Kirjoitukset avainsanalla aikuisen korvatulehdus

IMG_3110.JPG
IMG_3110.JPG

Tänään mun piti matkustaa aamujunalla Nooran kanssa Helsinkiin ja Ivana Helsingille. Oli junaliput takataskussa ja aikataulu tehty. Noora kyseli jo torstain kohdilla, kykenenköhän mä sairasteluideni vuoksi lähtemään matkaan. Tottakai, mä ajattelin vielä silloin. Sehän on vasta maanantaina.

Totuus oli kuitenkin se, että tänäkin aamuna heräsin edelleen flunssaisena ja lämpöä kuumemittarissa. Ei ollut minusta reissuun lähtijäiksi.

Kävin jo perjantaina terveyskeskuslääkärillä, kuumepäivän kymmenen tienoilla, mutta lääkärin mukaan kaikki oli kunnossa. Virustauti, kotiin parantelemaan. Lauantaina mulle iski kuitenkin todellinen korvakipu, johon ei maksimiannos Buranaa ja Panacodia edes auttaneet. Sellainen korvan humina ja kipu, joka sai hartiankin jännittymään kipeän korvan puolelta.

Tiesin heti, mistä oli kyse. Varasin ajan Pihlajalinnaan heti sunnuntaiaamulle. Mä sairastin – ehkä muistattekin – syksyllä 2016 sellaisen pahan korvatulehduskierteen, joka kesti kuukausia ja jossa meni moni asia pieleen. Mun tärykalvo puhkesi tuolloin tulehduksen vuoksi itsestään ja kun tajusin mennä lääkäriin (silloin samalla tavalla pitkän kuumeilun jälkeen), oli korva jo pahassa kunnossa. Vetelin siihen 4 antibioottikuuria ja sain vatsani puolestaan pahaan jamaan tuollaisesta hevoskuurista. Korvaa puhkottiin, mätää (sori herkimmät) imettiin ja lopulta korva jouduttiin putkittamaan. Korva oli niin kipeä, etkä itkin operaatioiden aikana lääkärissä useaan otteeseen. Ja mähän en edes itkenyt synnyttäessä, joten voitte kuvitella, millainen kipu oli kyseessä. Mun on pakko sanoa, että noista hoidoista - jotka toki oli aivan ammattitaidolla tehtyjä ja tarpeellisia - mulle on jäänyt pieni pelko takaraivoon. 

Noh. Nyt sitten marssiin eilen lääkäriin ja ilmoitin jo ovella, että olen varma, että mulla on oikeassa korvassa korvatulehdus. Lääkäri kurkkasi korvaan ja totesi, että oikeassa olen. Kyseessä ei ollut sellainen perinteinen ”lasten korvatulehdust” ja siksi oli varmasti jäänyt huomaamatta ensimmäiseltä lääkäriltä. Vaan mulla oli – taas kerran – kertynyt märkää tärykalvon taakse. Kotiin hain viidelläkymmenellä eurolla erilaisia rohtoja. Mukaan lukien antibiootin, vatsansuojat, särkkärit ja sellaisen limakalvoturvotusta poistavan lääkkeen, joka saa mun sydämen lyömään tuhatta ja sataa. Kiva yhdistelmä veteläksi vetävän Panacodin kaverina. 

Asiaan piti kuulemma suhtautua sen vaativalla vakavuudella. Jos kuume ei pian laskisi, pitäisi varata aika korvalääkärille. Pelkään jo etukäteen korvan puhkaisua! Lääkäri muistutti, että tämäntyyppisissä jutuissa riskinä on kuulon aleneminen. Tiedän tunteen. Viimeksihän mulla lähti tulehduskorvasta kuulo moneksi viikoksi. Se oli yllättävän raskasta: Kun kolmiulotteisuus äänistä katosi, ei minulla ollut mitään käsitystä äänien etäisyyksistä. Joku saattoi puhua vieressä ja en tajunnut olleenkaan, että hän puhui juuri minulle.  Toisaalta melu tuntui yhdellä korvalla kuultuna aivan infernaalisen kovalle.

Nyt sitten pidetään peukkuja, että korva paranee antibiooteilla ja mä pääsen taas kuntoon. Ei miellään uusintaan vuoden 2016 korvakeissistä. 

Kivaa viikon alkua silti sinne. Jos jotain hyvää tässä makoilussa on, niin ainakin meidän kodin suhteen on tehty uudistussuunnitelmia. Kun tästä toivun, alkaa sellainen konmaritus, että oksat pois. 

-Karoliina-

Kommentit (3)

Tuulitar
2/3 | 

Tsemppiä! Itsellä ollut päivän vetämätön olo, tyttö ollut kaiken huipuksi 3 päivää pois koulusta flunssan vuoksi. Pelkään olevani seuraava potilas!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

PB180019.JPG
PB180019.JPG

PB180017.JPG
PB180017.JPG

PB180012.JPG
PB180012.JPG

PB180015.JPG
PB180015.JPG

Lauantaiaamu. Tasan kaksi viikkoa takana sairastamista. Antibiootteja mennyt nyt kahta erilaista, tippoja monta pipettia, Panacodia ja Buranaa kuin leipää. Vatsa kestänyt rääkin yllättävän hyvin. Tosin en ole nyt kahteen viikkoon käyttänyt myöskään maitotuotteita (mitä nyt juustoja ja suklaata Lactrasen kaverina), gluteenia tai korkeita FODMAP-pitoisuuksia sisältäviä ruokia.  

Lääkärissä olen käynyt neljä kertaa. Korva on puhkaistu ja imetty kahdesti (ihan kauheaa!!!). Edelleenkään en kuule korvalla mitään. Eilen illalla korva putkitettiin. Tähän ikään siis piti elellä, että niin minullekin tehtii. Rahaa kulunut yhden korvan hoitoon tähän mennessä 448 eruoa (ja tässä vaiheessa mietin, miksi ihmeessä minulla ei ole jotain vakuutusta. Saa suositella!)

Mutta. Silti olo on jo parempi. Se, mihin lääke on tehonnut, on muu räkäisyys ja kuume. Eilen lämpöä oli vain 37 (woop,woop) ja muutenkin olo on energisempi. Tosin kotona olo vähän hämää. Heti kun kävelen vaikka rappuset ylös, alkaa hengästyttää. Mutta silti. Ihanaa, ettei olo ole enää aivan jyrän alle jäänyt, vaikkakin kipuun lääkettä pitääkin napsia. 

Vähän tosin mietityttää työnteko. Toisaalta en kuule korvalla mitään, toisaalta kaikki melu ja hälinä tekevät olon todella epämukavaksi. Oikein unelmavaiva meikäläisen päivätöihin. 

Henkinen olo alkaa olla myös jo parempi. Vaikka edelleen vähän pelottaa, saanko lentää ensi viikolla, on muuten kivat oltavat. Vanhempani tulivat meille viikonlopuksi eilen, siskoni tulee tänne parin tunnin päästä. Eilen kodin laittoi kiiltämään siivooja. Tilasin nimittäin aivan hetken mielijohteesta siivoojan torstai-iltana perjantaiaamuksi, kun alkoi pänniä nuhjuinen sairastupa. Olihan ulkopuolinen siivojaa ihana, vaikka monta mutkaa matkassa olikin. Siivojaa oli ensin myöhässä 45 minuuttia ja kaiken lisäksi ei tehnyt kaikkia niitä hommia, joita sopimuksessa luvattiin. Joka tapauksessa : On täällä huomattavasti siistimpää nyt kuin torstai-iltana.  (Vaikka olikin jotenkin kiusallista makoilla itse, kun vieras ihminen hääri kotonani. Tämä toimisi paremmin niin, että antaisi aamulla avaimet siivoojalle kun lähtee töihin ja palaisi sitten siistiin kotiin).

Äiti tosin vähän antoi palautetta, kuinka en olisi saanut tuhlata siivojaan, vaan he olisivat iskän kanssa tehneet homman minun puolestani, mutta en halunnut, että koko heidän vierailunsa menisi töiden tekoon. Varsinkin, kun huomenna vietetään F:n synttäreitä ja tämän oman puolikuntoisen oloni takia tarvitsen kuitenkin niissäkin järjestelyissä apua.

Kohta F lähtee mummon ja papan kanssa Shrek-musikaaliin. Toistamiseen, koska minä ja F olimme jo syksyllä Shrekin enskarissa. Musikaali ja koko Shrek-maailma tekivät häneen kuitenkin niin suurenvaikutuksen, että tyttö halusi sinne uudelleen. No mikäpä siinä : Elämyssynttärilahja onkin ihanaa juttu, koska niitä paketteja tulee kyllä joulukuun lapselle muutenkin tässä lähiaikoina aivan riittävästi. 

Sellainen aamu täällä. Mites siellä?

Olipa muuten hassua kirjoittaa tällainen mitä sattuu, mitä kuuluu -postaus ilman sen suurempaa teemaa.

-Karoliina-

Kommentit (13)

Annannanna
1/13 | 

Tällaista kuulumispostausta oli kiva lukea, vaikka siis kipeänä oleminen ei olekaan kivaa. Toivottavasti paraneminen alkaa nyt kunnolla ja pääset lentämään! :)

Vierailija
2/13 | 

Kuulostaa kamalalta tuo korvakipu. Täytyy sanoa, että olen luullut, että vain lasten korvia putkitetaan. Aina oppii uutta. :)
Mutta siis miksi siivooja ei tehnyt kaikkia sopimukseen kuuluvia asioita, vaikka olit vielä paikalla?

Karoliina Sallinen

En tiedä. Olin aina eri huoneessa, enkä "kehdannut" tarkistella hänen ollessa paikalla. Olisi pitänyt...

Katja Mäkelä
3/13 | 

Tätä oli kiva lukea, ei tosin se että oot edelleen kipeenä :( Jotenkin tällasista saa enemmän irti ( koskee muitakin bloggaajia ja vaikka omien kavereiden kanssa jutusteluja). Tee vaan jatkossakin :) Itelläkin välillä siivoojan tilaaminen käynyt mielessä, varsinkin sillon, kun aikaa ja energiaa kodinhoitoon ei oikein ole. Onneksi asutaan toistaiseksi kahdestaan miehen kanssa ja ollaan aika vähän pölyttäviä :D joten pikasiivouksillakin pärjää ne hektisimmät ajat. Todnäk lasten saaminen muuttaa tilannetta. Oon kuullut tosin siivoajiata samaa mitä koit: siivottu vaan näkyvimmät painat ja esim.yks tapaus oli sellanen, ettei siirrelly tavaroita vaan siivos vasn ympäriltä esim.pöytätasoilta. No, se siivooja ei käyny kauaa. Meän vanhempien ikäpolvi taitaa suhtautuu ulkopuoliseen siivousapuun turhana rahanmenona, ku iteki ajattelen enemmän hyödyn ja säästyneen ajan kannalta. Ajattelen omille voimillekin arvoa ja joskus se on mitattavissa rahassa.

Karoliina Sallinen

Kiva kuulla, että tämä arkinen jutustelukin on sellaista, jota voi lukea.

Uskon myös, että palveluiden ostaminen on meidän ikäpolvellemme paljon luontevampaa kuin aikaisemmille. 

NooraF
4/13 | 

Kuulostaa kyllä todella hurjalta taudilta! Itsekin olen sairastanut (tosin en noin rajua) korvatulehduksen aikuisiällä, ja tosiaan sen jälkeen ymmärtää kyllä lasten tuskan. Se nimittäin sattuu! Ja huimaa/pyörryttää jne.
Siivoojakokemuksestasi tuli ihan omamme mieleen: Kun olen ensimmäisen kerran tilannut siivojan, äitini kertoi, että hänkin voisi siivota meillä käydessään.. Ja viime kerralla kävi juurikin niin, että kaikkea siivoukseen kuuluvaa ei oltu tehty. Se kyllä ottaa todella paljon päähän siitä huolimatta, että lopputulos on toki parempi kuin ennen siivousta. Koska siksihän se siivooja tilataan, että jäisi aikaa muuhun, eikä siivoojan töiden viimeistelyyn! Aargh.

Karoliina Sallinen

No juuri niin. Siksi siivooja tilataan, ettei itse tarvitse tehdä samaa hommaa :) 

Mintti
5/13 | 

Komppaan edellisiä, että tämä oli mukava postaus vaikka tietysti ikävää että olet sairaana :( Pidetään kaikki peukut ja varpaat pystyssä että korva ottaisi paranemisessaan spurtin ja pääsisit lentämään. En tiedä tiedätkö jo, mutta ainakin pienille lapsille on joskus ollut lentokoneessa tarjolla sellaiset kumiset kupit jotka voi laittaa nousun ja laskun ajaksi korvien päälle, auttaa tasaamaan painetta, vaikka korva olisikin parempi niin noista kupeista voisi olla sinulle apua :)

Karoliina Sallinen

Kiitos vinkistä. Nyt kuulemma lentämisen pitäisi olla helpompaa, kun putki pitää linjat auki...mutta toki siinä tapauksessa, ettei korva muuten ole kipeä. Mitä edelleen on :( 

Emelita
6/13 | 

Itsellä kroonisena tuo korvavaiva jo 30-vuotta ja tänäkin vuonna laitettu 4x putki ja puhkottu ties kuinka monta kertaa, ei ole tosiaan mukavaa hommaa. Itselleni on myös tullut Tästä vuosien mittaan kuulon alenema joka on todella ihana vaiva esim. Isossa tilassa missä paljon hälyä - vieruskaverin kuulen, thats it.

Lentokoneeseen voit mennä huoletta, nyt kun putki on paikallaan - auttaa ilman tasauksessa. Ilman sitä ei olisi matkaan kannattanut lähteä. Nenäsuihketta ja duactia ennen koneeseen menoa, niin ei tunnu missään. :)

Hyvää joulunalusaikaa, toivottavasti tokenet taudista jo kohta.

Ainiin, ja oma sekä lapsen sairausvakuutus on if:llä ja homma toimii :)

Karoliina Sallinen

Voi sinua...ja minulla on paha aavistus, että tästä voi tulla pitkä prosessi myös. 

Tsemppiä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat