Kirjoitukset avainsanalla 10 asiaa minusta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 1. Kun mä olin lapsi, oli mulla aina joku paikka murtuneena. Nenä, varvas, sormi, uudelleen nenä…
 2. En juo koskaan lasia tyhjäksi. Inhoan lasin pohjalle jäävää väljähtynyttä juomaa, oli se sitten kahvia, maitoa, vettä, kuoharia. Mitä vaan.
 3. Halusin lapsena elokuva-alalle. Lähettelin omia nerokkaita käsikirjoituksiani muun muassa Timo Koivusalolle (koska rakastin Pekko-elokuvia). Ei tullut vastausta. Ihmettelen.
 4. Samana vuonna, kun pääsin opiskelemaan suomen kieltä, pääsin sisään myös kotitalousopettajaopintoihin. Valitsin äikän, koska ajattelin, etten kestä köksäluokan meteliä.
 5. En ole hukannut yhtään kännykkää elämäni aikana, mikä on suuri ihme ihmiselle, joka hukkaa aina ja koko ajan tavaroitaan.
 6. Päätin kaksi viikkoa sitten, että alan testata gluteenillista ruokaa, koska inhoan sitä, etten saa syödä kaikkea hyvää. Kokeilu jäi kahteen ruisleipäpalaan…koska olo oli sen mukainen. Viikon. En suosittele.
 7. Olen lipsunut Unelmien vaatekaappi –ajatuksesta. Perkule!
 8. En uskalla ajaa autolla Helsingissä. Enkä oikein missään muuallakaan kuin Hankasalmella.
 9. Olen harrastanut elämäni aikana yleisurheilua, judoa, tanssia, kuorolaulua, kirjoittamista, 4H-kerhoa, pianon soittamista ja viittomakieltä.
 10. Olen tehnyt erään toisen ihmisen kanssa tänä keväänä kirjaa, joka tosin nyt on ollut telakalla, mutta jonka toivoisin etenevän taas kesän alettua.
 11. Itken 80% kaikissa koulun juhlissa. Ainakin sisäänpäin hammasta purren. Luulisi, että tässä ammatissa juhliin on jo tottunut, mutta vielä mitä. Suvivirsi on pahin!

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit (28)

Emma
1/28 | 

Tuosta gluteenikokeilusta.. Kannattaa kokeilla jollain muulla kuin ruisleivällä, esim. Joku 100% kauraleipä. (Ei kuitenkaan leipä mitä mainostetaan kauraleipänä, mutta sisältää kuitenkin vehnäjauhoa eniten. )
Itse en pysty nykyään syömään palaakaan ruisleipää tai näkkileipää ilman monen päivän JÄRKYTTÄVÄÄ turvotusta. kauraleivät eivät aiheuta samaa, mutta ovat ravintosisällöltään kuitenkin ihan ok. :)

Emma
2/28 | 

Lähtiköhän äskeinen viesti.. Mutta..
Vai onko kaura luonnostaan jo gluteenitonta? En ole perehtynyt aiheeseen kovin huolella. Mutta kuitenkin, kauraleivät on hyviä. : D

kaisa
3/28 | 

Helou! Oletko testannut, että aiheuttaako sinulle kaikki gluteenia sisältävä oireita vai pelkästään tietyt viljat/vilja? Aiempi kommentoija suositteli kauraleipää ilman vehnää ja kannattaa myös kokeilla jälkiuuniruisleipää, jos ruisleipää tekee mieli. Se on ihanan rapsakkaa eikä sisällä vehnää, mutta toki jos sekin aiheuttaa oireita, kannattaa siitäkin sitten pysytellä kaukana.

Ja vielä noihin koulujuhliin... sama täällä. Luulis, ettei vielä tunnu missään kun omasta peruskouluajasta on vain puolen kymmentä vuotta ja lukiostakin pääsin vasta vuosi sitten, mutta silti. Tänäänkin meinasi itku päästä ala-asteen juhlaharjoituksissa enkä ehtinyt kuulla edes Suvivirttä. Täytynee kai hyväksyä omaherkkyystensä...

minä vain
4/28 | 

Mulla oli aikoinani isoja ongelmia vatsan kanssa. Syytä etsittiin yhden jos toisenkin lääkärin kanssa, tutkimuksiakin tehtiin vaikka minkälaisia. Lopulta huomasin itse kokeilemalla, että oireita aiheuttavat ruoka-aineet olivat ihan pienissäkin määrin vehnä ja ruis (kuulemani mukaan yleisimmin oireita aiheuttavat viljat). Täysin gluteenittomalla ruokavaliolla ei siis tarvinnut olla, koska kaura ja ohra kävivät (ja se kauraleipä on oikeasti paljon paremman makuista kuin täysin gluteenittomat leivät!). Aika tarkalleen kaksi vuotta meni, että vältin vehnää ja ruista, sitten aloin pikku hiljaa siedättää itseäni (koska en halunnut uskoa, etten enää ikinä saisi syödä mm. ruisleipää). Pieni (!!!) haukku ruisleivästä tai pullasta silloin, toinen tällöin. Alussa vatsakivut olivat jokaisen puraisun jälkeen melkoiset, mutta pikkuhiljaa maha alkoi tottua. Lopulta - kolmen vuoden jälkeen pystyin syömään taas ihan tavallista ruokaa ilman ruokarajoituksia. Joten. Suosittelen kokeilemaan siedättämistä ihan minimini annoksilla aluksi - eikä heti kahdella ruisleipäviipaleella! ;) Nimimerkillä kokemusta on. :)

Satu
5/28 | 

Aiiiii! Jos mulla ei olis riskinä hengenlähtö, ja tietäisin selviäväni "vain" viikon vatsakivuilla, turvotuksella ja keuhkokivuilla, niin mä söisin hesen kala- tai kasvisburgerin, berliininmunkin, sokerikorppuja 10 teehen dipattuna, ja pussillisen jälkiuunileipää. :'(

Heidi
6/28 | 

Moikka!
Itselle on tehty myös kaikki keliakia-testit yms mutta niistä ei löydy mitään. Vatsa ei kestä ruista yhtään! Mutta kaura menee hyvin ja vehnä menee vähäisenä määränä. Kokeile ihmeessä jotain muuta kuin ruista! :-)

Camilla
7/28 | 

Gluteenikokeilusta itsellänikin kokemusta. Pikkuhiljaa siedätin 100% ruisleivällä pieninä määrinä. Vehnä tuli mukaan vasta ihan viimeisenä. Alkutaival oli kamala, olo oli kehno ja vatsaa turvotti kivuksi asti. Pieninä määrinä kuitenkin olo alkoi helpottaa ajan kanssa ja kroppakin alkoi kestää enemmän. Arkielämääni helpottaa kun voi syödä edes hieman vapaammin. :) Aloita ensin ihan pienistä määristä ja välttele vehnää ruisleivissäkin. Pienin askelin edeten... Näin siedätys toimi ainakin omalla kohdallani. Tsemppiä kokeiluun, mikäli vielä uskallat jatkaa! :)

Minä vain
8/28 | 

Hih, mul on toi sama "en voi juoda mukia tyhjäks" taipumus. Tai no joo, valkkaria ei koskaan jää lasin pohjal ;)

laura
9/28 | 

Mulla on tuo sama lasi-homma!! :D En ikinä juo lasia tyhjäksi. Ja jos mieheni sattuu täyttämään tiskikoneen, tulee hirveä huuto joka kerta ku jämät lasin pohjalta kaatuvat lattialle.
Sama juttu on myös äidilläni, hänkin jättää lasiin aina jämät. Ja isäni valittaa kun jämät lentävät lattialle tai koneeseen. :D
Luulis jo vuosien varrella mieheni ja isäni oppineen tyhjentämään lasin ensin lavuaariin.. :D

10/28 | 

Saanko udella minkälaista kirjaa kirjoitatte? Ja toinen kysymys että ootko opiskellut yliopistossa suomenkieltä ja siihen päälle pedagogiset opinnot? Onko sua koskaan mietityttänyt, että olisipa sittenki pitänyt opiskella jotain muuta alaa tai voisimpa tehdä tuollaista tai tuollaista työtä? :)

tv. opeopiskelija

Nicole
12/28 | 

Ootko koskaan maistanut Vuohelan mini revityt leipää? Tai be good barista saa myös melkein ruisleivän makuista leipää. Suosittelen! Tai ainakin mitä muistikuvia mulla jäänyt 2008 jälkeen ruikkarin mausta! Se on yks mitä ite kaipaan myös eniten. Onneks varsinkin toi be good barin leipä on taivaallista! ;)

Ilona
13/28 | 

Kaura on luontaisesti gluteenitonta, joten ei ihme, että moni kommentoija ei siitä oireile :) tosin kaura kulkee monesti samalla hihnalla muiden viljojen kanssa, minkä vuoksi keliaakikko voi oireilla esim tavallisista kaurahiutaleista, joita ei erikseen ole mainittu gluteenittomiksi.

Ja opeopiskelijalle tiedoksi: pätevän äidinkielenopettajan tutkintoon kuuluvat opinnot suomen kielestä ja kirjallisuudesta (jommasta kummasta syventäviin opintoihin asti, toisesta riittää aineopinnot) sekä 60op:n pedagogiset opinnot.

14/28 | 

Ei, kaura EI OLE täysin gluteenitonta!
Ei edes sellainen "puhdas kaura".
Keliakialiiton sivuilta löytyi tieto, että keliaakikoille valmistettava kaura saa sisältää gluteenia max. 20 mg / kg.
Ei käy kaura kaikille!

23/28 | 

Kirjasta en taida paljastaa vielä enempää :)

Opiskelijan kirjallisuutta pääaineenani. Suomea ja pedagogiset sivuaineina.

Ajattelen niin, että tällä tutkinnolla voin tehdä vaikka mitä töitä. Siksi yliopisto onkin niin kiva, kun reittejä ei ole vain yhtä.

Tsemiä opintoihin!

TätiO
27/28 | 

Suvivirren aikana kuuluu nyyhkyttää. Ainakin mun mielestä. Tänä keväänä hanat aukeaa varmasti jännityksen lauettua kun oon lupautunut lavalle pitämään puhetta yhdistyksen edustajana... Kaikkea sitä..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kolmistaan ja Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Kirjoittaja on 34-vuotias ammattibloggaaja, kirjailija,copywriter ja kirjoittamisen sekatyönainen, jonka tietokone, näppis ja aivot raksuttavat H23 Agencyn seinien sisällä. Tokaluokkalaisen äiti. Vaimo. Isosisko. Tytär. Ja ystävä, joka soittaa aivan liian harvoin.Kotimaisen kirjallisuuden maisteri, joka on saanut Kauppakadun approsta arvosanan Cum Laude Approbatur.


Blogissa olevien kuvien ja tekstin luvaton julkaisu on
tekijänoikeuslain vastaista.

Teemat

Blogiarkisto

2020
2019
Tammikuu
2018
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Tammikuu
2017
Lokakuu
Maaliskuu
2016
2015
Kesäkuu
Huhtikuu
2014
2013

Kategoriat