Kirjoitukset avainsanalla adlibris

vauvavuosi_web_72dpi.jpg
vauvavuosi_web_72dpi.jpg

Siinä se nyt on. Tee se itse -vauvan jatko-osa. Muutaman viikon päästä kauppoihin ilmestyvä #vauvavuosi, joka jatkaa jo Tee se itse -vauvasta tutuksi tulleen pariskunnan – Usvan ja Juhan – matkaa vanhemmiksi. Se, missä esikoiskirja käsitteli raskautta, vie uusi kirja nimensä mukaan vauvavuoden ytimeen. Unen ja seksin puutteeseen. Iloihin ja pelkoihin. Riittämättömyyteen ja toisaalta supervoimatunteisiin. Siis kaikkeen siihen, mitä vanhemmuuden ensimmäinen vuosi usein pitää sisällään.

Jos ensimmäisen kirjan kanssa oloni oli jotenkin yhtä aikaa epäuskoinen ja jotenkin sellainen ”nytkö se kirja sitten on todella valmis”, tuntuu, että sama olotila jatkuu tämän kuopuksenikin kanssa. Vaikka kirjoitinkin #vauvavuotta viime syksynä tarkoin määrätyin kalenteripäivin, ja silloin kirja vei paljonkin ajatuksiani ja aikaani, on koko tuo prosessi päässyt tämän vuoden puolella tavallaan jo unohtumaan. Nyt tuntuukin ihan hassulle, että edessä olisi taas vajaat 300 sivua omaa tuotosta. On yhtäaikaisesti innostunut olo ja sellainen, etten haluaisi avata kirjan sivuja ollenkaan. En ihan oikeasti edes oikein muista, mitä kaikkea onkaan tullut kirjoitettua.

Joka tapauksessa: Olipa omat olotilani kuinka epäuskoiset, on totta, että #vauvavuosi on kohta luettavissa. Se on ihan konkreettisena hypisteltävänä kirjana. Oikeilla kansilla avattavissa. Niin ja toki taas myös kuunneltavissa ja e-kirjana. Kaikilla tavoilla, joilla kirjasta nykypäivänä voikaan nautiskella. Ihanaa ja jännittävää!

Kirjan tiimoilta – josta ihan varmasti tulen kirjoittelemaan vielä vaikka sun mitä tänne blogiin kevään aikana – olisi parikin ilmoitusasiaa ja kysymystä näin jo heti alkuunsa.

Ensinnäkin linkkivinkki. Tämän Adlibriksen linkin kautta lukijani voivat tehdä #vauvavuosi-kirjan ennakkotilauksen ja saada huomattavan alennuksen kirjan normaalihinnasta. Tarjous on voimassa 22.4.2018 asti. 

Toinen kirjaani koskettava asia liittyy 20-22.4 pidettäviin Lapsimessuihin. Olen nimittäin sunnuntaina 22.4 Lapsimessuilla haastattelussa juuri #vauvavuosi-kirjan tiimoilta. Esiintymispaikkana toimii Neuvola-lava ja haastatteluaika on klo 10.00-10.30. Haastattelun jälkeen olen lisäksi signeeraamassa kirjaa Adlibriksen osastolla (6M48), joten tervetuloa sinnekin jutustelemaan.

Jotta osaisin vastata haastattelussa juuri niihin kysymyksiin, jotka haluatte kuulla, pyytäisinkin nyt teidän apuanne. Esittäkää tämän postauksen alle kysymykset, joihin haluaisitte minun vastaavan messuilla. Kysymykset voivat liittyä kirjantekoprosessiin, aihevalintaan, kirjan henkilöhahmoihin, kustannussopimukseen ja ihan mihin tahansa kirja-aiheeseen liittyvään. Taivas on rajana ja minusta olisi ihana päästä vastailemaan kirjakysymyksiin!

Kaikkien tähän alle kysymyksensä jättäneiden kesken arvotaan peräti kolme (3) kirjapakettia, joissa jokaisessa on niin Tee se itse -vauva -kirja kuin kaksi muutakin Bazar-kirjaa: Talo järven rannalla -romaani sekä lastenkirja Typy ja kelju keiju.

Ihanaa alkavaa pääsiäistä!

-Karoliina-

Kuva: Bazar // Kirjan kuvitus Sanni Kariniemi 

Kommentit (70)

Menossamessuille
1/70 | 

Suositteletko lukemaan Tee se itse vauvan ennen tätä vai pysyykö kirjassa kärryillä ilman ekan osan lukemista?

Saara1
2/70 | 

Oliko vaikeaa muistella/muistaa asioita oman lapsen vauvavuodesta? Käsittääkseni sinulla jo hieman isompi lapsi. Monet kuvaavat jälkeenpäin vauvavuotta sumuisena ja että, siitä ei muista juuri mitään jälkeenpäin.

3/70 | 

Onneksi olkoon kirjasta! Meillä odotetaan ensimmäistä lasta ja lukulistalla on ensimmäinen kirjasi. Pitää ottaa jatko-osakin työn alle tässä odotusaikana.

Minnea
4/70 | 

Ihanaa, että jatko-osa on tulossa! En malta odottaa!
Kirjantekoprosessi kiinnostaa; oliko sinulla koko tarinan kaari valmiina ennen kirjoittamiseen ryhtymistä, vai syntyikö juonenkäänteet krjoittamisen edetessä?

JohannaN
5/70 | 

Täällä yksi blogisi vakkarilukija, joka kommentoi hyvin harvoin mutta lukee blogin joka ilta. Myös eka kirjasi on luettu ja tuo toinenkin kiinnostaa kovasti kuinka kauan kirjan kirjoitusprosessi kokonaisuudessaan kesti?

Nooraww
6/70 | 

Ihanaa! Nämä sun kirjat menee niin loistavaan tahtiin. Ensimmäisen kuuntelin äänikirjana odotusaikana ja nyt se vauva on tänne jo syntynyt. Tätä kirjaa odotan siis innolla!
Miksi olet halunnut kirjoittaa kirjan tästä aiheesta? Heijastaako kirjat sinun elämää vai onko kaikki muualta?

Tiia O.
7/70 | 

Onnea paljon, ihanaa saada lukea uusi kirjasi!

Minulla olisi muutama kysymys:
1. Kuinka tullaan hyväksi kirjailijaksi?
2. Luetko itse paljon?
3. Mitkä ovat suosikkikirjasti kautta aikain?

Erinomaista kevättä!

8/70 | 

1. Mistä idea kirjojen kirjoittamiseen tuli?
2. Muistatko hetken, kun ajattelit, että tämä idea on toteutettava?
3. Minkälainen on kirjailijan päivä?
4. Mistä ammennat ideat kirjojen tarinoihin?

9/70 | 

Kiitos mahtavasta ensimmäisestä osasta! Luin sen raskaana ollessani, ja tämä antoi paljon aihetta nauruun ja samaistumiseen. Ostin jopa blogi-kollegalleni joululahjaksi kirjasi. Nyt odotan jo innolla uutta,koska tämän hetkinen elämän tilanne on #vauvavuosi.

Olisinkin kysynyt onko kirjasi hetket, haasteet ja ilot, tulleet lapsesi #vauvavuodesta?
Vaikka arpaonni ei suosisi, on uusin kirjasi seuraavana lukulistalla. KIITOS! :)

Neema
10/70 | 

Miten paljon aikaa meni toiseen kirjaan? Jatkuuko työsi tämän kustantamon kanssa?

AnneH
11/70 | 

Onnittelut uudesta kirjasta! Tämä postauksen aihe tuli kuin tilauksesta! Kirjan kirjoittaminen on ajankohtaista ja toivottavasti kustannussopimuskin on pian taskussa. Voisitko mahdollisesti kirjoittaa blogipostauksen myös vastauksistasi kysymyksiin, eniten kiinnostaa juuri se kaikki prosessi ja teknisyys kirjan kirjoittamisen taustalla. Nimittäin valitettavasti en pääse paikalle kuulemaan vastauksiasi.
- Kuinka lähestyä kustannusyhtiöitä kirjan idean kanssa?
- Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen kustannussopimuksen allekirjoittamista?
- Apuraha vai kustannussopimus ensin?
- Kuinka aikataulutit kirjan kirjoittamisen ja pitikö aikataulu?
- Kuka tai mistä sait tukea luomisprosessin tuskaisimpina hetkinä?

Upeaa ja aurinkoista kevättä!

Margareta
12/70 | 

Miltä tuntuu lukea omaa kirjaa itse? Tuleeko sellainen olo, että tämä ja tämä olisi pitänyt sittenkin kirjoittaa toisin tai että tähän kohtaan en ole yhtään tyytyväinen?

Innolla odotan uuden kirjasi lukemista, ensimmäinen osa kun oli ihan huikea!:)

MillaT
13/70 | 

Hei! Ja onnea ensiksi uuden kirjan julkistamisesta!(:
Tuli mieleeni kysymys, että mistä olet alunperin saanut innoituksen kirjoittamiseen? Ja mikä on saanut sinut jatkamaan sitä tänne saakka?

Henppu
14/70 | 

Jes vihdoin jatko-osa! Ensimmäinen osa tuli luettua odotusaikana ja nyt alkaa ollakin vauvavuosi jo pitkällä niin täytyy koittaa lukea Vauvavuosi, jos vain kerkeää.

Mistä lähti ajatus juuri tällaiseen kirjasarjaan?

SatuH
15/70 | 

Miten päädyit kirjoittamaan raskaus-ja vauva-aiheesta romaanisi?

Ensimmäistä kirjaa lukiessani olin raskaana ja nyt itsellä vauvavuosi aluillaan, joten kirjat ovat olleet ajankohtaisia minulle. Tämäkin kirjan koetan lukea vaikka imetyshetkien aikana.

Vierailija
19/70 | 

Moikka!
Toimiiko linkki varmasti? Minulle näyttää linkin kautta hintaa 20.80, ja vertailun että esim Prisman normaaleihin tai kirjalle on 20.60, bookyssa vähän päälle 21 e.

Torey
20/70 | 

Kauanko sinulla menee yhden kirjan valmiiksi saamisessa? Olen itse haaveillut kirjan kirjoittamisesta vuosia ja lapsesta asti kirjoitellut tarinoita. Tällä hetkellä minulla on läppärilläni hyvä alku tekeillä ja kirjan peruskaari aina loppuhuipennukseen valmiiksi mietittynä. Sitten pitäisi enää saada siihen väliin jokunen sata sivua. :D Onko parasta kypsytellä hyvää ideaa rauhassa vai pitäisikö väkisin istua joka päivä koneen eteen ja saada jotakin aikaiseksi?

toreymjmp@gmail.com

https://naissanelioissa.wordpress.com

21/70 | 

Onkp äänikirjassa sinun äänesi? Toivon että olisi.
Instan tarinoitasi seuraavana, olen sitä mieltä, että äänesi sopisi lukijaksi!
(Ps. Mukana arvonnassa)

Sari
24/70 | 

Missä vaiheessa kirjan kirjoittamista otit yhteyttä kustantajaan?
Miten suunnittelet teoksen kirjoittamisen, kuinka paljon teosten juoni yms. on elänyt kirjoitusprosessin aikana?

Tuuliaaa
25/70 | 

Haluaisin kysyä, miten onnistuit heittäytymään kirjan tekemisen vietäväksi niin, ettei oma itsetunto rajoittanut sitä? Haluaisin itse kirjoittaa runoja, mutta en ole koskaan uskaltanut antaa kenenkään lukea niitä. Pelkään epäonnistuvani ja tuntuu hankalalta heittäytyä tuulen vietäväksi. Pelkään sitä, että tekeleeni ovat muiden mielestä huonoja. Miten siis pystyit itse ohittamaan mahdolliset omat pelkosi?

eerikamarlene
26/70 | 

Onko jatko-osan kirjoittaminen tuntunut hankalalta - onko tuntunut, että on vaikea keksiä lisää kiinnostavaa sisältöä ensimmäisen kirjan henkilöistä?

Odotan malttamattomana uutta osaa, ensimmäinen oli mieletön!

Jennisal
27/70 | 

Ensinnäkin onnea toisesta kirjasta! Ensimmäinen osa luettu äskettäin ja tykkäsin. Hauskaa ja helppoa luettavaa :)

Kysymykset: Mistä muualta nappasit ideoita kirjaasi kuin omista kokemuksista lapsesi vauvavuosiajoilta? Huomasitko kirjaa tehdessäsi, että jotkut asiat olisivat erityisesti muuttuneet siitä, kuin oma lapsesi oli ihan pikkuinen ja yllättikö jokin huomio? Esim. ympäristön suhtautuminen vauvaan, yleiset opastukset/vinkit vauva-arkeen, vanhemmuutta koskevat seikat...

Päivi__
28/70 | 

Kuka on oma lempikirjailijasi? Entä kirja?
Mitä ajatuksia kirjojen kirjoittamiset ovat herättäneet, kun olet joutunut väkisinkin muistelemaan oman lapsen varhaislapsuutta? Lähinnä siis, että onko herännyt vauvakuumetta vai enemmin ajatus siitä, että onneksi ne vuodet ovat jo ohi?

Eliina
30/70 | 

Oletko kirjan kirjoittamisen alussa jo tiennyt miten se päättyy? Vai onko tarina kehittynyt kirjoittaessa?

Kananpojan äiti
31/70 | 

Vauvavuosi on kyllä melkoista hulinaa ja vaiheesta toiseen siirtymistä. Samaan aikaan se on opettavaista, ihanaa ja univajeen kanssa kamppailua. Väsymyksestä huolimatta tiedän, että tulen myöhemmin muistelemaan äitiyslomaa lämmöllä ️ Mitkä ovat mielestäsi kolme parasta asiaa vauvavuodessa? Ja kolme haastavinta asiaa?

MarjaKoo
33/70 | 

Onnea! Minua kiinnostaa tietää, että mikä vaihe kirjoittamisessa on se pulmallisin ja stressaavin? Kuinka paljon teksti valmistuu ikään kuin itsestään, kun alitajunta työstää pohtimiasi ajatuksia vaikkapa unen aikana?

anmifa
35/70 | 

Miten luoda pääjuoneen "sivujuonia"? Olen itse kirjoitellut nuoruudessani tarinoita, mutten ikinä kyennyt moniulotteiseen juoneen.

HennaH88
38/70 | 

Ihana kirjapaketti osallistun arvontaan, tarpeeseen tulee vauvakuumeeseen ja näin.

HeidiKoo
39/70 | 

Ihan kiinnostava aihe kirjoissasi ja niin onneksi olkoon uudesta kirjasta! :) Olen itsekin haaveillut jonkin aikaa kirjan kirjoittamisesta. Mikä on ihan ihka eka asia josta aloittaa, jos haluaa kirjoittaa kirjan? Kirjan aihe vai joku muu?

Emilia1
40/70 | 

Tätä kirjaa on odotettu. Tee se itse -vauva oli silloin vuoden viihdyttävin, joten suuret ovat odotukset myös jatko-osan suhteen.
Kysymykseni koskee kirjan kirjoittamisen prosessia. Kuinka tarkasti perheen elämässä tapahtuvat käänteet olivat itselläsi tiedossa jo etukäteen ja kuinka paljon nämä suunnitelmat elivät kirjaa kirjoittaessa?

Siru84
41/70 | 

Kirjantekoprosessi kiinnostaa! Mikä oli helpointa/sujuvinta, milloin takkusi ja ärsytti ja mikä siihen auttoi? Mistä tiesi, miten aloittaa ja kun vauhtiin pääsi, milloin lopettaa? Entä top3 tärkeimmät vinkit kirjan kirjoittamisesta haaveilevalle? :)

Mukavaa kevättä ja paljon onnea uunituoreesta teoksesta!!!

lukija
42/70 | 

Miten kirjoittamisprosessi eteni? Saitko itse karsia tekstiä, joka jäi viimeisimpään versioon vai kuka sen teki? Mitä vinkkejä antaisit kirjan kirjoittamiseen?

Jenppa2
43/70 | 

Kuinka ison palaa itseäsi ja omaa vauvavuotta olet käyttänyt Usvan henkilöhahmon ja kirjan juonen käänteiden luomiseen?

Sssi
44/70 | 

Onnea kirjasta! Minäkin pohdiskelin, miten keksit tarinan koko kaaren. Mistä idea lähtee? Kuinka paljon suunnittelet etukäteen ja kuinka paljon syntyy itse kirjoittamisen aikana? Onko sinulla aina useita ideoita romaaniksi vai yksi kerrallaan?

Mimmunen
45/70 | 

Oih! Luin juuri Tee se itse vauvan ja pohdinkin milloin uusi kirjasi julkaistaan - tykkäsin nimittäin tästä ekasta kirjastasi hurjasti!

Minua kiinnostaa se, kuinka kirjankirjoitusprosessi käytännössä kohdalllasi ovat edenneet? Mitä olet tehnyt ensimmäisenä idean saatuasi, missä vaiheessa etsinyt yhteistyökumppaneita yms?

Joka tapauksessa, ihana että kirjoitat!

Iinuliini
46/70 | 

En ole lukenut vielä näitä,mutta ihan varmasti aion lukea. Vaikuttaa mielenkiintoisilta! Koska en näitä ole lukenut, niin tuli Eppu Nuotion vastaavaa aihealuetta läpikäyvä kirjasarja mieleeni. Oletko sinä lukenut ne?

Riina
47/70 | 

Mikä on kirjoitusprosessissa helpointa/haastavinta? Kuinka paljon kirjoitat ns. sivuun eli muuta kuin varsinaista työn alla olevaa teosta?

Vierailija
49/70 | 

Toivottavasti kirjoitat joskus romaanin muusta aiheesta :) mielelläni lukisin kirjasi, mutta kaikki raskaus- ja vauvajutut on vaan tällä hetkellä niin mennyttä elämänvaihetta, että en aio kirjojasi edes kokeilla. Jotenkin aiheesta lukeminen ei kiinnosta enää yhtään. Jos olisin nyt siinä elämäntilanteessa, niin varmasti ahmisin ne innolla.

Onnea ja menestystä kuitenkin, hieno saavutus :)

Asta O.
51/70 | 

Mikä motivoi kirjoittamisprosessissa? Miksi halusit kirjoittaa kirjan juuri tästä aiheesta? Minkälaisia ongelmia kohtasit kirjan valmistumisvaiheessa? Miten löysit juuri oikean kustantajan? Aiotko tulevaisuudessa kirjoittaa jotain muuta?

Daami
53/70 | 

Onnea uudelle kirjallesi!
Vauva-aika perheessä on ihanaa, mutta myös haastavaa ja aika ajoin raskasta. Kuinka onnistuit kirjoittamaan siinä hötäkässä myös uuden kirjan? Millaisia käytännön toimia ja päätöksiä se vaati?

Sonje
54/70 | 

Onnea uudesta kirjasta. Kuvailisisitko kirjoitusprosessin kokonaisuudessaan? Miten prosessi lähti käyntiin ja kuinka paljon aikaa mihinkin vaiheeseen kului? Mitä eri vaiheita kirjan kirjoittamisessa on? Olisi kiva, että lapsimessujen haastattelun jälkeen kokoaisit näistä nyt esitetyistä kysymyksistä kysymys-vastaus -postauksen tänne blogiin. Näin messuille osallistunattomat saa myös vastaukset.

floralys—
55/70 | 

Näkyykö oma elämäsi kirjoissasi jollain tavalla? Ja en tarkoita nyt esimerkiksi siten, että olet äiti, vaan ovatko henkilöhahmot saaneet inspiraatiota lähipiiristäsi, onko joku tapahtuma tapahtunut omassa elämässäsi, jne. Vai onko molemmat kirjat täysin puhtaasti fiktiota ilman mitään linkkiä omaan elämääsi? :)

Miuku84
56/70 | 

Mikä kirjan kirjoittamisessa oli helppoa ja mikä vaikeaa? Tuliko jostain asioista tunne, että olisi kuvitellut olevan helpompaa tai vaikeampaa, kuin mitä se sitten oli? Kuinka valmistauduit tai menit ns. kirjoitus-moodiin? Kestikö kauan löytää se oma tyyli kirjoittaa, jouduitko kuinka paljon poistamaan tekstiä matkan varrella?

Jennnni
57/70 | 

Lukiko joku (kustantaja esimerkiksi) tekstejäsi ja ehdotti muokkauksia vai muokkasitko tekstisi täysin oman mielesi mukaan valmiiksi kirjaksi?

Onko tapana, että joku oikolukee lopullisen version ja korjaa kirjoitusvirheet vai onko se kirjailijan omalla vastuulla? (En ole lukenut edellistä kirjaasi, mutta yleisesti joissakin lukemissani kirjoissa olen huomannut paljon kirjoitusvirheitä ja miettinyt, mikä on yleinen käytäntö tämän suhteen vai tekeekö oikoluvun kone...)

Sisu
58/70 | 

Vieläkö skaba on pystyssä? Jos on niin, kaipaatko itse takaisin vauva ja raskaus aikoihin?

TiitUU
59/70 | 

Onko kirjan julkaisun jälkeen jonkinlaiset tavoitelukemat myynnin suhteen jotka sinun täytyy sopimuksen mukaan saavuttaa? Eka kirja osui ja upposi lapsettomaan kolmekymppiseen, jatko-osaa odottaen!

minttu47
60/70 | 

Kirjan kirjoittaminen käytännössä eli kirjoitatko silloin kun tuntuu, että kirjoitettavaa on vai rutiininomaisesti tietyn kellonajan mukaan vai miten? Onko kirjoittaminen välillä kovinkin tuskaisaa?

Hiisukas
61/70 | 

Minkä tyyppistä kirjallisuutta itse luet? Luetko kirjan kirjoittamisen aikaan muiden kirjoja vai onko silloin pakko vain keskittyä kirjoittamiseen? Kuinka paljon kirjoissasi on faktaa ja kuinka paljon fiktiota? Kiitos kivoista kirjavinkeistä, tulen varmasti lukemaan!

JennaO
62/70 | 

Koetko koskaan ahdistusta lukiessasi muiden kirjoittamia kirjoja? Minulle tulee usein sellainen olo, ettei omat tekstit ole mitään muiden teksteihin verrattuna ja tekisi mieli deletoida kaikki :D Olenkin kokenut parhaaksi välttää lukemista oman luovan työn ollessa meneillään. Toistaiseksi kirjoittelen ihan pöytälaatikkoon. Mietin vain, olenko yksin tuskani kanssa, vai onko muilla kirjoittajilla tai peräti oikeilla kirjailijoilla kuten sinä sama ongelma : D

Hilppu
64/70 | 

Koitko epävarmuutta kirjaa kirjoittaessa tai tekikö joinakin hetkinä mieli heittää projekti romukoppaan/pitää pidemmän tauon kirjoittamisessa ja antaa kirjoitusasioiden hautua mielessä?

Hilppu
65/70 | 

Koitko epävarmuutta kirjaa kirjoittaessa tai tekikö joinakin hetkinä mieli heittää projekti romukoppaan/pitää pidemmän tauon kirjoittamisessa ja antaa kirjoitusasioiden hautua mielessä?

Eeelina
66/70 | 

Onko sinulla vielä ajatuksia seuraavasta kirjasta, vai aiotko enää ylipäätään kirjoittaa kirjoja? Jos aiot, niin liittyykö uusi kirja samaan aihepiiriin vai kiinnostaako sinua vaihtaa välillä kokonaan aihetta/tyyliä?

mai-
68/70 | 

Parhaimmat muistosi/ hetkesi kirjoittamisesta?
Entä ne hetket jotka olisi voinut jäädä välistä?

Annis
69/70 | 

Onko sinulle koskaan iskenyt writer's block eli totaalijumi kirjoitushommissa? Jos on, kuinka pääsit siitä yli?

ViiviKKK
70/70 | 

Kuinka paljon kirja sisältää omia kokemuksia tai lähipiiristä ammennettua kokemusta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1A7C5150.JPG
1A7C5150.JPG

1A7C5173.JPG
1A7C5173.JPG

1A7C5181.JPG
1A7C5181.JPG

1A7C5063.JPG
1A7C5063.JPG

Jopas jotakin. Kirjan julkaisusta vain kuukauden päivät, mutta tuntuu, kuin koko hommasta olisi kulunut jo vaikka kuinka pitkä aika. On ollut ilo huomata, kuinka moni tuttu ja tuntematon on Tee se itse -vauvaan tarttunut ja tottakai jokainen ihana kommentti on tehnyt ihan hirveän hyvän mielen.

Pari viikkoa kirjan julkaisun jälkeen sain kustantajalta tiedon, että Tee se itse -vauvasta tehdään toinen painos ja nyt kirja löytyy myös jo äänikirjana Book Beatista.

Oli muuten outoa kuulla vieraiden ihmisten ääni oman tekstin kertojina. Tuli tunne, olenko oikeasti kirjoittanut kaiken tuon? Toisen ihmisen äänellä kerrottuna kun teksti tuntui osin jopa ihan tuntemattomalle.

Kyselitte minulta kirjasta muutamia kysymyksiä, joihin lupasin vastata. Ja tässä ne tulevat:

Keitä Usva ja Juha ovat? Keksitkö ne päästä?

Usva ja Juha ovat mielikuvitukseni tuotetta, mutta toki niissä on osasia läheltäni. Moni asia Juhassa täsmää siskoni mieheen, Usva taas on vielä keksitympi hahmo, jossa on osia monista lähinaisistani.

Otitko viime lukuvuoden vapaaksi opetöistä vai oletko opettanut koko ajan?

Olin syksyllä 2015 seitsemän viikkoa virkavapaalla, jona aikana syntyi pääosa kirjastani. Muuten olen tehnyt niin ope- kuin blogitöitä projektin aikana.

Kiinnostaisi kuulla enemmän käsiksen tarjoamisprosessista eli tarjositko valmiiksi hiotun käsiksen kuvineen kaikkineen?

Lähetin kustantajalle “paketin”, jossa oli 7 kirjan lukua kuvineen, omat esittelymme Sannin kanssa, suunnitelma kirjan jokaisesta luvusta (1-2 virkettä /luku) sekä teoksen synopsis.

Lähetitkö teoksen useampaankin kustantamoon?

Kyllä vaan. Varmasti kaikkiin, joihin vain keksimme lähettää. Kahden kustantamon kanssa käytiin neuvottelut, meille sopivaksi valikoitui Bazar. Myöhemmin yksi kunstantamo olisi halunnut vielä jutella sopimuksesta, mutta silloin me olimme jo täydessä työssä ja touhussa Bazarin kanssa. Joiltakin kustantamoilta vastaus kesti toooooodella kauan!

Miten sait kuvittajan mukaan?

En tuntenut Sannia entuudestaan, mutta tiesin hänen työnsä. Ja ihailin niitä! Otin rohkeasti yhteyttä, kävimme kahvilla ja homma oli siinä. Sannia ei tarvinnut kauan ylipuhua. On hassua, että olemme tehneet Sannin kanssa "yhdessä" kirjan, vaikka oikeasti olemme nähneet livenä ehkä neljästi. Ensimmäisen kerran kahvilassa, sitten neuvotteluissa ja lopulta julkkarijuhlissa. Teimme molemmat aikalailla omaa hiihtoamme, vaikka tottakai tekstin ja kuvien pitää käydä vuoropuhelua.

Aiotko kirjoittaa vielä toisen kirjan?

Kyllä , jos saan kustannussopimuksen ja aika riittää. Olisi ihanaa tehdä sama homma, mutta vielä paremmin. Tee se itse -vauvalle olisi ihanaa saada jatko-osa. Tosin mielessä on yhden romaanin, yhden novellikokoelman ja yhden nuortenkirjan aiheet. Saa nähdä, minkä niistä pääsee toteuttamaa ensimmäisenä.

Jos Tee se itse -vauva ja sen kirjoitusprosessi kiinnostavat vielä vähän laajemminkin, tervetuloa Cafe Köketin kirjakerhoon tiistaina 15.11 kello 17.30! Siellä olisi tarkoitus jutustella lisää kirja-asiaa, nauttia vähän kuohuvaa ja kylläpä kirjojakin on myynnissä tapahtumassa erikoishintaan. Niin ja apua mihin lupauduin : lukemaan pätkän kirjasta. Ja minähän en ole tähän päivään mennessä vielä uskaltanut avata kirjan sivuja muissa kun signeerauspuuhissa.

-Karoliina-

 

Tee se itse -vauva edelleen Adlibriksessa kampanjahintaan!

 

*Kuvat: Janita Autio

   

Kommentit (10)

2/10 | 

Olen blogisi ahkera lukija, mutta en ole ikinä kommentoinut mitään. Nyt oli kuitenkin pakko! Kirjoittamasi kirja on niin hyvä! Ensimmäisten lauseiden aikana jää jo koukkuun! Tietysti kirja on pitänyt kuunnella myös äänikirjana. Toivottavasti kirja saa joskus jatkoa :)

HenriettaN
3/10 | 

Hirveän kiinnostavaa luettavaa, kun olen itse juuri etsimässä kustantajaa esikoiselleni. Enpä ollut aikaisemmin tajunnutkaan, miten paljon kustantamoja oikeastaan onkaan. Ja tosiaankin, vastausajat tuntuvat vaihtelevan jo nettisivujen perusteella melkoisesti riippuen kustantajasta. Kuvittelisi, että mattimyöhäiset jäävät jalkoihin, kun herätessään toiset ovat jo napanneet parhaat päältä, koska kirjoittajat lähettelevät käsikirjoituksiin useaan paikkaan. Mutta enhän minä kustannusalasta oikeastaan mitään tiedä. Ehkä kyseisille kustantajille tulee myös eniten tarjouksia. Sinänsä kiinnostavaa olisi kyllä aiheeseen perehtyä tarkemmin.

Joka tapauksessa, paljon onnea kirjastasi! En ole vielä ennättänyt Tee se itse -vauvaa saamaan käsiini, mutta ehdottomasti sen aion lukea. Jo blogisi perusteella uskon sen olevan todella hyvä.

Mukavaa alkutalvea sinulle ja F:lle!

Karoliina Sallinen

Onnea sinulle oikean kustantamon etsintään!! Tuo on jännää aikaa :)

Kiitos samoin <3

Kiskiskiiski
4/10 | 

Sain itse kirjan käsiini kirjaston kautta heti sen ilmestyttyä. Olipas ihanaa, että vaikka mua on vaivannut pitkä lukemattomuuskriisi, tämän sain hetkessä loppuun. Osasyynä varmasti kova vauvakuume ja tavallaan helposti samaistuttavat hahmot :D Toivottavasti tulee jatkoa jossain muodossa!

Oon ihmetellyt, ettei täällä blogissa ole aiheesta kauheesti vieläkään kirjoitettu. Esim. Miksi juuri tuo aihe juuri nyt?

Karoliina Sallinen

Mullahan on ollut aina krooninen vauvakuume, joten ehkä siksi :D Oikeasti mulle tuli mieleen ensin kirjan muoto (kaksi kertojaa ja kuvat) ja sitten vasta se, mistä kirjoittaisin! 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat