Kirjoitukset avainsanalla anno

Heippa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen arki-ihminen. Vaikka minusta onkin ihana välillä juhlia ja järjestää ekstraa, on arki se, mihin haluan satsata, ja minkä näen merkitykselliseksi.  Jauhelihakeitto, villasukat, leffalötköily sohvalla, F:n kanssa kotitöiden teko, työtkin. Niiden takiahan täällä meistä suurin osa on, joten miksi sellaisistakin hetkistä ei ottaisi kaikkea irti. Tuntuisi aikamoiselle elämän hukkaamiselle, jos eläisi vain juhlia ja lomia varten. Niitä kun ei tämmöisellä tavallisella naisella kuitenkaan ole kovinkaan montaa päivää kuukaudessa.

Yleensä ajattelen, että arjen - ja elämän ylipäätänsä - tulisi olla aika lungia. Olen kuitenkin toisaalta sellainen tyyppi, etten osaa istua paikallani hetkeäkään, joten kalenterini täytyy kuin itsestään. Ja jos minulla on "vain" päivätyöni ja kotielo, on minun viriteltävä taas jotain uutta. Kaipa se on siis myönnettävä, että arki-ihmisenä olen aika kokeilunhaluinen. Villasukat jalassa kohti uusia haasteita -tyyppi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joskus aina mietin, miksi olenkaan tunkenut pääni taas tähän ja taas tähän uuteen asiaan, mutta loppulta en ole kuitenkaan katunut yhtään uutta haastetta tai päätöstäni. Niin ja onhan se aika siistiä löytää itsestään taas uusia kykyjä ja venymisen paikkoja, kun ei junnaile aina vaan sitä samaa rataa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen viime aikoina miettinyt elämäni prioriteettejä. On täysin selvää, että järjestys on tämä:

  1. Perhe
  2. Työ-työ, eli opetustyö
  3. Bloggaaminen, kirjoittaminen

Vielä puolikin vuotta sitten en olisi edes muistanut listata bloggaamista tärkeyslistalleni, mutta jostain syystä kirjoittamisesta on taas kerran tullut yksi elämääni johdattelevista suunnista. Tiedän, että blogini on vielä monelta osin aika vaiheessa, mutta uskon, että jos oikein kovasti yritän, tulee tästäkin vielä niin huolella tehty osa elämääni, että voin olla ylpeä jokaisesta postauksestani.

Moni työssä käyvä äiti tietää, ettei työn ja kodin yhdistäminen aina ole helppoa. Ja sitten kun on vielä aikaa vievä harrastus ekstrana, on paletti joskus, varsinkin arki-iltoina, aika tiivis. Tuplasti tiivis silloin, kun F ei ole nukkunut päiväunia, ja unille on mentävä kotona puoli seitsemän jälkeen. Tämmöinen viikko parin viikon takaa kuvaa hyvin nykyisen eloni hektisyyttä:

Maanantai: työpäivä matkoineen 7.15-16 + postaus
Tiistai: työpäivä matkoineen 8.00-16
Keskiviikko: postaus + showroom-käynti + normaali työpäivä + toinen postaus
Torstai: työpäivä + showroom-käynti + postaus
Perjantai: postaus + postaus + työpäivä + Halloween-juhlat
Lauantai: Kotibrunssi + postaus
Sunnuntai: Loma!

Kuinka teillä on saatu koti-, työ- ja harrastuselon sopimaan yhteen? Kärsiikö joku osa-alue, ja mitkä pienet vinkit auttavat teitä arkenne keskellä? Meillähän ei ole suurperhettä, eikä vielä edes F:n harrastuksia, joten meno varmasti vielä villiintyy tästä jatkossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse vähiten haluan tinkiä ajasta F:n kanssa. Joskus se on tietysti pakko, mutta pyrin tekemään mahdollisimman paljon hommia silloin, kun F on jo nukkumassa.

Meidän arkeamme auttavat erilaiset kalenterit ja listat. Ensinnäkin minulla on opetöihin kalenteri, ja bloggaamiseen muistikirja. Meitä perheenä on auttanut puolestaan kalenterisynkkaus. Eepillä ja minulla on omat kalenterimme iPhonessa (saako niitä muuten näkymään toisillamme?), jonka lisäksi meillä on erikseen perheen oma kuukausikalenteri, sekä ulko-oveemme kiinnitetty tussitaulutarrakalenteri Granitista. Ovemme väri on mielestäni ruma, joten nämä mustat läpykät peittävät sitä hyvin. Toisaalta oveen tulee ainakin katsottua, ja siitä näkee kätevästi koko sakin aikataulut. Sisustuksellinen yksityiskohta ja toisaalta arjen toimivuus samassa paketissa.

Nyt ei kalenteri,vaan kello, käskee mennä jo unille. Joten: Ihanaa uutta viikkoa!

-Karkki-

* Kynnysmatto, Anno/Kodin1 // Lehmäntalja, Isku // Kalenteritarrat, Granit // Naulakko, Tiger // Kengät, Crocs // Reppu, Fjällraven/Kånken // Kassi, Makia // Kenkäkaappi, Ikea // Lintuavaimenperä ja -naulakko, Qualy Single Sparrow

Kommentit (4)

1/4 | 

Hyvä postaus! Ja tosi hyvä ja ajankohtainen aihe. Olen miettinyt itsekin jotain samankaltaista, mutta totuuden nimissä en ole tainnut uskaltaa kirjottaa koko aikataulua ylös... jospa tunnit loppuukin kesken ja koko elämä näyttää yht'äkkiä mahdottomalta?! ;)
Meillä on lapset jo sen ikäisiä, että sovitellaan yhteen viiden ihmisen aikatauluja. Toisaalta vanhin alkaa olla aika omatoiminen (thank God!) ja pienimmällä ei hirveästi vielä harrastuksia ole. Tällä hetkellä pidän itseäni lähinnä hulluna, kun suostuin mukaan vielä teatteriharrastukseen töiden, bloggaamisen, lasten harrasteiden ja kaverisynttäreiden ym. ohella. Treenejä on neljänä iltana viikossa, suoraan töistä. Ihan pimeetä.
Toisaalta uskon, että ne itselle tärkeät harrastukset ja asita antaa voimia, vähintään yhtä paljon kuin ottavatkin. Ja tiedän, että parhaiten arki järjestyisi, kun kaikki oikeesti olis kirjotettuna samaan kalenteriin. Nyt niitä lippulappuja on joka röörissä ja kaikki on koko ajan vähän pihalla... ;)
Sujuvinta arki taitaa olla tosiaan silloin, kun kaikki on ylhäällä, jokainen joustaa tarpeen mukaan ja kaikilla on vielä suht mukavaa. Liiallinen harrastusmäärä ei tee hyvää kellekään. Mutta onhan tää silti toisinaan tosi rankkaa, ei sitä käy kieltäminen.
Tsemppiä kuitenkin meille! :) Ja hei, sikakiva kalenterisysteemi!

-Päivi-

Daniella
2/4 | 

Meillä synkkautuu molempien googlen kalenterit ja ainakin Nokian ja Samsungin puhelimissa saa googlen kalenterit synkattua vielä puhelimen kalenteriin. Itse en vaan hirveästi käytä sitä, vaan riipustan kaiken vielä paperikalenteriin tai luotan muistiin. Jälkimmäinen ei ole kyllä yhtään luotettava näillä imetys- ja valvomisaivoilla, mutta ihmeen hyvin sitä on selvitty :) Tollanen liitutaulu- kalenteri olis ihan mun juttu. Juuri ostettiin esikoisen huoneeseen sellasta tarraliitutaulua, olis pitänyt ostaa toinenkin rulla :)

Karkki
3/4 | 

Joskus tämä paletti tosiaan tuntuu aika hullulle. Eskohan myös harrastaa paljon,ja tietysti haluan myös, että koti on edes vähän ok-kunnossa ja lötköaikaakim löytyy. Miten niin ruuhkavuodet :)

Karkki
4/4 | 

Mun oma pää ei kyllä enää toimi! Kaikki on oltava paperilla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kappas!
20130620-153217.jpg

Olen saanut kauppaherätyksen viikon sisällä kahdesti. Ensin olin iloisesti yllättynyt Seppälän lastenvaatevalikoimasta, ja tänään etsiessäni mattoa netistä uuteen kotiimme, törmäsin Kodin Ykköseen. Niin no tietystihän Kodin1 on minulle jo entuudestaankin tuttu, mutta tänään vasta tajusin, kuinka huikea Anttiloiden oma merkki - Anno - oikein onkaan!

Haluaisin tehdä uuten kotimme värimaailmasta mahdollisimman yhtenäisen (ts. musta-valkoisen pienillä värimausteilla),ja olen jo oikeastaan pitkään haaveillut,että pyyhkeiden ja lakanoiden sekalainen seurakuntakin mukailisivat väreiltään ja tyyliltään muun kodin tyyliä.

Nyt pohdinkin, olisiko oikea aika aloittaa tekstiilien yhtenäistäminen juuri noista yllä näkyvistä lakanoista. Siksak-kuvio on minusta aivan ihana,mutta valinta on vaikeaa,kun haluaisin kerralla nuo kaikki. Onko jollakin muuten kokemusta Anno-lakanoiden laadusta!?En todella halua,että ne ovat parissa vuodessa käyttökelvottomat.

Nettikierroksen varsinainen tarkoitushan oli löytää F:n huoneeseen puuvillamatto, ja nuo alla komeilevat kolme kuviota ovatkin napattu kolmesta erilaisesta Anno-mattomallista. Olen melko varma,että harlekiinikuviota muistuttava kolmiokuviomatto vie voiton. Tosin tilaamista täytyy vielä odotella siihen asti, kun voin tarkasti varmistaa, mikä koko sopii F:n huoneeseen parhaiten.
20130620-153207.jpg

Vielä kun löytäisin jostain - vähän edullisemmalta merkiltä kuin Missoni Home - meille musta-valkoiset saharaita- tai tasaraitapyyhkeet,olisi uuden kodin tekstiilipaletti kasassa.
20130620-153157.jpg

Ihanaa hellepäivän iltaa :)

-Karkki-

Kuvat:Kodin Ykkönen

Kommentit (1)

1/1 | 

Meillä on muutamat Anno:n aluslakanat ja hyvin ovat kestäneet käytössä! Musta lakana on vieläpä melko usein käytössä, se taitaa olla jo 2 vuotta vanha...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat