Kirjoitukset avainsanalla Alpro

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen saanut joskus kauan sitten kavereiltani nimen pekoninatsi, koska niin paljon kun rakastankin pekonia, olen äärimmäisen tarkka sen suhteen, että kyseinen tuote on paistettu oikein. Mikään ei nimittäin niin ällöä, kun alikypsennetty lötkö, puoliraaka pekoni. Tai toisaalta : Mustaksi kärvennetty pekoni ei maistu millekään. (Paitsi palaneelle)

Meidän perheellä on monta yhteistä suosikkiruokaa, mutta pekonipasta taitaa olla sellainen herkku, joka kaavitaan aina viimeistä pisaraa myöten lautaselta ja pannulta. Ja sanomattakin on selvää, että mulla on aika tarkat sävelet sen suhteen, että pekoni kastikkeessa on juuri oikein tehty.

Kun Alpro haastoi meidät mukaan kokkaushaasteeseen, ja kuulin, että annettu kriteeri tulee olemaan kastike Alpro Ruoka Soijavalmisteesta, päätin heti, että tässä on oiva tilaisuus samalla esitellä teille yksi kotimme lempiruuista. Monesti - ainakin minun päässäni - soijavalmisteet mielletään kasvisruokien pariksi, mutta miksei niitä voisi käyttää myös näin äijämäisenkin raaka-aineen parina. Varsinkin, kun lopputulos Alpro Ruoka -soijavalmisteella oli jopa parempi, kun sama setti kuohukermalla tehtynä. Tässäpä siis ohje kehiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PEKONIPASTA

  • paketti pekonia
  • yksi sipuli
  • Alpro Ruoka Soijavalmiste tai Alpro Light Ruoka
  • Mustapippuria
  • (Chiliä)
  • Gluteenitonta pastaa
  • (Parmesaani)
  1. Ota pekonipaketti pöydälle lämpiämään puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Pilko sipuli pieneksi silpuksi.
  3. Laita paistinpannu kuumenemaan täysille ja pilko pekonit pannulle saksia käyttäen.
  4. Kun pekonit alkavat tiristä, laita levy 75% teholle. Vaikka homma vie kauan aikaa, se todella kannattaa. Näin rasva irtoaa pekoneista tasaisesti.
  5. Lisää sipuli siinä vaiheessa, kun pekonista alkaa poistua neste, mutta se ei ole kuitenkan vielä yhtään ruskistunut.
  6. Kun rasva alkaa kuplia pekonin pinnalla, ja kun pekonin väri on kaunis, kaada pekoneista rasva siivilän läpi pois.
  7. Heitä pekonit vielä uudelleen pannulle ja kaada päälle Alpro Ruoka -soijavalmiste ja rouhi päälle makusi mukaan mustapippuria. Kiehauta nopeasti kasaan. Jos kastike on liian löysää, voi siihen toki lisätä vähän suurustetta.
  8. Tarjoile kastike keitetyn gluteenittoman pastan, sekä parmesaanin kanssa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomenna Alpron Facebook-sivuille tulee kuva, jonka alle voitte kommenttikenttään äänestää, kuka bloggaaja on teistä tehnyt parhaan herkun Alpro Ruoka -soijavalmisteesta. Jos meidän resepti on teistä paras, olisimme todella kiitollisia antaisitte äänenne meille, ja tukisitte samalla kesälomareissuamme, koska voittajablogi voittaa Holiday Club -lahjakortin.

Ihania herkkuhetkiä! Ja hei: Tämä ei ole ehkä kaikkein kuvauksellisin ruoka, mutta maku korvaa ulkonäön ;)  Sen todistaa sekin, ettei kuvausapulainen malttanut pitää sormiaan erossa ruuasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (19)

Marika
1/19 | 

Kannattaa kokeilla myös kikherne-pekoni-pastaa :) Ihan parasta! Ohje löytyy esimerkiksi täältä: http://www.hs.fi/ruoka/a1400041350272. Pekonin saa paistettua kätevästi ilman sotkua todella rapeasti uunissa. Kylmä pekoni kylmälle pellille kylmään uuniin. Laita uuni 175 asteeseen ja anna olla uunissa noin 20 minuuttia. Helppoa ja parasta pekonia ikinä!

Hellu
4/19 | 

Lötkö pekoni on painajaista!!! Kunnolla paistettua / uunitettua sen olla pitää - itsekin laiskana heitän uuniin pekonit :)

5/19 | 

Meillä samaa ruokaa laitetaan niin, että suurustamaton "laiha" kastike kaadetaan kypsien, valutettujen pastojen joukkoon ja sekaan rikotaan muna tai kaksi. Siinä lämpimän levyn päällä kun kattilan aarretta hetken pyörittelee, kannanmuna hyytyy, kastike saostuu ja sekoittuu pastaan tasaisesti maustaen sen kauttaaltaan.

Anne
6/19 | 

Kiitti ideasta, valikoitui tänään päivälliseksi! :) mahtavaa miten joskus yksinkertanen ja nopea ruokakin voi olla näin maistuvaa!

Marski
7/19 | 

Nam! Ja pekonista saa vieläkin parempaa, kun ne laittaa kylmälle pannulle ja laittaa sitten vasta pannun lämpiämään. Pysyy pannutkin hyvinä, kun ei pidä täysillä. T. Keittiötarvikemyyjä ;)

Annan
8/19 | 

Aika sääli, miten instassa laitoit "auttakaa, että F pääsee kesälomamatkalle-äänestämällä". Jälleen lapsen kautta tällaista : /

Kolmistaan-Karoliina
14/19 | 

Juuri näin! Todellista pikaruokaa. Ja jos voit syödä gluteenillista pastaa, tuorepastastahan tämä tulee vielä nopeammin!

Kolmistaan-Karoliina
16/19 | 

Kurja, jos pahoitit tästä mielesi. Mukavaa kevättä silti ja kiitos kommentistasi!

Tintti
17/19 | 

Ja, että synttärilahjaa "ruinataan" näin, huhhuh! Pitäisi aikuisten vähän miettiä.

18/19 | 

Annan ja Tintti, kumpi nyt oikeasti oletkaan: Et ehkä tiedä, että näen blogialustalta kommenttien lähteen, eli sen, että ole yksi ja sama kommentoija, samalta tietokoneelta.

Kyllä tänne saa kritiikkiä laittaa, ihan sama ihminenkin monta kertaa ilman feikkinimimerkkejä! Kaikki kommentit luetaan ja otetaan vastaan niin, että niistä voi kehittyä ja oppia uutta :)

Salla
19/19 | 

Pekonipasta <3 itse kyllä teen perinteisen carbonaran muodossa. Pekonit rapeiksi, spagetit keittymään. Sekoitetaan pari munaa, kourallinen parmesaania ja muutama pyöräytys pippuria kulhossa. Otetaan pari desiä pastan keitinvettä talteen, valutetaan loppu vesi pois pastasta ja sekoitetaan muna-juusto-sekoitus KUUMAN pastan joukkoon, koko ajan sekoittaen. Sit vaan peknit joukkoon ja lopuksi vielä voi notkistaa keitinvedellä. P-A-R-A-S-T-A! Pitäiskö samantien kipaista alepaan pekoniostoksille....

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat