Kirjoitukset avainsanalla allergiakesä 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mähän lopetin gluteenia sisältävien ruokien syönnin aikanaan niin, että lääkäri suositteli kokeilemaan asiaa ihosyiden vuoksi, ja mä huomasin todella pian, että gluteenittomuus teki mulle myös muuten hyvää. En koskaan käynyt asian suhteen allergiatesteissä tai koepalanäytteessä, koska mulle riitti oma olotila pysymään erossa gluteenista.

Viimeisen puolen vuoden aikana olen kuitenkin alkanut vähän kyseenalaista tätä mun "allergiaani". Vaikka toki uskonkin  edelleen, ettei gluteeni tee minulle hyvää, en ole varma, onko totaalikieltäytyminen mulle tarpeellista. Luulen, että olenkin gluteenille yliherkkä, enkä niinkään keliaakikko .

Olenkin muutaman kerran puolen vuoden aikana syönyt gluteenia. Köpis-reissulla vedin varmasti vehnäöverit, josta tuli kauhea olo. Mutta muutamia kertoja olen kokeillut vehnää myös fiksusti pieninä annoksina. Ja tiedättekö mitä? Sillon en ole huomannut mitään eroa oloissani. Annos mannasuurimovispipuuroa, yksi hampurilaissämpylä tai pala pitsaa eivät ole horjuttaneet oloani mihinkään.

Olenkin alkanut pohtia, pitäisikö minun helppouden ja äärettömien croissanttihimojeni vuoksi alkaa siedättämään itseäni taas gluteeniin. Mietin, kuinka se tulisi tehdä viisaasti ja voiko siitä olla jotain haittaa.

Uskon, etten koskaan palaa samaan vehnäpuputukseen kuin aikaisemmin. Mulle gluteeniton pitsa, pasta ja perunat sopivat silloin, kun niitä vain ravintolasta/kaupasta saa, mutta olisihan se ihana edes joskus valita kahvilasta se kaikkein ihanin leivos. Ei vaan sitä iänikuista Daim-kakun palaa tai suklaamuffinia. Te gluteenittomat todella tiedätte, mistä muffinista on kyse!

Jos sulla on samansuuntaisia mietteitä, tai olet peräti kokeillut siedätystä, apu olisi nyt tarpeen! Ja toki kokemuset : Hyvin ja huonosti menneet! Niistä haluaisin kuulla.

-Karoliina-

Kommentit (32)

1/32 | 

Suosittelisin lääkärikäyntiä ja verikokeita asian tueksi. Gluteeniton on turha välttää, jos ei yöiherkkyyttä ole oikeasti todettu, ja toisaalta, jos vaikka keliakia todetaan, mikään siedätyshoitotabletti ei valitettavasti ole ratkaisu.
Gluteenin lisäksi viljatuotteissa voi ärsyttää myös niiden proteiini. Vähän niinkuin maidosta voi herkistää perinteisen laktoositon sijasta maidon proteiini.

2/32 | 

Minullakin jotain yliherkkyyttä, en välttele täysin gluteenia mutta yritän pitää sen käytön vähäisenä. Pieni osuus ruokavaliosta, ei päivittäin.

Olen tosin ollut täysin gluteenittomalla ja kyllä se vaan paremmin minulle sopii. Energistä oloa riitti silloin.

Suvi
3/32 | 

Minä olin vuoden syömättä gluteenia vatsavaivojen takia ja kun ne menivät ohi aloitin gluteenin syömisen pienissä määrissä totutellen viime kesänä. Nyt pystyn syömään gluteenia normaalisti, mutta en juurikaan kotona syö leipää tai pastaa tai muutenkaan gluteenillista ruokaa. Töissä syön ihan tavallisen lounaan, joka opena tarkoittaa barsin usein pastaa, mutta leipää en syö töissäkään, kun tosi harvoin keiton kaverina. Itse leivon ja teen ruokani aika paljon gluteenittomima, kun opin siihen ja lähipiirissä on keliaakikkoja joiden takia juhlatarjoilut yms tu, ee tehtyä gluteenittomana. Minulla gluteeniin palaaminen meni siis hyvin ja ihan tosi harvoin huomaan, että nyt tuli syötyä liikaa, mutta aika harvoin niin enää käy. Ja on tosiaan ihana, kun voi halutessaan syödä ihanan leivoksen, normaalia pizzaa tai hampparia ravintolassa:)

Minä totuttelin takaisin gluteeniin tosi pienillä määrillä ja yhtä tuotetta kerrallaan kokeilemalla. Taisin aloittaa ohrasta, sitten kokeilla ruista ja lopuksi vasta vehnää. Testailin myös vaikuttavatko eri tavoin valmistelut tuotteet eli testasin puurot, pastat ja leivät erikseen. Menin muistaakseni viikkotasolla eli testasin aina viikosta kahteen viikkoon kerrallaan yhtä juttua. Lisäsin tuotteita aika luontevasti eli, en mitenkään pakon omaisesti syönyt joka päivä, vaan jos sinä päivänä oli vaikka puuroa aamupalaksi niin sekoitin vähän hiutaleita kaurahiutaleiden joukkoon tai jos söin pastaa niin maistelin vähän tavallista pastaa yms. Eli läheskään joka päivä en gluteenia syönyt, kun ei minulla tule normaalistikaan syötyä leipää, pastaa tai puuroa päivittäin. Jossakin vaiheessa vain sitten huomasin, että pystyin halutessani syömään koko annoksen normaalipastana tai ihan tavallista ruisleipää. Suhtauduin siis gluteenin lisäämiseen aika rennosti. Toki tarkkailin vatsaoireita ja onneksi niitä ei tosiaan juurikaan tullut, niin enää ei tarvitse asiaa miettiä.

Daniella
4/32 | 

Mähän en ole asiantuntija tässä asiassa millään muotoa, en kirjaviisas enkä kokemustietäjä. Mutta tuon kertomasi perusteella uskaltaisin ehdottaa juuri sitä oikeasti satunnaista ja vähäistä käyttöä. Ei siis välttämättä edes päivittäin, mutta jos nyt kerran kaks viikossa syöt sen croissantin, niin huomanet nopeasti, onko kokeilu huonosta. Ja kuuntele itseäs. Jos alkaa tuntua pahalta, ota takapakkia. Turha nitkutuskin on tympeää, joten jos tuntuu, että vatsa kestää, niin senkun sivistyneesti maistelet vehnää silloin tällöin :) Mun mielestä!

pire
5/32 | 

Jos keliakiaa epäilee niin kannattaa käydä testeissä. Toki se että keliakia vasta-aineet näkyvät veressä, täytyy gluteiinipitoista ruokaa olla "nautittuna pohjalla" jonkin aikaa että mahdolliset muutokset näkyvät, näin minä olen ymmärtäny(?). Tosiaan mikään siedätys ei keliakiaan auta. Vaikka pienestä määrästä vehnää ei oireita tulisikaan, ei voi tietää mitä se suolinukalle tekee.

6/32 | 

Mä uskon enemmän siihen, että kohtuutta kaiken kanssa, niin homma toimii. Liika säätäminen ja ajattelu varmaan saa vaan kropat sekaisin. Täällä Espanjassa törmää todella vähän eri ruoka-ainerajoitteisiin. Jos Suomessa 20-ihmiselle illallisen järjestäminen oli tuskaa, kun todella moni ilmoitti jonkun rajoitteen. Täällä samassa määrässä rajoitteita on ehkä yksi, jos sitäkään. Elämästä nautitaan liikaa säätämättä eikä niinkään vedetä övereitä mistään. Paitsi minä suklaasta jouluna :-D

Daniella
7/32 | 

Toi on totta! Keliakian kanssa ei parane leikkiä!

Suvi
8/32 | 

Suosittelen käymään ravitsemusterapeutin vastaanotolla. Heillä on yliopistotason koulutus juuri näihin asioihin!

eevaw
9/32 | 

Sinuna luottaisin omaan fiilikseen. Kokeilemalla huomaat parhaiten, mikä ruokavalio sinulle sopii ja kuinka paljon siedät viljoja.

Itselläni todettiin loppujen lopuksi ärtyneen suolen oireyhtymä. Vatsavaivoista kärsiessäni kokeilin alkuun gluteenitonta ruokavaliota mikä jonkin verran oloa paransikin, mutta oireet eivät poistuneet kokonaan. Nyt olen noudattanut pääsääntöisesti FODMAP-ruokavaliota, missä vältetään mm. gluteenillisia viljoja (mutta ei itse gluteiinin takia). Ruokavalio on sopinut minulle ja oireita ei juurikaan ole, jos jaksan säntillisesti noudattaa ruokavaliota. Olen huomannut, että kaikista epäsopivimpia ruoka-aineita on sipulien lisäksi juurikin viljat, ja maha ei tunnu kestävän vehnää yhtään.

Kuten joku mainitsikin, että jos yhtään on aihetta epäillä keliakiaa niin kannattaa hakeutua tutkimuksiin. Mansessa ei ollut mahdollisuutta testata keliakias muuten kuin tähystämällä ja ottamalla koepala ja tällöin mua ohjeistettiin syömään normaalisti (gluteiinia sisältävää ruokaa siis) ainakin kahden kuukauden ajan, muuten keliakiaa ei voida todeta jos sitä sairastaa.

Mii
10/32 | 

En ole minäkään törmännyt yhteenkään ruoka-ainerajoitteeseen ihmiseen täällä asuinmaassani Saksassa. Yhdelläkään lastemme kavereista ei ole minkäänlaista allergiaa tai ruoka-ainerajoitetta. Tai hetkinen, yhdellä tuntemallani lapsella on laktoosi-intoleranssi mutta hänhän onkin suomalainen. :-D

Mar3ngi
11/32 | 

Minulla on aina ollut herkkä vatsa ja viime vuosina olen kärsinyt kovista kivuista, mahavaivoista, mahan toiminnan häiriöistä ym. Olen jättänyt pääsääntöisesti kaiken gluteenin pois, samoin maito minimiin ja sokerit. Välillä tulee myös ajanjaksoja jolloin tekee mieli jotain vehnäistä (leipää, croisanttia, mustikkapiirakkaa, korvapuustia ym) ja silloin olen ottanutkin. Joskus on tullut kipuja, joskus ei, mutta pahinta on jo näitä silloin-tällöin hetkiä tulee usein. Heti on maha ihan sekaisin. Yhden croisantin viikossa varmaan kestäisinkin, mutta kun antaa pikkusormen niin se vie koko käden ja sitten joka päivä tekisi mieli tai on vaan niin paljon helpompaa ottaa se gluteenillinen versio. Olen joutunut kyllä käymään itseni kanssa nyt taas kamppailuja, kun joulun jälkeen maha on ollut taas niin huonossa kunnossa ja tehnyt vain sen päätöksen, että nyt taas riitti. Tiukka linja. Minulla tuo mahan toimintahäiriö vaikuttaa treenaamiseenkin (crossfit), kun ei tiedä tuleeko kesken treenin tortut housuun tai sitten jos maha ei taas toimi niin on vain kauhean tukala olo ettei pysty treenaa. Aloitin siis tuon crossfitin vasta pari kk sitten ja se on antanut nyt etenkin joulun jälkeen taas päättäväisyyttä tuohon gluteenittomaan (ja maidottomaan ja sokerittomaan) elämään.. saa nähdä koska taas heikko hetki tulee. Onneksi on niin paljon inspiroivia blogeja, joista saa hyviä ruokavinkkejä näin rajoittuneeseen ruokavalioon :)

hop
12/32 | 

Minusta tämä valloillaan oleva gluteenihysteria on vähän turhaa. toki ymmärrän että oikeasti se tekee useille ihmisille hallaa. Mutta mulle on suositeltu esimerkiksi keuhkoputken sairastamisen parantamiseen gluteenin poisjättämistä. ööö. ei sekään ihan kaikkea paranna sentään.
Lisään vielä, etten vähättele vilja-allergioiden ja keliakian olemassaoloa tai niiden aiheuttamia vaivoja. Sairaus on kuitenkin aina sairaus ja se pitää ottaa vakavasti.

Sun kohdalla voi olla, että lyhyt gluteenibreikki oli tarpeen elimistöllesi. Kannattaa kuitenkin kokeilla, josko pystyisit elämään osittain gluteenillista elämää. Helpottaa varmasti huomattavasti esimerkiksi ravintolassa syömistä, kun ei ole liikaa rajoituksia.

ulla
13/32 | 

Muistakaa, että gluteeniherkkyys / keliakia voi tehdä tuhoa suolistossa ilman oireitakin.

Tiia
14/32 | 

Monia allergisoi esimerkiksi pelkästään vehnä, mutta pystyvät syömään vehnättömiä tuotteita, joissa on esim. viljana käytetty pelkästään ruista. Jos sinulla ei oikeasti ole keliakiaa, en välttämättä suosittelisi olemaan täys gluteenisella ruokavaliolla, sillä jos joskus joudut keliakiaepäilyn takia koepalanottoon gluteeniton ruokavalio vääristää tuloksia, sillä ohutsuolen suolinukka voi ruokavalion johdosta olla kunnossa, vaikka oikeasti olisi keliakia.
Toki omaa hyvinvointia pitää seurata ja toimia ruokavalion kanssa sen mukaan. Jos olet huomannut, että yksi vehnäsämpylä silloin ja pala pitsaa tällöin ei ole aiheuttanut vatsaongelmia, niin kannattaa kokeilla muutakin "tavallisten"tuotteiden lisäämistä. Itse olen vaihtanut esim. vaalean pastan täysjyväpastaan, koska vatsani ei kestänyt vaaleaa, mutta täysjyvästä ei tule oireita. Suosittelisin ajatuksesi mukaan pikkuhiljaa lisäämään gluteenia sisältäviä tuotteita ruokavalioosi ja seuraamaan miten elimistösi siihen reagoi. Myös iho saattaa reagoida hyvin vahvasti ruokavaliomuutoksiin.

19/32 | 

En ole koskaan oikein uskonut varsinaiseen keliakiaan, vaikka lääkäri näpyistä niin sanoikin. Minulla on sellainen tunne, että kyseessä on "vain" yliherkkyys.

23/32 | 

Luepa tuo ylempi viesti ärtyneestä suolesta. Voisiko olla se? Tunnen monta ihmistä, jotka noudattavat FODMAP-ruokavaliota, ja tuo sinun tarinasi kuulostaa aivan heidän tarinalleen!

pia
27/32 | 

Itse kärsin jatkuvasti vatsavaivoista, mutta en myöskään koskaan uskonut varsinaiseen keliakiaan. Ajattelin, että kyseessä on juurikin gluteenin yliherkkyys tai allergia. Vihdoin kuitenkin kävin testeissä ja tulokset kuitenkin viittasivat keliakiaan. Koepalan ottoa ja asian varmistumista odotellessa.. Hieman kauhulla odotan tuloksia, sillä olisihan se paljon kivempaa voida syödä se croissantti silloin tällöin, kuin noudattaa ruokavaliota pilkuntarkasti. Haluan kuitenkin asiaan varmistuksen, sillä jos vaiva varmistuu keliakiaksi, en halua aiheuttaa edes "vahinkosyömisillä" usean kuukauden vaurioita vatsalleni, vaikka näistä ei näkyviä oireita heti aiheutuisikaan. Suosittelen siis testejä, jotta tiedät miten tarkkana pitää olla!

A
28/32 | 

Hei kiinnostaisi tietää millaisia iho oireita sinulla oli ja missä?
Ihoni on muuttunut lähiaikoina tosi huonoksi ja olen kokeillut vaikka mitä, tuloksetta. Olen vähän epäillyt syyksi gluteenia.

Elmis
29/32 | 

Moi!

Luin jutun ja edeltävät kommentit ja haluaisin vielä lisätä erään näkökulman: Vatsa reagoi myös _elämään_. Jonkun ruoka-aineen poisjättäminen saattaa auttaa ja saada aikaan paremman mielen, mutta kuinka moni paneutuu muihin elintapoihinsa? Toisinsanoen: Nukutko riittävästi? Stressaatko? Onko sinulla liian kiire? Syötkö ylipäätään monipuolista ruokaa? Liikutko? Ehditkö nauttia ateriasi rauhassa vai syötkö nopeasti hotkien?

Keliakia on aina keliakia, mutta jos ylläolevat asiat ovat rempallaan tai jääneet huomiotta, niin yliherkkä vatsa on varsin "normaali" seuraus.

Karlis
30/32 | 

On myös paljon maita, joissa ruoka-aine allergiat ovat ali-diagnosoituja.
On toki mielenkiintoista myös se, että Suomessa mieheni ei voi käyttää kuin laktoosittomia maitotuotteita, mutta Keski-Euroopassa tavallinen luomu-maito ei aiheuta vatsaoireita. Myös ystäväni ei Suomessa siedä vehnäleipää, mutta Ranskassa leipä ei hänelle aiheuta mitään oireita.

H
32/32 | 

Suosittelen lukemaan esim. Ruokavallankumous/Andreas Eenfeldt.
http://www.adlibris.com/fi/kirja/ruokavallankumous-9789522207814

Saat hyvän pohjan miettiä mitä olisi hyvä syödä ja miten ihminen on tarkoitettu syömään.

Kannatan itse vähähiilihydrasttista ruokavaliota juurikin sen terveydellisen näkökulman takia. Oma terveys sekä perheen on vuosien aikana kohentunut huomattavasti. Eikä toki ole haitannut painonhallinnan helpottuminen. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistatteko, kun kirjoitin, että olen allergisoitunut ripsipidennyksille? Noh. Nyt aloin epäillä, onko syy sittenkään ollut ripsissä. Sain nimittäin viikonloppuna aivan karmeat allergiaoireet kun nukuin siskon luonani ikkuna auki. Silmät rähmivät, kutisivat, astmalääke piti kaivella kassista ja nenäkin vuoti. Ja aivan sama on ollut myös F:llä jo useamman viikon, jolla allergiaa on monesti epäilty, mutta jota ei vielä "virallisesti" ole testattu.( Varasin tosin hänelle allergialääkärin lauantaiksi).

Katselin siiitepölytiedotteesta, että Etelä-Suomessa heinien kukintaa on tällä hetkellä runsaasti. Oletteko itse huomanneet normaalia pahempia allergiaoireita? Entä onko jokin kesän kiertävä flunssa vaikuttanut samalla kuin allergianuha?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (21)

Adaira
1/21 | 

Heinistä en tiedä mutta itse sain kamalat allergiaoireet muutama päivä sitten syötyäni appelsiinia, joka ei aikaisemmin ole allergisoinut millään lailla, ihan muutama viikko sitten edellisen kerran kuitenkin appelsiineja syönyt. Jotain ristiallergiaa siis epäilen tässä, tuo heinä voisi selittää poikkeuksellista oirehdintaa.

iina
2/21 | 

Mulla on aiemmin ollut todella lievää oireilua siitepölystä, mutta tänä vuonna ainakin viimeiset pari viikkoa on nenä vuotanut, silmät kutisseet ja kirvelleet ja hengitystiet tukossa. En tosiaan tiedä, onko nyt normaalia pahempi heinän kukinta vai olenko kolmekybäsenä saanut uuden allergian (jes! Not). Oon vetänyt nyt heinixiä ja se väsyttää ihan tajuttoman paljon eikä edes auta kunnolla. Pitää varmaan käydä hakemassa resepti johonkin stydimpään lääkkeeseen, joka ei väsytä.

Noora
3/21 | 

Joo! Mulla ei oo koskaan aiemmin siitepöly/heinä aiheuttanut juurikaan oireita, kunhan vaan oon muistanu allergialääkkeitä syödä mutta tänä kesänä jopa silmät reagoi ja räjähti ihan punaiseksi. Ei kutia eikä rähmi tmv, punoittaa vaan kovasti! Ikävää tämmönen... Toivotaan että noi allergisiin oireisiin tarkoitetut silmätipat hoitais hommansa :)

J
4/21 | 

Hei! Myös mulla ja miehelläni allergiaoireita, itsellä ollut jo melkein kuukauden päivät nuha, aivastuttaa, yskittää ja silmiä kirvelee silloin tällöin. Joskus on saattanut olla allergiaoireita keväällä mutta ei koskaan aiemmin tähän aikaan kesästä enää...?!

Pompom
5/21 | 

Mulla alko oireet huhtikuussa ja ihan hirveä olo lääkkeistä huolimatta :( keuhkolääkärikin kirjoitti "ei selviä lääkkeistä huolimatta.." :(

Daniella
6/21 | 

Jännä juttu, mulla kun taas tavallista lievemmät oireet ollu tänä kesänä. Aiemmin aamuna on pitänyt äkkiä räpiköidä lääkekaapille, mutta nyt voi odotella rauhassa. Silmät oireilee tosi vähän, melkein ei ees tarvis tippoja, vähän myös vähän, mutta suihke tarpeen ja kurkku ei yhtään. Heinille olen etupäässä allerginen.

Daniella
7/21 | 

Siis mitääh?? Vihaan puhelimella kirjoittamista :D *aamuisin *nenä myös vähän :D

8/21 | 

Voi hyvinkin olla niin, että huomiosi allergisoitumisesta ripsiliimalle on ihan oikea ja elimistösi on siihen reagoinut. On nimittäin myös ihan mahdollista, että tuo altistuminen on provosoinut elimistösi puolustautumaan entistäkin herkemmin ja ärhäkkäämmin myös siitepölyjä vastaan.
Toki oireiden määrä ja laatu vaihtelevat, ainakin itselläni, luonnollisestikin vuodesta toiseen. Aina oireiden määrällä ei ole edes suoraa yhteyttä "vaikeaan siitepölyvuoteen", vaan itselläni vaikuttavat asiaan monet muutkin tekijät, mm. hormoonitoiminta.

Lasten siitepölyallergiat diagnostisoidaan yleensä lähempänä kouluikää. Meillä lapset ovat saaneet oireita siitepölyistä jo hyvin pieninä, mutta allergialääkärin (jonka luona kävimme säännöllisesti vaikeiden ruoka-aineallergioiden vuoksi) ei ole suostunut tekemään niidtä johtopäätöksiä ennen kuin lapsella on ollut riittävästi vuosia takana. Eikä sillä. Käsikaupan lääkkeillä lapsenkin oireet saa hoidettua, joten virallista diagnoosia harva vaivoilleen edes tarvitsee.

Jonsbe
9/21 | 

Itsellä koivu ja heinät on pahimmat allergian aiheuttajat aina lämmön saavuttaessa suomea. Vaikka kesä on ollut kylmä niin allergiat olleet todella pahat ja huomaan olevani herkkä asioille joita talvella voi syödä ja käyttää huoletta. Toivottavasti allergiat saataisiin teilläkin pian kuriin, tsemppiä! :)

Laura
10/21 | 

Sanon hep! Muutimme viikko sitten, sain ihan järkyttävän allergisen reaktion eräistä kamoista joissa varmastikin oli "huonoa sisäilmaa." Pari päivää meni kortisonirasvan ja Duactin voimalla. Flunssa, tukkoisuus ja kaikki muu kuitenkin on ja pysyy vieläkin, aloin miettiä että olisiko tämä kuitenkin jonkin sortin heinänuhaa tms. Ennen en ole vastaavasta kärsinyt!

20/21 | 

Aloitin hoitavan astmalääkken ja parin vkon päästä uudestaan keuhkolääkärille :) kohtahan onneksi kausi on ohi... Siedätyshoito olis ihan ehdoton mut mulle ei ihotesteissä noussut patteja, joten oon siihen epäsopiva :(

Mona
21/21 | 

Hoi!
Sama täällä-ikinä ennen en ole oikein allergioista joutunut kärsimään, vaan nyt jo toista viikkoa aivastelen ja nenä on tukkoinen!
Meidän koiramme myös reagoinut kovasti kesäheiniin :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat