Kirjoitukset avainsanalla 100% UV-suoja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täällä lasketaan jo päiviä siihen, kun F ja minä pääsemme lähtemään ensi viikon loppupuolella Rodokselle. Lomalle, jota me molemmat olemme odottanee koko kevään.

En ole vielä juuri ajatuksia ehtinyt uhrata sille, mitä me pakkaisimme mukaan, mutta huomenna ajattelin hieman koota listaa, jotta jos jotain täytyy ostaa, ehdin tehdä sen rauhassa.

Moni vaate ja matkatavara on sellainen, ettei se ole niin justiinsa, mutta aurinkotuotteisiin - laseihin, suojarasvaan ja uv-vaatteisiin kannatta kuitenkin uhrata muutama hetki. Auringon kanssa kun ei ole leikkimistä.

Yksi asia, joka lasten ja auringon kanssa aina mietityttää, on tietysti se, kuinka siltä suojautua oikein ja kätevästi. Voi nimittäin sitä äidillisen morkkiksen määrää, kun F pari vuotta sitten käräytti korvanlehtensä liian kuumassa porotuksessa. Taisin tirautta itkutkin siitä epäonnistumisen tunteesta, joten never again, kiitos!

Vaatteet, jotka tiedän nyt jo varmuudella pakkaavani F:lle mukaan, liittyvätkin aurinkoon ja kuumiin päiviin. F on nimittäin jo kevään ajan aina mökillä uidessaan testannut Reiman UV-paitaa, joka suojaa ihon ultraviolettisäteiltä. Sitä voi käyttää niin polskiessa kuin ihan paitana kuivallakin maalla, ja koska se kuivuu niin hirveän nopeasti, ei F ainakaan ole halunnut riisua sitä edes altaasta poistuessa.

Näin äitinä UV-vaatteet ovat kyllä kätevin tapa saada mielenrauha. 50+ -suojakerroin takaa suojatun ihon, eikä rasvojenkaan kanssa tarvitse läträtä ihan niin paljon. Reimallahan UV-tuotteita tuon paidan lisäksi löytyy mm. hatuista, uikkareista jopa kengistä.

Suositteko te lapsilla aurinkosuojarasvoja vai UV-vaatteita?

Muita matkalle lähteviä Reiman kesätuotteita ovat spagettiolkaiminen mekko, kävelykilometreja kestävät sandaalit ja aivan mun Reima-tuotesuosikki : Wafer-hattu.

-Karoliina-

Kommentit (9)

1/9 | 

Täällä paha, paha äiti, mutta pakko myöntää, etten antiivisesti juuri koskaan suojaa lapsiani auringolta.
Jos jotain, niin vaatteita on käytetty pienimmillä suojana.
Rasvoja tai muita kemikaaleja pyrin suomen oloissa välttämään.

2/9 | 

Minäkin toimin noin. Aurinkovoiteiden haitoista kannattaa olla tietoinen.

linda
3/9 | 

Meillä myös tyttö kärvähti olkapäistä ja reisistä Turkin matkalla vaikka rasvaa lisäilin, mutta meressä puljatessa riski on iso. Sama omatunnon tuska täälläkin..huoh. Seuraavalle reissulle ostin reiman uv paidan ja sortsit jotka oli todella toimivat! Niitä pidettiin myös retkillä jotka toteutuivat aina aamusta iltapäivään, eli keskipäivän paahteella puku oli ihan ehdoton. Tänä kesänä reissuun pakataan myös samanlainen puku!

Mii
4/9 | 

Minä suojaan kyllä lapsiani auringolta. Me vietetään joka kesä useampi viikko Kreikassa ja jo vauvasta lähtien lapsilla on ollut uv-vaatteet ranta-asuina. Aluksi oli housutkin pitkälahkeisia mutta nykyään lapset suostuvat käyttämään vain lyhythihaista paitaa. Joskus sekin pojalla lentää mäkeen, kun "serkuillakaan ei ole!" Silloin lotrataan aurinkorasvaa. Viimevuosina olen käyttäny Korresin aurinkorasvoja, jotka on toiminut hyvin kunhan muistaa vaan tarpeeksi usein lisätä. Markettirasvoja en halua käyttää.
Kalo taksidi= Hyvää matkaa!
Kreikka on ihana maa, mutta jos millään pystyt välttämään Rodoksen lentokenttävessaa, tee se. ;-)

Karenina Unska
5/9 | 

Ystävättäreni tyttäreltä lääkäri löysi rutiinikäynnin yhteydessä vanhingossa korvanlehdestä melanooman (hyvä lääkärit!), joten lapselle käytän 50+ suojakertoimista aurinkovoidetta. Huulet kannattaa myös muistaa suojata. Kesäksi ostin aurinkosuojauimapuvun, jossa on puolipitkät hihat ja lahkeet: näin jää rasvattavaa vähemmän.
Ihan vauvana suojasin kyllä pelkästään vaatteilla ja sitten siirryin rasvoihin, joissa oli vain fysikaalinen suoja - nyt sitten isompana apteekista farmaseutin avustuksella hankittuja lapsille tarkoitettuja suojavoiteita.

heidi
6/9 | 

Ulkomaille aurinkoon eivät lapset toistaiseksi pääse, joten kotimaassa uv uikkari (paita ja sortsit) ja aurinkorasva käytössä. Tosin en ole rasvojen kanssa kova lutraamaan, aamulla laitetaan ja sillä mennään koko päivä.
Ihanan tyttömäinen F on ja ihanat pitkät kiharat hiukset. ( ihan vaan asiasta pöydän jalkaan. ?)
Meillä tytär enempi t-paita ja sortsit päällä kuin mekko ym tyttömäinen juttu päällä. Harmi, itse kun pukisin pienen tyttöni enemmin mekkoihin ja kaikkiin hiushörhelöihin.

7/9 | 

UV-suojatuilla vaatteilla (Villervalla!!) mentiin mekin keväällä kahden pienen kanssa Dubain kuumuudessa, ja oli kyllä uskomattoman hyviä. Biosoliksen fysikaalista voidetta laitoin kasvoille ja säätiön, joita vaatteet eivät suojanneet. Eikä kukaan kärtsännyt.
Suosittelen ehdottomasti, ultraviolettisäteily on vaarallisempaa mitä moni tahtoisi uskoa.
Ihanaa lomaa, nauttikaa lämmöstä! :)

8/9 | 

Isot lierihatut on ihan must! Suojaavat hyvin kasvot ja niskan. Ja aurinkolasit on kans tärkeät. Niistä parhaimmat on mielestäni babiatiorsit, jotka eivät mene rikki ja jos menevät niin elinikäinen takuu korvaa uudet. Mukavaa lomaa!

Hannastina
9/9 | 

Mä laitan aamuisin todella paljon 50 kertoimista voidetta lapsille enkä lisää sitä koko päivänä, kummasti riittänyt myös Thaimaassa ihan suojaksi eikä kukaan kolmesta lapsesta ole koskaan palanut. Aurinkorasva polttaa ihon jos sitä paisteessa lisää.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
IMG_8704.JPG
IMG_8704.JPG

Kun kirjoitin lasten suojaamisesta auringolta, esititte minulle niin monta kysymystä aurinkorasvoista ja aurinkolaseista, etten niihin itse osannut edes kaikkiin vastata. Aurinkorasva-asia on vielä selvityksessä, mutta aurinkolaseista otin jo selvää.

Kuten moni teistä varmaan on jo tarkistanut, aurinkolaseista tulee löytyy CE-merkintä. Se toki kertoo, että lasit täyttävät eurooppalaiset laatu- ja turvallisuusstandardit, mutta se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että lasit sisältäisivät 100% uv-säteilysuojan. Siksi lasissa pitäisi CE-merkinnän lisäksi lukea merkintä 100% uv-suojasta (ei siis pelkkä uv-merkintä, vaan myös prosentit).

Toinen asia, johon laseja ostaessa kannattaa kiinnittää huomio, on aurinkolasilinssien valmistustapa. Koska halpisaurinkolasien linssit ovat usein vain kokoonpuristetusta muovilevystä leikattuja hiomattomia muovipaloja, ei niiden vahvuudesta voi olla varma. Toisin sanoen muovinpalasessa saattaa olla miinus- tai plusvahvuuksia, jotka luonnollisestikin saattavat aiheuttaa huimausta, pääkipua ja huonoa näkyvyyttä. Optikkolasien linssit on optisesti hiottu nollatehoisiksi (jos siis vahvuutta ei haluta!), joten ne ovat silmälle tässäkin suhteessa turvalliset.

Lasten laseja ostaessa kannattaa vielä muistaa se, että koska lapset katselevat ylös aurinkoon päin (vaikkapa puhuessaan aikuisille tai möllötellessään rattaissa) usein enemmän kuin aikuiset, lasien tulee tästäkin syystä olla parhaat mahdolliset. Lapsen silmän mykiöhän on vielä kirkas, ja siksi se suodattaa uv-säteilyä luonnollisesti paljon huonommin kuin aikuisen silmä. Tästä syystä lasien istuvuuteen tulee kiinnittää huomiota. Optikkoliikkeestä ostetuille laseille voi istuuvuudenkin suhteen tehdä enemmän kuin markettilaseille. Optikko voi esimerkiksi vaihtaa lasien nenätyynyt sopivimpiin, katsoa sankojen tiukkuusasteen, sekä katsoa, että lasit menevät korvan taakse oikein.

Että näillä ohjeilla sitten laseja etsimään :) Kuvan lasit edelleen näitä paha-paha-halpiksia, mutta tähän asiaan tulee varmasti muutos tänä kesänä!

-Karoliina-

* tekstin lähteenä haastateltu optista myyjää, sekä luettu mm. tämä Tilkan silmäsairaalan tiedote. Teksti ei ole yhteistyöpostaus minkään optikkoliikkeen kanssa.

Kommentit (11)

Nicole
1/11 | 

Ihan huippu postaus! Tää pitäis tulostaa jokaisen päiväkodin seinälle! :)

ellimelli
2/11 | 

Ateenassa optikko ei meinannut (lapsenlapselleni )myydä arskoja . Vannoi ja vakuutti etten pidä lapsen silmillä laseja pitkiä aikoja - eivät kuulemma tarvitse . En kyllä ole itse asiassa ulkomailla nähnyt paikallisilla pikkulapsilla aurinkolaseja..

Laina
4/11 | 

Nii. Hyvä postaus. Mutta. Mietin sitä, että ku ostin tollaset halppislasit Lindexiltä tms, ja niis oli kuiten toi merkintä uv 100%. Et kyl mä ehk kuiten uskallan siihen luottaa..?:)

5/11 | 

Kiitos hyvästä infosta! Pitääkin tarkistaa löytyykö merkinnät meidän neidin laseista, jotka ovat silmälasiliikkeestä, mutta ostettu tosin facen kirpulta.

jenna l
6/11 | 

Tärkeä aihe tosiaan!

Olisiko teillä vinkkejä kivoista aurinkolasimerkeistä, sillä usein optikkoliikkeissä myydään vain niitä Julboja... Me tilataan varmaan Amazonista Babiatorit, niitä on kehuttu laadukkaiksi.

KP
7/11 | 

Hyvä postaus tärkeästä aiheesta!

Näin heikkonäköisen lapsen äitinä on pakko kehua Julboja. Ne on ainoat lasit, jotka on kestäneet vauhdikkaan lapsen rientoja. Julboihin on myös mahdollista saada linssit voimakkuuksilla (vaikka osa ketjuliikkeistä saattaa väittää muuta).

mymmeli
8/11 | 

Minäkin kaipasin vinkkejä. Tosin meillä on ollut monet julbot, mutta isommalle lapselle vois miettiä muitakin. Tosin babaiatorseista olen todella monelta kuullut, etteivät ne istu päälle hyvin.

Daniella
9/11 | 

Oi, kiitos selventävästä postauksesta! Voisiko seuraava postaus olla aiheesta, kuinka saada lapset pitämään aurinkolaseja? ;)

10/11 | 

[…] Kirjoittelin teille vähän aika sitten siitä, kuinka tärkeää oikeat, optikkoliikkeestä hankitut, aurinkolasit lapsen silmille oikein onkaan. Samallahan kerroin, että F:llä ei ole vielä kunnollisia arskoja, mutta viime viikolla asiaan tuli muutos, kun kävimme ostamassa Polaroidin lasit (29e) lähiostarimme optikkoliikkeestä. Nyt on hyvä mieli, kun lapsen silmät on suojattu oikein. Vielä kun saisi itsekin hommattua kunnolliset lasit… […]

Rillirousku
11/11 | 

Julbot ja Cebet ovat hyvä vaihtoehto useasti perheen pienimmille. Pysyvät melkein kaiken mallisissa lapsosten päissä hyvin paikallaan, ja melkein kaikissa malleissa taitaa olla takahihna (ja Julbothan voi laittaa kummin päin vain kasvoille). Polaroidilta on "aikuismaisia" laseja myös ihan pienimmillekin, mutta niiden istuvuus kasvoilla kannattaa aina kyllä kokeilla.
Hieman isommille on myös Polaroideja, mutta myös Pumalta ja Arnetelta löytyy kivoja laseja ihan sinne kouluikäisille asti.
RayBanilla on mainittujen babiatoreiden lisäksi muitakin lasten laseja, joiden mallit ovat samoja kuin aikuisten laseissa (esim. New Wayfarer ja perus Aviator). Näissä on vain valitettavasti se, että kun useilla lapsilla nenä, ja etenkin nenän varsi on sen verta matala vielä, että nämä eivät istu siinä kohtaa, missä pitäisi.
Itse en ehkä uskaltaisi lähteä tilaamaan lapselle laseja sovittamatta niitä ensin, sillä esim. liian alhaalla nenän varrella olevat lasit eivät käytännössä suojaa oikeastaan ollenkaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat