ne pari vuotta todella turhauttavina. Esikoiseni täyttää pian 4, enkä ole lainkaan opettanut häntä edes nimeään kirjoittamaan. Toki jos hän itse olisi innokas opettelemaan niin opetan tietenkin. Haluaisin opettajien näkökulman millaisia valmiuksia lapsella tulisi olla eskariin lähtiessä?

maikki
2/5 | 

Minäkin olin muutama viikko sitten sattumalta Steven Seagulsin keikalla, kun olivat soittamassa Oulun Kärppien voittojuhlassa. Oli kyllä tosi huippu bändi livenä :)

3/5 | 

En ole alkuopettaja, joten siinä roolissa en osaa vastata kysymykseen.

Mutta jos näin muuten vain opettajana asiaa pohdin, luulisi, ettei luku/kirjoitustaidosta haittaa ole. Varsinkaan, jos lapsi itse on asiasta kiinnostunut. Ehkä herkkyyskausi hänellä on 4-5 -vuotiaana, joten silloin asiaan on hyvä tarttua.

Koulussa kun opitaan paljon muutakin kuin nuo asiat. Voihan se olla, että jo kirjoittava eskari voi opiskella sitten vaikkapa ryhmätyötaitoja, odottamista tai vaikkapa oma-aloitteisuutta omana "kehityskohteenaan".

Mutta toki kannattaa kysyä asiaa vielä alkuopetuksen ammattilaisilta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat