Kirjoitukset avainsanalla äitiyspakkaus 2015

pakkaus1.jpg
pakkaus1.jpg
pakkaus5.jpg
pakkaus5.jpg
pakkaus2.jpg
pakkaus2.jpg
pakkaus6.jpg
pakkaus6.jpg
pakkaus3.jpg
pakkaus3.jpg
pakkaus8.jpg
pakkaus8.jpg

Tiistaina lanseerattiin uusi äitiyspakkaus, jonka innoittamana pistin ilmoille myös #omaäitiyspakkaus –haasteen, jossa pyysin teitä lukijoita ja muutamia bloggaajaakin kokoamaan kollaasin tai tuoteselosteen omasta unelmienne äitiyspakkauksesta. Ihanaa, että innostuitte haasteesta! Minulle tulleet sähköpostiviestit ja tänne blogiin laittamanne linkit kertovat, että äitiyspakkaus on edelleenkin aihe, joka kiinnostaa ja puhuttaa. #omaäitiyspakkaus –haasteeseen osallistuneista pakkauksista ainakin voi ajatella, ettei nykyinen oikea äitiyspakkaus edusta sitä tyyliä, jota moni vanhempi omilla valinnoillaan tuo esille. Noissa teidän lukijoiden kollaaseissanne ja teksteissänne kun korostui se, että hempeiden värien sijaan toivottaisiin valkean vastapariksi vahvoja värejä (punaista, mustaa, lilaa), ja että vaatteiden alkuperään, käyttöikään ja laatuun panostettaisiin niin, että ekologisuus menisi vielä enemmän vaatteiden määrän edelle. Heti haasteen antamisen jälkeen aloin itsekin pohtia, millainen olisi minun unelmapakkaukseni. Ja sehän muodostui tämmöiseksi. Kuten monilla teilläkin : Valkoista ja kontrastivärejä, ekologisia valintoja, usein kotimaisuutta ja luomua. Oikeista äitiyspakkauksista vuosien verralta mukaan minun pakkauksiini tulisi:

 • valkoinen kypärämyssy (2015)
 • valkoiset leijonasukat (2008)
 • 2 x valkoisia kietaisubodyjä (2015)
 • retrohelistin (mm. vuosi 2008)
 • pilkulliset,oranssi-valkoiset retropotkuhousut (2014)
 • kynsisakset, kuumemittari, hammasharja, hiusharja ja kylpylämpömittari (2015)
 • 2 sideharsovaippaa 70 x 70 cm, kestoliivinsuojat, nännivoide, terveyssiteet 10 kpl ja kondomit 6 kpl (2015)

  Omat lisäykseni boksiin (kursiivilla ne, jotka ovat kokonaan uudenlaisia tuotteita):

 • äitiyspakkauslaatikko, Vimman musta-valkoinen lettikuosilla (olisi mielestäni kaunis ja herkkä, ja värimaailmaltaan se sopisi jokaiseen kotiin)
 • makuupussi, Piia Kedon Aarrekidille suunnittelemasta Rannalle-kuosista
 • Haalari pussiksi avattavaa mallia. Musta. Kyllä!
 • Musta-valko –pilkulliset tumput ja tossut.
 • Uutena tuotteena college-kangashaalari tyyliä Mainio Clothing, koska kesällä/keväällä kollarihaalari on mielestäni yksi parhaista tuotteista pienille lapsille
 • kevyttoppahaalarin tilalle fleecehaalari tyyliä PO.P.
 • Ruskovillan villahaalari
 • neulemyssy, valkoinen. Ei tupsuja.
 • valkoiset sukkahousut.
 • musta-valkoisia kuviobodyjä pienillä väriyksityiskohdilla
 • imetyssuoja tyyliä Söpö (toimisi myös ohuena lattiavilttinä vauvalle)
 • Madaran vauvavoide ja Sophie la Girafen baby oil
 • kestävä yöhaalaripotkupuku
 • vauvalegagreita ja -pöksyjä (itse en pidä sukallisista potkareista muulloin kuin yökäytössä)
 • muovinen ruokalappu + kankainen kuola- ja puklusuoja
 • vauvakirja

Olipas ihana tutustua pitkästä aikaa vauvanvaatteisiin. Oliko niin, ettei vuonna 2010 oikeasti ollut näin paljon kauniita vauvanvaatteita (myös ketjuliikkeissä!), vai enkö silloin vain osannut etsiä oikein niitä? Ketkä muut etsivät vauvatuotteita viimeksi vuonna 2010?

-Karoliina-

* tuotteet valmistajien sivuilta (Lindex, KappAhl, Aarrekid, Mainio, Vimma, Madara, Sophie La Girafe, Marimekko, Polarn O. Pyret, Reima, ReimaTec)

Kommentit (15)

maiju
1/15 | 

Moikka!

Ihan pakko oli kommentoida kun meillä pötkii tuolla vuoden vanha riiviö. Hauskaahan tässä on se, että joka ikinen valitsemistasi vaatteista löytyy nuoren herran kaapista!Aikamoista. Taitaa siis meidän maut mätsätä:) Kun aiemmin vuonna 2012 ostelin vauvan vaatteita esikoiselle ei ollut näin ihania vauvan vaatteita ihan ketjuliikeissäkin. Taidat siis olla oikeassa...ne on petranneet.Tai sitten siellä on joku meidän sielunsisko sisäänostamassa:)
Ihanaa viikon alkua!
Maiju

2/15 | 

Vuonna 2009 etsin vauvanvaatteet oman perheen käyttöön viimeisen kerran. Mutta koska kerta oli jo kolmas, niitä kyllä löytyi vaikka kuinka ja paljon! Ja koska lapsen sukupuolielin oli toista maata kuin edellisillä, tuli ostettuakin paljon - kuin viimeistä kertaa.

Ensimmäiselle osti lähinnä, kun halvalla sai. Yhden sieltä, toisen täältä. Paljon tuli saatua ja otettua vastaan. Sitten huomasi, kuinka paljon niitä vaatteita lapselle kertyikään.
Kokemus opetti kriittiseksi valitsijaksi. Yritän edelleen hillitä itseäni lastenvaatteiden äärellä ja ostaa vain ne "ihan välttämättä kauneimmat pakko saada" jutut. Ja yhteensopivat.

Daniella
3/15 | 

2010 oli hirveä vauvavaatevuosi!! Oikein ottaa päähän, kun kattoo esikoisen vauvavalokuvia. Onneksi vauva rumien vaatteiden sisällä on söpöin esikoinen :)

2013 oli huomattavasti parempi ja kuopuksella oli ihania vaatteita.

Vaikka eihän se nyt tärkeintä ole ;)

Tupsu
5/15 | 

Ai ihana, olisikin äitiyspakkaus noin kaunis. Minusta se uusin on aivan hirveä, värit aivan järkyttäviä ja vain pari vaatetta jotka voisin kuvitella menevän oikeasti käyttöön. Esikoista tässä odotan ja vähän kahden vailla ottaako sitten äp vai ei. Se rahasumma on vaan turhan pieni verrattuna siihen mitä kaikkea pakkauksen mukana kuitenkin saa.

Laura
6/15 | 

Moi!

ylärivin oikeanpuoleiset pöksyt kuuluu Lindexin valikoimaan,hinta muistaakseni n.17€

Kolmistaan-Karoliina
11/15 | 

Itse en F:lle ottanut, koska tiesin, etten niistä kaikkia käyttäysi...

13/15 | 

Ainakin vuonna 2008 oli paljon ihania vauvanvaatteita lindexillä! :) 2014 vuosi oli aika mitään sanomaton sillä saralla.

Nina
14/15 | 

Ihania vaatteita kaikki :) Minkä merkin on tuo body,jossa on norsu ja panda ilmapallon kanssa? Yritin zoomailla ,mutta en saanut selvää.

Pilvi
15/15 | 

Tykkään kyllä noista valitsemistasi - en edes tiennyt että noin ihania on olemassakaan! Mutta silti en kannata tuollaista pakkausta yleiseen jakeluun. Olen sitä mieltä että äitiyspakkauksessa tulisi olla ylipäätään vain vähän vaatteita, tyyliin kaksi valkeaa sisävaatesettiä vastasyntyneen kokoa(isolla säätövaralla). Parit sukat ja myssyt lisäksi. Ulkoiluun turvakaukalopussi tai vastaava joka käy jo vastasyntyneelle, lisäksi villapuku. Harsoja(hyviä valkaisemattomia) saisi olla kymmenkunta ja vaipatukseen lisäksi pari hyvää PUL-kuorta. Ehkä yhdenkoon taskuvaippa imuineen myös. Kestäviä liivinsuojia useampi pari. Sitten ne kirjat, lelut, hammasharjat ym tilpehöörit mitkä nytkin sekä petivaatteet. Uusiksi jutuiksi ehdottaisin vaikkapa Salutem-lasten hammastahnaa ja jotain kestovaipoillekin sopivaa pyykkiainetta. :) Ja imetysopas ihan kunnon kirjasena!
Minusta samaa pakkausta voisi jakaa parikin vuotta putkeen, kun se olisi täynnä ihan perus tylsää käyttötavaraa. Paketin ottaisi sitten ne jotka sen tosiaan tarvii, eikä vain huvikseen tai kuosien vuoksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
aitiuspakkaus2
aitiuspakkaus2
aitiuspakkaus1
aitiuspakkaus1

Ou jeah! Vuoden 2015 äitiyspakkaus julkaistiin juuri, ja en yhtään osaa kertoa miksi, mutta olen jotenkin intona tästä lanseerauksesta. Eihän se varsinaisesti nyt minua kosketa, mutta silti oli ihana kurkistaa, millaisissa tamineissa Suomen vauvat tulevana vuonna pötköttelevät.

Aluksi täytyy kertoa se, että jo koko pakkauksen ulkomuoto on jo erilainen, mihin on totuttu. Vuosien 2012-2014 laatikoista tuttu Sukupuu-kuosi vaihtuu nimittäin nyt Reeta Ekin suunnittelemaan Jonossa mars –kuvitukseen, jossa sorsaperhe matkustaa eri vuodenajoissa.

Värimaailmaltaan vuoden 2015 pakkaus on, kuten aina, hyvin neutraali ja pehmeä. Viime vuoden 70-lukuhenkisten vaatteiden tilalle on kuitenkin tullut sellaista 90-luvun tyyliä mintun ja vaaleanviolettien yksityiskohtien myötä. (Tulee ihan oman pikkusiskon vauva-ajat mieleen! )

Pakkauksen suunnittelussa on huomioitu yleisön toiveet, ja niinpä uusina tuotteina laatikon uumenista voikin kaivella esimerkiksi kuumemittarin, isomman patjansuojuksen ja makuupussiksi avattavan toppahaalarin. Suvi Onninen Kelasta kertookin, että ”pakkauksen sisältöä pyritään kehittämään niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin sekä äidin että lapsen terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä”.

Äitiyspakkausjärjestelmä on yhteiskunnaltamme niin nerokas kädenojennus lapsiperheille, että voimme olla tästä vain ja ainoastaan äärettömän kiitollisia. Upeaa Suomi!

Tulevia vuosia varten haluaisin nähdä kuitenkin, että myös äitiyspakkausten kuoseissa ja väreissä uskallettaisiin vähän revitellä. Eikö tasa-arvon maassamme voisi esimerkiksi koittaa, jos unisex ja sukupuolineutraali laatikko sisältäisikin joskus jotain perinteisiksi tyttöjenväreiksi totuttuja värejä. Vuodesta toiseenhan sukupuolineutraali on tarkoittanut sinistä ja vihreää. Miksi näin? Eikö pienen pojan voi pukea pinkkiin siinä missä pienen tytön siniseenkin? Tai toisinpäin. Miten vain.

Mutta kuten sanoin, upeaa ihan näinkin!

Omia suosikkejani vuoden 2015 pakkauksesta ovat:

 • pilviyöpuku. Niin söpö.
 • valkoiset kietaisubodyt. Käytännöllisiä ja yksinkertaisuudessaan kauniita.
 • valkoinen villahaalari. Todella tarpeellinen. Yksinkertaisen kaunis.
 • valko-harmaat pupusukat. Näissä on vähän jo potkua. Lisää tämmöisiä kontrasteja.
 • keltainen potkupuku. Ihanan retro.
 • makuupussi. Ihanat värit, ihana kuosi. En pitänyt aikaisemmasta apinapussukasta yhtään.
 • itse laatikko. Raikas ja kaunis.
aitiuspakkaus3
aitiuspakkaus3

Millä fiiliksillä sinä katselet vuoden 2015 äitiyspakkausta? Mielestäni pakkauksessa moni iso asia, kuten nyt vaikka itse laatikko ja makuupussi, ovat kauniimmat kuin aikaisemmin, mutta muuten kyllä pidin vuoden 2014 pakkaukesta enemmän. Sen oranssi-ruskeat retrovaikutteet purivat minuun.

Voi kun joku päivä pääsisi mukaan suunnittelemaan pakkausta. Millaiseksi sinun äitiyspakkauksesi muodostuisi? Mitä siellä olisi ja millä värimaailmalla mentäisiin?

Mitäpä jos ihan haastaisin teidät suunnittelemaan oman pakkauksenne?! Lähettäkää joko lista tuotteista tai kuvakollaasi sähköpostiini (karoliina.kolmistaan@gmail.com), niin katsotaan ensi viikolla, millaiseksi pakkaus muovautuisi teidän lukijoiden käsissänne. Minäkin teen oman unelmaäitiyspakkaukseni ensi viikoksi :)

Bloggaajista haastan kisaan Lähiömutsi-, Hiekkaleikkejä-, Bebe au Lait- ja Lapsellista -blogit! :) Niin ja eteenpäin haastaminenkin on toki suotavaa!

-Karoliina-

Edit: Laittakaa pakkauksenne vaikkapa tunnisteella #omaäitiyspakkaus, niin löydetään toistemme unelmapakkaukset helposti netin syövereistä :)

Kuvat:Kela

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (37)

LindaW
2/37 | 

Tekisipä melkein mieli saada vauva tänäkin vuonna :) Tosin Ruotsissa asuessa pakkauksen saamiseksi pitää löytää joku, joka suostuu myymään omansa. Eli Suomen äidit, olette onnekkaita!

Viola
3/37 | 

Voi apua miten ihana ♡ Kumpa pikkukakkonen ehtis alkuun ennen ku pakkaus vaihtuu :D

bella
7/37 | 

Äitiyspakkaus on ajatuksena kaunis, mutta käytännön hyöty jäi meillä pieneksi. Keväällä syntynyt tytär oli liian pieni kaikkiin vaatteisiin. Sain 2013 vuoden pakkauksen kun laskettu aika oli maaliskuun lopulla. Värit olivat poikamaisia ja mielestäni kankaat huonoa materiaalia, mikä lurpsahtaa helposti. Haalari oli niin ruma, että myin senkin. Lähes koko paketin myin pilkkahintaan kirpparilla. Ruma makuupussi ja sammakko-lakana, lämpömittari, harja, kirja, hammasharja sekä yksi ainoa suloinen yöpuku tulivat käyttöön. Äitien toiveita tulisi kuulla enemmän, jotta pakkauksesta tulisi oikeasti käyttöön. Ja mietinpä vain, olisiko vaivalloista tehdä eri pakkaus tytölle ja pojalle. Haaveissa olevalle toiselle juniorille en pakkausta aio ottaa.

8/37 | 

Jos minä saisin päättää, pakkauksen sisävaatteet olisivat kaikki valkoisia. Valkoinen väri on ajaton, sukupuolineutraali, vuodesta toiseen kierrätyskelpoinen ja kaiken kanssa yhdisteltävä. Se ken tahtoo, hankkikoot valkoisen seuraksi kuvia ja kirkkaita värejä, joku toinen yhdistää siihen klassiset perusvärit, toinen hempeät pastellit...
Rohkeasti voisi olla myös mustaa. Vaikka raitaa...

Minttu
9/37 | 

Siis huh huh! Kuka hullu pukee pienen vauvan noin synkkiin vaatteisiin. Ai kamala. Viitaten siis tähän yhden kommentoijan blogi postaukseen..

Tahvo
11/37 | 

Omassa lähipiirissäni olen huomannut että poikkeuksetta kaikki, jotka ovat sitä mieltä että kyllä pojallekin voi pukea vaaleanpunaista, ovat tyttölasten äitejä :D itsekin ajattelin ennen poikani syntymää että kyllä kaverilta lainaan saadut pikkuruiset vaaleanpunaiset vaatteetkin tulevat käyttöön, mutta kun vauva-aika on muutenkin niin lyhyt ja lapsi kasvaa nopeasti, niin en halunnut uhrata päiviä sille, että puen pojalle jotain mikä pahasti pistää omaan silmään. Punaisia vaatteita kyllä käytettiin mutta jostain syystä vaaleanpunainen on liian tyttömäisen hempeä.

Itse pakkauksesta, värimaailma mun makuun ja tosi kivoja kuoseja. Melkein alan toivoa, että miehen päässä naksahtaisi ja alkaisi palavasti haluta toista lasta :P Tykkään ylipäätään värikkäistä vaatteista, valkoinen on alusvaatteiden ja juhlavaatteiden väri lapsilla. Valkoinen body kaipaa kaverikseen kirkkaanvärisiä potkareita, niin se vaan on :) Ja mustaa en lapselleni pue. Olin jo ajatellut että yksi äitiyspakkaus riittää, mutta jos setti olisi tällainen, pyörtäisin päätökseni.

Siiri
12/37 | 

Minä luulin ensin, että kuva oli säädetty mustavalkoiseksi, mutta totuus olikin mustavalkoinen. Tosi pelottavaa. Itse en osta koskaan mitään mustaa lapsille. Huh huh.

hanna
13/37 | 

Ihana makuupussi! Pidän myös toppahaalarista sen muuntautumiskyvyn ansiosta, väri ei oo suosikkini mutta ihan kiva. Viimevuoden äitiyspakkaus oli vaatteiden kuosien ja värien puolesta kivempi, mutta tämän vuoden lisäykset on kyllä tarpeeliset, varsinkin kuumemittari! Kynsisaksista vielä, kun pikkuveljeni syntyi 90-luvun alkupuolella niin pakkauksessa oli Fiskarsin oranssit kynsisakset, paljon paremmat kun nuo nykyiset.. ne kun sais vielä takaisin niin pakkaus ois tosi hyvä. :)

Siiri
14/37 | 

Pitäisi olla joku väriäänestys aina ennen seuraavaa lanseerausta tai sitten valittavana kaksi pakkausta: vaalea ja värikäs. Tämä on vaikea asia, koska osa pitää vaaleista, osa värikkäistä, osa tummista ja sitten vielä se, että tuleeko tyttö vai poika.

Jossu
15/37 | 

Itseäni ärsyttää suunnattomasti turha mariseminen äitiyspakkauksen sisällöstä, kukaanhan sitä ei pakota ottamaan. Kaikkia ei vaan voi millään miellyttää - ja tuohon tyttö/poika asiaan ei voi vaikuttaa, pakkaushan tulee kotiin jo ennen kuin lapsi on syntynyt. Eipä sitä siinä vaiheessa tiedä varmuudella (me ei edes ultrassa oltu asiaa tiedusteltu) kumpi sieltä on tulossa. Äityspakkaus on mahtava juttu!

annamanna
16/37 | 

Ehdottomasti upea juttu, itse taalla ulkomailla asuvana voi vain unelmoida vastaavasta. Suomessa on liian hyvin asiat kun kehdataan valittaa aityispakkauksen sisallosta ja kuinka varimaailma ole juuri se oikea..

VERONMAKSAJA
17/37 | 

Nyt on ihan pakko kommentoida tätä keskustelua blogissa ja instagramissa seurattuani. Olen suomalainen veronmaksaja ja mielellään maksan veroni kun maassamme toimii moni asia älyttömän hyvin, kuten esimerkiksi tämä äitiysavustussysteemi.

Mistä löytyy teitä keskusteluun osallistuneita marisijoita?

Äitiyspakkus on oikealta nimeltään äitiysAVUSTUSpakkaus ja se on valtioltamme iso kädenojennus perheille. Kuten moni on kommentoinut, pakkausta ei ole pakko ottaa (LUE: avustusta ei ole pakko ottaa vastaan) ja vaihtoehtoisesti voi saada rahasumman käteen. Miten ihan oikeasti kehtaatte valittaa jostain vaatteiden värisävyistä? Kuten Karoliina on blogitekstissään kirjoittanut, pakkausta on kehitetty niin että se edistäisi äidin ja lapsen hyvinvointia ja terveyttä. Eiköhän tuo ole se alkuperäinen tarkoitus, miksi sitä on alettu jakamaan?

Jos pakkauksen värit ovat mielestänne niin väärät että puistattaa ja estävät käyttämisen niin olisikohan aihetta ajatella, että asianne ovat niin hyvin ettette ole moisen avustuksen tarpeessa? Monen asian arvon tajuaa vasta sitten kun sen menettää... Ei tämä avustuskaan itsestäänselvyys ole.

Olen puhunut. Maksan jatkossakin mielelläni veroja ja täten myös äitiysavustuksia. Mutta maksajana esitän toiveen, että jos ei kelpaa niin jätä ottamatta sillä avun tarvitisjoita tästä maasta löytyy. Kiitos.

Kolmistaan-Karoliina
23/37 | 

En voi kun ihailla teidän vaatteita <3 Todella kauniita! Oikein harmittaa, mikä ihme minuun meni F:n vauva-aikana, kun en tajunnut noin hienojen vauvanvaatteiden olemassaoloa.

Kolmistaan-Karoliina
24/37 | 

Bella ja Taru: Uskon, että moni ottaa pakkauksen siitäkin syystä, että siitä jää jokin konkreettinen muisto tuon ajan Suomesta, johon lapsi on syntynyt.

Varmasti myös tuo, milloin vauva syntyy, on paljon vaikutusta siihen, kuinka vaikka ulkovaatteita tulee käytettyä.

Kolmistaan-Karoliina
26/37 | 

Minttu ja Siiri. Jokainen tavallaan :) Itse monesti ajattelen - vaikka itse tein tismalleen samalla tavalla F:n ollessa vauva - että suomalaisille vauvoille ei perinteisesti sovi hailakat värit. Me kun yleensä olemme aika vaaleaa kansaa, voisi kontrastivärit käydä ehkä vähän paremmin.

Onneksi jokainen vauva on se kaikista kaunein, oli päällä mitä väriä tahansa <3

Kolmistaan-Karoliina
27/37 | 

Hmm. Saatat muuten olla todellakin oikeassa tuossa pinkkioivalluksessasi :)

Kolmistaan-Karoliina
29/37 | 

Jossu ja Annamanna: Minun mielestäni tässä ketjussa kukaan ei valittanut. Mutta on kai hyvä, että pakkausta käyttävät voivat antaa siitä oman mielipiteensä. Siitäkin huolimatta, että pakkaus on "ilmainen". Niinhän me teemme vaikka kouluruuasta ja päiväkotipalveluistakin, vaikka ne suurelta osin ovat "ilmaisia".

On kyllä upeaa, että Suomi tukee monella tavalla lapsiperheitä!

Kolmistaan-Karoliina
30/37 | 

Toit hyviä pointteja esiin! Vaikkakin, edelliseen kommenttini viitaten, en näe, että aiheesta olisi maristu. Keskustelu on mielestäni aiheen tiimoilta ollut hyvää ja kehittävää.

On ollut mielestäni hyvä, että pakkauksesta on annettu palautetta. Esimerkiksi se, että aikaisemman palautteen jälkeen pakkaukseen tuli nyt kuumemittari ja nännivoide TODELLAKIN edistävät aitoa hyvinvointia, eivätkä ole mitään hifistelyä.

Tämä värikeskustelu on vain hauskaa leikittelyä ajatuksella. Uskon, että kaikki ymmärtävät pakkauksen upean merkityksen!

31/37 | 

Esikoisen kohdalla otin pakkauksen, vuonna 2011. Osa tavaroista on vielä kakkosenkin kohdalla käytössä ja säästetään vielä kolmatta silmällä pitäen. En tiedä osuiko meille joitakin maanantaikappaleita kun useammasta vaatteesta ratkesi saumat ja oli saumoissa reikiä. Muutamat vaatteet myös pesussa lähtivät kiertämään ikävästi. Silti paketti oli varsin hieno juttu koska en itse ainakaan osannut kunnolla ajatella mitä sitä tarvitseekaan ja etenkin makuupussi ja toppapuku on ollut meillä kovin käytettyjä.

32/37 | 

Uusi pakkaus on todella ihanan näköinen! Rakastuin jokaiseen tuotteeseen, vaikka olin jo päättänyt ottaa rahat ensi kerralla. Tuotteissa ei ole todellakaan mitään vikaa, mutta ainakin tämän lapsen kohdalla talvivaatteet ovat näillä näkymin sopivia keväällä/kesällä, joten ne taitavat jäädä käyttämättä :( Säästetään ne seuraavalle :)

OSallistuin haasteeseen, ja kirjoitin omaan blogiin millaisen pakkauksen itse kokoaisin, käy ihmeessä kurkkaamassa!
tekstisi

36/37 | 

[…] pakkaukset (2010 ja 2011) enemmän pojille suunnatuiksi. Kolmistaan-blogin Karoliina esitti haasteen blogikirjoituksessaan suunnitella oma unelmien äitiyspakkaus ja päätinkin ottaa haasteen vastaan. Äitiyspakkaus a la […]

Mutsi
37/37 | 

En myöskään ymmärrä marisijoita kun mikään pakko ei ole ottaa vastaan pakkausta, mikä ON avustus. Itse Ruotsissa lapseni synnyttäneenä olisin ollut ikionnellinen jos olisin tuollaisen pakkauksen saanut. Jokainenhan voi täydentää pakkauksen vaatteita mieleisen värisillä vaatteilla. En kyllä ymmärrä, että joku laittaisi vauvalle mustia vaatteita! Itse en vauvoilleni laittanut mitään tummia vaatteita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat