Kirjoitukset avainsanalla aikuinen leikkii lapsen kanssa

P1012307 (2).JPG
P1012307 (2).JPG

P1012311 (1).JPG
P1012311 (1).JPG

P1012278 (3).JPG
P1012278 (3).JPG

P1012276 (4).JPG
P1012276 (4).JPG

P1012323 (1).JPG
P1012323 (1).JPG

P1012327 (1).JPG
P1012327 (1).JPG

P1012284 (4).JPG
P1012284 (4).JPG

P1012332 (1).JPG
P1012332 (1).JPG

P1012344 (1).JPG
P1012344 (1).JPG

Kaupallinen yhteistyö: Duracell

Viime jouluna – hetki illallisen jälkeen, mutta pari hetkeä vielä ennen joulupukin tuloa – oli sellainen puolen tunnin tyhjä aika, jolloin ei ollut oikein mitään tekemistä. F:ää jännitti joulupukin tulo ja aika alkoi käydä hänellä pitkäksi. En muista, kuka sitä ehdotti, mutta lopulta tuo luppoaika käytettiin koko perheen yhteiseen piilosleikkiin. Siinä sitten sinkoiltiin koko perhe jokaista aikuista myöden pitkin taloa ja yritettiin etsiä hyviä piiloja. Hassua, miten täpinöihin sitä itsensä tuollaisessa leikkimielisessä kisassa saikaan!Iski se samanlainen jännityksen sekainen paniikki kuin lapsena, kun etsijän ääni laski numeroita eteenpäin ja omaa piiloa ei meinannut vaan löytyä.

F:n viihdyttämisestä alkanut homma kääntyi lopulta myös meidän aikuisten viihteeksi, ja itselleni ainakin tuosta hetkestä tuli yksi viime joulun ihanimmista muistoista. Vieläkin naurattaa, kun siskoni mies törötti hipi hiljaa pitkän verhon takana niin, että varpaat vain näkyi.

Itse olen lähtökohtaisesti aika huono leikkimään F:n kanssa. Mutta kun sellainen hetki iskee, että minulla on intoa ja aikaa heittäytyä leikkiin, näen, kuinka F loistaa. Sellainen aikuisten ihmisten heittäytyminen kun lapsesta varmasti parasta, mitä tietää.

Saimme kotiin tällä viikolla eräänlaisen varaslähdön jouluun, kun Duracell ja Disney halusivat näyttää, kuinka aikuisten ja lasten yhteinen leikki sujuu Autot 3 -elokuvan autojen, Duracell Ultra Power -paristojen ja autoradan kanssa. Niinpä rakensimme porukalla  radan keskelle meidän eteistä, iskimme paristot autoihin ja aloitimme hurjan kisan. Ja voin sanoa, että näin vähän leikkivänä äitinä tuntui, kun olisi ollut jo lomalla. Harvoin sitä tulee nimittäin arki-iltana tempauduttua mukaan lapsen leikkiin.

Sitä paitsi: Duracell Ultra Power AA-paristojen ansioista leikkii saa jatkua vielä pitkälle joulun jälkeenkin (jos jaksamme pomppia radan läpi muihin huoneisiin), koska kyseiset paristot ovat Duracellin pitkäkestoisimmat paristot suurtiheyksisellä ytimellä, ja näin ollen ne soveltuvat nimenomaa paljon virtaa vieviin laitteisiin. Lisähauskuuden autoradan rakennukseen teki muuten omasta kodista löydetyt lisäesteet, kuten esimerkiksi tyynytunneli ja nukentalovarikko. Harmittaa vähän, ettei tajuttu iskeä kirjoja lisäkorokkeiksi, mutta ehkä seuraavassa radassa sitten. 

Näin jouluviikon kunniaksi minulla on ilo arpoa 2 pakkausta kahden (2) Mattel Salama McQueen -leluauton pakkausta, sekä lajitelman Duracell Ultra Power -paristoja. Nämä arvottavat autot pitävät hurjaa ääntä, reagoivat erilaisiin liikkeisiin ja osaavat puhua suomen lisäksi kolmee muutakin kieltä. Osallistu arvontaan näin:

  1. Kerro, millaisen mielikuvituksellisen autoradan rakenteisit perheesi kanssa. Millainen olisi kaikkien aikojen rata ja mitä erilaisia korokkeita, mutkia tai tunneleita se pitäisi sisällään? 
  2. Laita autorataideasi perään myös oma sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinut varmuudella kiinni, jos voitto napsahtaa kohdallesi. .
  3. Toimi ennen 26.12.2017 klo 12.00. 

Valitsen autorataideoista viisi hauskinta ja innovatiivisinta ideaa ja arvon näiden kesken nuo 2*2 Mc Queen -pakkausta + Duracell-paristot.

Intoa ideointiin! 

-Karoliina-

 

Kommentit (49)

PomppuS
1/49 | 

Matkisi jotain Formula1-rataa. Vaikka Monacon rataa. Mutkia olisi paljon. Ja kiihdytyssuoria.

PomppuS
2/49 | 

Lisäys kommenttiin: Sekä ylä- ja alamäkiä plus tunneleita.

IidaPoh
3/49 | 

Oi, tää palkinto olisi mahtava! Mun poika on ihan hillitön "salama-auto"-fani :)

Meidän asunto olisi huippu autorataa ajatellen, kun meidän alakerran pystyy kiertämään ympäri eteisestä-keittiöön-ruokailuhuoneeseen-olohuoneeseen-takaisin eteiseen. Siihen saisi rakennettua pitkän kilparadan, mihin voisi tehdä erilaisia tunneleita, esteitä sekä ramppeja :)

Vante2
5/49 | 

Haluaisin maapallon kiertävän autoradan...visualisoin sen jotenkin näin...rata lähtee Grand canjonin kurvilkailta kallio-osuuksilta, ylittäen valtameren hawajin tulivuoren yli. Matka jatkuu kohti tunneliosuutta Japanin valokyltti välkkeessä, josta jatkamme siltamuodostelmaa pitkin, kuten Kiinanmuuri. Vesiesteenä voisi olla intian Gangnesin joki, jonka jälkeen rata kaartuisi historiallisen rooman kurvien jälkeen riemukaaren alle pariisiin. Koska suomea ei tässä mainittu, voisi varikkorakennelma olla tunturimainen ja mäkinen, jossa Joulupukki poroineen tervehtisi varikolle saapuvia!

Sophieamanda
6/49 | 

Oi! Saataisiin lapsokaiseni kanssa rakennettua niin hieno rata! Laitettaisiin se ehdottomasti joulukuusen ympäri ja mutkitettaisiin se kiertämään talon tulisijaa, haasteena olisi pari isompaa kynnystä. Poikani olisi tuollaisesta salamasta aivan tohkeissaan, mcqueen on hänen lempparinsa.

Elinita
7/49 | 

Mitä rajumpi rata, sen paremmin uppoaa 5v. Salama-fanin. Paljon jännittäviä pimeitä tunneleita, kiihdytyspätkiä, tiukkoja mutkia, pari varikkoaluetta, hyppyjä ja vesieste! Varmaan tähän yhdistettäisiin myös esim. junarataa tms. jos lapsi saisi päättää.
kalenius.elina(a)gmail.com

MarjaKoo
8/49 | 

Kreikan vuoristoon, niillä teillä on jännitetty joskus etenemistä

Vierailija
9/49 | 

Huisin hieno rata saataisiin lasten kanssa rakennettua, monta mutkaa ja tunnelia jota hurjastella. Jospa tämä auto kestäisi myös pienen kissan tassun, joka on kohtalokkaasti pudottanut ja napannut autot nykyiseltä radalta, johon ei siis enää saa erikseen autoja.

Mari33
10/49 | 

Meidän 3 vee radanrakentelija ja Cars-fani sekoaisi tästä! Meillä rataan kuuluisi tietenkin, samoin kuin teillä, nuo perinteiset tyynyt, peitot, sohvatyynyt ja muut. Koska ne nyt vaan on muovautuvuutensa ansiosta ihan mielettömän käteviä tunneleina, ramppimuodostelmina jne! Lisäksi laitettaisiin pojan kaksi muuta pientä cars "rataa" siihen ympärille, jolloin muodostuu ihan niin oikea Syylari City, kuin mahdollista näin kotioloissa. Kaikki pojan Cars autot asetellaan riveihin tv-tason reunalle kisakatsomoon hurraamaan, koska eihän mitkään kisat oo yhtään mitään ilman yleisöä ja faneja. Doc laitettaisiin ison kirjapinon päälle Salaman tallipäälliköks ja muiden kirjapinojen päälle tulee tietysti muiden kisaajien tallipäälliköt. Jasu Juntti, Kunkku ja sit voi vähän Cars kakkosenkin kisaajia tulla mukaan kisaan. Ainakin Shu Todoroki, Carla Veloso ja Max Schnell. Pojan uusin lemppari on Cruz Ramirez, joten senkin täytyis varmaan olla sitten kisassa mukana! (Ei olla kyllä vielä katottu sitä kolmosta, että en tiesä onko toi Cruz edes kilpuri, mutta hälläsenväliä!) Luigi ja Guido olis rengaspinoinensa ihan siinä lähellä Docia huolehtimassa Salaman renkaiden kunnosta ja kaikki muut Syylari Cityn kaverit hurrais joka kierroksella Salamaan lisää vauhtia! Ja jouluaikaan tää rata valaistaan tietysti pattereilla toimivilla jouluvaloilla, eikä huoneessa saa olla muut valot päällä, koska kisatunnelma! Paitsi, no ehkä just joulukuusen valot voi antaa olla päällä. Koska nyt on alkamassa the kisa, the Ultimate Christmas Race! Ja sit pikkuveli 1vee tulee ja repii kaikki huolella kootut ja rakkaudella rakennetut radanosat pois, heittelee jouluvalot mihin sattuu ja pistää Martin suuhunsa! Hurraa! :)

Saanainenn
11/49 | 

Rakentaisin hurjan pitkän radan mutkilla, mäillä ja - tottakai - tunneliosuudella. Sohvatyynyistä saisi ylä-/alamäen sohvalle, jumppamatosta tunnelin. Kirjoilla voisi säädellä radan korkeutta. Hmm, vaikea osa rataa voisi olla lattialla olevan vaateläjän ylittäminen (niitä meiltä löytyy). Leveää ikkunalautaa pitkin pitäisi ajaa maaliin. :D villeimissä ideoissani autoilla ajettaisiin ramppia (patja/tyynyjä/kirjoja) pitkin pianon päälle ja koskettimia pitkin pianon toiseen päähän, josta mäkeä pitkin alas. Voi veljet!! Joo, ja kirjoja maton alle, niin saadaan kumpuilevaa maastoa.

Vierailija
12/49 | 

Oih, kerrankin arvonta just mun 3,5v pojalle<3
Meillä leikitään päivästä toiseen Autot-elokuvien kohtauksia, täten veikkaisin että hurjapää temppuilija poikani ei kauaa miettisi millaisen radan tekisi. Mutta jos äiti saisi asiaan vaikuttaa,niin rata kulkisi varmasti ympäri taloa. Lähtö olisi yläkerrasta,siellä se mutkittelisi sänkyjen ali ja varoisi kylppärissä vettä loiskuttelevaa jättiläisvauvaa (5kk pikkuveli),sitten matka jatkuisi kierreportaita pitkin alas ja sekottaisi Lego city-kaupunkin ihmisten arjen (teemme pojan kanssa usein Dubloista ja Brio-junaradan osista ison kaupunkin jossa on kauppa, poliisi- ja paloasema sekä Dubloista rakennettu Ryhmä Hau-vahtitorni, poika kutsuu tätä Lego cityksi). Tästä rata jatkuisi takapihalle jossa on tällä hetkellä liukas rata vaihtelevien kelien ja lämpöasteiden takia. Liukasradalta selvittynä driftaillaan kuusen ympäri ja siitä keittiöön jossa pitäisi taas varoa jättiläisvauvaa ja putoilevia puuropommeja koska hän heiluttaa käsiä kun isi yrittää syöttää iltapuuroa. Puuropommeista selvittyä täytyy taas väistellä lattialla kipittäviä muurahaisia jotka ovat talven tullen siirtyneet meille sisään (maantasossa olevan asunnon inhottava ongelma). Keittiön koitoksista maali häämöttäisi parin tunnelin jälkeen Lego cityssä jossa Dublo-ukot ja Ryhmä Hau-koirat ovat järjestäneet voiton juhlat. :)
S-posti piia.k.pasanen@gmail.com

Susasu
13/49 | 

Rakennettaisiin lasten kanssa piiitkä rata meidän käytävänmalliseen asuntoon. Niin pitkälle matkalle saisi kunnon mutkia ja hyvät kiihdytyskisat aikaan!

NannaS
14/49 | 

Sellainen formula-tyylinen rata. Lisänä vielä ylä- ja alamäkiä :) Että autoon saisi vauhtia!

PiiPau
15/49 | 

Poikani on reilu 3-v. , (juna)radan rakentelupuuhat jo hyvin tuttuja ja 3 Salama elokuvaa katsottu. Luultavasti rakentaisimme olkkarista radan keittiön ja eteisen kautta takas lähtöpisteeseen. Matkalle tutut tunneliosuudet ja nousuja ja laskuja. Äiti voisi kyhätä pahvilaatikosta talon näköisen tunnelin jonka läpi autot voivat ajaa. Talo voisi olla vaikka autopesula, ja toiseen reunaan voisi liimata lankoja roikkumaan(=autopesulan harjakset). Kertyneistä talouspaperipahvirullista voisi joko tehdä tiiviin seinämän radan kurviosuuksille ettei auto aja kurvissa ulos tai tehdä niistä tärisyttävän pohjan radan alle liimaamalla ne yhteen "matoksi". Voi vain mielikuvitus rajana!

Maikki
17/49 | 

Oispa ihana lahja autofani vajaa 3v pojalleni :) mä luulen että isi rakentaisi jonkun endurotyyppisen radan, jossa kiivettäis kallioille, paahdettas hurjaa kyytiä metsässä ja upottavassa suossa. Tämmösiä videoita poju on viime aikoina halunnut katsoa youtubesta.

maijis_
18/49 | 

Me rakennettaisiin rata, jossa on erilaisia mäkiä, mutkia ja tunneleita sekä pitkä suora eteisestä olohuoneeseen jossa voisi kokeilla kuinka lujaa autolla pääsee.

AnuKristiina
19/49 | 

Olisi pojalle täydellinen synttärilahjapakettiin laitettavaksi kun synttärit tuossa heti vuoden alussa. Ja ihana kauko-ohjain ei mitään pitkää antennia, joka katkeaisi tai irtoaisi heti.

mai-
20/49 | 

Tiukkoja mutkia, pitkiä suoria millä kiihdyttää ja tietenkin muutamat mäet ja joku tunneli. Radan varteen väkeä kannustamaan, eläimiä, taloja, kasveja

klaara
21/49 | 

Lapsenlapseni kanssa olemme rakentaneet vain pieniä autoratoja asunnon pienuuden vuoksi. Lapsilla on kyllä mielikuvitusta tällaisten ratojen rakentamisesta kuin mummolla. Osallistun arvontaan.
Iloista Joulua!

EH
22/49 | 

4 v poikani leikkeihin kuuluu lähes päivittäin erilaiset radat, viimeisimpänä UNO-korttirata legoautoille. Rakentaisin hänen kanssaan sen verran lyhyen radan että ajanotto ja kilpailu siinä onnistuu. Rataan sisältyisi ehdottomasti vesieste jotta oikeasti kämmäilyyn ei ole varaa tai auto kastuu

anna s.
23/49 | 

Minun pojallani on kyllä niin makea mielikuvitus tällaisissa asioissa, ettei äidillä ole paljon sanomista radan rakentamiseen :) Uskoisin, että siinä olisi kaiken maailman ylä-ja alamaet, merenylitykset, vuoristot ja menisi koko talomme ympäri :D

ANNuH
24/49 | 

Rakentaisin radan 4.vee hurjapään tyttöni kanssa,tod.näköisesti se olisi Barbien suurin ajokilpailu ikinä:)Tunnelit kirjoista,hyppyrit kirjoista,tyynyt maton alle kummuiksi ja yleisöksi koko pehmolelujoukkio muumeista isosilmäisiin panttereihin

Miuku84
25/49 | 

Meidän poika ei tänäkään jouluna muuta osannut toivoa kuin autoja :D Näillähän siis leikitään noin 80% päivän liekeistä ja kaikilla autoilla on omat kuskit lähipiiristä ja uusia autojen merkkejä keksitään joka päivä. Meillä yleensäkin tehdään autoille ratoja, on tehty riippusiltoja äidin huiveista ;) Puisista palapelialustoista liukuja, lampaantaljoista pitkää ruohikkoa, tyynyistä kallioita, legopalikoista rakennettu radan seinämiä, tunneleita ja törmäysseiniä. Ja lelutyökalupakki on tietysti esillä, jos tulee huollon tarvetta ja sitähän tulee koko ajan :)

Marikatuu
26/49 | 

Mahdollisimman mutkikkaan ja jännittävän!

Minvain83
27/49 | 

Tää rata rakennettais meidän kahden pojan toimesta takuulla ekaksi "tavallisiin" puitteisiin kotiimme (miljoona mutkaa, tyynytunnelia ja kiihdytyskaistoja), mutta mummula maaseudulla kaipaisi just tätä ehkä eniten! Autorata reissaisi ensi tilaisuuden tullen pohjanmaalle maatilalle, jossa isoon vanhaan navettaan saisi rakennettua ison radan kulkemaan heinäpaalien läpi, traktorin alta, lankkuja pitkin ja koiran koipien välistä Pojilla olisi tilaa rakentaa pahvilaatikoista huoltoasemia ja varikkoja + taitais äitikin vähän innostua

Vierailija
28/49 | 

Hah, hymiöt ei näkynyt, siksi pari välimerkkiä puuttuu :D

NooraH
29/49 | 

1.Oih, meillä 4-v poika on haaveillut jo pitkäään radasta joka kiipeilisi meidän kulmasohvaa pitkin ylös ja alas ja siinä olisi ramppi ja unipatjan ali menisi tunneli. Brion junaradan kanssa mies ja poika ovat jo nyt tehneet yhteistyössä hienoja ratoja ja niihin leikkeihin on mahtunut mukaan myös pikkusisko. Poikaa on kovasti harmittanut kun brion palat eivät taivu siihen että olisi paljon eri tasoja. Rakenteluleikit on myös niitä johon tämä äiti mielellään taipuu (yleensä äidin kanssa leikit leipomista, lukemista ja askartelua, lautapelejä tai peuhua). Eli tuolla paketilla koko perhe voisi löytää taas uuden tavan leikkiä
2.noora.helander@gmail.com

sikkuralla
30/49 | 

Legoista ja rakennuspalikoista rakennettaisiin siltoja ja tunneleita.

Mallanderi
31/49 | 

Mun 3-vuotias poika rakentaisi radan omaan sänkyynsä <3 Hänellä on ihana poikamainen tapa keksiä nukkumaanmennessä omia leikkejä ja tarinoita milloin unilelun tai päivän tapahtumien ympärille. Ja se sänky on välillä tupaten täynnä leluja kunnes on pakko tylsästi todeta, että tilaa olisi tehtävä. Ja arvaa mitä, useimmiten annan olla ja siellä se poitsu nukkuu onnellisen näköisenä kaikkien pikkuautojensa kanssa. En osaa sanoa millaisen radan poikani keksisi, tai millaisia kurveja siinä olisi, sillä antaisin hänen kehitellä koko radan. Se olisi varmasti ihan hyrskyn myrskyn - ja niin poikani näköinen :).

Maajo
32/49 | 

Me rakennettaisiin neljäveen Salama-fanin kanssa olohuoneen ja keittiösaarekkeen ympäri mutkitteleva rata sopivalla määrällä tunneleita, ylä- ja alamäkiä, varikoita ja ramppeja.

Sanheli
33/49 | 

Me tehtäis rata muistuttaen matkaa täältä etelän lumettomasta, kaupungin vilinästä kohta lumivalkeaa Suomen lappia. Alussa olisi ruuhkaista, jossa muita autoja paljon, risteyksiä, hälytysajoneuvoja, liikennevaloja, tienylittäjiä. Nopeudet ei saa olla kovia. Vähitellen maisema muuttuu metsäiseksi ja nopeudet saa kasvaa. Lopulta saavutaan lappiin, jossa maisema muuttuu valkoiseksi ja lumiseksi. Välillä tielle voi juosta poro ja tarvitaan äkkijarrutuksia. Tonttuja ja joulupukki tien varsilla. Pikkasen ruokaöljyä lattialle kun on niin jäisen liukasta ja auton perä voi heittää. Levin kaareva silta tehdään patjasta joka alitetaan perillä olon merkiksi. sanna.ylimanni@gmail.com

Sanheli
34/49 | 

... pakko vielä jatkaa edellistä kirjoitustani kun alkoi mielikuvitus laukkaamaan. Lapissa radalle tupruttelisi lunta jauhoista. Ajokeli muuttuisi välillä pöperöiseksi. Jauhoista voi kasvaa kinoksia. Auto voi jäädä kiinni. Tarvitaan työntäjiä. Tätä rataa ei voi rakentaa silloin kun äiti on kotona. Vain iskän kans
Kehäkolmosen sankari tuunaa autoon rekisterin TUS-51. Koska todellisella napapiirin sankarilla on rekisterinä TIS-51.

Riina_me
35/49 | 

Meidän rataan tulisi mutkia, mäkiä ja vesiputous! Pojan mielestä sen saisi tehtyä laattalattian kohdalle, kun radan vetäisi muovipussin päältä ja pikkusisko saisi toimia vesiputouksen vesittäjänä. Mitä enempi kiemuroita, sen parempi!

taaltasinne(a)gmail.com

KangasSanni
36/49 | 

Meillä on vain lyhyt brion junarata, jota korottelemme erinäisillä legovirityksillä. Jos tuon radan saisi kulkemaan olkkarista keittiönpöydän alle voisi matkalle tehdä legokorotuksia ja lapseni rakastamia luolavirityksiä. Rakentelu ja askartelu ovat nimittäin valitettavasti niitä harvoja leikkejä mistä itse jaksaa innostua.

Sannikangas14@gmail.com

Saariston lapsi
37/49 | 

Radan rakentaisimme olohuoneesta-keittiön-khh-makuuhuoneen kautta takaisin alkupisteeseen. Matkalla olisi esteinä kynnykset, tyynyistä rakennetut tunnelit, mutkia, liikkuvana esteenä meidän kissa ja kodinhoito huoneessa vesieste.

A.xu.94@hotmail.com

AnnaL
38/49 | 

Meillä on pieni mutta suht. avara asunto johon saisin ison ja mutkittelevan radan, joka menisi myös ruokapöydän alta (pöydän jaloista tulisi lisähaastetta), ja ehdottomasti siltoja pitää olla ne rakennettaisiin Legoista, sohvapöydän alla olisi pimeä ja pitkä tunneli. Voi vitsi nään jo silmissäni miten hieno se olisi! Meillä leikeissä olisi mukana myös koira ja pari kissaa ja tuo rata näyttää tarpeeksi vahvalle että kestäisi pienet eläinten hipaisutkin!

Ihanaa joulua teille!

ansu.ohranen@gmail.com

KaisaÄssä
39/49 | 

Meillä on menossa raksaprojekti ja lapsilla on välillä hieman tylsää siellä raksalla... Joten rakentaisin radan sinne! Olohuone-keittiö-yhdistelmään laittaisin mutkittelevan radan, jossa olisi rakennettu eritasoisia teitä styroksilevyjen ja hukkapätkälautojen avulla. Välillä noustaisiin myös leveille ikkunalaudoille ja keskeneräisistä viemäriputkista saisi rakennettua erilaisia katos- ja siltarakennelmia. Hurjassa loppusuorassa olisi iv-putkesta tehty tunneli, josta autot ajaisivat. Taustalla tietty raksavaloja sopivissa kohdissa ja taustamusa raksamiesten musavehkeistä soitettuna. Taitaisi jäädä ikimuistoisena hetkenä mieleen tämä raksaprojektin viihdyttäjä sekä lapsille että vanhemmille ;)

hilda hissu
40/49 | 

Mielikuvitusten autoradassa olisi paljon mäkiä, tunneleita ja mukana tietenkin erilaisia maisemia (aavikkoa, sademetsää, kaupunkia) :)

eleonoorashygge
41/49 | 

Oi, menee kyllä kokeiluun tuo yhteisleikki-idea joululomalla, ongelmana vaan se että äidiltä puuttuu sitten oma auto ;)

Rata rakentuu Salaman maailmaan Syylari Cityyn tai leffan ajotaidolle, niin paljon sitä on tässä katsottu että elää leikeissä muutenkin. Ja kun äiti lähtee mukaan, kaivellaan kaapeista sisustustavaraa jota voi hyödyntää ratojen rakentamisessa : tyynytunneleita, kirjoilla korotuksia rataan sekä varmasti pari tarkkuutta vaativaa kohtaa on radalle saatava jotta saadaan kunnon kisa aikaiseksi :)

Tiia O
42/49 | 

Meidän perhe, varsinkin 2,5-vuotias Eetu, olisi haltioissaan. Tavalliset autoleikit ovat in, mutta tämä setti veisi leikit aivan uudelle tasolle.

Rakentaisimme radan, jossa olisi mutkia, mäkiä ja vauhtisuoria. Näiden lisäksi käyttäisimme koiran agilityputkea tunnelina. Vesiesteet olisivat aika huippuja, mutta ehkä liian vaarallisia.
Ratojen tekemisessä varmasti kehittyisi ajanmittaan paremmaksi ja paremmaksi.

Heiikku
44/49 | 

Meidän poika ja isänsä ovat hurjia autoilufaneja; autoratojen teko ja niiden kanssa touhuaminen ovat heidän ykkösjuttuja, mutta tähän voisi kuulemma myös äiti ja pikkusisko 6 kk osallistua. Pojan ja isän kuvailu tiivistetysti äidin ideoilla höystettynä: rata lähtisi olohuoneesta, kiihdytyksen ja kahden mutkan jälkeen edessä on kenkätelineen alitus, pyykkikasan ylitys ja kurvi lastenhuoneeseen, mihin poika on asetellut leluhahmoistaan katsomon ja reitin läpi lelukorien ja kirjatunneleiden. Yksi tärkeä etappi olisi joulupallokasa mutkassa, johon etenkin "pöhkö" isä kuulemma autonsa ajaisi niin, että pallot pomppivat pitkin huonetta ja pikkusisko nauraa tikahtuakseen. Rata jatkuu eteisen kautta keittiöön, missä on tyynykasoja pitkän maton alla tuomassa korkeusvaihteluita. Äidin tehtävä on tehdä lumimaa pottujauhoilla, jossa "voisi vetää käkkäriä". Keittiöstä matka jatkuu takaisin kuusen takaa olohuoneeseen, jossa ennen maalia pikkusisko toimii luontoäitinä ja puhinan säestyksellä koittaa pätkiä ohimenevää autoa leluillansa äidin kannustaessa vieressä. Kylläpä kuluisikin koko perheellä ilta jos toinenkin rattoisasti :'D

Terhi J.
45/49 | 

Rakennettaisiin lasten kans formularata, jossa ajettais kyllä kovat kisat :)

Hannnnna
46/49 | 

Meillä täällä kotosalla asustelee pari kissaa, koira ja kaksi pupua, joten autorata rakentuisi varmasti siten, että Salama kävisi moikkaamassa heistä jokaista. Kissat viihtyvät kattoon asti olevassa kiipeilypuussa, jonka avulla pääsee kätevästi myös takan päälle lämmittelemään, joten rata starttaisi varmasti huimalla laskulla takan päältä alas ja heti suoraan siitä sitten takaisin ylös kiipeilytelineen esteitä väistellen. Telineeltä lasketeltaisiin loivemmin alas pupujen luokse. Pupujen luona olisi varikko alue, jossa huoltaa auto. Sieltä sitten pitkä suora kiihdytys koiran pedin luokse, jonne saisikin rakennettua mahtavan luolan ja tunneleita. Lopuksi vielä yritetään selviytyä vesiesteiden eli kolmen rivissä olevan juomakupin ohi kastumatta.

hippohiiri at gmail.com

Vea
47/49 | 

Maalaistyttönä rakentaisin kummipoikani kanssa radan navetan parvelle. Heinäpaaleista, rehusäkeistä, ämpäreistä ja paalinaruista saisi tehtyä melkoisen seikkailuradan (ja samalla tulisi varmasti treenikin tehtyä). Rata voisi päättyä parven ovelle ja johtaa ulos kissanluukusta jyrkkään alamäkeen.

Sassa
48/49 | 

Tytön kanssa voitaisiin rakentaa rata tähän olkkarin ison pöydän ympärille kiertämään. Tunneli pitkästä pahvi putkesta ja petsit kuulemma katsoo ajamista.

SG
49/49 | 

Meillä autot pääsisivät ajamaan Winter Wonderland -radalle. Hyödynnettäisiin koko asunto (eli kompastuttaisiin jokainen vuorollaan rataan). Mutkia, mäkiä ja tunneleita tehtäisiin paljon. Rata ja radan vierusta koristeltaisiin mielikuvitusta käyttäen. Varmuudella ainakin lunta (pumpulia) ripoteltaisiin runsaasti radan ympärille. Eiköhän sekaan mahtuisi ainakin yksi vesi estekin... Huippu arvonta! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat