Kirjoitukset avainsanalla alumiiniton deodorantti

Kosmetiikkatuote/niksi/palvelu: We Love The Planet -deodorantit, Original range (puikko) ja Sweet Serenity (purnukka)

Paikka: Blogin kautta saatu*

Ennakko-oletus (tai -tietämys): Mä olen testannut todella monia luomudeodorantteja, mutta mitkään niistä ei ole pitänyt hien hajua loitolla. Odotukset eivät siis olleet kovin korkealla.

Mitä tuote todella tekee? Dödö on 100% luomua ja se on valmistettu mm. luomukookosöljystä ja maissitärkkelyksestä. Dödö on pakattu joko kartonkiin tai kierrätettävään kierrätyspeltiin, eikä dödö itsessään sisällä alumiinia. Deodorantti muistuttaa koostumukseltaan vähän perus kiinteää huulirasvaa, eli itse dödön koostumus on tahmean kakkumainen. Tuoksut purkissa on ihania, mutta itse kainalossa ne eivät juuri tuoksu millekään. Dödö pitää hien hajun – vaan ei kainaloiden kastumista – loitolla ainakin ihan normipäivänä (hitsi kun jännitti testata), mutta todellisessa hikiliikkunnassa tai helteellä en ole vielä ehtinyt kyseisiä dödöjä testata. Kokemus oli kuitenkin yllättyneen positiivinen.

Kosmetiikkalöydän/niksin/palvelun kannattavuus: Mä olen käyttänyt varmasti 15 vuotta Nivean dödöjä. Joulukuussa mä olin pakannut oman dödöni jo matkalaukkuun, kun kävin suihkussa ennen meidän Budapestin matkaa. Päätin sitten siinä kylppärissä sutaista kainaloihini miehen Nivea Men -dödöä. Niinhän siinä sitten kävi, että muutaman tunnin päästä mun kainaloita alkoi kutittaa aivan kauheasti, ja vaikka kuinka pesin, kuorin ja kosteutin kainaloita, allergisoiduin sen jälkeen myös OMALLE Nivealleni. Kevään olenkin nyt testaillut erilaisia deodorantteja selvittäen, mistä löytyy se tuote, joka pitää hajut poissa, mutta joka ei tee kutinaa. Testi We Love The Planetin kanssa jatkuu, mutta alku on ainakin lupaava. Miinuksena peltipurkkituotteen levitys sormin (ei kivaa), mutta toisaalta mietin, että tuollainen rasia olisi kätevä matkoille mukaan. Lasketaankohan tuollainen dödö nesteeksi lentomatkoilla? Kellä tietoa? Mua aina ahdistaa, kun dödö vie siitä litran nestepussista niin ison tilan.

 -Karoliina-

*saatu

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 | 

Nyrkkisääntönä, jos tuotetta voi levittää veitsellä, niin lasketaan nesteeksi. Eli silloin tuo on neste :(

Tyttöjärventoiseltapuolen
3/15 | 

Kokeile ihmeessä apteekin bats dödöä. Luottotuote jo monen monen vuoden ajan. Ei kutise eikä kirvele. Eikä kyllä haise hikikään!

TMRH
5/15 | 

Madara Herbal dödö on paras, käyttänyt useamman vuoden. Pitää hajun ja kosteuden poissa. Alumiini joka tässä on, ei ole sitä pahaa alumiinia jota normidödöissä on. Madaran alumiinittomat ei toimi kumpikaan.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
6/15 | 

Kiitos vinkistä. Pitääpä testata tätä. Olen testannut jotain muuta Madaraa ja se ei kyllä toiminut yhtään.

Suis
7/15 | 

Minä olen käyttänyt jo useamman purkin noita ja tykkään kovasti! Pitää hienhajun poissa myös juoksulenkin ja salilla käynnin aikana. Toki kosteutta tuo ei estä, mutta minulla kainaloiden kostuminen ei ole kovinkaan suurta niin ei haittaa. Ehdottomasti paras luonnonmukainen dödö, sillä olen testannut kyllä lähes kaikki.. Sormin levittämiseenkin tottuu tosi nopeasti ja sormilla levitettäessä dödö jotenkin sulaa kainaloon ja leviää hyvin.

Karoliina Pentikäinen
Liittynyt26.2.2019
8/15 | 

Kiva kuulla, että uskaltaisi ottaa matkaan myös hikoilutilanteisiin. Tämä puikkohan säästää sormia, mutta toisaalta purkki on muuten musta kätevämpi.

Sonja
9/15 | 

Tuo dödö toimii, mutta sain siitä kovan allergisen reaktion niin että kainalot paloi😥

Vierailija
11/15 | 

Käytin pahimmat teinivuodet ja sen jälkeen aktiiviurheilun ajan apteekin Absolut Torria. Näistä alumiinipuheista pelästyneenä lopetin tuotteen käytön ja päätin elää ilman alumiinia kainaloissa .
Yritin näiden luonnonkosmetiikkadödöjen kanssa muutaman vuoden sinnitellä, mutta aina päästi joko hajut läpi tai sitten kostui kainalot.
Siirryin takaisin apteekin valikoimaan ja voin suositella hyvillä mielin vichyn hypoallergisia tuotteita. Ei haise eikä kainalot kostu. Tosin täysin alumiinittomia ei taida sitten ollakaan. Jotenkin uskon, että vichy on kuitenkin turvallisempi kuin nämä teinivuosien kainalomyrkyt :D

Vierailija
12/15 | 

Itse hurahdin Nuud-deodoranttiin. Kovin on riittävä pieneksi pakkaukseksi! Sormilla tätäkin levitetään, mutta yksi pakkaus kestää minulla kaksi kuukautta, ylikin. Ei alumiinia tai muita myrkkyjä. Totuttelu kestää aikaa viikon tai kaksi, mutta enää en vaihtaisi toiseen merkkiin.

Vierailija
13/15 | 

Mä voin suositella lämpimästi Kaurilan saunan deovoiteita. Mulla ei mikään dödö ole koskaan pitänyt, tuolla pärjäsin koko helteisen kesän. Kainalot ei mulla edes kostu. Tuotteet ei taida olla luomua, mutta valmistetaan Helsingissä atooppisen pienyrittäjän toimesta.

Katariina
14/15 | 

Olen käyttänyt myös tuota deodorantti, ja on yksi ainoista, joka pitää hien hajun poissakoko päivän. Kuten Sonjalla, minäkin sain allergisen reaktion muutaman kuukauden käytä jälkeen. Johtuu kaiketi sodasta, joten kannattaa muistaa pestä deodorantti kainaloista päivän päätteeksi.

Niin ja mä kyllä kuljetin tuota peltipurkki lentokoneessa käsimatkatavaroissa useamman kerran.

Iiris
15/15 | 

The Ohm collectionin jauhemaiset dödöt on käteviä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen aina sanonut, etten hikoile milloinkaan muulloin kuin urheillessa. Tai siis niin olen luullut näihin päiviin asti.

Nordinin Marian neuvojen innoittamana päätin vaihtaa suosikkini, Nivean Stress Protect -anti-perspirantin ekologisempaan ja alumiinittomaan vaihtoehtoon. Sainkin Sugarin showroomilta testiin kolme luomudeodoranttia. Ja kuinka kävi?

PÄIVÄ 1. Madara Herbal Deodorant. Kainalotuntuma on koko päivän hieman kostea, mutta tuote ei ärsytä ihoani. Yrttinen tuoksu lehahtaa silloin tällöin nenääni, ja ystäväni haistaa yrttidödön jopa mun toppatakin läpi. Illalla nuuskaisen kainaloitani. Vaikken ole uhreillut, kainaloni haisevat päiväisten yrttien sijaan rehelliselle hielle! YÖK! Olisi ollut niin ihana pitää tästä tuotteesta, koska yleensähän mä RAKASTAN kaikki Madaran tuotteita.

PÄIVÄ 2. Sante Crystal Deo Roll-On. Jes. Tämä tuote on hajuton. Paitsi että, se kirvelee kainaloitani ja kuivuu hemmetin kauan. Illalla haisen taas - jopa ilman liikuntaa - ukkohielle. Nice!

PÄIVÄT 3-4. Urtekram Deo Crystel Roll-On Lime. Ei kirvele, mutta itse limen tuoksu saa jo pistävän hien mieleeni (vai kuvittelenko vaan, koska minusta on tullut hikineurootikko?). Dödö kuivuu varmasti puoli tuntia kainalossa, joten kyseessä ei ole minkään pika-aamun tuote. Pitää hien hajun loitolla testituotteista parhaiten. Jopa kevyessä liikunnassa. Tulen tulokseen, että samaa merkkiä on testattava muissa, vähemmän pistävämmissä, tuoksuissa.

LOPPUTULOS: Anti-perspiraatista siirtyminen alumiinittomaan deodoranttiin on karmeaa. Kainalot eivät ole enää rutikuivat ja koko ajan saa pelätä, milloin suoja pettää. Onko tämä vain kainaloideni alkujärkytystä? Helpottaako, tasaantuuko hikoilu? Tottuvatko kainalot anti-perspiraatittomuuten vai miten homma tulisi hoitaa?

Niin ja lisää alumiinittomia tuotevinkkejä saa antaa! Onko joku koittanut Urtekramin muita dödöjä kuin limeä?

Eikö musta olekaan dödöhipiksi?

-Karoliina-

*testidödöt saatu

 

 

 

 

 

Kommentit (85)

Hanna
1/85 | 

Kesällä yritin, eikä ollut edes kuuma.. mutta hyi kauhea mikä hiki koko ajan. Yök. Saa noi alumiinittomat olla mun puolesta. Inhottava jos haisee :P

MariaKoo
2/85 | 

Jos itselle tulee kurja olo jostain tuotteesta, kannattaa jättää suosiolla pois. Arvostan itse dödöissä hyvin mietoa tuoksua ja sitä että se pitää hien hajun poissa. Tän postauksen perusteella jätän kyllä nämä eko-hippi-luomuversiot väliin.

Misu
3/85 | 

Mulla on urtekramin ruusun tuoksuinen. Kyllä mustakin saattoi alkuun tuntua, että hien haju tulee läpi, mutta ei kyllä enää. Olen nyt muutaman viikon käyttänyt sitä. Ja tykkään kyllä. Kosteuttahan se ei pidä poissa, mutta siihen voi vaikuttaa paitavalinnoilla, luonnonkuidut kunniaan! Aiemmin käytin rexonaa. Pidän myös täysin dödöttömiä päiviä vapaapäivinä. Uskon että kainalot "tottuu", vaikken ymmärräkään miten se on mahdollista :D
Uskon että tässä asiassa täytyy punnita se, mitä haluaa iholleen laittaa. Ja että onko niin vaarallista jos joskus iltasella kainalot haiskahtaa? Ehkä tiukkoihin tilanteisiin voisi varautua anti-perspirantilla, sekin olisi jo parempi ettei joka päivä vuoraa kainaloita alumiinidödöllä :)

MariaKoo
4/85 | 

Vertaa ihan mielenkiinnon vuoksi nivean sekä näiden eko-hippi-luomutuotteiden aineosaluetteloa esim.käytetyt hajusteet yms. Saattaa yllättää...

Heli
5/85 | 

Kannattee kokeilla luontaistuotekaupasta saatavaa In wellness:in Kristall deo stick:iä. Kyseessä ns. suolakivi, jota kostutetaan vedellä ja hierotaan kainaloihin. Olen itsekin testannut monia alumiinittomia dödiksiä ja tämä on mun mielestäni paras ja tietty luonnonmukaisin sisältäen ainoastaan luonnon mineraalisuoloja. Toki kainaloissa hetken kostea tunne, mutta kuivuu nopsasti, on hajuton ja erittäin riittoisa. Hierotaan kainaloihin kohtuullisen runsaasti ja siitäkin huolimatta kivi kestää kuukausia! Suosittelen!

Tiia
6/85 | 

Mulla meni about viikko tai kaks, kun tottui alumiinittomaan ja myrkyttömään dödöön. Eli sinnikkäästi vaan jaksaa koklaa, niin hikirauhaset puhistuu ja ekodödöt alkaa toimia :)

Urtekramin Aloevera on paras! Itse sekä Mun mieskin käytetään sitä eikä haise yhtään.

Mariah
7/85 | 

Olivia Klein Cream Deo -hoitava voidedeodorantti, tästä tuotteesta kuullut että toimii, menossa juuri itselläkin testaukseen :)

E
8/85 | 

Miten olisi Biothermin deo pure bio? Mulla toiminut hyvin ja todella riittoisa tuote. Olen kokeillut muutamaa muutakin ekodeodoranttia ja mielelläni ostaisin jotain ekompaa merkkiä, mut ei ole ne käytössä toimineet.

Vea
9/85 | 

Mulla toimii Foreverin aloe vera -dödö! :) Kannattaa testata.

Emilia
10/85 | 

Mulla on dermosilin nature dödöä, myöskään ei sisällä alumiinia. Täällä myös yksi hikineurootikko ja tuo dermon dödö todella toimii mulle! :)

Laura
11/85 | 

Itse en ikinä olis kuvitellut pystyväni vaihtamaan pois perus antiperspiranteista, kunnes kokeilin Crystal Springin Salt of the Earthin mineraalideokiveä. Kannattaa kokeilla! :)

J
12/85 | 

Moi! Muutamat kaverini käyttävät silloin tällöin ihan vaan kookosöljyä dödönä. :)

Anna-Maria
13/85 | 

Urtekramin Aloe verassa on mieto ja miellyttävä tuoksu. Muutenkin tykkään siitä.

Mii
14/85 | 

Heitin hyvästit antiperspiranteille kohta kaksi vuotta sitten. On mulla tosin varalta lähes käyttämätön dödö kylppärissä, jota saatan käyttää mm. juhlissa mutta käytän siis muutaman kerran vuodessa. Olen kokeillut ainoastaan yhtä ekomerkkiä, Laveraa ja voi luoja mikä käry musta lähti! Ikinä en ole sellaiselle haissut. Jätin käyttämättä ja siirryin Meinebase-suolaja kookosöljyseokseen. Kainalot joo kostuu mutta siihen tottuu, mutta hiki ei haise. Kannattaa kokeilla. Kookosöljyllä lähtee muuten meikkikin pois?

Anni
15/85 | 

Pitää antaa kainaloiden totutella, kestää aikansa. Itse käytän uhdisteltää kookosöljy ja urtekramin aloe vera deo. Illalla suihkun jälkeen kosteisiin kainalohin kookosöljyä ja aamulla deodoranttia. Pitää hajun poissa aktiivisenakin työpäivänä, kosteutta ei, mutta pieni haitta.

Tiia
16/85 | 

Itse siirryin reilu vuosi sitten niveasta forever livingproductsin alumiinittomaan aloevera dödöön ja toimii. Ei ole märät kainalot eikä haise hiki. Myös dödö itsessään on hajuton.

Lilleriloo
17/85 | 

Kannattaa myös kokeilla ihan vaan kookosöljyä kainaloihin sipaistuna! Itse hikoilen runsaasti ja välillä antiperspirantitkin saattavat pettää. Mutta kookosöljy ei ole pettänyt! Toki ne, jotka eivät kookoksen hajusta välitä, älkööt vaivautuko :)

neea
18/85 | 

Mä hikoilen kuin miehet. siis oikeasti. hikoilen enemmän kuin mun aviomies!
muistan jo ala-asteella kuinka kainaloissani oli AINA hikiläikät vaikka istuin vain tunnilla. Sama meno jatkuu edelleen. Vuosien saatossa olen hyväksynyt että kuivia kainaloita en saa millään, mutta hien hajun haluan pitää poissa. Olen testannut varmaan 10 erilaista ekodödöä, mutta mulla ei mikään toimi. Joskus kun ei rexonatkaan alumiineineen auta :/
käytän kaikissa muissa kosmetiikkatuotteissa eka, mutta dödöä ei vain löydy.
mua harmittaa, koska alumiini on yhdistetty niin vahvasti rintasyöpään ja pilaa kaikkien vaatteiden kankaat kainalon kohdalta :(

19/85 | 

Mä tykkäsin Urtekramin Aloe verasta, mutta kahden-kolmen viikon jälkeen mulla oli yht äkkiä kainalot auki!! :OO siis ihan täynnä pienen pieniä haavoja. Sit ei käytetty niin minkäänlaista dödöä. :'D ... sitten palasin Doveen.

Nina
20/85 | 

Samat kokemukset myös täällä: Itse olen kokeillut juuri tuota Madaraa, lisäksi santea (sekä nestemäisenä ja että ns.suolakivi versiona), Gamardea sekä Schmidt's -merkkiä (en suosittele kokeilemaan tuoksullisia versioita, koska tuoksu on todella voimakas). Mikään näistä ei toiminut. Kokeilin kaikkia pari kolme viikkoa. Kuivumisaika oli 15-45 minuuttia, hiki ei niinkään haissut (paitsi santeissa) ja kaikissa kainaloni olivat läpimärät. Urheillessa tosin hiki haisi, ja PALJON. Valitettavasti itse en ainakaan pysty olemaan märillä kainaloilla päivittäin...olisi todella mukavaa löytyy alumiiniton dödö, joka pitäisi kainalot kuivina.

eeva
22/85 | 

Feel you! Mutta kuten joku aiempi kommentoija jo totesi, on myös oman kokemukseni mukaan alumiinittomille dödöille annettava vähän aikaa "alkaa toimia" ja kainaloidrn tottua, eikä tuomita heti alkuunsa. Uusin kokeiluni Schmidt's yllätti viikon käytön jälkeen, kun totesin hämmentyneenä sunnuntaiaamuna, etten haissutkaan pahalta, vaikka edellisenä päivänä oli ollut kiireisen työpäivän jälkeen bailut ja baarireissu. Joten vähintäänkin voin suositella kokeilemaan sitä! Madaraa käytän lähinnä sunnuntaisin tai kun tiedän päivästä muuten vaan tulevan leppoisamman. Alumiinia sisältävään dödöön turvaudun kuitenkin silloin kun tiedän ettei vaan ole varaa ottaa riskiä haista pahalle :--)

lillis
23/85 | 

Forever living Aloe Vera alumiiniton deo stick, en vaihtais :) puskee eka hikeä pintaan, jopa 1kk, mut sen jälkeen ollu loistava. Voi laittaa vaikka heti sheivauksen jälkeen, hoitaa!

nekku
24/85 | 

Mun kokeilujen mukaan ihan paras eko-dödö löytyy lovefreshiltä. Mulla ei alumiinillisetkaan dödöt pidä hienhajua poissa esim. tiettyjen paitojen kanssa, stressaavissa tilanteissa ja urheilussa -hippidödöistä puhumattakaan. Nyt about kuukauden oon käyttänyt lovefreshin appelsiinin ja patsulin tuoksuista stickiä ja tänään viimeks hiki hatussa siivotessani ihmettelin hyvää pitoa. Hinta kyllä kirpaisee (reilu 20 €), mutta on toisaalta normidödöjä riittoisampi ja kainalot tykkää myrkyttömyydestä. Suosittelen. ?

Suvi
25/85 | 

Alumiinitonta dödöä kannattaa käyttää pari viikkoa ennen kuin tekee päätelmiä pitävyydestä. Madaran yrttidödö ei itse asiassa ole edes alumiiniton, mutta niiden bio active on ja se on toimii ainakin minulla tosi hyvin.

Laisa
26/85 | 

Hei, kaikki luonnonkosmetiikka ei ole luomukosmetiikkaa :)

pauliina
27/85 | 

Dermosililla on alumiiniton dödö, jota olen käyttänyt jo pitkään. Toimii ainakin minulla!

28/85 | 

Öbaut viikko meni tottua, monien kokeilujen jälkeen käyttöön jäi erisanin alkoholiton, alumiiniton ja hajustamaton.

Jenna
29/85 | 

Mä oon käyttänyt jo pitkään alumiinitonta Foreverin Aloe Ever-Shield- dödöä http://www.foreverliving.fi/shop/category/beauty/product/aloe_ever_shiel... ja oon ollu kyllä supertyytyväinen. Kiva mieto tuoksu, ei tahraa vaatteita, voi pukea vaikka heti. Ei oo käytössä pettänytkään kertaakaan. Ja sanoinko jo, että se on tosi riittoisaa. Yhden purkin hinta tuntuu aluksi aika korkealta, mutta siitä riittää pitkäksi aikaa. Eli se on loppujen lopuksi myös edullistakin. :)

Sanna
30/85 | 

Mä kokeilin joku aika sitten Acorellen Mesiangervo-deodoranttia ja mulla piti hienhajun hyvin poissa ja mielestäni tuoksuikin aika kivalle. Harkitsen uutta pulloa, samalta merkiltä mm. ruusuntuoksuinen kiinnostaa. Madaran yrttideodorantti ärsytti kainaloita niin, etten pystynyt käyttämään sitä yhden kerran jälkeen.

Jenni
31/85 | 

No harmillista! Mainostin sulle tuota madaraa, mutta eipä se sitten kaikilla toimikaan. Aloin pohtia, että kenties mun puhdistunut ruokavalio on saanut aikaan sen, että hikikin on "puhtaampaa" enkä näin ollen tarvitse yhtä tehokkaita dödöjä kuin vielä muutama vuosi sitten.. tiedä häntä! Toivottavasti sopiva löytyy! :)

SP
32/85 | 

Oli tullut Erisaniltakin alumiiniton uutuus marketteihin! En ole vielä ehtinyt testata, mutta ehdottomasti hyvä juttu, että myös halvemman hintaluokan merkiltä on tullut :)

Jenna
33/85 | 

Kestää muutaman viikon, että alumiini poistuu elimistöstä (luonnollisesti kuona-aineiden mukana kainalosta) Kannattaa jatkaa vaikka alkuun tunne kainalossa on kamala!

M
34/85 | 

Lovefresh natural cream dödöt!
Alkuun hien eritys on hurjaa mutta tasoittuu pian.Itse olen kokeillut varmaan pitkälti toistakymmentä alumiinitonta joista tuo ym. on ollut ehdottomasti paras.Koostumus on voidesticki,joka kuivuu heti ilman että kuivattaa kainalot.Kannattaa kokeilla,btw kainalot kaunistuu muutenkin kun jättää alumiinilliset ym.lisäainemyrkyt hyllyihin.Iho pehmeni ja vaaleni huomattavasti tuon muutoksen jälkeen,lisäksi hikikään ei enää haise niin voimakkaalle kun tuo kainaloiden bakteerikanta pääsee normalisoitumaan ja hikirauhaset eivät ole kokoaikaa tukossa.

Sandra
35/85 | 

En oo vielä testannut ite, mut oon kuullut että myös ihan pelkkä kookosöljy toimisi :)

Anna
36/85 | 

Kokeilepa Nuxea, itse olen päätynyt tähän testattuani useita muita.

venla
37/85 | 

Urtekramin Aloe vera on kaikista kokeilemistani ehdottomasti paras. Hajut pysyvät poissa koko päivän. Alumiinittomuus ja muiden kemikaalien runsaus alkoi mietityttämään, kun ystäväni sairastui pari vuotta sitten kolmikymppisenä rintasyöpään. Lääkärit sanoivat hänelle, että antiperspirantit heti pois käytöstä. Päätin, että jatkossa itsekin käytän mielummin myrkyttömämpiä vaihtoehtoja.

Annukka
38/85 | 

se tasaantuu sekä hikoilu että haju. Alkuun kun hiki pääsee rauhasista ulos, voi kuutaman viikon haist tosi pahalle. Madarakin toimii sitten paremmin, mutta ei tosiaan pidä kauhean hyvin. Mutta Acorellella on ihana miedon ruusun tuoksuinen dödö, kokeile sitä. On testivoittaja ja pitää paremmin kuin Madara. Se on mun suosikki, googlaa! Saa esim Ruohonjuuresta.

Sanna
39/85 | 

Mä oon käyttänyt jo useita vuosia sertifioituja luonnonkosmetiikan dödöjä. Mulla on lisähaasteena herkkä kainaloiden iho, minkä vuoksi kaikki tuotteet ei ole mulle sopineet.

Aluksi meni melko kauankin, kunnes kainalot "tottui" luonnollisempaan dödöön eli alkuvaiheessa ihon kostumista tapahtui ja illalla kainalot haisi hieltä. Jonkin aikaa pidin kaapissa hätävarana ei-luonnonkosmetiikkadödöjä sellaisia (juhla)tilanteita varten, jolloin dödön pettäminen ei tullut kyseeseen. Nykyään pärjään kaikissa tilanteissa luonnonmukaisella dödöillä.
Toistaiseksi paras käyttämäni luonnondödö on Acorellen, jota saa ainakin Joliesta ja muistaakseni Ruohonjuuresta ja Stockaltakin.
Mineraalikivideodorantit aiheuttivat mulle ihoärsytystä, joten niitä en voi käyttää. Laveran dödö ei pitänyt ja tuoksu oli melko vahva. Madaran deodorantista sain myös ihoärsytystä, samoin Lovefreshin stickistä. Testasin joskus myös kookosöljyä, mutta se ei mulla pitänyt hien hajua poissa, tosin testiolosuhteet oli varsin hikiset (aurinkolomalla).
Kannustan jatkamaan luonnollisten dödöjen kanssa, tilanne kyllä helpottuu ajan myötä.

Sanna
40/85 | 

Semmoinen tuli vielä mieleen, että käyn yleensä illalla suihkussa ja sheivaan samalla kainaloni. En halua laittaa yöksi kainalooni luonnollisiakaan kemikaaleja, varsinkaan ihoa ärsyttäneen sheivauksen jälkeen, joten laitan dödön vasta aamulla.

Anniina
41/85 | 

Mä käytän Aloe Vera tuotteiden deodoranttia mikä on alumiiniton. Aluksi mulla pukkas hiki läpi mut hetken sitä käytettyäni alko dödö pitämään. Mulle sanottiin että aluksi tuntuu että hien haju saattaa tulla läpi ennenkuin kuona-aineet poistuu kainaloista.

sophia
42/85 | 

Oon kokeillut urtekramin eukalyptusta. Musta se tuoksuu hyvälle ja raikkaalle. En laittas enään mitään myrkkyä kainaloihin.

Eeva
43/85 | 

Lämmin suositus Lovefresh-merkin dödöille, joita on saanut Suomesta vasta suhteellisen vähän aikaa. Reilusti tuoksuvaihtoehtoja, ei ärsytä ihoa ja pitää hajun poissa - tästä olen vieläkin ällistynyt! Ainoa miinus liittyi dödön levitykseen, mutta siihen sain vinkin Katja Kokon blogista: kun dödöä pitää jonkin aikaa lämmintä ihoa (ihan vaan kainaloa) vasten, levitys onnistuu hyvin ilman "murustamista".

http://www.naturelle.fi/Tuotemerkit/Lovefresh

Päivi
44/85 | 

Itse olen testannut alumiinittomista Madaran, Urtekramin ja kolmannen apteekissa myytävän, jonka nimeä en nyt saa millään päähäni ja kaikissa valitettavasti se hiki vaan haisee. Madaraa ihan tosissani yritin käyttää 1,5 dödön verran, mutta ei. Harmi, itsekin mielelläni vaihtaisin vähemmän myrkylliseen ja alumiinittomaan versioon.

Terhi
45/85 | 

Se vie muutaman viikon että kainalot tottuu. Itse käytän Foreverin aloe vera dödöä ja hyvin toimii. Tiukempiin tilanteisiin, kuten esim työhaastatteluihin yms, käytän kuitenkin tavallista Niveaa. Jännityshikeä kun ei mulla tuo alumiiniton peitä.

Maija Heikkonen
46/85 | 

Mites kuules Apteekista saatava Deocrystal Stick Deodoranttikivi? Oli itsellä joskus teininä käytössä ja kyllä se ainakin silloin toimi. Lopulta en kuitenkaan tuon kainaloiden kuivattamisen vuoksi jaksanut mitään stickejä käytössä vaan alumiinia tai ei, niin spray-hommilla mennään.

Pölis
47/85 | 

Kookosöljy + ruokasooda = toimiva setti kainaloissa

Tiina
48/85 | 

Muistan hyvin kuinka karsea se "siirtymävaihe" oli! Ainakin pari viikkoa meni kunnes tuntui toimivan deo. Ensin testasin Dermosilin alumiinittoman, mutta en aivan vakuuttunut. Sitten apteekista Aco sarjan deo ja sehän olikin jo vallan mainio! Urheillessa tai mm. Illanvietoissa käytän Rexonaa. Kotipäivinä saatan olla joo ilman mitään. Minäkään en ymmärrä miten se on mahdollista nykyään ettei kainalot kostu eikä haise :) saa nähdä miten kesäkuumalla käy deon kanssa...

Adaira
50/85 | 

Mä testailin läpi kaikki mahdolliset luonnonkosmetiikkavaihtoehdot, noista sun testaamista kristallisuolasaippuaan eikä mikään pitänyt työpäivän vertaa. Kunnes aloin pestä hiuskuontalon Meine basella ja luin että sitä voi käyttää myös deororanttina. Testasin ja olen niin ilahtunut kun toimii! Kainaloilla ottaa kyllä aikansa että tottuu, samoin kun vaihtaa pois alumiinillisista niin tekee semmosen puhdistumisreaktion jossa kainaloon voi tulla esim. semmosia kipeitä näppylöitä. Mä siirryin noiden takia vaiheittain luonnollisempiin kun oli niin kipee toi puhdistumisvaihe. Lifen oma hajuton oli kans ihan jees näistä varsinaisista luonnondödöistä. Paras mitä oon testannu.

Satu
51/85 | 

Reilu vuosi sitten(?) liputin täällä Nivean alumiinittoman puolesta jota ei vielä saanut täältä. Ja edelleen trokaan sitä Tukholmasta {ja Tallinnassakin oli Nivean vanhaa). Alkujärkytykseen suosittelen kostutettua vanulappua ja 3 tippaa teepuuöljyä.

Laura
52/85 | 

Mä käytän Foreverin aloe dödöä. Kainalot ei pysy rutikuivana mutta ei myöskään haise. Lähipiirissä myös miehiltä positiivisia kokemuksia tuosta.

Sulla Karoliina varmaan on joku tuttu jälleenmyyjä kun joskus muistaakseni mainitsit käyttäväsi Foreverin kosteusvoidettakin?

Minna Karjalainen
53/85 | 

Aco merkkinen alumiiniton dödö apteekista toimi minulla alusta asti hyvin, toisin kuin ystävälläni sama tuote ei pitänyt hien hajua loitolla.

Mari
54/85 | 

Kärsivällisyyttä vaatii. Kestää 1-2 viikkoa, että kainalo ja hikirauhaset tottuu alumiinittomaan dödöön. Sen jälkeen ei pitäisi hien päästä niin helposti läpi/tulla hajuhaittoja :p en tosin ole itse ikinä malttanut odottaa ja käyttää alumiinitonta paria päivää kauempaa, joten en voi sanoa pitääkö paikkansa, mutta näin olen kuullut. Kai se olisi terveellistä vaihtaa alumiinittomaan, mutta milloin elämässä tulee sellaiset viikot eteen, jolloin kainalojen kastuminen ei haittaisi ja tämän "sisäänajon" voisi toteuttaa? Never!

Katja
56/85 | 

Mulla ja monella tutulla on sama kokemus madaran dödöistä, tuntuu että hiki haisee pahemmalta kuin täysin ilman dödöä ;) mutta urtekramin merisuoladödö toimii, suosittelen sitä!

Jenni
58/85 | 

Pakko kanssa sanoa tuosta Madarasta, että testasin sitä heidän toista deoa, joka tuoksui piparmintulle. Ei tarvinnut käyttää kuin pari kertaa, niin sen laittaminen aiheutti ihan järkyttävän kirvelyn kainaloihin :O Ei ihme, että sitä tuotetta ei näköjään enää netissä..
Tuo Herbal toimi ihan ok, mutta useamman viikon käytön jälkeen se aiheutti kainaloihin sellaisen punertavankellertävän oireettoman ihottuman, epäilin jo kaiken maailman sairauksia kunnes tajusin, että se on se dödö: :( :( :(
Muita heidän tuotteitaan kyllä päivittäisessä käytössä, mutta dödöt ei kyllä toimi ainakaan mulla, vaikken ole hikipinko. ;)

59/85 | 

Onko kellään kokemuksia noista Lovefreshin dödöistä? Tai tietoa niiden sisällysluettelosta? Ne on mua kiinnostaneet, ja myös tuo Madara. Tosin jos siinä on kovin voimakas tuoksu niin en välttämättä tykkää... Inhottaa laittaa tavallista rexonaa kainaloon. Muutos wanted! :)

Heidihemuli
60/85 | 

Mä olen nyt kaks kuukautta käyttänyt Foreverin Aloe-dödöä ja nyt vasta tuntuu, että alkaa ehkä tepsiä. Voi olla tietty, että kuvittelen ja oikeesti haisen aina vaan kissanpissahielle!

Mamise
61/85 | 

Mullakaan ei toiminut tuo Madaran Herbal deodorant ollenkaan, hiki puski läpi jo muutamassa tunnissa ilman sen kummempia liikkumisia. Mutta saman merkin Bio Active toimii! Kainalot saattavat joskus kostua, mutta hiki ei enää haise. Kannattaa kokeilla sitä!

Henna
62/85 | 

Itselläni on ollut käytössä Aloe-Vera alumiiniton muutaman vuoden. Hikoilen todella herkästi, mutta tämä pettää vain urheillessa ja kainalotkin tuntuu paljon pehmeämmille. Ehdottomasti suosittelen! Hinta on suht kova, mutta kestää kyllä todella kauan.

63/85 | 

Suosittelen apteekeista saatavaa Acon aluumiinitonta deodoranttia. Raikas, hyvin mieto tuoksu ja ennen kaikkea toimii!

Pia
64/85 | 

Dermosil Deo stick.Olen käyttänyt pitkään ja tykännyt

Tarina
65/85 | 

Mäkin olen taistellut jo vuoden luomudödöjen kanssa. Parhaiten toimii tuo Urtekram, mutta aloe vera -versiona (eli aika lailla tuoksuton!). Madara on yhtä tyhjän kanssa ja ihmettelen, miksi sitä kaikki kehuvat. Kristallikiveäkin kokeilin, mutta se vasta hankalaa on. Jos on tärkeä tilaisuus, enkä halua dödön pettävän, laitan perus Palmolivea, jota olen käyttänyt koko ikäni, enkä ole haissut hielle koskaan sen kanssa. Perusarjessa olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuohon Urtekramiin.

Mirka
67/85 | 

Life-kaupan oma alumiiniton dödö. Toimii!

69/85 | 

Luulisi että tuollaiset "luonnontuotteet" toimisivat. Mutta kiitos että kokeilit, ainakin nyt tiedän ettei itse tarvitse vaihtaa mun nivean dödöistä mihinkään :)

Anna
70/85 | 

Mulla oli pari viikkoa käytössä Lovefreshin dödö, kunnes kainaloiden iho meni rikki enkä pystynyt käyttämään mitään deodoranttia useaan päivään. Ilmeisesti deodorantin sisältämä ruokasooda on joillekin kainaloille liian voimakasta. Merkiltä löytyy kyllä kaksi soodatontakin vaihtoehtoa, mutta en sitten enää lähtenyt niitä testailemaan. Harmitti jo muutenkin, kun kallis purkki jäi lähes kokonaan käyttämättä.

Useiden eri merkkien kokeilemisen jälkeen käyttööni on jäänyt kaksi suosikkia: Aco extra sensitive, sekä Lavera Invisible 24h deodorant (muut Laverat ei kyllä ole toimineet yhtään, mutta tää harmaakorkkinen purtilo on loistava). Nämä kaksi toimii mulla tosi hyvin!

Maija
72/85 | 

Foreverit on kaikkea muuta kun luomua ja ekologisia.

Riiks
73/85 | 

Olen käyttänyt monta vuotta hajustamattomia, alumiinittomia dödöjä, joten voin suositella ainakin kolmea. Täällä monien suosittelema Foreverin aloe vera-dödö on minunkin mieleen. Vedessä kostutettava mineraalikivi on myös ollut toimiva. Nyt minulla on käytössä Erisanin alumiiniton deodorantti, jota olen muistaakseni aikaisemminkin käyttänyt. Kaikki nämä ovat ihan toimivia tuotteita (ainakin minulle), kunhan antaa niille mahdollisuuden.

Joskus vuosia sitten kokeilin noita tuoksuviakin ekodeodorantteja (kuten Santen), mutta se imelä tuoksy yhdistettynä hien hajuun oli jotain ihan järkyttävää... Alumiinittomien deodoranttien kanssa olen itsekin aluksi kärsinyt märistä kainaloista, mutta ongelma on mennyt pian ohi. Kai kainaloiden pitää jotenkin tottua uuteen tuotteeseen, vaikka vaihtaisikin alumiinittomasta toiseen.

Tuohon hienhajuongelmaan googlettelin joskus sellaisen vinkin, että kainalot kannattaa pestä soodan kanssa. Olen noudattanut tuota vinkkiä silloin, jos esim uuteen dödöön vaihtaessa kainalot ovat reagoineet kiusallisilla hajuhaitoilla. Minulla tuo on toiminut tosi hyvin! Muutenkin kainalot toki kannattaa pestä ennen deodorantin levitystä, jotta iho olisi puhdas :)

Kiitos mielenkiintoisesta postausaiheesta, kommenttimäärästä päätellen en ollut ainoa, jota alumiinittomat dödöt puhututtavat.

SM
74/85 | 

Testasin samoihin aikoihin juuri Madaraa ja Urtekramin toista dödöä (Aloe vera). Alkuun olin tyytyväinen, hienhaju pysyi poissa eikä ollut mitään ongelmia. Pikkuhiljaa kainalot alkoivat syyhyämään - nukkumaan mennessä en saanut unta raapimiselta, suihkussa kutitti, dödön laitto kirveli (etenkin Urtekramin kohdalla tätä).

Siihen aikoihin myös hienhaju palautui, ja ymmärsin, että luultavasti alumiinista tukkeutuneet hikirauhaset olivat viimeistään nyt entisellään, eikä nämä dödöt enää riittäneet.

Lopetin molempien käytön, ja palasin takaisin johonkin Niveaan. Kutina loppui välittömästi, samoin katosi hienhaju.

Voi KUNPA olisi olemassa parempi vaihtoehto, toistaiseksi en ole vielä löytänyt kilpailijaa alumiinidödölle, itseäni kun tuo yrttituoksu ei edes häirinnyt. Etsinnät jatkuvat...

veepu
75/85 | 

Itselleni auttoi hienhajuun se, että lopetin dödön käytön kokonaan. Esimerkiksi jos viikonloppuna/sairastellessa ym on vain kotona koko päivän, voi olla ilman dödöä.
Sitten dödöttömien päivien jälkeen laittaa esimerkiksi urtekramin dödöä, ei omat kainaloni ainakaan hikoile enää samalla tavalla.
Hikeen tottuu, eikä se pistävä haju erotu yleensä kuin omaan nenään. :)

76/85 | 

Laitanpa minäkin omat kokemukseni joukon jatkoksi.
Ekan kerran pelästyin rintasyövällä uhkailusta vissiin 25 vuotta sitten. Silloin kokeilin ekan kerran kivideodoranttia. Se oli kummallisessa kolmiosaisessa rasiassa ja itse dödökin lähinnä saippuapalan mallinen. Muutamaan kertaan se luiskahti kädestä lattialle ja murtui palasiksi. Eikä se mulla toiminut.
Seuraavan kerran tein tuttavuutta kividödöön 5-6 vuotta sitten ja sille tielle jäin.
Erot pakkauksessa ja käyttötavoissa sai aikaan vaihdon alumiinittomaan.
Pelkkä sipaisu ei riitä. Oon ottanu automaattiseksi tavaksi laskea kuusikymmentä (joo 60) pyöräytystä kostutetulla kivellä kumpaankin kainaloon pesun jälkeen. Perus dödöä tai antiperspiranttiahan pyöräytetään muuta kierros. Tää on se olellinen ero.
Oon koko pitkän ikäni ollu atoopikko ja saanu oireta vaikka mistä, mutta tää on jättäny mut rauhaan. Ei ongelmia edes sheivauksen jälkeen. Ei kirvele eikä kuivata ihoa. Ei haise hiki eikä dödö. Ei värjäänny kainolot eikä puserot.

Jalokivigalleriasta näitä saa ostettua 3 kpl kympillä/tarjous. (Laatikon päällä hitalappu 12 €). Koska yks dödö päivittäin käytettynä riittää yli vuoden ajaksi, annan aina jollekulle yhden niistä kokeiltavaksi.
En enää muista oliko mulla siirtymävaiheessa jotain ogelmia, mutta hajua ei missään olosuhteissa muodostu, korkeintaan oikein rehkiessä voi jnkv kostua.

Ode
77/85 | 

Olen kokeillut kolmea alumiinitonta dödöä.Madara ei vakuuttunut,koska pitoa ei löytynyt ja muistaakseni kainaloni ärtyivät käytöstä.Born to Bio (vanilja?) haisee jollekin mummolle mutta lenkillä se ei menoa haittaa ?,täytyisi kokeilla jotain muuta hajua samalta merkiltä. Viimeisin kokeilu oli Laveran,se harmaa korkinen.Oon kuullut siitä paljon hyvää,mutta fyysisessä työssä se petti.En usko että haluan haista hielle potilaita auttaessa. Huomasin myös käytössä kainaloihini tulleen finnejä?Siihen loppu se käyttö.

momo
78/85 | 

kai muuten tiedät, että potassium alum, jota noista deodoranteista (nopealla vilkaisulla inciin) kaikki sisältävät, on eräs alumiinin suola? :) otsikkosi on siis virheellinen, sillä alumiinia se alumiiniammoniumsulfaattikin (eli "kristalli" kuten luonnonkosmetiikkavalmistajat ovat sen hienosti keksineet uudelleennimetä, ja siis tuo potassium alum) on. jotkut, ehkä kaupalliset tahot, väittävät, että juuri tuon yhdisteen molekyylikoko olisi suurempi. jotain näyttöä taas on siitä, että tuo yhdiste pilkkoutuisi jopa pienemmäksi ja näin ollen sillä olisi jopa suurempi todennäköisyys kulkeutua kehoon ihon pinnalta.

halusin vain kommentoida, koska otsikointisi on harhaanjohtava ja jokin kommenttien perusteella erittäin laaja ja sitkeä harhaluulo on ihmisillä, että kaikki mitä jokin luonnonkosmetiikkafirma tuottaa, olisi jotenkin turvallista ja tässä tapauksessa siis automaattisesti vaikkapa alumiinitonta. kannattaisi varmaankin korjata otsikkoa, ettei itse levitä samoja vääriä käsityksiä ;) on todella kurjaa, kun ihmiset ovat aidosti huolissaan hyvinvoinnistaan ja haluavat sitten vaikkapa välttää alumiinia, ja jotkut tahot hyötyvät siitä taloudellisesti levittämällä harhaanjohtavaa tietoa (esim. madaran sivuilla ei sanota suoraan olevan kyse alumiiniyhdisteestä vaan kauniisti kierrellään ja kaarrellaan puhuen luonnollisista mineraaleista tms. no, onhan vaikka lyijyäkin luonnollisesti siellä ja täällä mutta en kyllä suosittele! :D)

vaikka alumiinin terveysvaikutuksista ei taidakaan olla luotettavaa tietoa, olen päättänyt itse ihan varmuuden vuoksi käyttää kokonaan alumiinittomia deodorantteja. tällä hetkellä käytössäni on born to bio. laveralla on kanssa hyviä. kannattaa siis katsoa se inci läpi ja varmistaa, ettei siellä ole potassium alumia :)

tanja
79/85 | 

Tää on hankala asia tää dödö. Mullakin on käytössä perus-nivea. Joskus olen kokeillut alumiinittomia, mutta aina se on siihen lemuun kaatunut. Mun suurin ongelma on työ: hyvin fyysistä+asiakaspalvelu+työvaatteet, jotka ei ole luonnonmateriaalia nähneetkään :/ Ehkä kesälomalla voisin taas yrittää.

80/85 | 

”Suo siellä vetelä täällä” siinä mun käyttämässä dödössä lukee: Ei sisällä alumiiniyhdisteitä, ainesosat: ammonium–aluna, mineraalisuola, kidevesi. Momo tossa yllä avasi termistöä, jota ainesosaluetteloissa käytetään. Kuluttajan pitäisi olla kaikkien alojen asiantuntija välttyäkseen vedätykseltä. Oletin Jalokivigallerian olevan asiallinen tuote.
Kaikkihan me jossain vaiheessa kuollaan, mutta jonkin verran voinee vaikuttaa terveyteensä valitsemalla haitattomia tuotteita. Se vaan ei ole helppoa, kun ns. asiantuntijatkin tuntuntuvat olevan erimieltä riskeistä. Jokseenkin kaikki muuttuu myrkylliseksi, mikäli annoskoko on riittävän suuri.
Dödö nyt vaan on sellainen asia, jota valtaosa ihmisistä käyttää oman ja muitten mukavuuden vuoksi. Kurjaa, ettei ole olemassa turvallista, tehokasta, tolkkuhintaista tuotetta, johon voisi luottaa; ilman erikoisasiantuntijan apua.

Mona
81/85 | 

Mistä se alumiini poistuu ?? Elimistöstä? Kuin se sinne on joutunut ? :)
Edelleenkään, alumiini, eikä mikään muukaan kosmetiikka imeydy ihon pintakerrosta syvemmälle, joten se ei sinne myöskään "kerry" eikä se sieltä mihinkään "poistu"...
MIKÄLI kosmetiikka oikeasti imeytyisi pintakerrosta syvemmälle, toimisi kaikki antiage-kama niin hyvin, ettei ryppyjä syntyisi kellekkään minnekkään ikinä jne jne..

JJ
82/85 | 

PARAS vinkki on Lushin deodorantit! Hikoilen itse ihan hulluna. Siis ihan äärimmäisen helposti. Kaupan tai apteekit deodorantit ei toimi kuin pari tuntia, olipa miten vahva tahansa. Käytin joskus 'absolut torr'-nimistä litkua, joka sitten onkin pelkkää alumiinia, mutta se kirveli liikaa ja oli aika myrkkyä.
Luojan kiitos löysin vinkin Lushin tuotteisiin. Käytän Aromaco-dödöä yhdessä Theo-palasen kanssa, ja se toimii! Tai toimi ainakin kolmisen kuukautta paremmin kuin mikään muu aiemmin. Nyt ikävä kyllä näyttää siltä, että teho hiipuu ja mun superhiki haisee taas. Oon vissiin liian hippi :D Mutta muille normaalihikoilijoille suosittelen ehdottomasti. Aromaco tuoksuu tosi pehmeästi saippualta (joidenkin mielestä miehekkäältä, mutta itse en todellakaan sanoisi niin) ja Theo on ihanan sitruunainen. Vähän hassu yhdistelmä, mutta se sitruuna puskee enemmän päälle kun näitä käyttää yhdessä.

Satu
83/85 | 

Vihdoinkin! !!! Kaaren Prismasta saa Nivean alumiinitonta.

Mona
84/85 | 

Olen tästä kuullut ennenkin, ja haluaisin myös kokeilla. Mutta. Miten ja kuinka usein niitä kainaloita pitää öljytä? ;)

Eeva
85/85 | 

Moi, en lukaissut kaikkia kommentteja läpi, mutta aattelin mainita että itse otin juuri testiin Dermosilin Vitamin E -tuotesarjaan kuuluvan alumiinittoman dödön: Deo Stick.
Olen ns. kuumaverinen, hikoilen helposti mutta hiki ei onneksi kovin voimakkaasti tuoksu.. paitsi jos on kainalokarvoissa kasvua!
Mulla toiminut, kainalot kostuu joo, muttei haise. Ja vaatteetkin kiittää, kun ei tule värjäymiä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat